HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#281 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:17

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:13

valszeg ezt értem. itt a regisztrálásnál van a kutya elásva mert ha közben használom egy gépen akkor másikra nem fog regisztrálódni már.
De akkor is mi van azokkal az xp-el amiket netről szednek le? Tört progival nincs probléma?

Szerintem kell regisztrálódnia, mert minden ember fejleszti a gépét, cserélgeti a vid.kártyát,alaplapot, stb. Ezt Redmondban is tudják.

#282 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:20

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:17

Szerintem kell regisztrálódnia, mert minden ember fejleszti a gépét, cserélgeti a vid.kártyát,alaplapot, stb. Ezt Redmondban is tudják.

gondolod még akkor is ha közben már egy másik gépen használatban van?
legyen igazad...

#283 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:21

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:20

gondolod még akkor is ha közben már egy másik gépen használatban van?
legyen igazad...

De utána a régin ne frissítsd szerintem.

#284 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:22

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:11

És azt ki tudja megmondani, hogy az oem windowst a mostani géphez vettem, vagy az elözöhöz.
A számla elveszett, a matrica megvan...
Na akkor mi van?

nem érdekel az okoskodásod. sem az, hogyan tudja leellenőrizni a jogtulajdonos. a matrica az egyik gépen van, tehát át kell ragasztani a másikra. ez az első praktikus akadály. aztán mivel OEM, meg tudják nézni a licenc milyen gyártóhoz tartozik, és hogy milyen gépre lett telepítve eredetileg. az nem az a gép, amelyiken használod. és akkor bukta.

#285 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:23

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:19

recovery xp ?
az mit takar? ha van egy dobozosan, jogtisztán vásárolt xp akkor azt két gépre nem lehet felrakni csak ha belepiszkáltam? Vagy fel lehet de nem frissíthető?

Bármilyen különálló XP fel megy rá simán, működik, meg minden.

Recovery XP az előcsomagolt cucc, néha CD sincs, csak rajt van a notesz partícióján grátiszban. Ha van CD, akkor az más modellre nem megy fel, cserébe benne vannak a gyári driverek, WinDVD, vírusölő, CDíró, meg egy csomó instant baromság/nem baromság. Berakod, boot, lecsutakolja az egész HDD-t, és olyan állapotban rebootol, ahogy megvetted a gépet.
Make love not Wor.

#286 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:25

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:10

de akkor mit csinának azok akik netről szednek le xp-et? vagy tört verziónál már nem érdekes az ilyen licenc probléma?

hogy mivan a tört verziókkal, fogalmam sincs, nem érdekel a téma. ezek többnyire kikerülik az online regisztrációt, és hamis sorozatszámot kapnak. ennyi. igyekszik a microsoft a windows update-ből kizárni őket, illetve ha ellenőrzik a gépet, megbüntetnek kemény pénzekre.

#287 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:28

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:17

Tudják, így le is van írva, hogy évente hányszor lehet aktiválni, meg mi változhat a gépben mennyi időn belül. Cserélsz VGA-t meg RAM-ot az okés, de másik gép azért csak másik gép lesz. Venni kell dobozos szoftvert, az működik.
Make love not Wor.

#288 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:29

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:25

hogy mivan a tört verziókkal, fogalmam sincs, nem érdekel a téma. ezek többnyire kikerülik az online regisztrációt, és hamis sorozatszámot kapnak. ennyi. igyekszik a microsoft a windows update-ből kizárni őket, illetve ha ellenőrzik a gépet, megbüntetnek kemény pénzekre.

rendben. nem kűzdök, mivel idáig is mindig jogtisztán volt mindenem ezután is úgy elsz,
de akkor is szemétség hogy van gépem komlett jogtiszta (progikkal együtt véve) és akkor veszek egy notit
és nem használhatom csak én a saját megvásárolt saját notimban a már amúgy is saját magam által saját gépben jogtisztán használt xp-met...!!
köszönöm válaszaitokat

#289 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:30

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:22

nem érdekel az okoskodásod. sem az, hogyan tudja leellenőrizni a jogtulajdonos. a matrica az egyik gépen van, tehát át kell ragasztani a másikra. ez az első praktikus akadály. aztán mivel OEM, meg tudják nézni a licenc milyen gyártóhoz tartozik, és hogy milyen gépre lett telepítve eredetileg. az nem az a gép, amelyiken használod. és akkor bukta.

OEM windowst akár videokártyához vagy ramhoz is vehetsz. Ki mondja meg hogy mihez vettem? És  mi alapján?

#290 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:32

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:13

De akkor is mi van azokkal az xp-el amiket netről szednek le? Tört progival nincs probléma?

Nem megy rajt a windows update, pár proggi nem mászik fel rá, de kritikus frissítések pld. gond nélkül működnek. A kizárt szériaszámokra pld. nem megy fel az SP2. Én speciel utálom a warezdózert, mint az állat, usernél be nem vállalom a rugdalását, szóval sulinetes Linuxos cucc alapban 25ezernél kezdődik, mert annyi rá a win...

Neten nem tört verzió forog közkézen, hanem egy rendes vállalati legális cucc, ebben szoktak szériaszámokat cserélgetni, amit aztán fokozatosankizárnak netről. Vista gondolom már durvább lesz, ez van.
Make love not Wor.

#291 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:33

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:29

rendben. nem kűzdök, mivel idáig is mindig jogtisztán volt mindenem ezután is úgy elsz,
de akkor is szemétség hogy van gépem komlett jogtiszta (progikkal együtt véve) és akkor veszek egy notit
és nem használhatom csak én a saját megvásárolt saját notimban a már amúgy is saját magam által saját gépben jogtisztán használt xp-met...!!
köszönöm válaszaitokat

De azt értsd meg, hogy azért nem került 30-40 ezer forinttal többe az a gép, mikor vetted, mert OEM licenc van hozzá, nem "rendes dobozos", annak pedig ilyen korlátozásai vannak. Igen, tud bosszantó lenni, mi is jártunk így itthon asztali gépekkel. Ez van, go Linux, vagy dobozos Windows.

#292 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:36

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:30

OEM windowst akár videokártyához vagy ramhoz is vehetsz. Ki mondja meg hogy mihez vettem? És  mi alapján?

Látszik, még életedben nem láttál szoftvert :-) OEM Wint már magában is vehetsz, vas nélkül... De amint feltelepíted rá kell ragasztani a címkét a gépre. Eddig arra a gépre kellett ragasztani, amibe a vasat raktad. Szóval ott a címke a gépen, aztán innen folytassuk, hogy fog másikra átkerülni.

Online csekkelés meg majd kiszúrja, hogy mi változott benne... De nemtom mit pánikolunk, ember 3 évente vesz gépet, akkor +30ezer a win, aztán ennyi, havi 1ezer forint alatt kapja meg szoftvert meg a szolgáltatásokat. Nem lehet túl drága, vas talán drágább...
Make love not Wor.

#293 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:36

Látszik, még életedben nem láttál szoftvert :-) OEM Wint már magában is vehetsz, vas nélkül... De amint feltelepíted rá kell ragasztani a címkét a gépre. Eddig arra a gépre kellett ragasztani, amibe a vasat raktad. Szóval ott a címke a gépen, aztán innen folytassuk, hogy fog másikra átkerülni.

Online csekkelés meg majd kiszúrja, hogy mi változott benne... De nemtom mit pánikolunk, ember 3 évente vesz gépet, akkor +30ezer a win, aztán ennyi, havi 1ezer forint alatt kapja meg szoftvert meg a szolgáltatásokat. Nem lehet túl drága, vas talán drágább...

Szerintem ha a cimkét egy enyhe ragasztású tixóra ragasztom, akkor annyiszor pakolom át amennyiszer akarom.Mi van ha házat cserélek?
Vegyek új wint-t mert kidobtam a "vasat" ?

#294 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:42

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:33

De azt értsd meg, hogy azért nem került 30-40 ezer forinttal többe az a gép, mikor vetted, mert OEM licenc van hozzá, nem "rendes dobozos", annak pedig ilyen korlátozásai vannak. Igen, tud bosszantó lenni, mi is jártunk így itthon asztali gépekkel. Ez van, go Linux, vagy dobozos Windows.

csak egyet nem értek még: (hozzáteszem már el is kezdte spórolni az új xp-re és valóban jogos a licenc dolog)
hogy egyáltalán akkor minek hoznak forgalomba notikat úgy hogy nincs benne az xp vagy más op rendszer?
Csak reklámfogás hogy olcsóbbnak tűnjön és utána úgy is megveszed az xp-t??
szóval nem értem...

#295 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:42

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:29

Aztán ha kisvállalkozás vesz 1 gépet 1 szoftverrel, akkor mind a 8-ra felrakhatják? Vagy eladod a saját fejlesztésedet 1 fős vállakozásnak, aki továbbadja 1 példányban mondjuk 500 fős vállalatnak, akkor annak jogtiszta lesz, meg vállalod a supportot? Ez ilyen, nem mindig hülyék találták ki, aktiválós szopások is a warezolás miatt van, oszt a becsületes ember szopik vele péntek éjjel...
Make love not Wor.

#296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:43

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:41

Mi van ha házat cserélek?
Vegyek új wint-t mert kidobtam a "vasat" ?

Megtartod mellé a számlát meg a házadat, és a kutya nem fog érte szólni... Tapasztalat  :D
Make love not Wor.

#297 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:45

Én öt év alatt hét notit és négy asztali gépet pusztítottam el.
Az 330000Ft, ami azért nem havi 1000Ft.
Még szerencse, hogy minden notin rajta volt a gyári win,az asztalin meg egy dobozost nyüstölök már a winxp kezdete óta.

#298 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:46

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:42

csak egyet nem értek még: (hozzáteszem már el is kezdte spórolni az új xp-re és valóban jogos a licenc dolog)
hogy egyáltalán akkor minek hoznak forgalomba notikat úgy hogy nincs benne az xp vagy más op rendszer?
Csak reklámfogás hogy olcsóbbnak tűnjön és utána úgy is megveszed az xp-t??
szóval nem értem...

Mert csak. De tényleg, van ami mellé csomagolnak ajándékba, van amihez nem. Tényleg ilyen bonyás? Főleg mert van vagy 30 egyéb oprendszer, aztán mi van, ha valakinek tényleg nem kell az XP?
Make love not Wor.

#299 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:42

Aztán ha kisvállalkozás vesz 1 gépet 1 szoftverrel, akkor mind a 8-ra felrakhatják? Vagy eladod a saját fejlesztésedet 1 fős vállakozásnak, aki továbbadja 1 példányban mondjuk 500 fős vállalatnak, akkor annak jogtiszta lesz, meg vállalod a supportot? Ez ilyen, nem mindig hülyék találták ki, aktiválós szopások is a warezolás miatt van, oszt a becsületes ember szopik vele péntek éjjel...

ez rendben de azért ha nagyon akarom erre is lenne megoldás:
szerződés aláírása vásárláskor hogy mondjuk válallom hogy max 3 gépen használom cserébe minden adatomat (ami szükséges a beazonosításhoz)kiszolgáltatom nekik hogy erről az adotttermék regisztrálásakor meggyőződjenek.
Na de mindegy ez már mind csak szőrszálhasogatás valóban.
Lesz még egy XP-m és kész.
Ja és komolyan köszönöm mindenkinek hogy szántatok időt a témára!

#300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:50

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:45

Én öt év alatt hét notit és négy asztali gépet pusztítottam el.
Az 330000Ft, ami azért nem havi 1000Ft.

Most nem merem mondani, hogy mészapicsába, de kb. ja. Akkor noteszhez ne számoljuk, mert árában benne van, ha garis nyűgben döglött ki, akkor ne számold a wint, ha saját hóbort miatt, akkor viseld a következményeit. De komolyan, nekem asztali gépem alapja most 2 éves, oszt 3.2-es Prescott van benne, mi az az iszonyat igény a bővítésre?

Vagy ha bővíted, akkot vason úgyis négyzetesen többet lehet bukni, mert 11 konfiggal / 150ezres darabárban mérve az 1.7millió pénz csak vasra... Elég jól nyomod...

Olyat meg nem lehet kitalálni, ami mindenkinek jó, de jó úton haladsz a vállalati licenszelés felé...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.