HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#671 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 14:52

Idézet: szekpityu - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 9:15

Üdv mindenkinek!
...

Szia!
Az okosok valószínűleg az IBM modellek felé fognak irányítani, de persze főleg használt cuccok esetében nem lehet egyértelműen megmondani a frankót, hogy mi jó és mi nem jó. Ilyenkor főleg a konkrét gép tulajdonságai a döntőek, részben a hardver (ár-érték arány), részben a garancia, részben az elhasználtság miatt. A jó akku fontos, mert a csere/felújítás olyan 20000 Ft körül van.

Van néhány üzlet is, ahol foglalkoznak használt gépekkel, pl.
http://www.computerek.hu/
www.usanotebook.hu
http://www.starelektro.hu/laptop.html
Tulit-Comp (weblapuknak nem tudom a címét, csak az üzletükben voltam)
http://www.gportal.hu/portal/nbook/
ezeket csak most így hirtelenjében kerestem, biztosan van még több üzlet is. Ezen kívül itt a fórumon is találhatsz "kereskedőket" - konkrét nevet nem mondok, mert az reklám + akkor  meg azt is írhatnám, kivel van rossz tapasztalatom, és akkor meg azért kapnék a fejemre.

Konkrétan mondjuk EZT láttam, bár átlépi az összeghatárt, meg engem speciel zavarna  hogy ennyiért csak cd-olvasója van. Persze más forrásból ez és a wifi egész olcsón pótolható.
Mondjuk ehhez képest én gyk. fele ennyiért vettem P3-766-os Gericomot, és nem bántam meg (főleg mivel átmenetileg kellett csak, és alig használtam  :rolleyes:  :D )  Szerintem némi szerencsével egy százasért már Centrinós gépet is kaphatsz (persze inkább alapkiépítésűt), lényeg hogy nem kell az első ajánlatra igent mondani.
Remélem segítettem valamennyit  :up:

#672 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 22:40

Idézet: Filterheadz - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 1:40

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy mi a véleményetek a Toshiba l20-100 -as típúusú notiról. Egyátalán jó vételt csinálok vele, vagy inkább várjak még ?

Üdv
Filterheadz

Már kiveséztük,pár oldallal visszább.Olvass vissza,vagy keress rá. Üdv

Szerk.:kb 20. oldaltól

Szerkesztette: pz0009 2006. 03. 15. 22:43 -kor

#673 Felhasználó inaktív   4qezlab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 16. 00:28

Sziasztok érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a gericom hummer.755II  notirol, irodai munkára, kisebb régebbi jatekok hoz ( medal of honor) megéri e szerintetek, fagy felejtsem el inkább fontos lenne a válasz mert én nem vagyok guru a témában és 1-2 nap alatt kéne döntenem a masináról.
Proci:AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
Vas:Gigabyte GA-K8NS Ultra-939  (5 PCI, 1 AGP, 4 DDRDIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Rendszermemória:1024 MB  (PC3200 DDR SDRAM)[400mhz dual]
Videokártya:NVIDIA GeForce 6800 ultra (128 MB)
Képernyő:Eizo Nanao F520  [17" CRT]  (97247010)
Lemezes meghajtó:  SAMSUNG SP2014N  (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133
1 NEC DVD,CD_RW
CD_RW/DVD_R

#674 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 19:35

a gepem kezdett fagyni, majd ilyen kekhalalos ablakkal ujraindult....

majd nem toltodott fel a dell csik es ez fogadott

Internal HDD SOFT error: fixed by retries.
Strike the F1 key to continue, F2 to run the setup utility

F1-re most tovább lép, vmikor nem

szerintetek???

Szerkesztette: pauz 2006. 03. 16. 19:36 -kor

#675 Felhasználó inaktív   qwqwqw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:18

http://www.notebook....amilo_m6450g_01

aranyos kis gép, 14" pont optimális lenne mert nem túl nagy nem túl kicsi, majdnem subnoti, de mégis jól lehet rajta írni, gépelni.

Szerintetek a videó kártya elég filmnézéshez? Nem szeretném ha szaggatna, még avinál sem.

Mi a véleményetek róla?

#676 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:28

Ha veszek egy új akksit a notebookhoz, amit viszont utána fél évig nem használok, akkor az "romlik" állásban? Mert most találtam elég jó áron akksit a notimhoz az ebayen, de a notira használatszerűleg igazából csak fél év múlva lesz szükségem.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#677 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 13:57

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 12:28

Ha veszek egy új akksit a notebookhoz, amit viszont utána fél évig nem használok, akkor az "romlik" állásban? Mert most találtam elég jó áron akksit a notimhoz az ebayen, de a notira használatszerűleg igazából csak fél év múlva lesz szükségem.

Igen, de ha szakszeruen tarolod, akkor nem erdekes kulonosebben. Amugy ha fel ev mulval veszel egy aksit, arrol sem fogod tudni megmondani hogy mennyit "parkolt".
Ha hosszabb ideig tarolsz egy Li-Ionos akkut, akkor meritsd 20-40% kornyekere es tedd huvos, szaraz helyre (0-10 fok).

#678 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 14:01

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 11:18

http://www.notebook....amilo_m6450g_01

aranyos kis gép, 14" pont optimális lenne mert nem túl nagy nem túl kicsi, majdnem subnoti, de mégis jól lehet rajta írni, gépelni.

Szerintetek a videó kártya elég filmnézéshez? Nem szeretném ha szaggatna, még avinál sem.

Mi a véleményetek róla?

Egy subtol azert igencsak tavol all, sulyra nem rossz, de a wide kijelzo miatt eleg szeles. Mindenesetre nem tunik rossz gepnek. Filmel nem lesz gondod, es ha sokat is fogsz mozizni, akkor indokolt a wide is. :)

#679 Felhasználó inaktív   qwqwqw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 15:52

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 15:01

Egy subtol azert igencsak tavol all, sulyra nem rossz, de a wide kijelzo miatt eleg szeles. Mindenesetre nem tunik rossz gepnek. Filmel nem lesz gondod, es ha sokat is fogsz mozizni, akkor indokolt a wide is. :)

Köszi Atosz.

Igazándiból sokat filmeznék vele, meg könyvelnék, exceleznék, neteznék, ilyesmi.
Ma láttam a Saturnban egyik utódját az m6450g -t ami 13"os.

Sztem ugyanaz mint a notebook.hu n. Árban is kb annyi. Ott azt írták, hogy 13" os. Sztem elírták.

Kicsit meleg volt, bár én 13:00 kor néztem, tehát már 3 órája ment...

#680 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 15:57

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 15:52

Köszi Atosz.

Igazándiból sokat filmeznék vele, meg könyvelnék, exceleznék, neteznék, ilyesmi.
Ma láttam a Saturnban egyik utódját az m6450g -t ami 13"os.

Sztem ugyanaz mint a notebook.hu n. Árban is kb annyi. Ott azt írták, hogy 13" os. Sztem elírták.

Kicsit meleg volt, bár én 13:00 kor néztem, tehát már 3 órája ment...

Az hogy ott mit irnak nem mervado. Tessek szepen lecsekkolni a gyari oldalakon a pontos speckokat. :)
Mindenesetre ha egy jo konstrukcioju keszulek, akkor 3 ora utan sem melegszik. Persze lehet ugy volt odahanyva hogy nem kap eleg levegot, vagy alapbol meleg a kornyezete, avagy 100%-os terhelesen fut orakig, ami azert nem valoszinu. :)

#681 Felhasználó inaktív   kisgery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 18:29

Hello!!!
Szerintetek melyiket érdemesebb megnézni/megvenni??
ASUS A6U 5040
Pcx
ACER TM2413NLM
ACER

#682 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 11:49

Üdv mindenki!
Csütörtökön megvettem >EZT<
Két napig nem értem rá, de ma reggel elkezdtem formázni az akkut.Létezik az hogy másfél óra alatt feltölt fullra? :eek:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#683 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 19:25

Idézet: carcass - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 11:49

Üdv mindenki!
Két napig nem értem rá, de ma reggel elkezdtem formázni az akkut.Létezik az hogy másfél óra alatt feltölt fullra? :eek:

Kikapcsolt allapotban elkepzelheto. Amugy meg nem kell es nem is tudod formazni a Li-Ion aksikat, elkene mar ezt felejteni, bar leginkabb az aruhazakban a szakerto eladokat rugdosnam seggbe a sok hulyeseg miatt...

#684 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 09:17

Idézet: carcass - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 11:49

Üdv mindenki!

Na, akkor kérnék róla részletes beszámolót, valami minimális teszteredményt (tudom, hogy nem mérvadó, de pl. egy PCmark05 meg talán egy 04-et is) akkuidő, 3Dmark05 eredményt, stb.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#685 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 12:00

Idézet: PeC - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 10:17

Na, akkor kérnék róla részletes beszámolót, valami minimális teszteredményt (tudom, hogy nem mérvadó, de pl. egy PCmark05 meg talán egy 04-et is) akkuidő, 3Dmark05 eredményt, stb.

Röviden annyi, bár télleg nem mérvadó, meg sok időm nem is volt rá, de az akku intenzív használat mellett - install folyamatosan meg restart, meg végignéztem mindent - ~2,5 órát bírt és akkor is csak 10%-ra esett vissza.Ekkor viszont má nagyon kérte a töltést.
Nemtom hogy a coolbitset erre is rá lehet ereszteni nyugodtan?Én szívesen megtenném,mert az asztali 6800GT-ből is jókat hozott ki.
Feltettem rá a 3dmark05-öt, de eléggé megfogta, mondjuk minden beálllítás alapon volt.Várom az ötleteket hogyan lehetne gond nélkül nagyobb erőt kihozni belőle.
A másik gond hogy nem nagyon van tesztprogramom, úgyhogy azzal is elláthatnátok. ;)
Amúgy külsőre - bár ez aztán télleg nem mérvadó - sztem jól néz ki, a tft panel képe talán túlságosan is jó.
Várom az 5leteket.
üdv
carcass

ja egyébként nem a notebook.hu-n vettem úgyhogy jóval olcsóbb volt ;)

Szerkesztette: carcass 2006. 03. 20. 12:02 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#686 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 14:22

Sziasztok!

A notebook-okba gyártott videokártya csippekről érdeklődnék. Van elképzelésem, de nincs alátámasztva semmi tapasztalattal vagy teszttel. Milyet érdemes venni, ha játékra is szeretném használni? X200 elég, vagy X300? az nVidia-k jók, vagy az Intel 900 típusok? a sys chipek nem nagyon győztek meg.

vagy ha máshol már megbeszéltétek, légyszíves irányt adjatok, merre keressem.

kösz

Szerkesztette: kurru 2006. 03. 20. 14:23 -kor

#687 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 16:44

Idézet: kurru - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 14:22

Sziasztok!

A notebook-okba gyártott videokártya csippekről érdeklődnék. Van elképzelésem, de nincs alátámasztva semmi tapasztalattal vagy teszttel. Milyet érdemes venni, ha játékra is szeretném használni? X200 elég, vagy X300? az nVidia-k jók, vagy az Intel 900 típusok? a sys chipek nem nagyon győztek meg.

vagy ha máshol már megbeszéltétek, légyszíves irányt adjatok, merre keressem.

kösz

x200 minimal cucc, azzal csak régebbi játékok mennek. x300-ból kétfajta is van: inegrált meg saját memóriávall rendelkező. Az integrált fajta jobb mint az x200, sokan mondják hogy az x300 az inegrált vga-k közül az egyik ha nem a legjobb. Játékra mindeképpen x700 vagy minimum gf6600 kell, talán még jobb is, de ha ilyet választasz akkor le kell mondanom a nagy akksi-időről, mert ezek szívják rendesen. Ha mobil gépet akarsz akkor elégedj meg az inegrált vga-val. A jobb integráltak simán visznek ilyen unaloműző játékokat, azaz 2-3 éves fps-eket vagy nfs-t is. Ha a legújabb játékokkal akarsz játszani akkor mindenképp izmos vga-val szerelt notit kell venned, viszont az melegszik, és nem bír annyit az akksija mint egy integráltnak. Ráadásul az integrálttal szerelt gépek ára is kedvezőbb. Arany középút lehet egy saját memóriás x300 vagy x600.

#688 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:24

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 16:44

x200 minimal cucc, azzal csak régebbi játékok mennek. x300-ból kétfajta is van: inegrált meg saját memóriávall rendelkező. Az integrált fajta jobb mint az x200, sokan mondják hogy az x300 az inegrált vga-k közül az egyik ha nem a legjobb. Játékra mindeképpen x700 vagy minimum gf6600 kell, talán még jobb is, de ha ilyet választasz akkor le kell mondanom a nagy akksi-időről, mert ezek szívják rendesen. Ha mobil gépet akarsz akkor elégedj meg az inegrált vga-val. A jobb integráltak simán visznek ilyen unaloműző játékokat, azaz 2-3 éves fps-eket vagy nfs-t is. Ha a legújabb játékokkal akarsz játszani akkor mindenképp izmos vga-val szerelt notit kell venned, viszont az melegszik, és nem bír annyit az akksija mint egy integráltnak. Ráadásul az integrálttal szerelt gépek ára is kedvezőbb. Arany középút lehet egy saját memóriás x300 vagy x600.

Üdv.
Legelőször megköszönöm a tartalmas választ.
Tulajdonképpen maximum 200(+-)15ezer Ft bruttó értékben gondoltam. Ahogy említetted, pont olyan játékokhoz kellene, semmi többhöz. Csak élvezetszinten játszani, de főként internetezni. De a játék azért ne szaggassa magát, persze nem legdurvább grafikai beállításokra gondolok, hanem hogy legyen olyan beállítás, amivel nem NFS 1 nek néz ki a játék, de azért valamennyire valósidejű játszást tesz lehetővé. Képregényjáték nem menő  :reklamacio:
Hadd babráljak még a türelmetekkel, ha már a kisujjatokat nyújtottátok: memória ilyen szinten elég e a 256MByte? - mert ezek az új memóriák, HDD-k igengyorsak, és az 512M megdobja az árat. Egy ebben a  topikban ajánlott ASUS-t néztem, eléggé tetszett is, csak a 256-os verziója árban jobbnak tűnt :)

az intel 900 és társai chipek felérnek egy X300-zal? vagy netán melyik nVidia hasonlít hozzá teljesítményben? mivel nem minden gyártónál található mindenfajta konfiguráció, viszont az árkategóriában, amiben keresgélek, nem teljes a választék.

A 16:9-es kijelző nem zavaró? Gondolom a filmnézésnél a mediaplayer megoldja, és képpontok szerint rajzolja ki, tehát a felesleg fekete csík lesz. De játéknál nem nyújtja el a képet? És a kijelző mérete magasságban megegyezik a többi 15"-os magasságával, vagy laposabb? - vagy a 16:9 -es ugyanolyan magas, csak szélesebb még pluszban?

Előre is köszönöm.

Szerkesztette: kurru 2006. 03. 20. 18:33 -kor

#689 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:37

Idézet: kurru - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 18:24

Üdv.
Legelőször megköszönöm a tartalmas választ.
Tulajdonképpen maximum 200(+-)15ezer Ft bruttó értékben gondoltam. Ahogy említetted, pont olyan játékokhoz kellene, semmi többhöz. Csak élvezetszinten játszani, de főként internetezni. De a játék azért ne szaggassa magát, persze nem legdurvább grafikai beállításokra gondolok, hanem hogy legyen olyan beállítás, amivel nem NFS 1 nek néz ki a játék, de azért valamennyire valósidejű játszást tesz lehetővé. Képregényjáték nem menő  :reklamacio:
Hadd babráljak még a türelmetekkel, ha már a kisujjatokat nyújtottátok: memória ilyen szinten elég e a 256MByte? - mert ezek az új memóriák igengyorsak, és az 512M megdobja az árat. Egy ebben a  topikban ajánlott ASUS-t néztem, eléggé tetszett is, csak a 256-os verziója árban jobbnak tűnt :)

az intel 900 és társai chipek felérnek egy X300-zal? vagy netán melyik nVidia hasonlít hozzá teljesítményben? mivel nem minden gyártónál található mindenfajta konfiguráció, viszont az árkategóriában, amiben keresgélek, nem teljes a választék.

Előre is köszönöm.

Az x300 integrált változata jobb mint az intel.
Nekem Hp notim van, integrált x300-zal, nagyon jól boldogul nfs5-tel, de írta valaki hogy a nfsu-t is elég jól viszi.
Ha ennyit szánsz rá akkor van két jó tippem: HP intel és HP Turion.
Szerintem ezek közül mindkettő nagyon megéri. Ha szoftverekkel akarod akkor intelest válaszd, ha meg nem fontosak a szoftverek mert be tudod őket szerezni akkor meg az AMD-set mert az teljesítményben jobb, meg 64bites. Ebben az árkategóriában szerintem nem találsz jobbat, a HP minőségre is nagyon jó, össze sem hasonlítható egyes márkákkal.
Szerintem az 512 mindenképp kell, főleg ha xp-t akarsz használni. Ráadásul mivel a vga-k ebből a memóriából csípnek le, minél több kell. 256 elég kevés.
Amit belinkeltem két gépet nézd meg, kicsit drágábbak mint amit te szabtál meg, de a kis többlet megéri.
(Asus-t szerintem  ne vegyél, sokan írtak róla rosszat.)
Ha minőségi notit szeretnél akkor IBM/Dell/HP/MSI márkákat nézegesd.

#690 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:34

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 19:25

Amugy meg nem kell es nem is tudod formazni a Li-Ion aksikat, elkene mar ezt felejteni, bar leginkabb az aruhazakban a szakerto eladokat rugdosnam seggbe a sok hulyeseg miatt...

viszont altalam elismert, es hozzaerto boltban azt mondtak, hogy a Litiumos akuknak is jot tesz, ha az elso 2-3 alkalommal teljesen lemeriti az ember, mielott elkezdi tolteni. amugy a litiumos is meghalalja, ha nem tolt ra az ember, hanem szepen lemeriti, mar ha teheti.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »