HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#1001 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 15:59

Idézet: carcass - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 15:19

Én úgy hallottam, hogy a HP 6xxx sorozatát érdemes elkerülni.Asusban ennyiért kapsz szerintem jobbat is.

Sztem rosszul hallottad, avagy rosszul emlexel a tipusszamokra. Ezek mar vallalhato darabok, kerdes persze, hogy mire lesz hasznalva...

#1002 Felhasználó inaktív   M!rthyll 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 19:37

Idézet: carcass - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 15:19

Én úgy hallottam, hogy a HP 6xxx sorozatát érdemes elkerülni.Asusban ennyiért kapsz szerintem jobbat is.

Tudnál mondani egy hasonló konfigot Asus-ban.. Jah és ennyiért??  ;) 

Nekem igazából egy olyan gép kéne amelynek jó videókártyája és sok memóriája esetleg jó processzora van.... Nem játszani kéne inkább munkára.. esetleg tudnátok ajánlani valamit úgy bruttó 200000-ig  :respect2:

Szerkesztette: M!rthyll 2006. 04. 23. 19:43 -kor

#1003 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 20:09

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 19:37

Nekem igazából egy olyan gép kéne amelynek jó videókártyája és sok memóriája esetleg jó processzora van.... Nem játszani kéne inkább munkára.. esetleg tudnátok ajánlani valamit úgy bruttó 200000-ig  :respect2:

Ezek nagyon utik egymast...
Milyen jellegu munkara kellene? Mert lehet kiloheted az eros VGAt, mert kulonben nem igazan fog menni a dolog. Mivel munkara kell, ezert sztem nem erdemes sporolni, hisz naponta orakig fogod hasznalni. Minosegi es megbizhato kell, mert hosszutavon egy olcsobb gepen tobbet bukhastz. (Igen, nagyreszt az ar es a minoseg osszefugg egymassal.)

#1004 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 20:27

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 20:37

Ilyen gép még asztaliban sem létezik ennyi pénzből, nemhogy notebookból. Ennyi pénzért vagy valami kockázatos gépet vehetsz újonnan, amely se nem lesz erős, se nem lesz jó. Ennyi pénzért viszonylag jó gépet használtan vagy renew formában lehet venni. de mai mércével nem erőset. A munkagép pedig nem az a kategória, amelyen érdemes spórolni, márha ér valamiti is a munkád. Az elspórolt 50-100 ezer forint később drágán visszacsaphat, ha 2 hétig vagy 1 hónapig mondjuk nincs gép, mert szervizelik.

mindenesetre ilyen igényekkel figyelmedbe ajánlom a hp outlet programjában forgalmazott gépeket, viszont bruttó 200-ba sehogy sem fog ez beleférni.

#1005 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:18

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 15:59

Sztem rosszul hallottad, avagy rosszul emlexel a tipusszamokra. Ezek mar vallalhato darabok, kerdes persze, hogy mire lesz hasznalva...

Az ominózus hírhedt sorozatok:
nx90xx és nx70xx
Ha emlékeim nem csalnak.

#1006 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:36

Idézet: M!rthyll - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 12:02

Szarintetek ez a konfig az árához képest milyen??

GERICOM 15.1" SXGA EGO I

15.1" TFT SXGA aktív színes kijelzõ (1400x1050)
Intel 855PM/ICH4-M chipset, 2048k Cache 'On-Die' a processzorban
Intel Pentium-M 735 processzor, 1700MHz
512MB DDR RAM
80GB UDMA merevlemez
DVD+/-RW DVD író meghajtó
ATI Radeon 9700 Mobility grafikus kártya, 128MB DDR RAM
S-Video kimenet
Wireless LAN (802.11b/g) beépítve
EtherNet 10/100Mbit beépítve
FaxModem V.90/V.92 beépítve
FireWire IEEE 1394 beépítve
3x USB 2.0 port
4-in-1 memória kártya olvasó (MMC/ SD/ MS/ SM)
AC'97 5.1 hangkártya
Sztereó nagyteljesítményû hangszórók
Touch Pad scroll gombbal, Windows billentyûzet
1x Type II PCMCIA csatlakozó
Külsõ párhuzamos, monitor, mikrofon, fejhalgató csatlakozó
Li-Ion SMART akkumulátor
329mm * 280mm * 32mm, 2.9kg, fekete/ezüst színben, 12 hónap garanciával

Fogyasztói nettó ár: 189 900,-

Ez a modell most májusban lesz 2 éves. Hogy honnan sikerült előlapátolniuk :D

#1007 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:37

Meg tudnátok mondani, hogy a notimnak miért fekete-fehér a tv kimenete?
S-Video kimenetre rá van dugva egy S-Video - RCA átalakító és úgy van a TV RCA bemenetére kötve. A Windowsban próbáltam az összes PAL és NTSC módot, de mindig FF maradt. ATi videokártya van a notiban.

#1008 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:40

Talán mert a tévé csak kompozit jelet fogad, vagy annak látja?

#1009 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 24. 21:26

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 21:40

Talán mert a tévé csak kompozit jelet fogad, vagy annak látja?

A TV kompozit jelet fogad nem véletlen RCA aljzat van nem S-video, ahol máshol van biztos a színinformáció.

#1010 Felhasználó inaktív   fala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 07:55

Szisztok!

Eléggé láma vagyok a notebook-ok világában(is).  :rolleyes:
Ennek ellenére notebook vásárlást tervezek. Olvasgattam a Connect magazint meg 1-2 fórumot is. (ennek még nem estem neki gondoltam kinyomtatom de 250 oldal lenne inkább kihagyom  :smoker: )

Szóval a segítségeteket kérném abban, hogy kinéztem magamnak 1 noteszgépet az Electro World-ben.
durván 280e Ft-ba kerül(10 havi kamatmentes részletre). asszem annyi a különbség, hogy 2X 512 Ramot adnak hozzá...

http://www.notebook....amilo_a1667g_01

Mire használnám:
Főként net, játék, Office alkalmazások, képnézegetés ilyesmi
Ritkán: Videótömörítés

Arra vagyok kíváncsi, hogy jó főként játékra(nem durva gamék inkább kisebb 3d-s ill. stratégiai játlkok) ez a laptop????

A másik nagy kérésem, az lenne, hogy aki régebben használ notebook-ot az írja már le legyenszíves, hogy mire kell odaifegyelni vásárláskor ill. használatkor.
Mondjuk ilyenekre gondolok: Milyen táskát vegyek, meddig bírják az aksik, a kijelzőnél mire vigyázzak, mit tegyek, hogy ne melegedjen, hogy lehet tisztítani ilyesmi...
Szoval hasznos gyakorlati tanácsokat kérek a tisztelt fórumozó arcoktól...  :cool:

Nekem eléggé nagy beruházás ez a gép és nem akarom, hogy elszúrjam akár a vásárlást akár a használatot. Előre is köszi mindenkinek

Csumi

UI.: ATi Mobility Radeon® X700/128MB - videókari van a gépben ez használható cucc? Ha lenne király arc aki leírná mely videókártyák alkalmasak játékra és komolyabb 3d-s alkalmazásokra akkor azt nagyon megköszönném

fala

Szerkesztette: fala 2006. 04. 25. 07:59 -kor

#1011 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 08:43

Ez a 128 MB-s kártya elég bőven rá.
Nekem 9700 128-s van, eddig minden ment szépen. Bár ugye ez relatív, előtte egy 32 MB-s kártyám volt...

#1012 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 08:48

Idézet: fala - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 7:55

Szisztok!
(...)

Ez a gép teljesítményben nagyjából egy asztaliét hozza, mivel igazából inkább asztali, mint notebook. Tehát nem lesz gond a (azért nem a legújabb) játékokkal sem. De amivel lesz:
-gyér akkuidő
-X700 és Mobil A64 fűteni fog, méghozzá nagyon. >> egyáltalán nem lesz csendes

Ha tényleg ilyen teljesítményre van szükséged, akkor azért erősen meggondolnám a helyedben, hogy tényleg van-e szükséged notebookra. Ugyanezt a teljesítményt asztaliban sokkal olcsóbban megkapod, és fejleszthető is marad a géped, ami játékoknál azért szempont. Notebooknál fejleszteni csak cserével tudsz, eladni viszont legfeljebb fillérekért tudod majd. Másrészt az asztali jóval csendesebb is tud lenni ennél. Harmadszor pedig ez is inkább csak annyiban hordozható, hogy könnyebb két asztal közt megmozdítani.

Ha már notebook, akkor mindenképpen inkább valami mobil prociban gondolkozz. A Turion vagy a Pentium M való igazából notebookba (ill némelyik mobile sempron, de az tudtommal elég ritka). X700-zal utóbbiakkal is tudsz játszani, de azt fenntartom, hogy játékra nem igazán érdemes notebookot venni. Egy ilyen gép azért a játékokban is kompromisszumokra kényszerít, meg a hordozhatóság terén is, szóval uram bocsá' semmire se jó igazán. Én mindenképpen egy jó hordozható gépre voksolnék, meg mondjuk vmi játék-konzolra. Hosszútávon olcsóbb és kevesebb kompromisszummal jár egy ilyen leosztás. Persze ez az én magánvéleményem, de mindenki azzal bünteti magát, amivel akarja.

A vásárlásról:
Ha már itt kérdezel még a vásárlás előtt, az jó. Mindenképpen bölcsebb, mint amit némelyek űznek, hogy na megvettem, mi a véleményetek  :)
Ahhoz, hogy tényleg magad is átérezd, hogy mi való igazából egy notebookba, mi nem, ill. milyen kompromisszumokkal jár, ahhoz jó lenne, ha minél többet sikerülne visszaolvasnod pl itt. Az EWorld-ös eladók a legritkább esetben jelentik a szakmailag kompetens, megbízható információforrást notebook vásárlás ügyben.

A karbantartással meg semmi extra teendő nincs, miért lenne. Nem öntjük a kávénkat a gépbe, nem súroljuk hypóval, nem csapkodjuk a földhöz, ha elromlik elvisszük a szervízbe. Apropó elromlás. Az Amilo A nem éppen az a híresen megbízható kategória. Ha már erre esik a választás, akkor mindenképpen érdemes garkiterjesztést venni rá, hogy legalább ingyen álljon a szervíben.

Szerkesztette: sssent 2006. 04. 25. 08:49 -kor

#1013 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 08:59

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 21:37

Meg tudnátok mondani, hogy a notimnak miért fekete-fehér a tv kimenete?
S-Video kimenetre rá van dugva egy S-Video - RCA átalakító és úgy van a TV RCA bemenetére kötve. A Windowsban próbáltam az összes PAL és NTSC módot, de mindig FF maradt. ATi videokártya van a notiban.

Nem jó az svideo-rca átalakítód!
Svideo csatlakozón külön jön a világosság és a szín jel. Ezt kéne közösíteni az rca-hoz. Viszont az átalakítók nagy részéből kispórolják, mivel a tv-k legtöbbje ezt megteszi. Ha nem teszi meg, akkor ff a kép.
Amit tehetsz: keresel kapcsolási rajzot, és a két megfelelő lábat egy ellenállás beiktatásával összekötöt (nem mindegy, hogy melyiket! ;)), vagy veszel egy másik átalakítót (ami persze megint nem biztos, hogy jól van bekötve). A harmadik lehetőséged, hogy kerítesz egy ATI kártyához való átalakítót, mivel ezek a legritkább esetben rosszak.
Hajrá. ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1014 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 09:18

Idézet: fala - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 8:55

Szisztok!

Eléggé láma vagyok a notebook-ok világában(is).  :rolleyes:
Ennek ellenére notebook vásárlást tervezek. Olvasgattam a Connect magazint meg 1-2 fórumot is. (ennek még nem estem neki gondoltam kinyomtatom de 250 oldal lenne inkább kihagyom  :smoker: )

Szóval a segítségeteket kérném abban, hogy kinéztem magamnak 1 noteszgépet az Electro World-ben.
durván 280e Ft-ba kerül(10 havi kamatmentes részletre). asszem annyi a különbség, hogy 2X 512 Ramot adnak hozzá...

Mire használnám:
Főként net, játék, Office alkalmazások, képnézegetés ilyesmi
Ritkán: Videótömörítés

Arra vagyok kíváncsi, hogy jó főként játékra(nem durva gamék inkább kisebb 3d-s ill. stratégiai játlkok) ez a laptop????

A másik nagy kérésem, az lenne, hogy aki régebben használ notebook-ot az írja már le legyenszíves, hogy mire kell odaifegyelni vásárláskor ill. használatkor.
Mondjuk ilyenekre gondolok: Milyen táskát vegyek, meddig bírják az aksik, a kijelzőnél mire vigyázzak, mit tegyek, hogy ne melegedjen, hogy lehet tisztítani ilyesmi...
Szoval hasznos gyakorlati tanácsokat kérek a tisztelt fórumozó arcoktól...  :cool:

Nekem eléggé nagy beruházás ez a gép és nem akarom, hogy elszúrjam akár a vásárlást akár a használatot. Előre is köszi mindenkinek

Csumi

UI.: ATi Mobility Radeon® X700/128MB - videókari van a gépben ez használható cucc? Ha lenne király arc aki leírná mely videókártyák alkalmasak játékra és komolyabb 3d-s alkalmazásokra akkor azt nagyon megköszönném

fala

Még mindig nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy a notebook-ot nem játékra kell venni.
Már többször elmondtam, hogy felhasználó kérdése az egész. Nekem kell a combos videókártya, mert asztali helyettesítőként használom. Az első gépem integrált videós volt, a mostani x700-as, a következő x1600-as, vagy jobb lesz.
Ez mellett, ha rámszakad a bank, akkor egy 12"-os subnotit veszek, amiben már lehet integrált video, de ha csak egy gépem van, akkor abban ne legyen!
Szóval át kell gondolni, hogy mire van szükséged:
- integrált vga: lassú, de keveset eszik, és csendesebb a gép
- combos vga: gyors, de hangosabb a gép, és többet fogyaszt

Viszont az igaz, hogy érdemes mobil procis gépet venni. Nem tartozik ezek közé a mobil sempron, meg a mobil a64! Turion, PentiumM, legvégső esetben CeleronM, de inkább csak az első kettőben kellene gondolkodni. Nem mérvadó az órajel! Ezek a procik alacsonyabb frekvencián dolgoznak, de ami a fontosabb, hogy noti esetén nem a proci a szűk keresztmetszet.

Az árhoz: csábító a 10 havi kamatmentes fizetés, de szerintem a kamatok (legalábbis egy része) bele van építve az árba. Ez a gép 512 rammal 260eFt alatt van. 280eFt körül 512-es rammal Turion-os gépet kapsz.
Érdemes körülnézni.

#1015 Felhasználó inaktív   fala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 10:51

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 9:18

Még mindig nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy a notebook-ot nem játékra kell venni.
Már többször elmondtam, hogy felhasználó kérdése az egész. Nekem kell a combos videókártya, mert asztali helyettesítőként használom. Az első gépem integrált videós volt, a mostani x700-as, a következő x1600-as, vagy jobb lesz.
Ez mellett, ha rámszakad a bank, akkor egy 12"-os subnotit veszek, amiben már lehet integrált video, de ha csak egy gépem van, akkor abban ne legyen!
Szóval át kell gondolni, hogy mire van szükséged:
- integrált vga: lassú, de keveset eszik, és csendesebb a gép
- combos vga: gyors, de hangosabb a gép, és többet fogyaszt

Viszont az igaz, hogy érdemes mobil procis gépet venni. Nem tartozik ezek közé a mobil sempron, meg a mobil a64! Turion, PentiumM, legvégső esetben CeleronM, de inkább csak az első kettőben kellene gondolkodni. Nem mérvadó az órajel! Ezek a procik alacsonyabb frekvencián dolgoznak, de ami a fontosabb, hogy noti esetén nem a proci a szűk keresztmetszet.

Az árhoz: csábító a 10 havi kamatmentes fizetés, de szerintem a kamatok (legalábbis egy része) bele van építve az árba. Ez a gép 512 rammal 260eFt alatt van. 280eFt körül 512-es rammal Turion-os gépet kapsz.
Érdemes körülnézni.

Vasárnap voltam az "elektrowörben" éslefényképeztem az infópapírt amit mellébigyeztettek a következők vannak rajta:

FSC AMILO
AMILOAT648HU
Turion64 3200+ 2X512 DDR Ram, 80 DB SATA 15,4" glars Ati radeon(hogy milyen az nincs odaírva) WLAN, FIREWIRE, DUAL DVDRW, FAX, 4XUSB 2.0, 4X1 card reader, Xp home
279.990,-

Ez alapján pontosan nemtudtam beazonosítani, hogy mely FuSi gépről van szó de a
FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G 01 ált hozzá legközelebb a notebook.hu oldalon
de persze vannak eltérések...

Szóval a Turion64 3200+ jó választás fogyasztás/teljesítmény 30%/70% fontossággal???????

illetve kiegészíteném a kérdést a Turion64 és a AMD Mobil Athlon64 más technológia melyik a jobb???
tudom láma vagy sorry  :wc2:

Szerkesztette: fala 2006. 04. 25. 11:00 -kor

#1016 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:05

Én full 2D-s játékkal nyomom, nagy ritkán civIII, elvétve 4. Kell nekem jobb az integráltnál? :think:  :p
Üdvözlettel:
Gabi

#1017 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:17

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 12:05

Én full 2D-s játékkal nyomom, nagy ritkán civIII, elvétve 4. Kell nekem jobb az integráltnál? :think:  :p

:respect:  :p

#1018 Felhasználó inaktív   .Tian. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:17

Mivel ide sok szaki benéz, itt teszem fel először a kérdésem.

A problémám:
eddig is 15,4.es laptopom volt, de az még a hagyományos kijelző arányokkal. Most widescreenes van. Nem tudom, h a probléma emiatt lép -e fel, de az a gond, hogy pl. az ablakok tetejénél a színes sáv, vagy pl az MSN bejelentkező ablakának hátterénél nem folyamatos a színátmenet, hanem meg lehet számolni hány különböző színből áll ösze.

Ez sajnos nagyon sok helyen jelentkezik, ez csak egy pár példa.

A felbontás 1280x800 32bites színmélység. ATI X1600, a Catalyst fent van.
Itt egy kép, hogy jobban érthető legyen mire gondoltam.
Köszönöm a segítséget, tippeket!
Kép

#1019 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:31

Idézet: fala - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 11:51

Szóval a Turion64 3200+ jó választás fogyasztás/teljesítmény 30%/70% fontossággal???????

illetve kiegészíteném a kérdést a Turion64 és a AMD Mobil Athlon64 más technológia melyik a jobb???
tudom láma vagy sorry  :wc2:

Feltétlenül jobb a Turion 64, abból is az MT-sorozat (25 watt), de az ML is sokkal inkább mobilchip (35W), mint az asztali Athlonok (65 watt).  Teljesítményben gyakorlatilag megegyezik, a Turion 64 egycsatornán fér hozzá a memóriához, valamint kisebbek az órajelei. Azonos órajelen ezért néhány százalékkal lehet lassabb. Játékra olyan Turion a jobb, amelyikben 1 MB L2 cache van, a játékok hálásak érte.

Olyan egyébként, hogy Turion 64 3200+, nem létezik. Turion 64 MT-xx vagy ML-xx, ahol az xx a teljesítményjelölés, 28, 30, 32, 34, 37, 40.

ajánlott olvasnivaló notebook témába: http://hu.wikipedia.org/wiki/Notebook

Szerkesztette: special 2006. 04. 25. 11:38 -kor

#1020 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:49

...

Szerkesztette: GoLAN 2006. 04. 25. 12:51 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +