HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#341 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:51

ha Thurion64 es lenne a proci akkor ahhoz valóban 64-bites oprencer kell vagy elég hozzá a síma SP2 vel felturbózott?
Tudom hogy hasonló kérdést tettem már fel, de most több helyről olvastam, hogy hiába kompatibilis a 64bit a 32-vel azért akadhatnak gondok.
Vagy eccerűen felrakom az xp-t (símát) és akkor olyan mintha 32  bit-el menne csak picitt gyorsabban kezeli a thurion?
Mi az igazság?

#342 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 21:02

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:51

ha Thurion64 es lenne a proci akkor ahhoz valóban 64-bites oprencer kell vagy elég hozzá a síma SP2 vel felturbózott?
Tudom hogy hasonló kérdést tettem már fel, de most több helyről olvastam, hogy hiába kompatibilis a 64bit a 32-vel azért akadhatnak gondok.
Vagy eccerűen felrakom az xp-t (símát) és akkor olyan mintha 32  bit-el menne csak picitt gyorsabban kezeli a thurion?
Mi az igazság?

nos kezdek rájönni.
Az csak jó ha 64 bite a proci, de természetesen lehet úgy használni mintha hagyományos lenne, csak vannak progik mik már támogatják és azok még gyorsabbak rajta.
Vagyis nyugodtan felrakhatom rá a sima xp-t.
Jól értem a helyzetet?

#343 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:59

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:52

Mindegy ,hogy melyiket választod de én  inkább a hosszabb garanciaidőt javaslom.

www.acomp.hu Tanácsadásnál azt írják, hogy "5% felár ellenében bármely termékünket 2 év garanciával vásárolhatja meg." Csak azt nem tudom, hogy minek a +5%-a. A bruttó vagy a nettó árnak?
Akkor az M645 esetében (249 995+ÁFA) ez 12500 vagy 15000 Ft-ot jelent. Így megint meggondolandó a kérdés, hogy melyiket?  :confused:

#344 Felhasználó inaktív   svlad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 00:38

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:04

A Dellel semmi gond, példás vállalat, ellenben az Inspiron, mint egy neves márka fogyasztói vonala előítéleteket kelt bennem. Konkrétan nem ismerem azt a típust. A Dell Latitude-okról én is hallottam jót.

A z60t az 14-es gép, valamivel több mint 2 kiló, azaz thin&light kategória. Az m a 15,4-es nagygép, 3 kiló. Duós Z-sorozat nem ismert egyelőre.

Köszi!

#345 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 02:00

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:02

nos kezdek rájönni.
Az csak jó ha 64 bite a proci, de természetesen lehet úgy használni mintha hagyományos lenne, csak vannak progik mik már támogatják és azok még gyorsabbak rajta.
Vagyis nyugodtan felrakhatom rá a sima xp-t.
Jól értem a helyzetet?

az AMD64 technológiájú procik (Opteron, Athlon 64, Turion 64) többféle üzemmódban működhetnek, amely közé beletartozik a rendes 32 bites kódok teljesítményveszteség nélküli futtatása. ha megnézed, az AMD processzorai ma rengeteg teljesítménytetsztben leverik az Intel riválisokat 32 biten is. Ma már a Pentium D is  64 bitesek, a Pentium M és Core Solo/Duo vonalak azonban, mivel más magra épülnek, egyelőre nem. Az Intel a év második felében jelentkezik 64 bites notebookchippel, a Merommal, amely azonban megint teljesen új architektúra lesz, egyik jelenlegi vagy korábbi Pentiumnak sem egyenes ági leszármazottja. végeredményben egy 64 bites proci, jelen esetben a Turion 64, egy 32 bites Windows XP alatt sima 32 bites prociként viselkedik. a 64 bitesség kihasználásához 64 bites Windows XP kell (Windows XP Professional x64 Edition). a gond az, hogy kevés szoftvernek van 64 bitre portolt változata, így csak azoknak érdemes ezzel foglalkozni, akik valamilyen teljesítményéhes alkalmazásáról tudni lehet, hogy van 64 bites windowsos változata, és az gyorsabb.

Szerkesztette: special 2006. 02. 09. 02:04 -kor

#346 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 02:05

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 20:37

Hülye kérdés: Notebookokra ugyanaz a windows telepíthető mint az asztali gépekre? Szerintem igen, de megkérdezem ott ahol tudják is, nem csak gondolják! :)

igen, ugyanaz. egy notebook ugyanolyan számítógép, mint egy asztali, az extra az akkumulátorkezelés lehetne, de azt is minden windows alapból támogatja.

#347 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 06:45

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 3:00

az AMD64 technológiájú procik (Opteron, Athlon 64, Turion 64) többféle üzemmódban működhetnek, amely közé beletartozik a rendes 32 bites kódok teljesítményveszteség nélküli futtatása. ha megnézed, az AMD processzorai ma rengeteg teljesítménytetsztben leverik az Intel riválisokat 32 biten is. Ma már a Pentium D is  64 bitesek, a Pentium M és Core Solo/Duo vonalak azonban, mivel más magra épülnek, egyelőre nem. Az Intel a év második felében jelentkezik 64 bites notebookchippel, a Merommal, amely azonban megint teljesen új architektúra lesz, egyik jelenlegi vagy korábbi Pentiumnak sem egyenes ági leszármazottja. végeredményben egy 64 bites proci, jelen esetben a Turion 64, egy 32 bites Windows XP alatt sima 32 bites prociként viselkedik. a 64 bitesség kihasználásához 64 bites Windows XP kell (Windows XP Professional x64 Edition). a gond az, hogy kevés szoftvernek van 64 bitre portolt változata, így csak azoknak érdemes ezzel foglalkozni, akik valamilyen teljesítményéhes alkalmazásáról tudni lehet, hogy van 64 bites windowsos változata, és az gyorsabb.

kösz!
teljesen korrekt válasz.
érthető.

#348 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 07:52

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 3:00

még egy kérdés:
Asus A6U-5050 vagy Asus A6R-B002?
turin64 cagy celeron?
sis vagy nem sis chppset?

#349 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 16:02

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 6:52

még egy kérdés:
Asus A6U-5050 vagy Asus A6R-B002?
turin64 cagy celeron?
sis vagy nem sis chppset?

Hello!

Az a kérdés, hogy milyen célt fog szolgálni. Az A6U-5050-esnek van firewire bementete, s-video kimenete, valamint a processzor nem csak hogy erősebb, de tudja állítani az órajelét kihasználtságnak megfelelően, ami akkumulátoros használat esetén sokat jelenthet a hálózat nélküli használati időn. Az tény, hogy a Sis chipkészlet nem játékra van kitalálva, az A6R-B002-esben lévő Ati Xpress200-as ilyen tekintetben biztosan jobbnak bizonyul.
Nem tudom mennyire segítettem, szerintem ezeket is érdemes mérlegelni. Én az A6U-5050-es mellett döntöttem a kettő közül.

#350 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:43

Idézet: GabCs - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 17:02

Hello!

Az a kérdés, hogy milyen célt fog szolgálni. Az A6U-5050-esnek van firewire bementete, s-video kimenete, valamint a processzor nem csak hogy erősebb, de tudja állítani az órajelét kihasználtságnak megfelelően, ami akkumulátoros használat esetén sokat jelenthet a hálózat nélküli használati időn. Az tény, hogy a Sis chipkészlet nem játékra van kitalálva, az A6R-B002-esben lévő Ati Xpress200-as ilyen tekintetben biztosan jobbnak bizonyul.
Nem tudom mennyire segítettem, szerintem ezeket is érdemes mérlegelni. Én az A6U-5050-es mellett döntöttem a kettő közül.

köszönöm!
Igen segítettél én is az 5050-est választottam (te hozzászólásod is közrejátszott)
már meg is rendeltem.
Kösz!

#351 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 22:52

hali,

egy kis segitseg kellene, egy baratomnak akarnak notit eladni:) es arajanlat kellene ra, mennyiert lenne korrekt.

a gep SONY

1.8 mobile proci (ami nyaron lett cserelve bennne, mert a regi lefott)
256 ram
30 giga
cd iro, dvd
olyan 1.5 éves

aztmondjak akkor olyan 500korul vettek:)

nagyjabol ennyi, kernek ra arat

koszi

#352 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 23:19

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 23:52

hali,

egy kis segitseg kellene, egy baratomnak akarnak notit eladni:) es arajanlat kellene ra, mennyiert lenne korrekt.

a gep SONY

1.8 mobile proci (ami nyaron lett cserelve bennne, mert a regi lefott)
256 ram
30 giga
cd iro, dvd
olyan 1.5 éves

aztmondjak akkor olyan 500korul vettek:)

nagyjabol ennyi, kernek ra arat

koszi

150.000.-Ft de ez csak az én véleményem.

#353 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 10. 00:05

ASUS A6 szériás notebookokról szeretnék kérni némi tapasztalatot/információt.

Érdekelnének a szubjektív vélemények, "összerakottság érzés", minőség, zajszint, melegedés, akksi, billentyűzet használhatósága, megelégedettség, problémák, ilyesmik.

Elsősorban a Turionos A6Km illetve A6KT változatokat nézegetem, de a "tokozás" gondolom minden A6-os modellnél ugyanaz. Eddig sehol nem találtam kirakott modellt amit tapperolni/nézegetni lehetne, pusztán fotók alapján meg nem akarok dönteni...

Köszönöm.

#354 Felhasználó inaktív   trebon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 08:06

Idézet: GabCs - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:02

Hello!

Szia!

3 hónapja szemezek ezzel a notesszal, karácsony előtt majdnem megrendeltem (csak éppen nem lehetett kapni), de közben sikerült lebeszélni magam róla. Azért nem véglegesen :) Ezért is kérném, ha megtennéd, hogy leírod a tapasztalataidat róla  :respect:

Ami miatt visszariadtam az a SIS... nemis az alaplapi, hanem a VGA -ról mondanak szörnyűeket. 3D nem igazán érdekel, ellenben a jó 2D az elengedhetetlen lenne. Van aki panaszkodik a 2D-re is "homályos" -nak  szétesőnek látja. 3D-ben mit tud egyégbként? Mondjuk egy Q3A elmegy rajta? Azért az 5+ éves játék.

Fireware-n menne a DV anyag be, szerkesztés, S-Videón ki. Ez lenne a feladata 90%-ban. Csináltál már ilyet rajta? Panaszkodnak az ASUS-ok DVD írására is. TSST hulladék van ebben is?

Előre is köszi a választ.

trebon

#355 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:09

Idézet: trebon - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:06

Szia!

3 hónapja szemezek ezzel a notesszal, karácsony előtt majdnem megrendeltem (csak éppen nem lehetett kapni), de közben sikerült lebeszélni magam róla. Azért nem véglegesen :) Ezért is kérném, ha megtennéd, hogy leírod a tapasztalataidat róla  :respect:

Ami miatt visszariadtam az a SIS... nemis az alaplapi, hanem a VGA -ról mondanak szörnyűeket. 3D nem igazán érdekel, ellenben a jó 2D az elengedhetetlen lenne. Van aki panaszkodik a 2D-re is "homályos" -nak  szétesőnek látja. 3D-ben mit tud egyégbként? Mondjuk egy Q3A elmegy rajta? Azért az 5+ éves játék.

Fireware-n menne a DV anyag be, szerkesztés, S-Videón ki. Ez lenne a feladata 90%-ban. Csináltál már ilyet rajta? Panaszkodnak az ASUS-ok DVD írására is. TSST hulladék van ebben is?

Előre is köszi a választ.

trebon

Üdv!
tudom nem nekem címezted a kérdést (ma jön meg ez a notim),de úgy látom neked fontos a videóvágás, ezért erről mondj le, ezzel a géppel nem fog menni, ahhoz magasabb kategóriában kell nézelődnöd: pl asus A6KM Q001 , én is innen kezdtem,de az igazat megvallva azon is csak el lehet kezdeni a mondjuk videóvágást, játszást de azért csak módjával, bár azzal már valamit tucc kezdeni csak erősebb árban van.
De Gabcs vagy special válaszát azért árd meg.

#356 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:17

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 0:19

150.000.-Ft de ez csak az én véleményem.

akkor 100.000 ert csak megeri:)

többiek szerint? pl szokott itt lenni 1-2 kereskedo....

plz arajanlatot

#357 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 11:49

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:17

akkor 100.000 ert csak megeri:)

többiek szerint? pl szokott itt lenni 1-2 kereskedo....

plz arajanlatot

Annyit tuti...
A pontosabb arbeloveshez kellene tudni egy pontos tipust. Gondolom a proci mobil P4, ami nem a legeslegjobb, de evvan. Kene meg az egyeb felszereltseg, a meret, a kijelzo felbontasa, az akku uzemideje, stb, stb. De ezek hianyaban en is ugy 150 korulre tennem.

#358 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:54

Idézet: Flash - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 1:05

Érdekelnének a szubjektív vélemények, "összerakottság érzés", minőség, zajszint, melegedés, akksi, billentyűzet használhatósága, megelégedettség, problémák, ilyesmik.

Elsősorban a Turionos A6Km illetve A6KT változatokat nézegetem, de a "tokozás" gondolom minden A6-os modellnél ugyanaz. Eddig sehol nem találtam kirakott modellt amit tapperolni/nézegetni lehetne, pusztán fotók alapján meg nem akarok dönteni...

Köszönöm.

A kérdés jó. Csatlakoznék.

Két gépet néztem ki:

1. ASUS A6KM-Q001
(http://www.notebook....asus-a6km-q001)

2. ASUS A6KM-Q010H
(http://www.notebook....sus-a6km-q010h)

Feljebb GabCs írja, hogy..."Az tény, hogy a Sis chipkészlet nem játékra van kitalálva, ...".

A fenti két gép Sis M756 + 964L és Sis M760GX + 964L chipkészletesek. Ezek akkor már nem is jók játékra? Vagy valamit nagyon félreértettem? :confused:

Amúgy én is várok válaszokat a fent idézett kérdésre is.. :rolleyes:

Szerkesztette: tesa 2006. 02. 10. 13:56 -kor

tesa

#359 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:58

Idézet: Flash - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 0:05

Köszönöm.

Nekem A6VC van. Ugyan PM, de a körítés ugyanaz.

Hűtés jó, csöndes, bekapcsoláskor tekeri meg a ventit fullon, ez is elviselhető, nem hangos. Bárhogy is próbáltam, menet közben még sosem kapcsolt max fordulatra a hűtése, ez jó pont. Nem melegszik.
Beépített webcam tökéletes, igen jó a képe, mikrofon szintén nagyon jó.

Hangja is nagyon jó minőségű, bár ez nem ugyanaz, mint az AMD változatnál, mert itt az intel HD audio van. Infra működik :) firewire biztos ;)
Élőben szép, nekem tetszik, van aki szerint nem elég szögletes. Ízlés kérdése.
Össze van rakva, 3 hónap után most kezd kicsit kilazulni az LCD aljánál (de ez tényleg nagyon minimális, csak újjal összehasonlítva vehető észre, én meg kukacos vagyok), felhívtam a szervízt, szerintük elég csak a csavarokat meghúzni. El nem tört. Szinte mindennap otthon-meló-otthon. Szerintem azért nem erre van kitalálva.

DVD író Panasonic, újraírhatót kicsit lassan olvas, viszont kezeli a DVD ramot, és DVD-t nagyon jó minőségben ír (csak minőségi lemezzel használom (16x Verba), azzal hozza a Pio108 szintet  :up:), mondjuk 8x-an felesleges használni, mert csak a legeslegvégén kapcsol fel. DVD riphez kicsit lassú, mert csak kb 2,5x-en engedi leszedni, gondolom, hogy gyári filmnél ne legyen hangos.
Viszont karcos CD/DVD-vel eddig gondja nem volt.

Egyetlen hibája, ami szerintem nálad is előjöhet, hogy ha gigabiten van a lan (szinte sehol nem írják, hogy az, pedig tudja.), akkor mivel gondolom nagyon közel van a Yukon csip a vinyóhoz, akkor 2-3 óra után kb 5-6 fokkal melegebb a HDD. 100 megánál ilyen nincs. Gondolom a Marvell csip melegszik, és fűti a környezetét.

Szerkesztette: PeC 2006. 02. 10. 14:02 -kor

"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#360 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 17:29

Üdv!
miért van hogy a rendszer (bios is) a 5050-es asus notimon csak 384 MB memóriát lát?
Tényleg ennyit használhat a videokaresz?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.