HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#981 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:13

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:40

Egyszerű az ujjlenyomatos boot, van egy érzékelő, amin végig kell húzni az ujjbegyed és kész. Egy progi segítségével be lehet állítani hogy mit kérjen a gép(ujjlenyomatt, jelszót, esetleg mindkettőt). A program segítségével kiválaszthatod hogy mely ujjaidat akarod regisztrálni és utána bármelyikükkel be tudsz jelentkezni, amit regeltél  (nekem pl a két mutatóujjam van regelve).

Ha jól értem, akkor több ujjlenyomatot is lehet regisztrálni a rendszerhez. Nah ez akkor jó, mennyit lehet?

ssent: Szerintem a jelszó az csak plusz lehetőség nem helyettesíthető az ujjlenyomatot.

#982 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:46

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:13

Ha jól értem, akkor több ujjlenyomatot is lehet regisztrálni a rendszerhez. Nah ez akkor jó, mennyit lehet?

felhasználónként 10-et (két kéz ábrán tudod megjelölni, hogy épp melyik ujjadat tanítanád meg. Ha lábujjal akarsz belépni, akkor azt már csak vmelyik kezeden lévő ujj helyére tudod felvinni  :D )

Szerkesztette: sssent 2006. 04. 20. 07:50 -kor

#983 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 08:04

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:46

felhasználónként 10-et (két kéz ábrán tudod megjelölni, hogy épp melyik ujjadat tanítanád meg. Ha lábujjal akarsz belépni, akkor azt már csak vmelyik kezeden lévő ujj helyére tudod felvinni  :D )

Ja, de mivel ujjlenyomatos azonosításnál nem gépelsz be felhasználónevet, ezért ha egyszemélyben több felhasználóként is be akarsz lépkedni, akkor értelemszerűen egy-egy ujjadat csak az egyikhez veheted fel.

Idézet

ssent: Szerintem a jelszó az csak plusz lehetőség nem helyettesíthető az ujjlenyomatot.

Ez biztonsági szempontból logikus lenne, de ahogy fent írtam, sajnos elég könnyű kizárni magad a rendszerből. Ez pedig igen kényelmetlen lenne. Igazából lusta vagyok kipróbálni. Meg úgyis tök mindegy hogy védi az ember a gépet, az ibm-ek is feltörhetően. Nem arról van szó, hogy a szervíz sem tudná felnyomni, csak nem akarják. De sajnos van, aki megcsinálja.

#984 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:27

A "SMART akkumulátor" az most pontosan mit is takar?
Nekem pl: azt mondták, hogy ha sokáig használom hálózatról a gépet akkor célszerü kivenni az aksit.
Ezt tényleg így kell?

#985 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:38

Idézet: kanyec - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:27

A "SMART akkumulátor" az most pontosan mit is takar?
Nekem pl: azt mondták, hogy ha sokáig használom hálózatról a gépet akkor célszerü kivenni az aksit.
Ezt tényleg így kell?

Kb annyit tesz, hogy okos. Beepitett elektronika van bennuk. Pl altalaban 90% folott nem tolt ra az akkura, megjegyzi hanyszor volt egyaltalan toltve, nem engedi egy bizonyos szint ala merulni, nemelyik kijelzi mennyi a toltes benne, stb.
Ha hosszu tavon tenyleg a halozaton log (1-2 honap), akkor tenyleg celszeru lehet kivenni, kb 20-40%-os toltottsegen tarolni huvos, szaraz helyen. De tul sokat nem fogsz nyerni vele, egy ilyen akkut igazabol hasznalni kell. A legnagyobb ellenseguk amugy a meleg.

#986 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:59

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:38

Ha hosszu tavon tenyleg a halozaton log (1-2 honap), akkor tenyleg celszeru lehet kivenni, kb 20-40%-os toltottsegen tarolni huvos, szaraz helyen. De tul sokat nem fogsz nyerni vele, egy ilyen akkut igazabol hasznalni kell. A legnagyobb ellenseguk amugy a meleg.

Én úgy vettem észre, hogy az az akku, ami alig van használva (fiókban áll), hamarabb megdöglik, mint ami rendszeresen (heti 2-3 alkalom) le van merítve.
Ez a száraz hűvös hely meg szerintem inkább a keksznek jó. Akku nem szereti se a meleget, se a hideget (hűtőben tuti megdöglik). A szobahőmérséklet pont jó neki. Az meg evidens, hogy nem akváriumban tároljuk :)

#987 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:06

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 13:59

Én úgy vettem észre, hogy az az akku, ami alig van használva (fiókban áll), hamarabb megdöglik, mint ami rendszeresen (heti 2-3 alkalom) le van merítve.
Ez a száraz hűvös hely meg szerintem inkább a keksznek jó. Akku nem szereti se a meleget, se a hideget (hűtőben tuti megdöglik). A szobahőmérséklet pont jó neki. Az meg evidens, hogy nem akváriumban tároljuk :)

Szerintem akkut full feltöltve illik tárolni. Főleg hosszabb idejőű tárolás esetén. Ekkor az önkisülése nem meríti le fullra.Legalábbis nekem vannak olyan NI-MH photo celláim amik kb 6-8 évesek és tök jók. Igaz hogy fullra töltve hűtőben vannak tárolva.

Lehet hogy LI-ION akkuk esetében nem jó, de NI-MH esetén ez a jó tárolási módszer.

A SMART pedig a Self Monitoring And Reporting Technology rövidítése.
Azaz öntöltő (benne van a töltő elektronika) és riportozós. Megmondja a töltöttséget, ciklusszámot, hátralévő időt és kapacitást, töltő/kisütő áramot, hőfokot....

Szerkesztette: FőDudu 2006. 04. 20. 14:09 -kor

#988 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:11

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:06

Szerintem akkut full feltöltve illik tárolni. Főleg hosszabb idejőű tárolás esetén. Ekkor az önkisülése nem meríti le fullra.Legalábbis nekem vannak olyan NI-MH photo celláim amik kb 6-8 évesek és tök jók. Igaz hogy fullra töltve hűtőben vannak tárolva.

Lehet hogy LI-ION akkuk esetében nem jó, de NI-MH esetén ez a jó tárolási módszer.

Egy sony és egy vmi másik akkuról tudok biztosan, hogy kb 3-4 hó hűtés után nagyjából harmadolódott a kraft benne. Én jobb híján a hideget okolom, de ha vkinek van jobb magyarázata...

ja, ezek LION-ok voltak

Szerkesztette: sssent 2006. 04. 20. 14:12 -kor

#989 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:24

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:11

Egy sony és egy vmi másik akkuról tudok biztosan, hogy kb 3-4 hó hűtés után nagyjából harmadolódott a kraft benne. Én jobb híján a hideget okolom, de ha vkinek van jobb magyarázata...

ja, ezek LION-ok voltak

Bizonyos akkuk önkisülése hav 2-3%. Így egy 20% körüli töltöttségről induló 3-4 hónapos pihenés simám elviheti a töltöttség felét is.

#990 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 15:44

Szerintem akkut full feltöltve illik tárolni. Főleg hosszabb idejőű tárolás esetén.

multkor vitaba keveredtem itt a forumon valakivel az akuk helyes hasznalatat illetoleg, es egyertelmu ellenvelemenye utan szetneztem a wikipaedian.. hat igen. mindegyik mashogy..

amire meg emlekszem (kinek-kinek meghagyom a felfedezes gyonyoret ;)) az az, hogy felig lemeritve(!) kellett hosszabb tavra elrakni. a tobbinek tessenek utananezni, vagy a toltheto akukrol mindent topicban kerdezni.. gondolom az erre valo!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#991 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 16:22

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:24

Bizonyos akkuk önkisülése hav 2-3%. Így egy 20% körüli töltöttségről induló 3-4 hónapos pihenés simám elviheti a töltöttség felét is.

Félreérthető voltam. A harmadannyi kraftot úgy értettem, hogy frigós aktus előtt kb 2,5 órát ment az illető gép mindkét akkuval, míg pár hónappal később az ismét teljesen feltöltött akku-k kevesebb, mint 1 óráig bírták ugyanazon géppel. Tehát valami nagyon nem tett nekik jót.
Közben rákérdeztem, mindkét akkut a sony gyártotta, de nem hiszem, hogy ennek lenne jelentősége.

Szerkesztette: sssent 2006. 04. 20. 16:25 -kor

#992 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:21

A SMART pedig a Self Monitoring And Reporting Technology rövidítése.
Azaz öntöltő (benne van a töltő elektronika) és riportozós. Megmondja a töltöttséget, ciklusszámot, hátralévő időt és kapacitást, töltő/kisütő áramot, hőfokot....

Azt elfelejtettem irni, hogy a Li-Ion (Pol) akkukrol beszeltem. Ezeknel tenyleg jobb ha nem fullon taroljuk. A huto meg nemtom hogy jon ide? :D Huvos helyet mondtam, ami nalam kb 15 foknak felel meg. Ezeknek is van onkisulesuk de nem annyira jelentos, mindenesetre celszeru par havonta ezeket is elovenni es megjaratni egyszer.

#993 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:57

Én direkt kipróbáltam a 40%-ra lemerített, hűtőben becsomagolva tárolt akkus módszert picit több, mint 2 hónapra.

Visszatéve a notiba, majd leestem, hogy több mint 10%-ot romlott az akksi, de miután futtattam rajta egy kalibrációt, kiderült, hogy semmit nem romlott.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#994 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 09:01

What is the best way to store Li-Ion?
The best way to store Li-Ion is at 40% at 25°C. Storing Li-Ion in this manner will provide for 98% of initial capacity after 1 year. If the cells were stored at 100% charge there will only be 96% or less. Fully discharged storage is not recommended because Li-Ion does not accept overdischarge well.

#995 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:40

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:01

What is the best way to store Li-Ion?
The best way to store Li-Ion is at 40% at 25°C. Storing Li-Ion in this manner will provide for 98% of initial capacity after 1 year. If the cells were stored at 100% charge there will only be 96% or less. Fully discharged storage is not recommended because Li-Ion does not accept overdischarge well.

En nagyreszt innen indultam ki:
Kép
LINK
Illetve olvasgattam meg innen-onnan, de azoknak a forrasat mar nemtom.

Tehat akkor sztem megegyezhetunk abban, hogy ne fullra toltve taroljuk, es ne nagy melegben. Mindenesetre normalis korulmenyek kozt eleg "igenytelenek" ezek a LI-Ion aksik, igy nem kell tulmiszttifikalni ezt a dolgot. :)

#996 Felhasználó inaktív   M!rthyll 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 13:02

Szarintetek ez a konfig az árához képest milyen??

GERICOM 15.1" SXGA EGO I

15.1" TFT SXGA aktív színes kijelzõ (1400x1050)
Intel 855PM/ICH4-M chipset, 2048k Cache 'On-Die' a processzorban
Intel Pentium-M 735 processzor, 1700MHz
512MB DDR RAM
80GB UDMA merevlemez
DVD+/-RW DVD író meghajtó
ATI Radeon 9700 Mobility grafikus kártya, 128MB DDR RAM
S-Video kimenet
Wireless LAN (802.11b/g) beépítve
EtherNet 10/100Mbit beépítve
FaxModem V.90/V.92 beépítve
FireWire IEEE 1394 beépítve
3x USB 2.0 port
4-in-1 memória kártya olvasó (MMC/ SD/ MS/ SM)
AC'97 5.1 hangkártya
Sztereó nagyteljesítményû hangszórók
Touch Pad scroll gombbal, Windows billentyûzet
1x Type II PCMCIA csatlakozó
Külsõ párhuzamos, monitor, mikrofon, fejhalgató csatlakozó
Li-Ion SMART akkumulátor
329mm * 280mm * 32mm, 2.9kg, fekete/ezüst színben, 12 hónap garanciával

Fogyasztói nettó ár: 189 900,-

#997 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 13:35

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 13:02

Szarintetek ez a konfig az árához képest milyen??

GERICOM 15.1" SXGA EGO I

A konfig az arahoz kepest nagyon jo, kerdes, hogy az olcsosag nem e csap a visszajara az 1 ev letelte utan - avagy akar elotte...

Az a VGA raadasul elegge futhet es fogyaszthat, a tomeg sem keves. En nem mernek belevagni.

#998 Felhasználó inaktív   M!rthyll 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 13:44

És erről mi a véleményetek?? Hp nx6125

http://www.usanotebo.../ntb.php?id=513

+ azt szeretném kérdezni attól akinek esetleg van ilyenja h. az ujlenyomat olyasó csak 1 újlenyomatot tud olvasni??

Szerkesztette: M!rthyll 2006. 04. 23. 13:45 -kor

#999 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 13:55

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 13:44

+ azt szeretném kérdezni attól akinek esetleg van ilyenja h. az ujlenyomat olyasó csak 1 újlenyomatot tud olvasni??

Az attól függ mire kell? Az eddigi két jelöltedből nem nagyon körvonalazódik.

Ujjlenyomatolvasóhoz olvass vissza itt 1 oldalt. Épp most volt róla szó. Mondjuk ez ibm, de szerintem a hp is hasonló kell legyen.

#1000 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 15:19

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 14:44

Én úgy hallottam, hogy a HP 6xxx sorozatát érdemes elkerülni.Asusban ennyiért kapsz szerintem jobbat is.

Szerkesztette: carcass 2006. 04. 23. 15:20 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »