HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#771 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 27. 13:50

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 13:45

Tök jól megkönnyítitek a helyzetemet:)

Asszem mégis a HPQ-t kellene választanom, mert abból annyi van mint a szemét. Szervíze is nagyon kiterjedt, és azért minőségnek minőség simán. Viszont nekem nem tetszik:( MSI jobban tetszik, na de hát nem ez alapján kell dönteni. Tapogatni még csak a HPQ-t tapogattam, MSI-t nem nagyon lesz alkalmam asszem...

A HP garancián túli szervize rosszabb mint egy rémálom.
Ha teheted, akkor 3 év garral vedd a gépet!

IBM X60-ról mik a tapasztalatok?
Nagyon jó teszteket olvastam róla!
1.64 kg, 10 óra üzemidő,core duora jellemző bivaly teljesítmény.....

Árban pedig igen kedvező: 278 nettó a chs-ben, igaz a kis akkuval.

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf...xx?OpenDocument

Szerkesztette: FőDudu 2006. 03. 27. 13:51 -kor

#772 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 27. 14:41

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 13:50

IBM X60-ról mik a tapasztalatok?
Nagyon jó teszteket olvastam róla!
1.64 kg, 10 óra üzemidő,core duora jellemző bivaly teljesítmény.....

Árban pedig igen kedvező: 278 nettó a chs-ben, igaz a kis akkuval.

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf...xx?OpenDocument

Szerintem nemcsak a HP gari utáni szervíze rémálom, hanem minden notebook gari utáni szervíze rémálom lehet... Egyébként is ha most vesz valaki notit, az legalább még egy évig garanciális, az alatt az egy év alatt pedig  a szervíz is sokat változhat mind pozitív mind negatív irányba, szóval nem lehet egyértelműen kijelenteni egy ilyen dologról hogy 1 év múlva milyen lesz...szerintem...

#773 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 15:16

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 13:50

a HP garancian beluli szervize is remalom neha! en egy ideje mindenkit lebeszelek a HP termekekrol minden kategoriaban! a 3 ev notebook eseteben meg alapkovetelmeny. nem szabad ujat kevesebbel venni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#774 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 16:02

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 14:45

Tök jól megkönnyítitek a helyzetemet:)

Asszem mégis a HPQ-t kellene választanom, mert abból annyi van mint a szemét. Szervíze is nagyon kiterjedt, és azért minőségnek minőség simán. Viszont nekem nem tetszik:( MSI jobban tetszik, na de hát nem ez alapján kell dönteni. Tapogatni még csak a HPQ-t tapogattam, MSI-t nem nagyon lesz alkalmam asszem...

Szerintem pedig pont az alapján kell döntened,hogy melyik tetszik mivel te fogod évekig használni, és nem mi.Különben az MSI külső boritása nagyon kellemes tapintású.

#775 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 16:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 15:16

a HP garancian beluli szervize is remalom neha! en egy ideje mindenkit lebeszelek a HP termekekrol minden kategoriaban! a 3 ev notebook eseteben meg alapkovetelmeny. nem szabad ujat kevesebbel venni.

Minap hívott valami szerencsétlen a HP-tól. Bugyborékoló-hörgő-érthetetlen hang.....
Kérdezem: honnan hív? (holdról vagy a föld alól?)
Ja, hát ez vojszóverájpí, és hogy lehet hogy nem értem?

A kurva anyjukon spóroljanak, ne a telefonszámlán!
Köcsög banda! Lehúzzák a userről a nagy lóvét javítás címén......itt meg szarrágóskodnak....

Képesek felhívni, és még a bugyborékoló-hörgő hang után is meghallgattam (mert udvarias vagyok), majd közöltem hogy bocs, de HP-t nem veszünk.  Erre még nem tetszett neki!

#776 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 16:45

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 14:41

Szerintem nemcsak a HP gari utáni szervíze rémálom, hanem minden notebook gari utáni szervíze rémálom lehet...

A HP az garantáltan rémálom!

Igaz, ebben az évben még nem volt szerencsém hozzájuk, de remélem már nem is lesz!
A környezetemben az utolsó HP cucc egy Laserjet 5, de az meg nem a meghibásodásairól híres.

#777 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 16:49

igen, nagyjabol addig a korszakig szabad HP-t vasarolni, bar a DeskJet-jei mar akkor is katasztrofalisak voltak, az "L" laserekrol nem is beszelve.. par evvel kesobb mar semmi sem jo. :(
a forum ma:

#778 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 17:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 16:49

igen, nagyjabol addig a korszakig szabad HP-t vasarolni, bar a DeskJet-jei mar akkor is katasztrofalisak voltak, az "L" laserekrol nem is beszelve.. par evvel kesobb mar semmi sem jo. :(

Azért szerintem nem lehet ennyire általánosítani. A környezetemben sok HP-használó van és mindegyik elégedett a sajátjával, nekem is HP notim van, és semmi bajom nincs vele... Vagy azt mondod vettem volna inkább Acert? Mindegyik gyártónak vannak egyaránt jó cuccai meg ballépései is. Egyik gyártónak a ballépés a több, másiknak a jó cucc.
Ha ez a véleményed akkor mondd meg melyik márka az amit szabad venni szerinted.

#779 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 17:57

MSI-m van.... tudom nem a világ legjobb notija, de....
Az idáigi legmasszívabb notim (ez a hetedik)! Magnézium váz és fedlap.
A mostani HP-nek a fedlapját fél cm-re be lehet nyomni... nyeklik nyaklik..

#780 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:13

Idézet: xedos - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 17:57

A műanyagos tetejűt persze, de azok az nx-ek, azok pedig a HP-nek a belépőmodelljei, az nc-k teteje már fém. Az MSI abszolút nem egy (ár)kategória a belépő HP-kel. Nyilván az olcsóbb, belépő gépek műanyagja (nemcsak a HP-é, hanem egyiké sem) nem nyújtja ugyanazt a merevséget mint egy fémes cucc.

#781 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:38

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 11:27

Kicsit off, de mi annak/azoknak a program(ok)nak a neve, amivel egy notebook akksiját lehet tesztelni, azaz real life-hoz közeli módon terheli a CPU-t és egyéb részegységeket? Mintha láttam volna vmelyik topicban említve, de most nem találom. Köszönöm előre is!

Közben megtaláltam: BatteryEater a neve.  :cool:
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#782 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 20:01

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 17:05

Azért szerintem nem lehet ennyire általánosítani. A környezetemben sok HP-használó van és mindegyik elégedett a sajátjával, nekem is HP notim van, és semmi bajom nincs vele... Vagy azt mondod vettem volna inkább Acert? Mindegyik gyártónak vannak egyaránt jó cuccai meg ballépései is. Egyik gyártónak a ballépés a több, másiknak a jó cucc.
Ha ez a véleményed akkor mondd meg melyik márka az amit szabad venni szerinted.

nem notebookokrol irtam, hanem meg annal is altalanosabban!! tortent velem nehany dolog, aminek az a kovetkezmenye, hogy mindenkit azota megprobalok lebeszelni mindenfele HP termekrol.
amit en hasonlitottam ossze, az a mai HP altal gyartott akarmi, es a 10 eve HP altal gyartott akarmi. eg es fold. nota bene, az 5-6 evvel ezelotti notebookok jobbara strapabirobbak, mint a mai atlag. egyfelol mert ami ma az ember kezebe kerul, az a jobb fajta volt (lehet, hogy sok gyengebb kihullott kozben), masfelol meg akkor meg nem volt annyira tomegtermek, es igazan jo darabokat gyartottak.
igy tehat sajnalom, arra a kerdesedre, hogy "de akkor mit vettem volna" nem tudok valaszolni. (bizonyara IBM-et egyebkent, de nem ismerem annyira alaposan a markakat, hogy explicite is merjem ezt mondani. :))
a forum ma:

#783 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 21:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 20:01

nem notebookokrol irtam, hanem meg annal is altalanosabban!! tortent velem nehany dolog, aminek az a kovetkezmenye, hogy mindenkit azota megprobalok lebeszelni mindenfele HP termekrol.
amit en hasonlitottam ossze, az a mai HP altal gyartott akarmi, es a 10 eve HP altal gyartott akarmi. eg es fold. nota bene, az 5-6 evvel ezelotti notebookok jobbara strapabirobbak, mint a mai atlag. egyfelol mert ami ma az ember kezebe kerul, az a jobb fajta volt (lehet, hogy sok gyengebb kihullott kozben), masfelol meg akkor meg nem volt annyira tomegtermek, es igazan jo darabokat gyartottak.
igy tehat sajnalom, arra a kerdesedre, hogy "de akkor mit vettem volna" nem tudok valaszolni. (bizonyara IBM-et egyebkent, de nem ismerem annyira alaposan a markakat, hogy explicite is merjem ezt mondani. :))

De ha azt veszed mindenhol ez a tendencia. Minél nagyobb darabszám minél olcsóbban. A régi autók is mindd fémből voltak, pl LADA, a maiak viszont már műanyagos cuccok. Ez a negatív változás lényegében minden tömegtermékre igaz...sajnos.

#784 Felhasználó inaktív   recluse82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 22:36

Hali!!

A minap vettem észre hogy felkerült a notebook.hu-ra egy ujabb clevo márka pontosabban ezt nézegettem: http://www.notebook..../clevo_m555n_03

Szóval akinek van vmi tapasztalata ezzel a fajtával kapcsolatba az irja le a véleményét legyen olyan kedves, bár lehet hogy még ujnak számit a piacon és nem sok info van rola!  Köszi

#785 Felhasználó inaktív   vatai_b 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 23:30

Idézet: xedos - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 17:57

ha benyomod pl egy nc6220 tetejet, akkor en nagyon megtapsollak! :)

#786 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 08:27

Idézet: vatai_b - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 0:30

ha benyomod pl egy nc6220 tetejet, akkor en nagyon megtapsollak! :)

Na, a főnőkőm NC 6120-asáról írom...
Maradjunk hasonló árkategóriában.

#787 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:10

Hát akkor ha nem HPQ és nem is annyira MSI, akkor legyen ASUS? :)
Pl ez: jónak tűnik :)

http://www.notebook....n/asus-a3ac5001

MSI-ből meg ez volt a versenyző:

http://www.notebook....16/msi_ms1016_1

Hp-ből meg ez:
http://www.notebook..../nx6110_py535es

Most ne nézzük a nagyobb vinyót, a más fajta dvd írót... Legyen csak minőségileg, megbízhatóság, nem zörgős, erős ház, stb. stb.

Köszi

#788 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 19:48

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 19:10

Hp-ből meg ez:

Most ne nézzük a nagyobb vinyót, a más fajta dvd írót... Legyen csak minőségileg, megbízhatóság, nem zörgős, erős ház, stb. stb.

Köszi

Nekem a három közül ez a sorrend.
1.MSI
2.ASUS
3.HP

#789 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:23

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 18:10

Hp-ből meg ez:

Köszi

Én az MSI és a HP közül választanék, az MSI-ről hallottam hogy jó, a HP-ről is (meg olyanom van és tényleg korrekt). Viszont az ASUS kicsit necces. A suliban van ASUS gép amit használtam nem is keveset, és bizony a műanyagja nekem személy szerint nem tetszett, meg maga a forma, a kidolgozás.
De ha igazán jó döntést akarsz hozni, akkor menj el egy media markt-ba vagy electro world-be ahol sokféle noti van kitéve, nézegesd meg őket, tapogasd meg, és döntsd el melyik jön be neked jobban. Ez a legjobb módszer, mert remélhetőleg évekig használod majd és akkor nyilván az a jobb amelyik neked kémnyelmesebb, ezért nagyon fontos a személyes kontaktus.

#790 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 04:15

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 21:23

Én az MSI és a HP közül választanék, az MSI-ről hallottam hogy jó, a HP-ről is (meg olyanom van és tényleg korrekt). Viszont az ASUS kicsit necces. A suliban van ASUS gép amit használtam nem is keveset, és bizony a műanyagja nekem személy szerint nem tetszett, meg maga a forma, a kidolgozás.
De ha igazán jó döntést akarsz hozni, akkor menj el egy media markt-ba vagy electro world-be ahol sokféle noti van kitéve, nézegesd meg őket, tapogasd meg, és döntsd el melyik jön be neked jobban. Ez a legjobb módszer, mert remélhetőleg évekig használod majd és akkor nyilván az a jobb amelyik neked kémnyelmesebb, ezért nagyon fontos a személyes kontaktus.

Eddig nagyon az MSI felé hajlok(hp kifejezetten gagyinak tűnik: legalábbis a 61xx nx, amit meg tudnék venni: béna műanyag, ...)... Remélem nem bánom meg, ha MSI lesz :( Az a bajom, hogy eléggé kevés embernek van, és nincs velük sok tapasztalat.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.