HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#731 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 24. 16:04

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 15:06

Azért az ASUS-ra nem fogadnék, de a többit aláírom. Örvendetes, hogy az NX6xxx szériával a hp befejezte a "vizipisztoly műanyagból" gyártott noteszek forgalmazását.

Ezzel most azt akarod mondani, h a 6xxx sorozat már nem gagyi műanyag, vagy még éppen az? :)

#732 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 16:18

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 16:03

Na ez jó... mármint megnyugtató, h neked bejött... lehet h nem néztem meg annyira alaposan. na megyek talán ma is szétnézni:))) MM-ba.

Tenyleg a jobbik fajtabol valo a HP ezen gepei mar. Az NC sorozat pedig mar inkabb femvazas. :) Ne felejtsd hogy az NX kategoriajaban sok mas gepnek festett a muanyagja, a HPje viszont anyagaban szinezett. A kesobbiekben ez sem mindegy.
En is ajanlom amugy az ASIS, renew, miegymas HP termekeket, ha 1 evnel nem kell tobb gari.

#733 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 16:24

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 15:04

Ezzel most azt akarod mondani, h a 6xxx sorozat már nem gagyi műanyag, vagy még éppen az? :)

Már nem az. Az NX9xxx sorozathoz képest nagyot fejlődött.

#734 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 16:27

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 15:18

Tenyleg a jobbik fajtabol valo a HP ezen gepei mar. Az NC sorozat pedig mar inkabb femvazas. :) Ne felejtsd hogy az NX kategoriajaban sok mas gepnek festett a muanyagja, a HPje viszont anyagaban szinezett. A kesobbiekben ez sem mindegy.
En is ajanlom amugy az ASIS, renew, miegymas HP termekeket, ha 1 evnel nem kell tobb gari.

A probléma a nagyon divatos fémes ezüst festéssel van,. Ezüst színezést értelemszerűen anyagában nem lehet elkövetni. Ez aztán meg is látszik az NX7000 és az NX9000 sorozatokon, mert fél éves korukban már szarrá vannak kopva. Az NX6xxx nem kopik, de fekete. A fekete színnel pedig vevőknek helyenként bajuk van, mint ahogy az IBM noteszek esetében is.

Szerkesztette: zsozso 2006. 03. 24. 16:28 -kor

#735 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 16:47

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 16:27

A probléma a nagyon divatos fémes ezüst festéssel van,. Ezüst színezést értelemszerűen anyagában nem lehet elkövetni. Ez aztán meg is látszik az NX7000 és az NX9000 sorozatokon, mert fél éves korukban már szarrá vannak kopva. Az NX6xxx nem kopik, de fekete. A fekete színnel pedig vevőknek helyenként bajuk van, mint ahogy az IBM noteszek esetében is.

Igazat adok, elfelejtettem hozzatenni hogy az ujabb NX61xx-rol beszeltem. Az NX60xx-rol nem tudok velemenyt alkotni, csak azt tudom, hogy abban is vannak ezustre fujt muanyag keretek, nekem ezek nem is tetszenek. De gyanitom, hogy ezek az ujabb NX61XX es a regebbi NXparatlanok kozott lehet.

#736 Felhasználó inaktív   Ogmet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 24. 20:17

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Laptopot szeretnék vásárolni, és az igényeimnek megfelelő teljesítményt, konfigurációt és esztétikát megfelelő árban kínáló notebook az az LG GE50-222H. (Kattints ide)

Körülnéztem, érdeklődtem a budapesti és nyíregyházi számítástechnikai üzletekben, és eléggé meglepő ajánlatokat kaptam. Mindenhol más tipust tartanak a legjobbnak, egyik helyen, azt becsmérlik, amelyik a másik helyen jó, és így tovább. Az LG laptopokról igazán jót nem ajánlottak, de valószínűleg azért, mert nem régóta jelent meg a piacon, nincs még múltja, ezért nem tudnak róla véleményt alkotni. Ettől függetlenül még lehet jó. Szerintetek érdemes-e ezt megvásárolni, esetleg van-e valaki közületek, aki ilyen laptoppal rendelkezik?
Nekem tökmindegy ki gyártja, csak nyújtsa azt a teljesítményt, amit szeretnék, és nem feltétlenül kívánatos, de szép is legyen.  Vagy mindenképpen át kell térni Asus, Acer, Hp, Toshiba választásra? Nem különösen terhelném, főként excel, word, és grafikai programok futtatására használnám, mint pl a Corel Draw. Így a fenti kategóriájánál jobbat nem is szeretnék, mert nem használnám ki a feleslegesen nagy teljesítményt, ezért felesleges pénzt nem akarok kidobni. A memóriát természetesen a vásárláskor 512 Mb-ra bővítem. A válaszokat előre is köszönöm!

#737 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 20:25

Idézet: Ogmet - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 20:17

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Laptopot szeretnék vásárolni, és az igényeimnek megfelelő teljesítményt, konfigurációt és esztétikát megfelelő árban kínáló notebook az az LG GE50-222H. (Kattints ide)

Körülnéztem, érdeklődtem a budapesti és nyíregyházi számítástechnikai üzletekben, és eléggé meglepő ajánlatokat kaptam. Mindenhol más tipust tartanak a legjobbnak, egyik helyen, azt becsmérlik, amelyik a másik helyen jó, és így tovább. Az LG laptopokról igazán jót nem ajánlottak, de valószínűleg azért, mert nem régóta jelent meg a piacon, nincs még múltja, ezért nem tudnak róla véleményt alkotni. Ettől függetlenül még lehet jó. Szerintetek érdemes-e ezt megvásárolni, esetleg van-e valaki közületek, aki ilyen laptoppal rendelkezik?
Nekem tökmindegy ki gyártja, csak nyújtsa azt a teljesítményt, amit szeretnék, és nem feltétlenül kívánatos, de szép is legyen.  Vagy mindenképpen át kell térni Asus, Acer, Hp, Toshiba választásra? Nem különösen terhelném, főként excel, word, és grafikai programok futtatására használnám, mint pl a Corel Draw. Így a fenti kategóriájánál jobbat nem is szeretnék, mert nem használnám ki a feleslegesen nagy teljesítményt, ezért felesleges pénzt nem akarok kidobni. A memóriát természetesen a vásárláskor 512 Mb-ra bővítem. A válaszokat előre is köszönöm!

Szeintem ha egy kicsit hozzátennél, akkor egy ilyen IBM lenne a legjobb választás. Az LG, amiről írtál celeronos, ami nem túl jó, mivel nem speedstepes, teljesítményre sem jobb mint egy Pentium M, ráadásul az IBM-ben alapból 512 ram van Kicsit nézz szét jobban, mert az IBM/HP/DELL/MSI márkáknál lehet hogy találsz az igényeidnek megfelelőt, jó áron, jó teljesítménnyel. Ha minőségre vágysz, ezekből a márkákból is választhatsz az LG mellett.

#738 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 20:48

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 19:25

Szeintem ha egy kicsit hozzátennél, akkor egy ilyen IBM lenne a legjobb választás. Az LG, amiről írtál celeronos, ami nem túl jó, mivel nem speedstepes, teljesítményre sem jobb mint egy Pentium M, ráadásul az IBM-ben alapból 512 ram van Kicsit nézz szét jobban, mert az IBM/HP/DELL/MSI márkáknál lehet hogy találsz az igényeidnek megfelelőt, jó áron, jó teljesítménnyel. Ha minőségre vágysz, ezekből a márkákból is választhatsz az LG mellett.

Ha leegyszerűsítjük a képet, akkor az LG koreában készül, az általad felsorolt többi márka pedig kínában. Mielőtt az IBM PC üzletágát megvette a Lenovo, az IBM-ek jelentős részét az LG készítette bérmunkában, sőt koreában kozös cégként - LG-IBM - működtek. Az LG valóban viszonylag ruki a saját márkanevén, de ne feledjük, hogy pár éve, amikor a biznisz kategóriában még nem volt szempont a költségcsökkentés a világ legnagyobb márkáinak high-end típusait az LG állította elő. A GE50-nek jelenleg nem igazán ellenfele egy IBM r50, egy Dell Inspiron 1200 vagy egy HP NX6110. Talán még az Asus, bár annak is az alja eléggé kezd olyan lenni. Az MSI-k nagyon jók, de 140K-ért még barebone-t se nagyon adnak belőle.

#739 Felhasználó inaktív   Ogmet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 21:25

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 20:48

A GE50-nek jelenleg nem igazán ellenfele egy IBM r50, egy Dell Inspiron 1200 vagy egy HP NX6110.

Akkor szerinted érdemes?

#740 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 22:46

hali,

ma volt egy winyo cserem...

berakom xp cd-t, es nem setuppol fel...

no bootsector on internal HDD

ez mitol lehet? miert nem setuppol fel????

#741 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 08:59

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 15:13

Nem lehet hozzá garbővítést venni, lévén nincs rá gar. Garbővítést csak a renew kategóriához kaphatsz

Szerintük a renew-hoz sem lehet.  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#742 Felhasználó inaktív   Ogmet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 11:27

Erről a notebookról mit lehet tudni megbízhatóság, használhatóság és tartósság szempontjából? Reális-e az ára?

http://www.notebooks...ml/l20-183.html

#743 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 13:26

Megint találtam vmit:

http://www.notebook....16/msi_ms1016_1

Ez nagyon tutinak tűnik, minden olyan, mint amit szeretnék (proci, memória, vinyó, dvd író, 3USB, ...) Egy hasonló tudású HPQ azért drágább. Én ugye a 6xxx sorozatot néztem ki, de azoknál csak 2 USB van:( kell a minimum 3! Jobb lenne 4.

Most már csak arra lennék kíváncsi, h egy HPQ-val összemérve van-e vmi minőségbeli hiánya. Műanyag, zörög, pattog, akármi ami eszetekbe jut... JA! Talán a legfontosabb: kijelzője vajon milyen? Azon sok múlik...

Köszi

#744 Felhasználó inaktív   vatai_b 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 13:38

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 20:48

Ha leegyszerűsítjük a képet, akkor az LG koreában készül, az általad felsorolt többi márka pedig kínában. Mielőtt az IBM PC üzletágát megvette a Lenovo, az IBM-ek jelentős részét az LG készítette bérmunkában, sőt koreában kozös cégként - LG-IBM - működtek. Az LG valóban viszonylag ruki a saját márkanevén, de ne feledjük, hogy pár éve, amikor a biznisz kategóriában még nem volt szempont a költségcsökkentés a világ legnagyobb márkáinak high-end típusait az LG állította elő. A GE50-nek jelenleg nem igazán ellenfele egy IBM r50, egy Dell Inspiron 1200 vagy egy HP NX6110. Talán még az Asus, bár annak is az alja eléggé kezd olyan lenni. Az MSI-k nagyon jók, de 140K-ért még barebone-t se nagyon adnak belőle.

Legyszives fejtsd ki nekem, hogy mi a kulonbseg egy koreai, es egy kinai szamitogepgyarto kozott!
Egy hulye hasonlat: ha bemesz egy bukaresti mcdonalds-ba, ott pontosan azt kapod ugyanolyan kornyezetben, mintha egy amerikaiba mennel be.

#745 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 14:17

csak kivancsisagbol: mire kell 3 vagy tobb usb? (az en notimon 1 van, es tenyleg kenyelmetlen, hogy ki kell huznom az egeret es tapipadoznom, ha barmit be akarok dugni, de mire kellhet 2-nel tobb?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#746 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 14:17

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 14:26

Megint találtam vmit:

http://www.notebook....16/msi_ms1016_1

Ez nagyon tutinak tűnik, minden olyan, mint amit szeretnék (proci, memória, vinyó, dvd író, 3USB, ...) Egy hasonló tudású HPQ azért drágább. Én ugye a 6xxx sorozatot néztem ki, de azoknál csak 2 USB van:( kell a minimum 3! Jobb lenne 4.

Most már csak arra lennék kíváncsi, h egy HPQ-val összemérve van-e vmi minőségbeli hiánya. Műanyag, zörög, pattog, akármi ami eszetekbe jut... JA! Talán a legfontosabb: kijelzője vajon milyen? Azon sok múlik...

Köszi

Szerintem az MSI jobb választás mint a HP.A boritása jó minőségű de ami a lényeg,hogy az MSI valóban gyárt is notebookot nem csak legyártatja valakivel mint a HP.

#747 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:03

Idézet: vatai_b - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 12:38

Legyszives fejtsd ki nekem, hogy mi a kulonbseg egy koreai, es egy kinai szamitogepgyarto kozott!

pontosan annyi, mint a Samsung és egy Beijing márkájú TV között.
Vagy, mint egy Land Rover és egy Land Wind terepjárú között: klikk

#748 Felhasználó inaktív   Ogmet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:08

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 14:17

nem csak legyártatja valakivel mint a HP.

A HP nem is gyárt notebookot? Akkor miért vannak annyira oda érte sokan?

Egyébként meg nem igazán értem, hogy miért kell az LG notebookot annyira lehurrogni, (pl számítástechnikai üzletekben, ahol ráadásul még meg sem rendelték egyetlen egyszer sem), holott ez új megjelenés, ezért nem is lehetne még róla véleményt alkotni, annyira fiatal. Az egy dolog, hogy a régi cégek jól megállták a helyüket, és beváltak, attól függetlenül az LG-jé lehet magasan legyőzi az előtte lévő gyártmányokat. Egyébként nem értek hozzá, (hisz ezért kérzdezem a hozzáértőket), csak feltételezem, mert nincs olyan laptop, amelyikre ne érkezne panasz. Itt is mindenki más márkát kedvel, holott az a lényeg, hogy jól működjön a gép. Nekem legalábbis ez a lényeg, ugyan mindegy, hogy HP, vagy Toshiba, vagy LG van ráírva, csak jó legyen és azt teljesítse, amiért megvásárolom.

Valaki olyannak is szeretném a véleményét elolvasni, aki LG notebookot használ, biztos van közületek ilyen. Ha meg nem, akkor nem is lehet előzetesen rossz véleményt alkotni róluk.

#749 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:21

szerintem a notebook bizalmi tema. nem tudod magad, otthon tesztelni, javitani ugy, mint egy PC-t. kozben meg draga. igy konnyu vele befurodni. igy 3 kategoria alakul ki az emberekben: jo, megbizhato; nem megbizhato; nem ismerjuk. a harmadik kategoriatol fel az ember. mert az ember mar csak ilyen. mert egy notebook markanak, tipusnak 2-3 ev kell, hogy bebizonyosodjon rola, hogy megbizhato. addig fekete lo, es joszandeku ember nem ajanlja masnak. pont ezert!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#750 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:23

Idézet: Ogmet - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 15:08

A HP nem is gyárt notebookot? Akkor miért vannak annyira oda érte sokan?

Egyébként meg nem igazán értem, hogy miért kell az LG notebookot annyira lehurrogni, (pl számítástechnikai üzletekben, ahol ráadásul még meg sem rendelték egyetlen egyszer sem), holott ez új megjelenés, ezért nem is lehetne még róla véleményt alkotni, annyira fiatal. Az egy dolog, hogy a régi cégek jól megállták a helyüket, és beváltak, attól függetlenül az LG-jé lehet magasan legyőzi az előtte lévő gyártmányokat. Egyébként nem értek hozzá, (hisz ezért kérzdezem a hozzáértőket), csak feltételezem, mert nincs olyan laptop, amelyikre ne érkezne panasz. Itt is mindenki más márkát kedvel, holott az a lényeg, hogy jól működjön a gép. Nekem legalábbis ez a lényeg, ugyan mindegy, hogy HP, vagy Toshiba, vagy LG van ráírva, csak jó legyen és azt teljesítse, amiért megvásárolom.

Valaki olyannak is szeretném a véleményét elolvasni, aki LG notebookot használ, biztos van közületek ilyen. Ha meg nem, akkor nem is lehet előzetesen rossz véleményt alkotni róluk.

Ajánlott bevezető olvasmánynak:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Notebook#Gy.C....C3.A1rk.C3.A1k

A minőség nem köthető márkához, mivel a legtöbb bejáratott név gyatrát és minőséget egyaránt forgalmaz. A HP-ból az NC képviseli a minőséget. Az LG, mint gyártó, pedig képes csúcsminőséget termelni, például IBM ThinkPad T40-es sorozat.

Szerkesztette: special 2006. 03. 25. 15:26 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.