HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#351 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 22:52

hali,

egy kis segitseg kellene, egy baratomnak akarnak notit eladni:) es arajanlat kellene ra, mennyiert lenne korrekt.

a gep SONY

1.8 mobile proci (ami nyaron lett cserelve bennne, mert a regi lefott)
256 ram
30 giga
cd iro, dvd
olyan 1.5 éves

aztmondjak akkor olyan 500korul vettek:)

nagyjabol ennyi, kernek ra arat

koszi

#352 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 23:19

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 23:52

hali,

egy kis segitseg kellene, egy baratomnak akarnak notit eladni:) es arajanlat kellene ra, mennyiert lenne korrekt.

a gep SONY

1.8 mobile proci (ami nyaron lett cserelve bennne, mert a regi lefott)
256 ram
30 giga
cd iro, dvd
olyan 1.5 éves

aztmondjak akkor olyan 500korul vettek:)

nagyjabol ennyi, kernek ra arat

koszi

150.000.-Ft de ez csak az én véleményem.

#353 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 10. 00:05

ASUS A6 szériás notebookokról szeretnék kérni némi tapasztalatot/információt.

Érdekelnének a szubjektív vélemények, "összerakottság érzés", minőség, zajszint, melegedés, akksi, billentyűzet használhatósága, megelégedettség, problémák, ilyesmik.

Elsősorban a Turionos A6Km illetve A6KT változatokat nézegetem, de a "tokozás" gondolom minden A6-os modellnél ugyanaz. Eddig sehol nem találtam kirakott modellt amit tapperolni/nézegetni lehetne, pusztán fotók alapján meg nem akarok dönteni...

Köszönöm.

#354 Felhasználó inaktív   trebon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 08:06

Idézet: GabCs - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:02

Hello!

Az a kérdés, hogy milyen célt fog szolgálni. Az A6U-5050-esnek van firewire bementete, s-video kimenete, valamint a processzor nem csak hogy erősebb, de tudja állítani az órajelét kihasználtságnak megfelelően, ami akkumulátoros használat esetén sokat jelenthet a hálózat nélküli használati időn. Az tény, hogy a Sis chipkészlet nem játékra van kitalálva, az A6R-B002-esben lévő Ati Xpress200-as ilyen tekintetben biztosan jobbnak bizonyul.
Nem tudom mennyire segítettem, szerintem ezeket is érdemes mérlegelni. Én az A6U-5050-es mellett döntöttem a kettő közül.

Szia!

3 hónapja szemezek ezzel a notesszal, karácsony előtt majdnem megrendeltem (csak éppen nem lehetett kapni), de közben sikerült lebeszélni magam róla. Azért nem véglegesen :) Ezért is kérném, ha megtennéd, hogy leírod a tapasztalataidat róla  :respect:

Ami miatt visszariadtam az a SIS... nemis az alaplapi, hanem a VGA -ról mondanak szörnyűeket. 3D nem igazán érdekel, ellenben a jó 2D az elengedhetetlen lenne. Van aki panaszkodik a 2D-re is "homályos" -nak  szétesőnek látja. 3D-ben mit tud egyégbként? Mondjuk egy Q3A elmegy rajta? Azért az 5+ éves játék.

Fireware-n menne a DV anyag be, szerkesztés, S-Videón ki. Ez lenne a feladata 90%-ban. Csináltál már ilyet rajta? Panaszkodnak az ASUS-ok DVD írására is. TSST hulladék van ebben is?

Előre is köszi a választ.

trebon

#355 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:09

Idézet: trebon - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:06

Szia!

3 hónapja szemezek ezzel a notesszal, karácsony előtt majdnem megrendeltem (csak éppen nem lehetett kapni), de közben sikerült lebeszélni magam róla. Azért nem véglegesen :) Ezért is kérném, ha megtennéd, hogy leírod a tapasztalataidat róla  :respect:

Ami miatt visszariadtam az a SIS... nemis az alaplapi, hanem a VGA -ról mondanak szörnyűeket. 3D nem igazán érdekel, ellenben a jó 2D az elengedhetetlen lenne. Van aki panaszkodik a 2D-re is "homályos" -nak  szétesőnek látja. 3D-ben mit tud egyégbként? Mondjuk egy Q3A elmegy rajta? Azért az 5+ éves játék.

Fireware-n menne a DV anyag be, szerkesztés, S-Videón ki. Ez lenne a feladata 90%-ban. Csináltál már ilyet rajta? Panaszkodnak az ASUS-ok DVD írására is. TSST hulladék van ebben is?

Előre is köszi a választ.

trebon

Üdv!
tudom nem nekem címezted a kérdést (ma jön meg ez a notim),de úgy látom neked fontos a videóvágás, ezért erről mondj le, ezzel a géppel nem fog menni, ahhoz magasabb kategóriában kell nézelődnöd: pl asus A6KM Q001 , én is innen kezdtem,de az igazat megvallva azon is csak el lehet kezdeni a mondjuk videóvágást, játszást de azért csak módjával, bár azzal már valamit tucc kezdeni csak erősebb árban van.
De Gabcs vagy special válaszát azért árd meg.

#356 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:17

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 0:19

150.000.-Ft de ez csak az én véleményem.

akkor 100.000 ert csak megeri:)

többiek szerint? pl szokott itt lenni 1-2 kereskedo....

plz arajanlatot

#357 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 11:49

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:17

plz arajanlatot

Annyit tuti...
A pontosabb arbeloveshez kellene tudni egy pontos tipust. Gondolom a proci mobil P4, ami nem a legeslegjobb, de evvan. Kene meg az egyeb felszereltseg, a meret, a kijelzo felbontasa, az akku uzemideje, stb, stb. De ezek hianyaban en is ugy 150 korulre tennem.

#358 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:54

Idézet: Flash - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 1:05

Érdekelnének a szubjektív vélemények, "összerakottság érzés", minőség, zajszint, melegedés, akksi, billentyűzet használhatósága, megelégedettség, problémák, ilyesmik.

Elsősorban a Turionos A6Km illetve A6KT változatokat nézegetem, de a "tokozás" gondolom minden A6-os modellnél ugyanaz. Eddig sehol nem találtam kirakott modellt amit tapperolni/nézegetni lehetne, pusztán fotók alapján meg nem akarok dönteni...

Köszönöm.

A kérdés jó. Csatlakoznék.

Két gépet néztem ki:

1. ASUS A6KM-Q001
(http://www.notebook....asus-a6km-q001)

2. ASUS A6KM-Q010H
(http://www.notebook....sus-a6km-q010h)

Feljebb GabCs írja, hogy..."Az tény, hogy a Sis chipkészlet nem játékra van kitalálva, ...".

A fenti két gép Sis M756 + 964L és Sis M760GX + 964L chipkészletesek. Ezek akkor már nem is jók játékra? Vagy valamit nagyon félreértettem? :confused:

Amúgy én is várok válaszokat a fent idézett kérdésre is.. :rolleyes:

Szerkesztette: tesa 2006. 02. 10. 13:56 -kor

tesa

#359 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:58

Idézet: Flash - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 0:05

Köszönöm.

Nekem A6VC van. Ugyan PM, de a körítés ugyanaz.

Hűtés jó, csöndes, bekapcsoláskor tekeri meg a ventit fullon, ez is elviselhető, nem hangos. Bárhogy is próbáltam, menet közben még sosem kapcsolt max fordulatra a hűtése, ez jó pont. Nem melegszik.
Beépített webcam tökéletes, igen jó a képe, mikrofon szintén nagyon jó.

Hangja is nagyon jó minőségű, bár ez nem ugyanaz, mint az AMD változatnál, mert itt az intel HD audio van. Infra működik :) firewire biztos ;)
Élőben szép, nekem tetszik, van aki szerint nem elég szögletes. Ízlés kérdése.
Össze van rakva, 3 hónap után most kezd kicsit kilazulni az LCD aljánál (de ez tényleg nagyon minimális, csak újjal összehasonlítva vehető észre, én meg kukacos vagyok), felhívtam a szervízt, szerintük elég csak a csavarokat meghúzni. El nem tört. Szinte mindennap otthon-meló-otthon. Szerintem azért nem erre van kitalálva.

DVD író Panasonic, újraírhatót kicsit lassan olvas, viszont kezeli a DVD ramot, és DVD-t nagyon jó minőségben ír (csak minőségi lemezzel használom (16x Verba), azzal hozza a Pio108 szintet  :up:), mondjuk 8x-an felesleges használni, mert csak a legeslegvégén kapcsol fel. DVD riphez kicsit lassú, mert csak kb 2,5x-en engedi leszedni, gondolom, hogy gyári filmnél ne legyen hangos.
Viszont karcos CD/DVD-vel eddig gondja nem volt.

Egyetlen hibája, ami szerintem nálad is előjöhet, hogy ha gigabiten van a lan (szinte sehol nem írják, hogy az, pedig tudja.), akkor mivel gondolom nagyon közel van a Yukon csip a vinyóhoz, akkor 2-3 óra után kb 5-6 fokkal melegebb a HDD. 100 megánál ilyen nincs. Gondolom a Marvell csip melegszik, és fűti a környezetét.

Szerkesztette: PeC 2006. 02. 10. 14:02 -kor

"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#360 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 17:29

Üdv!
miért van hogy a rendszer (bios is) a 5050-es asus notimon csak 384 MB memóriát lát?
Tényleg ennyit használhat a videokaresz?

#361 Felhasználó inaktív   trebon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 17:38

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:09

Üdv!
tudom nem nekem címezted a kérdést (ma jön meg ez a notim),de úgy látom neked fontos a videóvágás, ezért erről mondj le, ezzel a géppel nem fog menni, ahhoz magasabb kategóriában kell nézelődnöd: pl asus A6KM Q001 , én is innen kezdtem,de az igazat megvallva azon is csak el lehet kezdeni a mondjuk videóvágást, játszást de azért csak módjával, bár azzal már valamit tucc kezdeni csak erősebb árban van.
De Gabcs vagy special válaszát azért árd meg.

Köszi a választ.

Ezt azért nem egészen értem, én már kb 5 éve is vágtam DV anyagot 1400 Mhz-es Thundebird-del 512 SDRAM-mal, 5400-as ATA66-os HDD-vel, Gef2Ti VGA-val. Adobe Premiere-rel

Turion biztosan erősebb, RAM biztosan gyorsabb (persez adok még neki 512-t minimum), HDD...hmm ez egy kérdés :), VGA...itt lenne a fő kérdés. Nem sebességben, hanem minőségben  :rolleyes:

Közben látom megkaptad. Első benyomás?

#362 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 17:54

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 17:29

Üdv!
miért van hogy a rendszer (bios is) a 5050-es asus notimon csak 384 MB memóriát lát?
Tényleg ennyit használhat a videokaresz?

Pont amennyi a graf chipnek be van állítva, azaz 128 MB. Vedd vissza 16-ra, 32-re, BIOS-ban lehet, annyi bőven elég a legtöbb dologra.

Szerkesztette: special 2006. 02. 10. 17:56 -kor

#363 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 18:01

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:17

plz arajanlatot

hát ennél sokkal pontosabban meg kellene határozni a típusát. egy pontos modellszám nem ártana. milyen proci? pentium 4? pentium m? celeron m? celeron? milyen állapotban van az akku? van rá garancia?

én egyébként óvnám a barátodat attól, hogy hozzáértés nélkül kötélnek álljon egy olyan szituációban, ahol el _akarnak_ adni.

#364 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 18:25

Idézet: trebon - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 17:38

Köszi a választ.

Ezt azért nem egészen értem, én már kb 5 éve is vágtam DV anyagot 1400 Mhz-es Thundebird-del 512 SDRAM-mal, 5400-as ATA66-os HDD-vel, Gef2Ti VGA-val. Adobe Premiere-rel

Turion biztosan erősebb, RAM biztosan gyorsabb (persez adok még neki 512-t minimum), HDD...hmm ez egy kérdés :), VGA...itt lenne a fő kérdés. Nem sebességben, hanem minőségben  :rolleyes:

Közben látom megkaptad. Első benyomás?

A video kódolás és szerkesztés nem terheli meg a grafikus chipet, ellenben a processzort, a memóriaalrendszert, és a merevlemezt. Viszonyítási alapnak a Turion 64 ugyanazon az órajelen kb. 20-30 százalékkal lehet gyorsabb DV-->MPEG2 kódolás alatt, mint a tündérmadarad volt, de ez a szoftver által alkalmazott kódtól, algoritmustól függ. Én aszondom, hogy az 1400-as madárnál nagyjábóé másfélszer gyorsabb lesz kódolás alatt az 1600-as Turion 64, de ez tipp, lemérni nincs lehetőségem.

Szerkesztette: special 2006. 02. 10. 18:28 -kor

#365 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 19:26

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 18:54

Pont amennyi a graf chipnek be van állítva, azaz 128 MB. Vedd vissza 16-ra, 32-re, BIOS-ban lehet, annyi bőven elég a legtöbb dologra.

oké kösz megpróbálom!

#366 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 23:18

Nahh sikerült hozzájutnom nagyon jó áron a drágaszághoz:

SONY VGN-FE11

Core DUO T2300
1GB DDR2 Dual
100GB 5400rpm HDD
Geforce Go 7400 videokari 256MB hypermemory
webcam/Bluetooth v2.0/wlan/DVD+-RW DL, stb.
15.4 1280*800
2.8Kg
2év gar.

Meglepö eredmények születtek :
pcmark 04  4658
pcmark 05  3455
3dmark 01  12426
3dmark 03  4072
3dmark 05  1655

És ami a legérdekesebb : be se kapcsolt a venti a 3dmarkok futtatása alatt.
Holnap tovább nyúzom, nagyon kiváncsi vagyok rá.

Ha valakit érdekel, van eladó 1db 1hetes, és egy új SONY VGN-FS415S noti szintén kedvezö áron számlával, garanciával. 

#367 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 23:47

Gondolkozok notebook vásárláson, kinéztem egy ASUS A6U-5050-t.
(http://www.notebook....book/asus/a6ku)

Vajon ennek a teljesítménye egy integrált Sis M760 8-128M DDR kártyával elég mondjuk egy Starcraft futtatásához? Esetleg egy COD futtatásához?
Amennyiben nem, úgy egy GeForce Go 6200/128MB az kb milyen szintű asztali vidkártyával egyenértékű, mennyire alkalmas játékra is akár?)
(Esetleg egy-két 3dmark eredményt is szivesen látnék, akinek ilyennel van dolga.  ;) )

(Tudom, hogy a notebook nem játékra való, nem is elsősroban ara használnám, arra megvan az itthoni gépem, de egy-egy luykas órát azért csak el-el játszogatnék rajta valami régebbi játékkal :))

Szerkesztette: KergeK@csa 2006. 02. 10. 23:49 -kor

#368 Felhasználó inaktív   Patronok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:19

Sziasztok! Notebook-ot szeretnék venni. Eddig két Albacomp Power laptopom volt. Az elsőben 3GHz 'asztali' P4 proci (Northwood) volt. A mostani egy mobil P4 2GHz-es procis laptop. Nekem eddig munkára és játékra is kellett (a játék miatt cseréltem laptopot korábban). Most viszont már a munka lenne a fő szempont.

A problémám az, hogy a 2GHz-es proci jóval lassabb irodai alkalmazások területén, mint a 3GHz-es volt. Vissza szeretnék térni a korábbi sebességre. Ezügyben kérnék tanácsot.

AMD párti voltam mindig is, így most Turionban gondolkodom. Azonban sok helyen írták, hogy a mobil P4 2GHz olyan, mint az asztali P4 3,4GHz... meg hogy a Turion 2GHz olyan, mint az Athlon64 3400+... Nekem nagyon nem ez a mobil P4-gyel kapcsolatban a tapasztalatom. Pl.: Excel file-ok megnyitása 2-3x annyi ideig tart a mostani 2GHz procival, mint a korábbival és ez sokszor már bosszantó... Tehát óvatos vagyok a Turionnal szemben is. Mennyire indokolt a félelmem?

A fentiek tükrében kérnék ajánlatot tőletek procira! (Esetleg konkrét laptop típusra.) Köszönöm!

Egy kis szűkítés: 1giga ram, 40gb gyors wincsi, vga mindegy, kijelző szinte mindegy (de ha jó áron 1024x768-nál nagyobb lenne, az jó lenne... most 1400x1050 van)
www.tocke.hu - minden, ami hüjeség :)

#369 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:30

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 23:47

Gondolkozok notebook vásárláson, kinéztem egy ASUS A6U-5050-t.
(http://www.notebook....book/asus/a6ku)

Vajon ennek a teljesítménye egy integrált Sis M760 8-128M DDR kártyával elég mondjuk egy Starcraft futtatásához? Esetleg egy COD futtatásához?
Amennyiben nem, úgy egy GeForce Go 6200/128MB az kb milyen szintű asztali vidkártyával egyenértékű, mennyire alkalmas játékra is akár?)
(Esetleg egy-két 3dmark eredményt is szivesen látnék, akinek ilyennel van dolga.  ;) )

(Tudom, hogy a notebook nem játékra való, nem is elsősroban ara használnám, arra megvan az itthoni gépem, de egy-egy luykas órát azért csak el-el játszogatnék rajta valami régebbi játékkal :))

A SiSM760 chipsetben egy Mirage 2 grafikus chip lakik, hardveresen DX8.1-es gyorsítást tud, és elvisz az elég sok mindent Q3-at is.

#370 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:41

Idézet: Patronok - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 11:19

Sziasztok! Notebook-ot szeretnék venni. Eddig két Albacomp Power laptopom volt. Az elsőben 3GHz 'asztali' P4 proci (Northwood) volt. A mostani egy mobil P4 2GHz-es procis laptop. Nekem eddig munkára és játékra is kellett (a játék miatt cseréltem laptopot korábban). Most viszont már a munka lenne a fő szempont.

A problémám az, hogy a 2GHz-es proci jóval lassabb irodai alkalmazások területén, mint a 3GHz-es volt. Vissza szeretnék térni a korábbi sebességre. Ezügyben kérnék tanácsot.

AMD párti voltam mindig is, így most Turionban gondolkodom. Azonban sok helyen írták, hogy a mobil P4 2GHz olyan, mint az asztali P4 3,4GHz... meg hogy a Turion 2GHz olyan, mint az Athlon64 3400+... Nekem nagyon nem ez a mobil P4-gyel kapcsolatban a tapasztalatom. Pl.: Excel file-ok megnyitása 2-3x annyi ideig tart a mostani 2GHz procival, mint a korábbival és ez sokszor már bosszantó... Tehát óvatos vagyok a Turionnal szemben is. Mennyire indokolt a félelmem?

A fentiek tükrében kérnék ajánlatot tőletek procira! (Esetleg konkrét laptop típusra.) Köszönöm!

Egy kis szűkítés: 1giga ram, 40gb gyors wincsi, vga mindegy, kijelző szinte mindegy (de ha jó áron 1024x768-nál nagyobb lenne, az jó lenne... most 1400x1050 van)

Itt egy félreértés van. A mobil Pentium 4  ugyanaz a processzor, mint az asztali, csak alacsonyabb órajelen és feszültséggel működik, valamint tartalmazza az ún. SpeedStepet, amellyel ha nincs terhelve, visszavesz a gyári órajelből és feszültségből, sok hőt és energiát megspórolva. Amiről más beszélhetett, az a 2003 elején debütált Pentium M, amely azonos órajelen jóval erősebb egy Pentium 4-nél, viszont nem is skálázódik fel az egekbe, mivel kifejezetten notebookokba tervezték. A Dothan magos Pentium M (2 MB L2 cache) 2.26 Ghz-ig érhető el, és itt bizony már szinte nagyon sok területen elkapja egy 3 GHz-es Pentium 4 tökit. A 2 GHz-es Pentium 4-edhez képest egy 1.6-os Pentium M is erősebb, pláne a gyorsabb változatok. Ha Centrino a gép, akkor is Pentium M proci van benne.:) Namost a Turion 64 nagyjából ugyanolyan erős, mint a Pentium M, tehát azonos órajelen fej-fej mellett vannak, attól függ, mire használod.

Ha hosszabb távra fektetnél be, akkor nézegess Intel Core Duo / Centrino Duo logóval ellátott modelleket. Ezeket már kétmagos (két processzor egy chipen) Yonah chipek lakják, és magonként is erősebbek valamivel, mint a Pentium M. A két mag akkor jöhet neked jól, hogy sok program fut egyszerre, pl. böngésző, word, excel, közbe vírusírtás stb, mivel a Windows igyekszk elosztani a terhelést a két mag között.

De irodai munkára továbbra is a RAM + HDD a meghatározó.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.