bocs, de tudatlan vagyok.
szükségem lenne egy új laptopra nekem is, ki kellene hogy bírjon nagyonsok órát + alkatrész ellátottság jó legyen ha kell mondjuk majd 2-3 év múlva vennem valami plusszt hozzá. (tehát plussz memóriaslot legyen benne a bővítésre pl).
AMD Turion64-ekkel szemezek, ebből is az MT-s szériát mondják a mintegy 30%-al kisebb fogyasztásúnak az ML-ekkel szemben.
notebook.hu -n kukucskálok, egyelőre fogalmam nincs, melyik legyen.
talán tudnátok segíteni, ami nekem nagyon fontos:
- Turion64 MT akármennyi (legkisebb is jó)
- 512 vagy 1G, de szeretném ha esetleg lehetne majd fentebb tornázni a RAM-ot vagy 2 év múlva
- HDD mindegy
- PCMCIA csapóajtós (?) legyen, NE ABLAKOS !!! (a cégesét pl elhagytam, marha jó..)
- ODD nem fontos
- Gigabit LAN 1x, hagyományos modem 1x, infra 1x
- bluetooth WLAN jól jöhet beépítve de nem fontos (PCMCIA-val és USB-vel tudom pótolni)
- 1024x768-nál jó ha többet tud, de ha azt mondjátok hogy az akksi rovására megy, akkor maradhat ennyi.
- NAGYON FONTOS : levegőt ne alulról szívja, hanem oldalról, és hátul fújja ki (vagy fordítva) !!! Vonaton ha az ölemben a laptop, ne azt kelljen néznem, hogy a farmerommal most takarom-e a hűtés beszívó nyílását vagy nem. Ilyennel már szívtam, szerintem alapvető design pont kellene hogy legyen minden notebook-nál. Legkézenfekvőbb ölben használni ezeket, sosem értem, miért csinálnak alul beszívósokat, amikor ezzel pont a mobilitás egyik legkényelmesebb részét ölik meg.
Megköszönném, ha tudnátok tippeket adni. A gépen XP futna és Linux, és tervezném vagy 3-4 évre, tehát egy Vista-t ha nem is rakétaként, de esetleges RAM bővítés után ha elfuttat majd, nem lenne rossz, gondolom ennyi idő múlva már esélyes, hogy nem XP-vel fog a többség sem szórakozni. (bár ha megnézem, .. ki tudja ..)
Köszi mégegyszer. Bocs, ha sok lett.

Súgó
A téma zárva.