HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#1061 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 08:50

Idézet: alex - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 23:11

Hello Mindenki.

Tud valaki egy oldalt, ahol átfogó notebook VGA tesztek vannak? (X1300, X1400, X1600, GF Go 6600, 7300, 7400 stb...)

Köszi!

Itt találsz elég sok teszteredményt. De úgy átalánosságban:

X300, X1300, GefGo 7300
X1400, GefGo 7400
X700, X1600, GefGo 6600, 7600

A teljesítmény fentről lefelé nő, soronként nagyságrendileg azonos.

#1062 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 14:18

Idézet: sssent - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 9:50

...

... soronként nagyságrendileg azonos.

Nagyságrendileg tényleg (már amennyiben helyesen használjuk a nagyságrend kifejezést), de az x1600 majd' 2x gyorsabb, mint az x700!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1063 Felhasználó inaktív   malyom-e vagy? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 15:33

Idézet: sssent - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 9:50

Itt találsz elég sok teszteredményt. De úgy átalánosságban:

X300, X1300, GefGo 7300
X1400, GefGo 7400

A teljesítmény fentről lefelé nő, soronként nagyságrendileg azonos.

Köszi!

Ezek szerint ennyire "gyenge" a Go 7300?

Igazából egy olyan noti kellen amivel néha nyugodt szívvel be lehet izzítani egy-egy modernebb, újabb játékot. (HL2, Lineage2 stb...)

Ehhez melyik VGA-t javasolnátok?

Előre is köszi!

#1064 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 16:08

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 14:18

Nagyságrendileg tényleg (már amennyiben helyesen használjuk a nagyságrend kifejezést), de az x1600 majd' 2x gyorsabb, mint az x700!

Jó, tényleg pontatlan voltam. Igazából csak annyit akartam vázolni, hogy mi az alap, és mi az ami már elég erős. Nem volt célom pontos összehasonlítást adni, akit annyira érdekel, olvasgasson teszteredméyeket. Pláne, hogy a vga teljesítménye igen nagyban múlik a körítésen.

#1065 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:58

FőDudu ! (többiek!)

MSI MS-1057 01 Core Duo
12.1" (1280x800) WXGA 16:9 GlareType  Intel® Core Duo T2400 1830 MHz CPU  512MB RAM  80GB HDD 5400 rpm  8x DVD+-RW DL  Intel Graphics Media Accelerator 950

Erről mit tudsz mondani esetleg bővebben ?

Eddig AMD Turion MT szériával szemeztem, igazából ez a Core Duo mit tud a gyakorlatban ? Ez 64 bites proci amúgy ? Na nem mintha annyira odalennék a 64 bitért, de ha már veszek laptopot ilyen drágán akkor legyen jó vagy 3-4 évig (igen, megvakult a paraszt, mondhatod) ;) .. "Speedstep" vagy hasonló van benne gondolom, tehát ha akarom leviszem a béka feneke alá a feszkót és a sebességet ..

Ez a VGA mit tud vajon ? Ilyen gagyi rendszermemóriás alap cucc gondolom, tft-re meg film-re pont jó..

Igazából jó lenne más gép is, egy WLAN és egy ujjlenyomat-azonosítás nem ártana bele. Alulról ne szívjon levegőt (ölben ne forrósodjon), 320 körül álljon meg, filmet nem nagyon néznék rajta. Bírja sokáig. Van egyéb tipp ? (nekem ez a gép tetszik amúgy mint alap..)
Om mani peme hung.

#1066 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 20:01

Z60M ? :think:

X60 húzós már .. milyen hátrányai vannak ? Ölben nem melegszik ?
Om mani peme hung.

#1067 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 20:20

"ez a Core Duo mit tud a gyakorlatban ? Ez 64 bites proci amúgy ? Na nem mintha annyira odalennék a 64 bitért, de ha már veszek laptopot ilyen drágán akkor legyen jó vagy 3-4 évig"

szegeny special! :D

hogy lenne 64 bites.. arra meg min. egy fel evet varnod kene, hogy olyan 64 bites Intel procit vegyel, ami igazan laptopba valo. hogy szukseg van-e a 64 bitre, azt szkanderozd le a fentebb emlitett uriemberrel. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1068 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 21:20

"ez a Core Duo mit tud a gyakorlatban ? Ez 64 bites proci amúgy ? Na nem mintha annyira odalennék a 64 bitért, de ha már veszek laptopot ilyen drágán akkor legyen jó vagy 3-4 évig"

szegeny special! :D

hogy lenne 64 bites.. arra meg min. egy fel evet varnod kene, hogy olyan 64 bites Intel procit vegyel, ami igazan laptopba valo. hogy szukseg van-e a 64 bitre, azt szkanderozd le a fentebb emlitett uriemberrel. ;)

bogdan, örülsz mi, lassan összejön a 10 ember, aki szempontként említi a 64 bitet, azt pedig már kinevezhetjük jelentős szegmensnek majd. :p

Eperkutyus: a Core Duo kétmagos chip (két processzor egy szilíciumlapkán, egy tokban), egy-egy mag (processzor) némileg átdolgozott Pentium M-re épül, valamivel erősebbek egyenként is, viszont fejlettebb gyártástechnológiával készül. Jelenleg a legfejlettebb mobilchip, és bár sokan szeretnék ezt a címet a hamarosan debütáló kétmagos Turion 64 X2-nek, nem fogja megszerezni.

64-bit: aktuális értéke zérónullasemmi számodra (ha lenne, tudnál róla). a 64 bit nem lesz követelmény még a következő években (évtized végéig, gondoljunk kinnt lévő a 32 bites Windows gépek tömegére), így használati értékéből semmit nem von le a hiánya szerintem. egyedüli szempont az lehet, hogy 3-4 éve múlva mennyiért lehet majd eladni, ha nem 64 bites, mert ez emberi tényezőtől függ, hogy mennyire értékelik az emberek majd annak meglétét, vagy hiányát.

ha új notebookról beszélünk, az biztos, hogy ilyen hosszú távra mindenképpen kétmagos chipet lenne érdemes venned, mert annak viszont van értéke már ma is, és szerintem jobban eladhatóvá teszi a gépet, mint a 64 bitesség.

#1069 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:16

a kétmagosság rendben, csak ez a core duo nem tudtam, egyenként milyen mag. tehát akkor Pentium-M nagyjából.

thx :respect: a választ egyébként, valami ilyesmi véleményre gondoltam ! :)

Turion64 X2 miért gyengébb szerinted ? miben másabb ? sőt inkább Pentium-M vs Turion, a duál-t most ne említsük.. a Turion úgy tudom elég jó AMD mobil chip lett, nem ?

Másik: a freki levétele menet közben Windows-ban lehetséges mindkettőnél, igaz ? illetve ha 220-ra dugom akkor feltolja a kakaót rá és társai, persze programtól függ gondolom vagy beállítástól (ha más nem, BIOS) de gondolom tudják már ezeket .

memóriát érdemes 4G-t tudót venni ? nem tudom, mikor jön ki a Vista, de lehetséges szerintem, hogy 2 év múlva már az fog futni az akkor már majd öregnek számító kicsikén. vélemény ? :)

nem szokásom minden nap laptop-ot venni, de a munkámhoz kellene, a céges ramaty, és rájöttem, itthon is kell valami a játékos asztali gép mellé (ami a sarokban van) valami Wireless-alkalmas fürdőkádban-ülős kütyü ;)
Om mani peme hung.

#1070 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:36

hat ha nem 64 bites procit veszel, akkor ne is almodj a Vistarol! ;)
(nem figyeled, mit ir special?) igy minek Neked a 4G?

special: amint a hwsw/evo/milyen notebookot vegyunk topic latogatoi ertelmes piaci mennyiseget alkotnak, akkor majd lehet azzal foglalkozni, hogy az itt 64 bites szempontbol gondolkodok alkotnak-e kulon piaci kategoriat. addig azonban csak mint kozvelemenykutatasi adatot ertekelhetjuk, es abban szerintem az a 10 nem is olyan keves. :p arrol nem is beszelve, hogy ez a 10 ember az altalad "senki" kategoriat boviti.. (vagy "senki epeszu" volt a kategoria? nem annyira emlekszem mar..)

egyebkent abbol, hogy valaminek az "aktualis erteke zero" meg nem kovetkezik az, hogy az eljovendo 3-4 evben is az lesz. (tudom, kesobb kulon kifejtetted, csak ez az elso nem illik igazan a logikai sorba, es azt a hamis kepzetet kelti, mintha barmit is alatamasztana. :))
a forum ma:

#1071 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:39

nyilván most semmi értelme a 64 bitnek technikailag, de mégis, ha majd 2 év múlva nem muternak adom, hanem eladom, ez lesz az első kérdése mindenkinek.. parasztvakító tudom, de ez van, pont ezért gondolkodom én is ezen..
Om mani peme hung.

#1072 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:36

hat ha nem 64 bites procit veszel, akkor ne is almodj a Vistarol! ;)

bocs, hol olvastál te olyat, hogy a vista 64-bites lesz csak? csak mert nincs így. a vista 32 és 64 bites processzorokon is elfut majd. érdekes is lenne, ha nem. ja, és nagyjából ugyanúgy fog futni.

ugyanígy 3-4 éven belül nem fog kritikus korlátot ölteni a memória nagysága sem, ha mégis, hát egy kisebb-nagyobb performancicavesztés árán. de azt sem látom be, hogy adott géppel miért akarna valaki 3-4 éven belül több mint nyolcszor annyi memóriát, mint a mai átlag (és ne a kivételeket keressük).

Szerkesztette: special 2006. 05. 01. 23:48 -kor

#1073 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:48

nem biztos am! 2 ev mulva a mai notik lesznek a hasznaltpiacon, nem az 1 ev mulva megjelenok. es aki hasznaltat vesz, az tisztaba lesz vele, hogy azok kozott meg ritka a 64 bites.

(speciel figyelsz, gyengitem a sajat taboromat! ;))
a forum ma:

#1074 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:49

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:48

(speciel figyelsz, gyengitem a sajat taboromat! ;))

(ezek csak átlátszó és elkeseredett lépések, hogy hitelt építs fel.:D)

#1075 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:54

eskuszom ugy tudom, hogy a Vista csak es kizarolag 64 bites lesz!

szerk: utanakerestem, es ugy tunik gonosz reklamok aldozata lettem. :) bar mindenhol a 64 bitet hangsulyozzak ki, 32 bites rendszerek is szerepelnek a vista lehetosegei kozott. sebaj, ma is tanultam valamit. :D

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 02. 00:12 -kor

a forum ma:

#1076 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:48

nem biztos am! 2 ev mulva a mai notik lesznek a hasznaltpiacon, nem az 1 ev mulva megjelenok. es aki hasznaltat vesz, az tisztaba lesz vele, hogy azok kozott meg ritka a 64 bites.

külöben meg tényleg azt gondolom, hogy ha valakinek ma nincs szüksége 64 bitre, akkor ennek megléte ne legyen szempont notebook vásárlásakor. még akkor sem, ha biztosan tudnánk, hogy később ezért nehezebb lesz eladni. persze, teoretikusan egy olyan szituban, hogy két azonos gép van, de az egyik 64 bites, akkor nyilván azt választjuk, mivel ingyen van, csakhogy a valsógában nem nagyon vannak ilyen szituk, nem két ugyanolyan gép közül választunk, pláne nem végtelen a lehetőségek száma.

#1077 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:58

tudod, a kerdes nem az, hogy ma szuksege van-e ra, hanem hogy "holnap" szuksege lesz-e ra!
a forum ma:

#1078 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:58

tudod, a kerdes nem az, hogy ma szuksege van-e ra, hanem hogy "holnap" szuksege lesz-e ra!

de nem lesz, ezt pofázom. mert miért lenne?

gondolkodjunk akkor praktikusabban, és ne atipikus elméletei helyzetket gyártsunk.

ember megveszi a gépet, feltelepül rá, ha még nincs előtelepítve, majd elkezdi haszálni. elkezdi használni a 32 bites programok tömkelegével. minden szép és jó, majd megjelenik a vista, valamikor jövő év elején, tehát jó 8-9 hónap múlva jelenleg. ha 64 bitességet akarunk, akkor kell váltani egy Vistát hozzá, ami legalább 40 ezer pénz lesz itthon OEM változatban, már ha kezdetben lesz olyan, nem csak retail. és akkor van egy 64 bites rendszerünk, amely valamivel gyorsabb, mint 32 biten, programok nincsnek hozzá, csak 32 bitesek, végeredményben nem nyerünk semmit. ha igen, mégis mit? költeni viszont költünk, időt fotdítunk rá.

tegyük fel, hogy később szükség lesz rá? mikor? 12? 18? 24 hónap múlva? vagy még később?

természetesen ceteris paribus a 64 bit jó. mert ha ceteris paribus, akkor ingyen van. ilyen viszont nincs. nincs olyan helyzet, hogy semmi más különbség nincs két opció között. és ekkora a releváns szempontok alapján kell választani (kinek mi, nekem tömeg, méret, akkuidő), a 64 bitet ignorálni. azért, mert az addig 1-2-3 év alatt nyújtott _használati értékét_ semmiféle későbbi 64 bitesség nem ellensúlyozza, sem a gép vélt későbbi piaci értékében (mennyi számíthat majd 10-20-30-40 ezer forintot? tök mindegy).

#1079 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:21

csak megjegyeztem, hogy megint hibas a logikad! ;)

meggyozni meg nem engem kell, hiszen en is azt vallom, hogy laptopnal nincs szukseg 64 bitre. az allitasom az volt, hogy sokan ettol meg 64 bites rendszert keresnek, es emiatt bizonyos szempontbol hatranyban van az Intel. (a "szukseg van ra" egyebkent nem csak ugy ertelmezheto, ahogy mi tesszuk, hanem ugy is, hogy "cool, tehat szuksegem van ra". a mobil telefonok 99%-at igy adjak el manapsag..)

a 64 bitesseg elemzeseben amugy van nehany problema. 64 bites rendszerhez nem kell megvarni a Vistat: egy eve kaphato mar a 64 bites XP, ugyanannyiert, mint a 32 bites. (sot, asz'szem az ember szabadon valthat.. de ez nem biztos.) hogy mikorra lesznek hozza 64 bites programok, azt egyikunk sem tudja. es persze van akinek a 64 bites programokkal sem lesz igazan gyorsabb, es van akinek csak 1 program fontos, hogy 64 bites legyen, es maris masfelszeresere no a "produktivitasa". szoval nehez ugy ez. :)
a forum ma:

#1080 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:34

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:16

Turion64 X2 miért gyengébb szerinted ? miben másabb ? sőt inkább Pentium-M vs Turion, a duál-t most ne említsük.. a Turion úgy tudom elég jó AMD mobil chip lett, nem ?

Másik: a freki levétele menet közben Windows-ban lehetséges mindkettőnél, igaz ? illetve ha 220-ra dugom akkor feltolja a kakaót rá és társai, persze programtól függ gondolom vagy beállítástól (ha más nem, BIOS) de gondolom tudják már ezeket .

turion 64 vs. pentium M (vagy centrino): a turionok valóban az amd eddig legjobb mobilchipjei, minden szempontból. az MT jelölésű vonal energiahatékonysága összevethető a pentium m-mel (dothan),  viszont ez megint csak egy darabka a notebookból, az összképet kell figyelni. nincs proci chipset nélkül. platformszinten már véleményes elméleti oldalról, hogy melyik jön ki győztesen, a gyakorlat a centrinót. az LV (max. 1.6 GHz) és ULV (max 1.3 GHz) pentium m/centrino pedig kiütéssel győz energiahatékonyság terén.

a notebook egészét kell nézni. teljesítmény szempontjából megintcsak szoros, azonos órajelen egyszer a pentium m jobb, kétszer-háromszor meg a turion a gyorabb, de ezt  sem érzem döntőnek, legalábbis innen, egy pentium !!! 750 felől nézve.:) ML jelölésű Turion 64-et semmiképpen nem javaslok, ha az akkuidő/méret/tömeg számít.

te döntesz, hogyan balanszolod a teljesítményt az energiatakarékossággal

a core duo és a turion 64 x2 a fentiekből levezethető: előbbi továbbfejlesztett felépítésű, míg utóbbi gyakorlatialg két turion mag egy lapkán. előbbi fejlettebb gyártástechnológia, utóbbi ugyanaz, mint a turion. persze az ítélettel illik megvárni a kétmagos turion megjelenését, amely a pletykák szerint jövő hónapban esedékes.

órajelváltozatás: természetesen igen, mindkét processzor tudja dinamikusan változtatni az órajelét, és a feszültségét, amelyet szoftveresen is lehet szabályozni.

a vista szerintem 1 gigabájt memóriával már boldog lesz, 2 gigabájttal pedig végképp, de talán majd idetéved egy vista teszter, vannak itt a fórumon is.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.