HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#871 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 06. 19:42

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 19:06

A játéknotebook-on azt értettem hogy ovodás gyerek, gagyi. Ez tényleg félreérthető volt :)
Milyen VGA-val lehet szted mai játékokkal játszani? (esetleg SXGA+, WSXGA+ kijelzővel) X800XT? X1600XT? X1800XT? Amilyen játékokhoz kéne például: CS:Source, Half-Life2, NFS:MW, Battlefield 1-2, CoD1-2. Ezekhez sztem NEM MAX. GRAFIKÁN elég a X700.. Vagy nem?  Ezt most tényleg kérdezem.

Amire kell: Az asztali gépet "helyettesíteni" (lásd: aláírás) Ez otthon, a noteszt meg hordozom az otthon és az albi közt, néha suliba. ArchiCAD, AutoCAD, net, filmek, játékok!, WLAN..

Apropó: Mikor jön a kétmagos mobil AMD?

Mai játékokhoz kellenek azok a vga-k amiket írtál, de azok a játékok, amiket felvázoltál szerintem simán elmennek az x700-on, de nem biztos hogy max grafikán.
Jó kártyák még a geforcego kártyák is.
FUSI
MSI
ACER
belinkeltem három olyan gépet amik azért teljesítményben azért már elég kell hogy legyenek, de szerintem az x700 sem rossz befektetés...
Asus
FUSI_2
Az is fontos szempont, hogy neked mennyire fontos a minőség, melyik márka tetszik...nagyon fontos a személyes kontaktus, legjobb, ha elugrasz valamelyik nagyboltba, pl electro world vagy media markt, és ott megfogdosod meg megnézegeted a képüket, nyitogatod a gépeket. Mindent alaposan nézz meg, mert vannak ergonómiai bakik rendesen (pl volt egy noti aminek a bal oldalán vannak az usb-k, ugye ha oda dugod az egeret, akkor ott halmozódik fel a vezeték....egyszóval kényelmetlen, volt olyan is, amelyiknek bal oldalon is volt légzőnyílása és az egeres kézre fújta a meleg levegőt.)
Ezután hidd el ki tudsz szórni pár típust, amelyik neked nem jön be és onnan már egyszerűbb a választás. (pl én ez alapjn szórtam ki a fusit, acert, mert nekem egyszerűen nem jöttek be.)
Meg ugye az sem mindegy, mennyit akarsz a dologra rászánni.

Kétmagos AMD még tuti pár hónap mire ide is elér.....és az ára nyilván nem lesz csekély. Meg állítólag a kétmagos 64bites Intel, a Merom proci jóval kedvezőbb vétel lesz, mert teljesítményben vagy fogyasztásban jobb...

#872 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 06. 20:11

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 19:42

Meg állítólag a kétmagos 64bites Intel, a Merom proci jóval kedvezőbb vétel lesz, mert teljesítményben vagy fogyasztásban jobb...

allitolag. az Intel legalabbis ezt allitja! ;)
(amitol persze meg igaz is lehet, csak nem art pontositani..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#873 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 22:33

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 11:59

Szia!

Milyen az MSI-d? Melyik típus, ....?

Szia calibra!

MSI M645-ös gépem van ami lényegében ugyan az mint az MSI MS1032
Úgyan úgy néz ki mind a kettő. Csak más konfiguráció.
Az M645-ről van egy teszt, ha nem olvastad még és érdekel itt a link:M645 Teszt
Bár az enyémben 1.86Ghz proci, 80GB-os vinyó és 1x512RAM van. Én ITT vettem. (Kb középen lesz a 14. oldal).

#874 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 07:13

Idézet: kanyec - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 23:33

Szia calibra!

MSI M645-ös gépem van ami lényegében ugyan az mint az MSI MS1032
Úgyan úgy néz ki mind a kettő. Csak más konfiguráció.
Az M645-ről van egy teszt, ha nem olvastad még és érdekel itt a link:M645 Teszt
Bár az enyémben 1.86Ghz proci, 80GB-os vinyó és 1x512RAM van. Én ITT vettem. (Kb középen lesz a 14. oldal).

Olvastam a tesztet... Nekem ilyen derága gépezet nem kell... Bár nem sokkal drágább, mint az az MSI, amit én néztem ki, de azért sem megyek már följebb:) Inkább lejjebb:)

Tök jókat írnak a prohardveren, de kérdés az, hogy igaz-e valamennyire az én kiszemeltemre is?
ITT ni

Vegyen már valaki ilyet:) Voltam már notebbok.hu mammutos boltjában, de sajnos nem volt nekik kirakva, úgyhogy nem tudtam megtapogatni sem.

Amúgy meg vagy elégedve a tieddel? De mondjuk tök olyan, mintha egy másik márkát kérdeznék. Más típus: ezáltal még talán a márkát sem lehet minősíteni. Lehet h a tied pl. tök jó, amit pedig én kinéztem lehet h pont zsákutca.. Na mind1, majd lesz vhogy.

#875 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 08:01

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 6:13

Olvastam a tesztet... Nekem ilyen derága gépezet nem kell... Bár nem sokkal drágább, mint az az MSI, amit én néztem ki, de azért sem megyek már följebb:) Inkább lejjebb:)

Tök jókat írnak a prohardveren, de kérdés az, hogy igaz-e valamennyire az én kiszemeltemre is?
ITT ni

Vegyen már valaki ilyet:) Voltam már notebbok.hu mammutos boltjában, de sajnos nem volt nekik kirakva, úgyhogy nem tudtam megtapogatni sem.

Amúgy meg vagy elégedve a tieddel? De mondjuk tök olyan, mintha egy másik márkát kérdeznék. Más típus: ezáltal még talán a márkát sem lehet minősíteni. Lehet h a tied pl. tök jó, amit pedig én kinéztem lehet h pont zsákutca.. Na mind1, majd lesz vhogy.

A 3 nb.hu bolt közül a Mammut a legkisebb, így a választék is korlátozott. Ezért érdemes végigtelefonálni, hogy hol tudod megnézni. A központi szám általában eligazít.

#876 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:58

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 7:13

Én eddig teljesen meg vagyok elégedve az MSI-vel. De nem hiszem, hogy nagy különbség lehet minőségben a két gép között. De én is inkább azt mondom amit zsozso, hogy valahol nézdd meg személyesen a gépet.

Vagy, vegyél olyat mint ami nekem van. Hisz ahogy te is írtad nem sokkal drágább, és erről van teszt is és személyes tapasztalat is. :D

#877 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 14:16

Talán nem ide kellene, de témába vág:

MSI S270 eladó.
Ha valaki ilyet keres, akkor nekem akad egy fekete színű eladó.

Turion MT30 (1.6Ghz), 512Mb ram, 80gb, 12.1" 1280x800 wxga glare-type tft, Radeon X200 VGA vezérlő, 8x DL DVD író, Wlan, Bluetooth, nagy akku, hordtáska, doboz, XP home, 2 év gari, meg minden gyári tartozék. Vadonatúj.

240k.

Mielőtt kérdeznétek az okot: most indulok az IBM X60-ért.

Szerkesztette: FőDudu 2006. 04. 07. 14:41 -kor

#878 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 18:32

Jó dolgokat írtok az MSI-ről, kár, hogy ők sem tudják, hol a helye a Ctrl gombnak.  :(
Pro Engineer CAD system.

#879 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 21:44

Köszi a tippeket evo87!! Ezek tényleg átgondolandó szempontok.. THX :cool:
Geforcego-t nem akarok venni.. nem jön be.. AMD&ATI Foreva! The Powaaa! :cool:
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#880 Felhasználó inaktív   hndl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 11:45

Tud valaki strapabiro notebookot ajanlani, hosszu uzemidovel es nvidia grafikus kartyaval? (az ok prozai: linux lesz rajta, es az ATI driverek szempontjabol hiresen rossz linuxon...)

#881 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 11:54

Tudnátok mondani olyan helyet ahol olcsón lehetne notebookot venni? Semmi extra kikötés nincs, legyen benne 512 memória, legalább 60Gb vinyó, DVD iró kombó.

#882 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 12:03

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 11:54

Tudnátok mondani olyan helyet ahol olcsón lehetne notebookot venni? Semmi extra kikötés nincs, legyen benne 512 memória, legalább 60Gb vinyó, DVD iró kombó.

www.usanotebook.hu
www.notebook.hu

Ezeken a helyeken aránylag olcsóbban lehet notikhoz jutni, 10-20%-kal olcsóbban mint egy nagyáruházban.  De ez a kető közül is inkább az usanotebook az olcsóbb.
Szerintem egy IBM belépőmodell vagy egy HP nx6125 / HP nx6110, esetleg egy Toshiba Satellite lenne a legmegfeleleőbb ezeknek az igényeknek.

#883 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 14:37

Idézet: hndl - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 11:45

Tud valaki strapabiro notebookot ajanlani, hosszu uzemidovel es nvidia grafikus kartyaval? (az ok prozai: linux lesz rajta, es az ATI driverek szempontjabol hiresen rossz linuxon...)

Persze:) IBM X60. Se nem Ati, se nem Nvidia. Intel 950

#884 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 10:12

Erről mi a véleményetek? : http://www.pcx.hu/?a...=305378&k=15039
Megéri ennyiért? (sulinet)

Szerkesztette: Twelve 2006. 04. 10. 10:12 -kor

#885 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 10:31

biztos megéri, hiszen azt írják róla, hogy "A világ összes szabványának megfelel"! :-))
most komolyan, ekkora baromságot minek?  pk maguk találták ki, vagy fordítás angolból, szolgalelkűen?

egyébként meg inkább az a kérdés, hogy te mit szeretnél a géptől, mire akarod használni. mert hiába éri meg egyébként, nem lehet jó vétel, ha nem jó arra a célra, amire laptopot akartál venni.

#886 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 11:52

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 10:31

biztos megéri, hiszen azt írják róla, hogy "A világ összes szabványának megfelel"! :-))
most komolyan, ekkora baromságot minek?  pk maguk találták ki, vagy fordítás angolból, szolgalelkűen?

egyébként meg inkább az a kérdés, hogy te mit szeretnél a géptől, mire akarod használni. mert hiába éri meg egyébként, nem lehet jó vétel, ha nem jó arra a célra, amire laptopot akartál venni.

Barátnőmnek kellen a fősulira. Szal semmi extra igénybevétel nem lenne, esetleg én néha játszanék rajta Call of Duty-t.  :D
Ez volt a szimpatikus, tudás meg ár alapján. (ja meg kinézet is, mert az fontos volt a a barátnőmnek.)  :D

#887 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 14:05

hehe, hat azert en a CoD-ot mar siman extranak neveznem, notebook nem igazan jatekra van kitalalva, az meg ertekelhetetlen szempont, hogy jol nezzen ki, egyreszt mert mindenkinek mas az izlese, masreszt meg nem technikai parameter (ez a forum es benne a topic viszont az ;-))

#888 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 15:52

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 12:52

Barátnőmnek kellen a fősulira. Szal semmi extra igénybevétel nem lenne, esetleg én néha játszanék rajta Call of Duty-t.  :D
Ez volt a szimpatikus, tudás meg ár alapján. (ja meg kinézet is, mert az fontos volt a a barátnőmnek.)  :D

hacsak nincs valami bajod a pároddal, kicsi és könnyű gépet probálsz keríteni neki. persze lehet most jön majd valaki, hogy hát a 15" nem nagy a 2,5-3 kiló nem sok: de. persze lehet olyan típusú csajod van, aki a hátizsákos-duronos stílus követője, akkor nem szóltam.

lehet túllépi a keretet, csak viszonyítási alapként:

12.1"XGA (1024x768pixel) TFT LCD • ATi mobility Radeon 9200IGP  max.64MB video
• Intel Pentium-M (2MB) 1800MHz • 512MB DDR • 40GB HDD • opcionális opt.meghajtó
• Wi-Fi (802.11b/g) • Bluetooth • 1.5kg súly • Microsoft Windows XP Professional
• asnew • 3év HP garancia
eredeti bruttó ár:    476.238,--
• akciós nettó ár: 233.300,-
akciós bruttó ár:    279.960,

#889 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:05

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 15:52

12.1"XGA (1024x768pixel) TFT LCD • ATi mobility Radeon 9200IGP  max.64MB video
• Intel Pentium-M (2MB) 1800MHz • 512MB DDR • 40GB HDD • opcionális opt.meghajtó
• Wi-Fi (802.11b/g) • Bluetooth • 1.5kg súly • Microsoft Windows XP Professional     
• asnew • 3év HP garancia 
eredeti bruttó ár:    476.238,--
• akciós nettó ár: 233.300,- 
akciós bruttó ár:    279.960,

azért ehhez egy kis infó a pontosság kedvéért: a 3 év HP garancia = 3 év világgarancia, ami nagyjából bárhol érvényesíthető, csak épp Mo-on nem. A HP Mo. 1 éves jótállást vállal (ilyen jótállási jegyet adnak a géphez), ami amúgy törvényes kötelezettsége.
Amúgy ennyiért még így is klassz gép.

Egyébként majdnem ugyanez a gép csak PM 735-tel 238800-ért is kapható. Ha nem lenne ez a gari ügy, én is vettem volna egyet.

Szerkesztette: sssent 2006. 04. 10. 17:12 -kor

#890 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:19

ez érdekes sssent, utánajárok.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43