HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#831 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:44

Idézet: Miller1978 - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:22

(...)
Max. br. 350e Ft-t szeretnék rászánni, és ezért egy általános célokra használható notebookot
szeretnék kapni, amit nem hurcolászna az ember nap, mint nap, inkább külföldre költözés után a
családdal kapcsolattartásra, Skype, mp3, divx, dvd és nagyon ritkán egy kis játékra lenne
használva, vagyis kvázi asztali PC, de adott esetben azért vinném az ember magával ha úgy adódik.
(...)
Milyen konkurens notebookot tudnátok esetleg még ajánlani e két modell mellé. Illetve mely tipust
nem, és ha nem miért?
(...)

Lehet, hogy csak én vagyok paranoiás, de ha hosszabb külföldi tartózkodást tervezel, akkor még igen jól jöhet, ha vmi világgaranciás gépet veszel. Ugye ami elromolhat...

BR 350-be pl már talán belefér egy-két IBM T42/T43 is. Persze nem X700-zal, de ha a "ritkán egy kis játék"-kal szemben nincsenek egetrengető igényeid, akkor ezek bőven elegendőek. Esetleg körül lehet nézni HP táján is. Ott nem vagyok képben árakkal.

Szerk.: pl. hp nc6220 van 370 körül 3 év világgarral
Szerk2: de tulképpen akár külföldön is lehet gépet venni, lehet jobban is járnál.

Szerkesztette: sssent 2006. 04. 02. 20:56 -kor

#832 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:58

Sziasztok! :)

Hosszas vívódás után vetetm múlt héten egy Acer Aspire 3024WLMi laptopot x700-as vidkártyával.
Eddig meg vagyok elégedve vele, szép, jó, okos. ;)

Viszont most jönne egy kérdés, méghozzá a szivargyújtós autós töltökkel kapcsolatban. Próbált már valaki ilyet? Milyen invertert érdemes venni? (láttam 140 és 375 W-osat is, elég lenne a kisebbik?)

#833 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:02

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 20:58

Hosszas vívódás után vetetm múlt héten egy Acer Aspire 3024WLMi laptopot x700-as vidkártyával.

Viszont most jönne egy kérdés, méghozzá a szivargyújtós autós töltökkel kapcsolatban. Próbált már valaki ilyet? Milyen invertert érdemes venni? (láttam 140 és 375 W-osat is, elég lenne a kisebbik?)

nézted milyen számok szerepelnek a tápodon?
gondolom ezzel eldőlt a kérdés.

#834 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:13

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 19:26

3 kiló nekem mem sok!! Milyen grafikára kevés az X700????? Nem kevés! Sztem integráltak közül egyse jobb tőle. Nekem pont jó az X700. De ikább X1400, X1600. Én ha veszek, nem veszek ilyen 1024x768-as ~1200MHz-es shared VGA-s játéknotebookot. Különben az ArchiCAD sem fut fainul ilyen kis "szubvackon" meg az XGA felbontás sem az ideális CAD-hez. Akku üzemidő nekem nemigazán mérvadó. Akkuról csak vonaton (max. 1 óra), ritkán suliban menne, és nem egésznap.. :think:

Attól függ. Ha keveset mozgatod, akkor is kocsival, és főként munkaállomás-szerűen használod (asztalon, hálózatról) a gép tömege, mérete nem igazán fontos. Ugyanakkor azt olvastam ki a soraid közül, hogy vonatozol, iskolába viszed. Egy ekkora gép itt már önbüntetés kategóriába megy. Vonaton az akkuidő tényleg nem számít, mivel ezt a gépet nem fogod ott használni, hacsak nem vagy perverz.

Ami a grafchipet illeti, xedos valszeg arra utalt, hogy WSXGA+ felbontáshoz már kevés az X700, ha modern játékokat akarsz megmozgatni vele, vagy komolyabb ArchiCAD mutatványt végezni.

Ennyi pénzért én a helyedben megfontolnék inkább egy Thinkpad T60-ast.

Hacsak nem akarsz májusig/júniusig várni, akkor a turionos gépek felejtősek, hiszen egymagos chipekről beszélünk a kétmagos Core Duókkal szemben.

#835 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:14

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 20:58

Nem nagyon van olyan noti ami 140w-nál többet eszik :)

#836 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:17

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 11:04

Azért a Toshiba mégis csak Toshiba!

A Toshiba Satellite nem Toshiba, csak a címke. Tajvani szerződéses gyártók termelik Kínában. Semmiféle toshibaságról nem lehet beszélni műszaki oldalról. Toshiba a Tecra és a Portégé.

#837 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:33

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:02

nézted milyen számok szerepelnek a tápodon?
gondolom ezzel eldőlt a kérdés.

Néztem. 100-220V~1,5 A
Nem túl konkrét, ezért kérdeztem meg itt.

Köszönet a másik válaszért. :)

Tényleg, IC-n szokta vki használni a laptopját? Konnektor merre van? mennyire tudom fülkésnél van a folyosón, ileltve egybevagonnál is van a 2 végén. Büfékocsiban is akad? :)

#838 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:05

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:33

Néztem. 100-220V~1,5 A
Nem túl konkrét, ezért kérdeztem meg itt.

Köszönet a másik válaszért. :)

Tényleg, IC-n szokta vki használni a laptopját? Konnektor merre van? mennyire tudom fülkésnél van a folyosón, ileltve egybevagonnál is van a 2 végén. Büfékocsiban is akad? :)

nem az input hanem az output amit nézned kéne, azután U*I, ugyebár. Valami ilyesmi lesz: 16V*4,5A=72W
De ahogy FőDudu mondotta, nem nagyon találsz olyan notit, aminek ne lenne elég 140W. Aki mégis ilyet használ az megérdemli  :p

#839 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:18

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:17

A Toshiba Satellite nem Toshiba, csak a címke. Tajvani szerződéses gyártók termelik Kínában. Semmiféle toshibaságról nem lehet beszélni műszaki oldalról. Toshiba a Tecra és a Portégé.

Örülök ennek a hozzászólásnak, mert akkor valszeg a jól benézett MSI-t veszem meg:) Gyanús is volt, hogy a Toshiba oldalán nem találtam meg elsőre ezt a modellt. Másodszorra sem, de nem is kerestem tovább annyira:)

#840 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:32

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:05

nem az input hanem az output amit nézned kéne, azután U*I, ugyebár. Valami ilyesmi lesz: 16V*4,5A=72W
De ahogy FőDudu mondotta, nem nagyon találsz olyan notit, aminek ne lenne elég 140W. Aki mégis ilyet használ az megérdemli  :p

Jogos, nyertél, köszönet. :)

#841 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:47

:respect:    Hajráááááá MSI....!!! :D

#842 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 23:29

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 23:18

Örülök ennek a hozzászólásnak, mert akkor valszeg a jól benézett MSI-t veszem meg:) Gyanús is volt, hogy a Toshiba oldalán nem találtam meg elsőre ezt a modellt. Másodszorra sem, de nem is kerestem tovább annyira:)

Mondjuk megtalálni meg kellett volna, jogilag teljes egészében Toshiba, a hozzászólásom a gép műszaki "származásának" szólt. A Satellite ugyanaz a téma, mint A FuSi Amilo, Acer Aspire.

#843 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 03. 08:13

A tömeg kérdést kicsit tovább boncolgatva; én nem érzem olyan problémásnak azt a 3 kilogrammos (tehát táskával, táppal együtt uszkve 4-4,5 kilogrammos) utazó súlyt napi szinten, feltéve ha mást nem nagyon kell cipelni a táskában. Sok múlik a jól kiválasztott hordtáskán, lehetőség szerint hátitáska legyen, kényelmes vállpántokkal, és még hozzszú távon sem lesz ezzel probléma.

De most srácok, komolyan, én általános iskolás, középiskolás koromban rendre nehezebb iskolatáskákat cipeltem a suliba, mégsem rokkant bele a gerincem, és nem görbe a hátam, néha majd negyed mázsás túrahátizsákokat is cipelünk itt néhányan több száz kilométeren keresztül, akkor bazz nehogymár a 4 kilóba bárki belehaljon.  :rolleyes:

A divatfikázást tehát hanyagolni kéne, mások általános érvényű, könnyelmű minősítgetését pedig pláne...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#844 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 08:58

Én is csak csendben kussoltam eddig ,de a mai napig nem értem a noti az csak 2 deka és max 8" legyen (persze ferdítve, mielőtt nekem estek) kijelentéseket.

Én a tonnás (2,7kg) hatalmas (15,4") notimat töltővel, meg jópár egyébb cuccal napi szinten is simán hurcolom normális noti hátitáskában. Eleve a kézi noti táska felelőtlenség, mert felhívja magára a figyelmet, másrészt szerintm még égő is. (még kellene mellé lakkcipő, meg mellényes öltöny is, és kész a szerencsétlen biztosítás ügynököcske, vagy a tudományos munkatárs kinézet,bááá :boa:)

Szintúgy régen gimiben és általános suliban sokkal nehezebb táskákkal közlekedtem, na és?

Ok, hogy jó dolog, ha könnyebb, illetve tényleg szép, és jó egy 12", na de nem mindenkinek az kell, és nem mindenkinek engedhető meg.
Majd ha valaki tapasztalatból rájön, hogy legközelebb hozzátesz még vagy 100e ft-ot, akkor ok, de nem kell mindenáron rábeszélni.

Szerkesztette: PeC 2006. 04. 03. 08:59 -kor

"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#845 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 10:42

Súly, videókártya, stb.

Acer tm8103wlmi-t használok. Ez nem az első notim, meg remélem nem is az utolsó. A következő noti ugyanekkora kijelzővel (15,4), ugyanilyen felbontással (wsxga+), core duo procival, és erősebb videókártyával fog rendelkezni (most x700 van).

Szóval érdemes a kezdőknek jó tanácsot adni, de próbáljunk meg tárgyilagosak lenni, és nem csak szajkózni bizonyos dolgokat.
Ez alatt azt értem, hogy rá kell világítani a nagy kijelző, nagy akkumulátor, és a 'sokat' fogyasztó videókártya hátrányára, de azért ne vegyük már egyértelműnek, hogy másnak ugyanaz a jó, mint nekünk!

Az Acer témára:
a következő notim is Acer lesz (8202wlmi). ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#846 Felhasználó inaktív   true30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:23

Idézet: PeC - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 7:58

Én is csak csendben kussoltam eddig ,de a mai napig nem értem a noti az csak 2 deka és max 8" legyen (persze ferdítve, mielőtt nekem estek) kijelentéseket.

Én a tonnás (2,7kg) hatalmas (15,4") notimat töltővel, meg jópár egyébb cuccal napi szinten is simán hurcolom normális noti hátitáskában. Eleve a kézi noti táska felelőtlenség, mert felhívja magára a figyelmet, másrészt szerintm még égő is. (még kellene mellé lakkcipő, meg mellényes öltöny is, és kész a szerencsétlen biztosítás ügynököcske, vagy a tudományos munkatárs kinézet,bááá :boa:)

Szintúgy régen gimiben és általános suliban sokkal nehezebb táskákkal közlekedtem, na és?

Ok, hogy jó dolog, ha könnyebb, illetve tényleg szép, és jó egy 12", na de nem mindenkinek az kell, és nem mindenkinek engedhető meg.
Majd ha valaki tapasztalatból rájön, hogy legközelebb hozzátesz még vagy 100e ft-ot, akkor ok, de nem kell mindenáron rábeszélni.

En is csendben voltam addig, ameddig nem lattam a commentedet  ;)

"vagy a tudományos munkatárs kinézet,"

Miért, szerinted égő, ha valaki tudományos munkatárs és úgy is néz ki?

Szerintem fontos a kis súly, olyan 1.0 - 1.2kg max, pl IBM X60 (remélem ballagásig már forgalmazzák itthon)

#847 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:27

"IBM X60 (remélem ballagásig már forgalmazzák itthon) "

A HÉTEN JÖNNEK AZ ELSŐ PÉLDÁNYOK.

#848 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:27

Idézet: true30 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 14:23

Szerintem fontos a kis súly, olyan 1.0 - 1.2kg max, pl IBM X60 (remélem ballagásig már forgalmazzák itthon)

A kis súly nemcsak az utcán fontos. Sőt, nekem pl. nem azért van T&L (és volt az alatti, 10"-os) gépem, mert menetközben nem bírom el, hanem sokkal kényelmesebb ölben tartani, leülni vele az ágyra, fotelbe, stbstb. Aki csak asztalon használja, annak oké, de én képtelen vagyok folyamatosan asztalnál ülni.
while (!sleep) sheep++;

#849 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 03. 13:40

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 14:27

"IBM X60 (remélem ballagásig már forgalmazzák itthon) "

A HÉTEN JÖNNEK AZ ELSŐ PÉLDÁNYOK.

...csak ezek még nem honosítottak...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#850 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 14:49

Idézet: true30 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 13:23

Hát, a mellényes, öltönyös kinézet ultragáz.
Lehet valaki ügynök kinézet nélkül is elegáns..
:offtopic:
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »