HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#941 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:05

Mi az az X60 ? :think:

bocs, de tudatlan vagyok.

szükségem lenne egy új laptopra nekem is, ki kellene hogy bírjon nagyonsok órát + alkatrész ellátottság jó legyen ha kell mondjuk majd 2-3 év múlva vennem valami plusszt hozzá. (tehát plussz memóriaslot legyen benne a bővítésre pl).

AMD Turion64-ekkel szemezek, ebből is az MT-s szériát mondják a mintegy 30%-al kisebb fogyasztásúnak az ML-ekkel szemben.

notebook.hu -n kukucskálok, egyelőre fogalmam nincs, melyik legyen.

talán tudnátok segíteni, ami nekem nagyon fontos:
- Turion64 MT akármennyi (legkisebb is jó)
- 512 vagy 1G, de szeretném ha esetleg lehetne majd fentebb tornázni a RAM-ot vagy 2 év múlva
- HDD mindegy
- PCMCIA csapóajtós (?) legyen, NE ABLAKOS !!!  (a cégesét pl elhagytam, marha jó..)
- ODD nem fontos
- Gigabit LAN 1x, hagyományos modem 1x, infra 1x
- bluetooth WLAN jól jöhet beépítve de nem fontos (PCMCIA-val és USB-vel tudom pótolni)
- 1024x768-nál jó ha többet tud, de ha azt mondjátok hogy az akksi rovására megy, akkor maradhat ennyi.

- NAGYON FONTOS : levegőt ne alulról szívja, hanem oldalról, és hátul fújja ki (vagy fordítva) !!! Vonaton ha az ölemben a laptop, ne azt kelljen néznem, hogy a farmerommal most takarom-e a hűtés beszívó nyílását vagy nem. Ilyennel már szívtam, szerintem alapvető design pont kellene hogy legyen minden notebook-nál. Legkézenfekvőbb ölben használni ezeket, sosem értem, miért csinálnak alul beszívósokat, amikor ezzel pont a mobilitás egyik legkényelmesebb részét ölik meg.

Megköszönném, ha tudnátok tippeket adni. A gépen XP futna és Linux, és tervezném vagy 3-4 évre, tehát egy Vista-t ha nem is rakétaként, de esetleges RAM bővítés után ha elfuttat majd, nem lenne rossz, gondolom ennyi idő múlva már esélyes, hogy nem XP-vel fog a többség sem szórakozni. (bár ha megnézem, .. ki tudja ..) :)

Köszi mégegyszer. Bocs, ha sok lett.
Om mani peme hung.

#942 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:09

X60

#943 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:44

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:46

D510 a múlt héten még volt kitéve a Notebook.hu váci úti üzletében. 215e a HRP-ben a fullos. (xp nélküli, 1,73,512,80,DVD író, Wlan, Bt nagy akku, ajándék táska).

D510 jelenleg is kint van a notebook.hu Mammut üzletházban lévő boltjában. én éppen tegnap mentem el megtapogatni azt is, más modelleket is. meglepett, hogy a többi működő géphez képest mennyivel melegebb  volt a ház, pedig a processzor nem csinált semmit. mi lesz vele akkor, ha dolgoznia is kell? nem láttam értelmét rákérdezni a dologra, mert kizárt, hogy értékelhető választ kaptam volna, maximum azt, hogy ez egy ilyen gép.

a HRP-ben meg hiába olcsó, ha egyszer nagyker. ezt írják az oldalukon: "A HRP Hungary Kft. az általa forgalmazott termékeket kizárólag a viszonteladói-listájában regisztrált partnerei részére értékesíti." meg hogy: "Mivel a HRP Hungary KFT közvetlen végfelhasználói értékesítést nem végez, mi kizárólag a viszonteladóink kiszolgálásával foglalkozunk a projektekben." (közbeszerzés kapcsán). vagy nem így van a gyakorlatban, hanem odamegyek, és magánszemélyként tudok vásárolni? esetleg regisztráljam magam viszonteladóként?

#944 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 14:21

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:46

D510 a múlt héten még volt kitéve a Notebook.hu váci úti üzletében.
És nagyon nem mindegy, hogy hol veszed.

215e a HRP-ben a fullos. (xp nélküli, 1,73,512,80,DVD író, Wlan, Bt nagy akku, ajándék táska).
4 órát megy akkuról, de ha nem elég 21e a media bay akku, és azzal együtt már 8-9 órát megy.

Gondolkodtam rajta, de nekem vastagnak tűnt. Pedig jó noti.

Persze X60 jobb. Az alapból megy 7-8 órát. :)
Igaz nincs ODD, de fullos gép....

Nagyon nem mindegy. Ott kell venni, ahol kapható :) A HRP-ben csak tévedésből került fel a listára (ez a modell egyből ment tovább), valójában csak az XP Profos kapható náluk.

#945 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 14:27

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 14:21

Nagyon nem mindegy. Ott kell venni, ahol kapható :) A HRP-ben csak tévedésből került fel a listára (ez a modell egyből ment tovább), valójában csak az XP Profos kapható náluk.

Lehetett venni belőle, mert majdnem elhoztam egyet...

#946 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 14:56

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 13:27

Lehetett venni belőle, mert majdnem elhoztam egyet...

Köszi, hogy mondod. Lesz kivel elbeszélgetnem róla :)

#947 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 16:11

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 14:56

Köszi, hogy mondod. Lesz kivel elbeszélgetnem róla :)

Tisztelt xy!

A mai napon az Internet-en keresztül érkezett megrendelésük alapján az Önök cége részére az
alábbi termékeket foglaltuk le.

1 D510-16 Dell Latitude D510 notebook PM 7

Kérjük, hogy az árut raktárunkból mielőbb, de legkésőbb 5 naptári napon belül szállítsák el.

Árukiadási rendelkezés száma: 26282/R406

Megrendeléseiket, árufoglalásaikat és számláikat az interneten is követhetik!

Ha megrendelésükkel kapcsolatban, bármilyen kérdésük merülne fel keresse
HRP-s kapcsolattartóját vagy TeleSales csoportunkat a 452-4666 telefonszámon, ahol
munkatársaink készséggel állnak az Önök rendelkezésére!

Köszönjük megrendelésüket!
HRP Hungary Kft.

#948 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 23:07

Hát gyerekek :)

Megnéztem élőben a Dell 510-et :( Nagyon nagyot csalódtam... Nekem baromira nem jön be a design, és a minősége is sztem elég béna. Igaz, h nincs benne akksi a touchpadtól jobbra lévő holt téren, de olyan szinten mozog az a rész, hogy az borzasztó. Ráteszem a kezem, és szinte már attól besüpped. Nagyon vékony anyagból van. És a design is a 0-val egyenlő. Nem tudnám hosszú távon elviselni az biztos. Lekerekített, gömbölyű formák, de valahogy olyan bénán, hogy még azt sem lehet rá mondani, hogy női noti. Egyszerűen olyan semmilyen. Lehet hogy teli van rakva minden franc extrával, de nem hiszem hogy ezt veszem.

A 3 év gari nagyon csábító, de azért annyira nem, hogy ezt kelljen néznem éveken keresztül:)

Eleinte nem tetszett a HP nx 6110, de most jobban megnéztem, és egész jól összerakott cucc. Tudom, hogy gari szinten egy 0 a hun hp szervíz, ezért nem vennék csak hpt.

Aztán akkor marad jól kinézett MSI vagy ASUS...
Designra MSI tetszik, de ASUS-al több a tapasztalat, ezért lehet hogy inkább azt kéne megvennem.

Aztán még esélyes egy gyengébb felszereltségű IBM R50 is a noti.hu-n 215-ért. Az sem olyan rossz kinézetre.

Komolyan mondom mióta megláttam azt a Dellt, ninden olyan noti kezd megtetszeni, ami régen nem tetszett:)

Sokat kell még itt tapogatnom:)
Tényleg nagyon sokat jelent az, hogy nekem bejöjjön a design... Majdnem olyan fontos, mint a hw része:)

#949 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 06:21

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 0:07

Hát gyerekek :)

Megnéztem élőben a Dell 510-et :( Nagyon nagyot csalódtam... Nekem baromira nem jön be a design, és a minősége is sztem elég béna. Igaz, h nincs benne akksi a touchpadtól jobbra lévő holt téren, de olyan szinten mozog az a rész, hogy az borzasztó. Ráteszem a kezem, és szinte már attól besüpped. Nagyon vékony anyagból van. És a design is a 0-val egyenlő. Nem tudnám hosszú távon elviselni az biztos. Lekerekített, gömbölyű formák, de valahogy olyan bénán, hogy még azt sem lehet rá mondani, hogy női noti. Egyszerűen olyan semmilyen. Lehet hogy teli van rakva minden franc extrával, de nem hiszem hogy ezt veszem.

A 3 év gari nagyon csábító, de azért annyira nem, hogy ezt kelljen néznem éveken keresztül:)

Eleinte nem tetszett a HP nx 6110, de most jobban megnéztem, és egész jól összerakott cucc. Tudom, hogy gari szinten egy 0 a hun hp szervíz, ezért nem vennék csak hpt.

Aztán akkor marad jól kinézett MSI vagy ASUS...
Designra MSI tetszik, de ASUS-al több a tapasztalat, ezért lehet hogy inkább azt kéne megvennem.

Aztán még esélyes egy gyengébb felszereltségű IBM R50 is a noti.hu-n 215-ért. Az sem olyan rossz kinézetre.

Komolyan mondom mióta megláttam azt a Dellt, ninden olyan noti kezd megtetszeni, ami régen nem tetszett:)

Sokat kell még itt tapogatnom:)
Tényleg nagyon sokat jelent az, hogy nekem bejöjjön a design... Majdnem olyan fontos, mint a hw része:)

Vedd amelyik tetszik. A Dell szerintem nagyon jó, a design nekem jobban bejön, mint a kocka IBM, meg HP nx.

MSI szerintem is szép, ASUS-ból max a W-s gépeket venném meg, de annak az áráért már komolyabb Dell is van. :)
Pro Engineer CAD system.

#950 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 15. 10:42

konkrétan az asus w5f-nek nem nagyon van ellenfele a dellnél. a könyebb x1-ben nincs odd, és a hasonlóan nehéz d410-ben sincs, és egyik sem core duo egyelőre. cserébe még azt sem tudod, kik gyártják.:) az x1-et a samsung.

#951 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 12:06

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 10:42

konkrétan az asus w5f-nek nem nagyon van ellenfele a dellnél. a könyebb x1-ben nincs odd, és a hasonlóan nehéz d410-ben sincs, és egyik sem core duo egyelőre. cserébe még azt sem tudod, kik gyártják.:) az x1-et a samsung.

380e nettóért elég jó gépet lehet venni.
Mint tudjuk nekünk nem fontos az ODD :)

380e-be belefér egy X60 nagy akkuval. És még marad is egy kevás... :)
No persze akinek a csilivili kamera és az optikai drive kell az vesz mást.
Én meg boldog vagyok a 7 órás real life akkuval, a kurva érzékeny wifivel és a BT 2.0 , legendásan jó billentyűzet miatt, az anyagában színezett műanyag elemek sem kopnak....
Valahogy ezek nálam fontosabbak a kameránál és az optikai meghajtónál.
Meg az sem utolsó szempont, hogy a gépem olyan masszív, hogy simán merem tok nélkül is szállítani.
Nem okoz gondot 'marokra' fogni, nem félek hogy a kijelző megsérül. Valamint kb 80%-kal nagyobb az ASUS. Én meg kicsi gépet akartam. Ezen kívül a BIOS szinten integrált hardveres védelmek (ujjlenyomatos  boot és Bios, hardveres hdd kódolás, TPM chip).(nem felvágásból írom, pár elég komoly helyre járok be a gép segítségével)  Éppen azon töröm a fejem hogy csinálok valami egyedi bios logót. Ráírom, hogy kié a gép (ki ad jutalmat a gépért), úgysem lehet használni a gépet az ujjlenyomatom nélkül :) Esetleg egy matrica a gép aljára, de az olyan snassz.

Visszatérve az optikai meghajtó dologra:
Aki elvitte tőlem az MSI S270-et, az a barátnőjének vette meg. Szó nélkül az IBM-re voksolt (persze csak csodálták, nem volt eladó), de a csaj DVD-t akart nézni. Arra meg valóban jobb az MSI a wide kijelzővel.

Az IBM- ben egy fura dolog van: a palmrest alatt van a wifi. Ez egy kicsit melegszik. Nem vészes, kb egy hidegebb vinyó szintjére.Akkor érezhető ha ágyban dolgozom. Ekkor alulról nem tud szellőzni (Igen, az IBM-es tervezők raktak szellőző nyílésokat a wifi köré) és melegszik. Asztalon nem melegszik, gondolom a noti hűtése onnan is szív némi levegőt és jól lehül.  A vinyó meg a billentyűzet alatt van, és egyáltalán nem melegszik. 80GB SATA. Fura. Asztali gépével megegyező sata csati és tápcsati van rajta. Végre nem kell átalakítót venni. Legalább nem az a kurva lassú 1.8"-os vinyó van benne mint az X40-ben és a Sony subnotikban, no és a Fusi P7120-ban. Ez talán az egyetlen ilyen kicsi gép 2.5"-os vinyóval.

A core duo nagyon jó! KB mintha HT-s procin dolgoznál. Persze félelmetesen hideg! A számítási teljesítmény félelmetes. Egy ilyen T2400 meggyalázza a 3800+ és 4000+ procikat. Persze legyen mit számíttatni vele. Nekem leginkább alapon megy (6x166, 1000MHz), sajnos nem találtam még olyan progit ami a default 0,95v alá tudja vinni a core feszt 1GHz-en. Pedig eddig minden mobil procis gépem legalább 25%-kal kevesbb feszről ment mint a gyári érték. Ez pedig 7 órás üzemidőre már legalább 1 óra plussz. Az NHC nem engedi lentebb, nagyobb szorzónál már lehet lentebb menni. Talán az új verzió már nem lesz ilyen galád :)

#952 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 16:40

nekem kb 10honapja Dell van, inspiron 6000, mar kifuto termek, szoval keves helyen lehet kapni. igaz ennek akkor brutto 440e volt az ara, de nagyon massziv gep....

3ev gar...

volt egy kis winyo problemaja, bevittem, csereltek egybol....

ez vagy 3kg tuti megvan, mondjuk 15.4 WXGA, szoval eddig a winyohiban kivul megvagyok teljesen elegedve vele....

#953 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 23:02

szoval massziv darab:)

http://kep.tar.hu/ar.../50093196?o=0#2

#954 Felhasználó inaktív   M!rthyll 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 13:12

Sziasztok lécci mondjatok egy olyan laptopot ami elég jó és megvan benne : 60GB/512MB/wlan/svideo/és egy jó videókártya, jah és nem kerül többe bruttó 250 e nél ...

#955 Felhasználó inaktív   borsjani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 16:43

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 12:06

380e nettóért elég jó gépet lehet venni.
Mint tudjuk nekünk nem fontos az ODD :)

380e-be belefér egy X60 nagy akkuval. És még marad is egy kevás... :)
No persze akinek a csilivili kamera és az optikai drive kell az vesz mást.
Én meg boldog vagyok a 7 órás real life akkuval, a kurva érzékeny wifivel és a BT 2.0 , legendásan jó billentyűzet miatt, az anyagában színezett műanyag elemek sem kopnak....
Valahogy ezek nálam fontosabbak a kameránál és az optikai meghajtónál.
Meg az sem utolsó szempont, hogy a gépem olyan masszív, hogy simán merem tok nélkül is szállítani.
Nem okoz gondot 'marokra' fogni, nem félek hogy a kijelző megsérül. Valamint kb 80%-kal nagyobb az ASUS. Én meg kicsi gépet akartam. Ezen kívül a BIOS szinten integrált hardveres védelmek (ujjlenyomatos  boot és Bios, hardveres hdd kódolás, TPM chip).(nem felvágásból írom, pár elég komoly helyre járok be a gép segítségével)  Éppen azon töröm a fejem hogy csinálok valami egyedi bios logót. Ráírom, hogy kié a gép (ki ad jutalmat a gépért), úgysem lehet használni a gépet az ujjlenyomatom nélkül :) Esetleg egy matrica a gép aljára, de az olyan snassz.

Aki elvitte tőlem az MSI S270-et, az a barátnőjének vette meg. Szó nélkül az IBM-re voksolt (persze csak csodálták, nem volt eladó), de a csaj DVD-t akart nézni. Arra meg valóban jobb az MSI a wide kijelzővel.

Az IBM- ben egy fura dolog van: a palmrest alatt van a wifi. Ez egy kicsit melegszik. Nem vészes, kb egy hidegebb vinyó szintjére.Akkor érezhető ha ágyban dolgozom. Ekkor alulról nem tud szellőzni (Igen, az IBM-es tervezők raktak szellőző nyílésokat a wifi köré) és melegszik. Asztalon nem melegszik, gondolom a noti hűtése onnan is szív némi levegőt és jól lehül.  A vinyó meg a billentyűzet alatt van, és egyáltalán nem melegszik. 80GB SATA. Fura. Asztali gépével megegyező sata csati és tápcsati van rajta. Végre nem kell átalakítót venni. Legalább nem az a kurva lassú 1.8"-os vinyó van benne mint az X40-ben és a Sony subnotikban, no és a Fusi P7120-ban. Ez talán az egyetlen ilyen kicsi gép 2.5"-os vinyóval.

A core duo nagyon jó! KB mintha HT-s procin dolgoznál. Persze félelmetesen hideg! A számítási teljesítmény félelmetes. Egy ilyen T2400 meggyalázza a 3800+ és 4000+ procikat. Persze legyen mit számíttatni vele. Nekem leginkább alapon megy (6x166, 1000MHz), sajnos nem találtam még olyan progit ami a default 0,95v alá tudja vinni a core feszt 1GHz-en. Pedig eddig minden mobil procis gépem legalább 25%-kal kevesbb feszről ment mint a gyári érték. Ez pedig 7 órás üzemidőre már legalább 1 óra plussz. Az NHC nem engedi lentebb, nagyobb szorzónál már lehet lentebb menni. Talán az új verzió már nem lesz ilyen galád :)

Olvasva a hozzászólásokat látom IBM párti vagy. Nekem is szimpi a márka, de milyen a Z60m? az árából ítélve jónak kellene lennie. Eléri e az R sorozat minőségét, vagy jobb?

#956 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 17:08

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 13:12

Sziasztok lécci mondjatok egy olyan laptopot ami elég jó és megvan benne : 60GB/512MB/wlan/svideo/és egy jó videókártya, jah és nem kerül többe bruttó 250 e nél ...

A kérdésed ilyen formában értelmezhetetetlen. Az hogy egy laptop jó vagy sem az kizárólag azon múlik, hogy te épp mire használnád. Mielőtt átfogalmazva újra felteszed ezt a kérdést, hasznos lenne még jópár órát olvasgatni ebben a topicban.

Mindenesetre nagyjából a következő konzekvenciát kéne levonnod az olvasottakból:
A "jó" noti nagyjából a következő 4 szempont szerint értékelhető:
1. hordozhatóság (súly, melegedés, akkuidő)
2. minőség, megbízhatóság
3. teljesítmény
4. ár
Ezek egymással elég szoros kapcsolatban vannak:
-1 és 3 egymással ellentétes kritériumok
-1, 2, 3 bármelyikének javítása viszi fel 4-et.

A 250e-es kategóriában 1,2,3-ból némelyik terén mindenképp elég jelentős kompromisszumokra fogsz kényszerülni. Ha a "jó videókártyát" úgy érted, ahogy gondolom (játék), akkor 1-2-őt helyből elfelejtheted.

#957 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 18:18

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 14:12

Mondjuk egy ilyet ? :-)

#958 Felhasználó inaktív   M!rthyll 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:22

Ez egy tökéletes laptop nekem, csak nekem fontos lenne az S-video out is és én nem találtam a te leírásodban..  :(

Szerkesztette: M!rthyll 2006. 04. 17. 20:26 -kor

#959 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:27

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 20:22

Ez egy tökéletes laptop nekem, csak nekem fontos lenne az S-video out is és én nem találtam a te leírásodban..  :(

A két USB mellett, bal oldalon van az S-video kimenet.
Kép

#960 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:38

Idézet: kanyec - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 23:27

A két USB mellett, bal oldalon van az S-video kimenet.
Kép

Így igaz!
A fórumomba dobtam fel még képeket.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50