HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#781 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:38

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 11:27

Kicsit off, de mi annak/azoknak a program(ok)nak a neve, amivel egy notebook akksiját lehet tesztelni, azaz real life-hoz közeli módon terheli a CPU-t és egyéb részegységeket? Mintha láttam volna vmelyik topicban említve, de most nem találom. Köszönöm előre is!

Közben megtaláltam: BatteryEater a neve.  :cool:
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#782 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 20:01

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 17:05

Azért szerintem nem lehet ennyire általánosítani. A környezetemben sok HP-használó van és mindegyik elégedett a sajátjával, nekem is HP notim van, és semmi bajom nincs vele... Vagy azt mondod vettem volna inkább Acert? Mindegyik gyártónak vannak egyaránt jó cuccai meg ballépései is. Egyik gyártónak a ballépés a több, másiknak a jó cucc.
Ha ez a véleményed akkor mondd meg melyik márka az amit szabad venni szerinted.

nem notebookokrol irtam, hanem meg annal is altalanosabban!! tortent velem nehany dolog, aminek az a kovetkezmenye, hogy mindenkit azota megprobalok lebeszelni mindenfele HP termekrol.
amit en hasonlitottam ossze, az a mai HP altal gyartott akarmi, es a 10 eve HP altal gyartott akarmi. eg es fold. nota bene, az 5-6 evvel ezelotti notebookok jobbara strapabirobbak, mint a mai atlag. egyfelol mert ami ma az ember kezebe kerul, az a jobb fajta volt (lehet, hogy sok gyengebb kihullott kozben), masfelol meg akkor meg nem volt annyira tomegtermek, es igazan jo darabokat gyartottak.
igy tehat sajnalom, arra a kerdesedre, hogy "de akkor mit vettem volna" nem tudok valaszolni. (bizonyara IBM-et egyebkent, de nem ismerem annyira alaposan a markakat, hogy explicite is merjem ezt mondani. :))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#783 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 27. 21:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 20:01

nem notebookokrol irtam, hanem meg annal is altalanosabban!! tortent velem nehany dolog, aminek az a kovetkezmenye, hogy mindenkit azota megprobalok lebeszelni mindenfele HP termekrol.
amit en hasonlitottam ossze, az a mai HP altal gyartott akarmi, es a 10 eve HP altal gyartott akarmi. eg es fold. nota bene, az 5-6 evvel ezelotti notebookok jobbara strapabirobbak, mint a mai atlag. egyfelol mert ami ma az ember kezebe kerul, az a jobb fajta volt (lehet, hogy sok gyengebb kihullott kozben), masfelol meg akkor meg nem volt annyira tomegtermek, es igazan jo darabokat gyartottak.
igy tehat sajnalom, arra a kerdesedre, hogy "de akkor mit vettem volna" nem tudok valaszolni. (bizonyara IBM-et egyebkent, de nem ismerem annyira alaposan a markakat, hogy explicite is merjem ezt mondani. :))

De ha azt veszed mindenhol ez a tendencia. Minél nagyobb darabszám minél olcsóbban. A régi autók is mindd fémből voltak, pl LADA, a maiak viszont már műanyagos cuccok. Ez a negatív változás lényegében minden tömegtermékre igaz...sajnos.

#784 Felhasználó inaktív   recluse82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 22:36

Hali!!

A minap vettem észre hogy felkerült a notebook.hu-ra egy ujabb clevo márka pontosabban ezt nézegettem: http://www.notebook..../clevo_m555n_03

Szóval akinek van vmi tapasztalata ezzel a fajtával kapcsolatba az irja le a véleményét legyen olyan kedves, bár lehet hogy még ujnak számit a piacon és nem sok info van rola!  Köszi

#785 Felhasználó inaktív   vatai_b 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 23:30

Idézet: xedos - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 17:57

MSI-m van.... tudom nem a világ legjobb notija, de....
Az idáigi legmasszívabb notim (ez a hetedik)! Magnézium váz és fedlap.
A mostani HP-nek a fedlapját fél cm-re be lehet nyomni... nyeklik nyaklik..

ha benyomod pl egy nc6220 tetejet, akkor en nagyon megtapsollak! :)

#786 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 08:27

Idézet: vatai_b - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 0:30

ha benyomod pl egy nc6220 tetejet, akkor en nagyon megtapsollak! :)

Na, a főnőkőm NC 6120-asáról írom...
Maradjunk hasonló árkategóriában.

#787 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:10

Hát akkor ha nem HPQ és nem is annyira MSI, akkor legyen ASUS? :)
Pl ez: jónak tűnik :)

http://www.notebook....n/asus-a3ac5001

MSI-ből meg ez volt a versenyző:

http://www.notebook....16/msi_ms1016_1

Hp-ből meg ez:
http://www.notebook..../nx6110_py535es

Most ne nézzük a nagyobb vinyót, a más fajta dvd írót... Legyen csak minőségileg, megbízhatóság, nem zörgős, erős ház, stb. stb.

Köszi

#788 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 19:48

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 19:10

Hp-ből meg ez:

Most ne nézzük a nagyobb vinyót, a más fajta dvd írót... Legyen csak minőségileg, megbízhatóság, nem zörgős, erős ház, stb. stb.

Köszi

Nekem a három közül ez a sorrend.
1.MSI
2.ASUS
3.HP

#789 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:23

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 18:10

Hp-ből meg ez:

Köszi

Én az MSI és a HP közül választanék, az MSI-ről hallottam hogy jó, a HP-ről is (meg olyanom van és tényleg korrekt). Viszont az ASUS kicsit necces. A suliban van ASUS gép amit használtam nem is keveset, és bizony a műanyagja nekem személy szerint nem tetszett, meg maga a forma, a kidolgozás.
De ha igazán jó döntést akarsz hozni, akkor menj el egy media markt-ba vagy electro world-be ahol sokféle noti van kitéve, nézegesd meg őket, tapogasd meg, és döntsd el melyik jön be neked jobban. Ez a legjobb módszer, mert remélhetőleg évekig használod majd és akkor nyilván az a jobb amelyik neked kémnyelmesebb, ezért nagyon fontos a személyes kontaktus.

#790 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 04:15

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 21:23

Én az MSI és a HP közül választanék, az MSI-ről hallottam hogy jó, a HP-ről is (meg olyanom van és tényleg korrekt). Viszont az ASUS kicsit necces. A suliban van ASUS gép amit használtam nem is keveset, és bizony a műanyagja nekem személy szerint nem tetszett, meg maga a forma, a kidolgozás.
De ha igazán jó döntést akarsz hozni, akkor menj el egy media markt-ba vagy electro world-be ahol sokféle noti van kitéve, nézegesd meg őket, tapogasd meg, és döntsd el melyik jön be neked jobban. Ez a legjobb módszer, mert remélhetőleg évekig használod majd és akkor nyilván az a jobb amelyik neked kémnyelmesebb, ezért nagyon fontos a személyes kontaktus.

Eddig nagyon az MSI felé hajlok(hp kifejezetten gagyinak tűnik: legalábbis a 61xx nx, amit meg tudnék venni: béna műanyag, ...)... Remélem nem bánom meg, ha MSI lesz :( Az a bajom, hogy eléggé kevés embernek van, és nincs velük sok tapasztalat.

#791 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 11:51

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 5:15

Eddig nagyon az MSI felé hajlok(hp kifejezetten gagyinak tűnik: legalábbis a 61xx nx, amit meg tudnék venni: béna műanyag, ...)... Remélem nem bánom meg, ha MSI lesz :( Az a bajom, hogy eléggé kevés embernek van, és nincs velük sok tapasztalat.

ÖÖÖööö... izé:)
Acer-al mi a pálya? :)

Acer vs MSI (vs Asus vs HP) ? :)

Franc ebbe a sok hülye gyártóba:)

#792 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 12:18

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 11:51

Legváltozatosabb hibákkal szopok be vele. HP-t sem komázom, meg igazából semmit nem komázik, de Acer vs HPből inkább a HP. Oszt HPnál most amit pgyafi kollégával műveltek, azért megint tehetnek egy szívességet, mostantól keltem a rosszhírüket ebben is simán.
Make love not Wor.

#793 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 12:48

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 12:51

Volt ACER notim is! Elsőre nagyon tetszett, ugyanakkor nagyon sok apró bosszúság volt vele!
Ráadásul nem is olcsó kategóriás volt  450k!
Gyári hibás videó rendszer, hang egy idő után torzult....
A TSST DVD írók hullanak bennük. Szerintem a nem glare typeos kejelzőjűk egy rakás szar...

#794 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 14:52

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 11:51

Egyértelműen HP és Acer közül HP. Ha fórumokon sokat olvasol, az Acert eléggé szidják a sok apró meg akár nagyobb hibák miatt is. Ráadásul az Acer magyar szervízétől  (Rikvest) szintén sokan öklendeznek, mert állítólag nagyon "kedvesek és segítőkészek".
(Nekem egyébként HP nx 6125 van, sztem annyira nem gáz a műanyagja, mint már régebben írtam sok gép volt már a kezemben, de ez volt az egyik legjobb, legerősebb anyagú. )

#795 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 15:42

Ameddig volt külön Compaq addig az volt a kerály.

Clevo az kegyetlen.  :Đ

Acer, Asus nemroszzak, nekem az Acer jobban bejön.

Sony vaio ami nagyon szimpi.

Látva a fentieket én is HPra voksolok.

Dell: Crazy as Dell.  :Đ
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#796 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 19:00

Lassan 2 hónapja vettem egy MSI M645-os gépet. 300e Ft-ért.
És azt kell mondanom, hogy nem bántam meg. Remek kis szerkezet.
Nagyon szép kijelzője van. Eddigi tapasztalataim pozitívak, csak ajánlani tudom.
Kijelző:      1280x800
              512 MB RAM
              Pentium M  1.86 GHz 
              80 GB  HDD
              Dual Layer író
              Geforce  Go 6600
              WLAN b/g
              kártyaolvasó

Minden ami kellet nekem benne van, kivétel a Bluetooth.
De az már volt amúgy is  szóval nem zavart igazán.

#797 Felhasználó inaktív   trebon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:00

HP

Nos úgy látszik a HP-nek sikerült a hírnevén nagy rombolást végeznie az nx9XXX-es sorozatával.
Teljesen megérdemelten.  :(
Viszont úgy gondolom, hogy az általánosítás rossz mivoltának fényes bizonyítéka az új nx6XXX-es sorozatának degradálása.
Kifejezetten jól összerakott stabil noteszgép. Anyagminősége is javult sokat.
A fedél valóban gyenge pontja sajnos. Vigyázni kell rá.
Ellenben egy nagyvállalat 280 db-ot használ október óta. Eddig egy halott wifi (alaplapcsere) és egy már az első pillanatban cserére szoruló (el sem indult) gépen kívül semmilyen panasz nem volt rájuk NX6110.  :respect:
Persze ez csak fél év, de nekem elég meggyőző a keserű nx9XXX –es tapasztalatok után.

trebon

#798 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:28

Idézet: trebon - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 21:00

Persze ez csak fél év, de nekem elég meggyőző a keserű nx9XXX –es tapasztalatok után.

Kérdés az, hogy ha pár típusával beszopok, akkor rosszabb úgysem lehet alapon inkább veszek mást, vagy kockáztatok ugyanazzal a márkával. Én nem kockáztatom, így ment 5 éve kukába az Asus alaplap, most ment mellé a GigaByte, HPban a laptop, Gyafi szopás után meg a HP szerver is.

Felőlem lehet 1-1 fekete bárány, de oldják meg. Ha nem teszik, akkor az kuka.
Make love not Wor.

#799 Felhasználó inaktív   trebon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 08:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 21:28

Kérdés az, hogy ha pár típusával beszopok, akkor rosszabb úgysem lehet alapon inkább veszek mást, vagy kockáztatok ugyanazzal a márkával. Én nem kockáztatom, így ment 5 éve kukába az Asus alaplap, most ment mellé a GigaByte, HPban a laptop, Gyafi szopás után meg a HP szerver is.

Felőlem lehet 1-1 fekete bárány, de oldják meg. Ha nem teszik, akkor az kuka.

Te mint régi motoros emlékezhetsz egy-egy brand hisztérikus imádatára, majd ugyanilyen gyűllöletére. Ezek nagyrészt azon alapultak, hogy a gyártónak volt jobban és volt rosszabbul sikerült megoldása. A HP notebookok iránt nyílvánított végletes vélemények okozója is egy rosszabbul/jobban sikerült sorozat. Szerintem ezt támasztja alá, hogy maga a HP is olyan utódot készített, ami semmiben sem emlékeztet a régi sorozatára. (sőt nekem inkább kicsit IBM nyúlásnak tűnik)

Ami a szervízhátterét illeti...nos a Prielle Kornélia utcai szervízben egyszer voltam és akkor utoljára  :( , de egy másik nem annyira publikált, de szintén márkaszervízben, már évek óta kellemes tapasztalataim vannak.

:offtopic:
Ha jól értem, akkor te azért mert szívtál, nem veszel többet ASUS, Gigabyte, HP termékeket?  :think:

jav: szóismétlés

Szerkesztette: trebon 2006. 03. 30. 08:21 -kor

#800 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 08:30

Idézet: trebon - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 8:19

Ha jól értem, akkor te azért mert szívtál ezért nem veszel többet ASUS, Gigabyte, HP termékeket?  :think:

Ívvan, eltört pár Asus notesz, innentől kezdve rá sem nézünk... HPnál alaplaphullástól a kijelzőhibáig minden volt, oszt 3 különböző típus után ezt is leírtam, de felőlem próbálkozhat. GigaByte lapoknál szériában púposodna ka kondik, ennéll a chipsethűtős verziónál meg sokszor 3 hónapig bírja a zsír új venti. Volt pár Asus lapom, ami újkorában nem működött rendesen, csak a kb. X hónap múlva kijött biosfrissítéssel. 40 rugós lap, gép kellett, gyorsan vettünk még egyet, persze az sem ment. Garanciából visszajött, hogy semmi baja, a végén Guga vette meg pár ezresért. P3V133-as lapja minden sokadik rebootnál nem látta a hálókártyát, még szerencse, hogy csak egy gép volt ilyen az irodában, mert k. vicces volt állni a telefonokat, mert nem megy a levelezés, de pár utam volt, mire megfejtettem, hogy mitől nincs időnként hálózat. Nomost szériában 1-2 ilyen rendes szívás után Te is azt mondanád, hogy menjen az annyába.

Az, meg hogy jó, vagy nem jó széria úgyis 1 év múlva derül ki, nekem meg sokszor elég biznicjellegű dolgokra kell, vagy éppen nyűgös egyszerű userhez. Alaplapban az Intel, notebookban az IBM, ami úgy magasan bírja, oszt felőlem vitatkozhattok, de én csökött vagyok, meg működik is.

Ha ezekkel bajom lesz, akkor nincs más hátra, ahogy Mesiter kollléga mondaná télen gesztenyét, nyáron fagyit árulunk, pult alól meg votkát...

u.i.:jahh, Daewoo autómat is 1 év alatt 7szer trélerezték, mindig ugyanaz a kis 3 centis alkatrészt tört el. Mivel eredeti gyári cuccal lehet csak helyettesíteni, ami szintén szar volt, a kocsik nagy részét meg ugyanezzel szerelték, így az is szarnak lett nyilvánítva. Rossz konstrukció, de kisemberként semmit nem tehettem érte.

HP szerviz meg teljesen mindegy merre van, Gyafi máshova vitte be, szervizesek normálisak is voltak, de olvasd el, az is így gyárilag szar konstrukció és nem tudnak vele mit csinálni. Nincs mit kicserélni a gépben, így egyben becsomagolva van egy szééép nagy bugja. Ami a szerviz szerint nem bug.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.