HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#1101 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 17:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 18:31

szerintem az usb 2.0 meg mindig keresztkerdes. feltetlenulo kell az neked, vagy csak a wifi miatt szukseges?

szerintem a wifihez nem kell, nekem a külső 2,5" usb vincsi miatt kellene

#1102 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 17:49

Egy az enyémtől független kérdés: HP Compaq nx6110. Milyen ez a cucc? Megér 220K-t bontatatlan csomagolásban garanciával? Tőlem kértek tanácsot, de én asztali ügyben vagyok tájékozott inkább. Persze a gép rendeltetése nem lett ismertetve  :omg: , szóval általánosságban megéri vagy sem?  Gondolom az integrált Intel® Graphics Media Accelerator 900 vga játékra nem igazán alkalmas. Ez a sorozat mennyire megbízható?

#1103 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 09:48

Idézet: vatom - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 16:49

Egy az enyémtől független kérdés: HP Compaq nx6110. Milyen ez a cucc? Megér 220K-t bontatatlan csomagolásban garanciával? Tőlem kértek tanácsot, de én asztali ügyben vagyok tájékozott inkább. Persze a gép rendeltetése nem lett ismertetve  :omg: , szóval általánosságban megéri vagy sem?  Gondolom az integrált Intel® Graphics Media Accelerator 900 vga játékra nem igazán alkalmas. Ez a sorozat mennyire megbízható?

Számlásan, bruttó kevesebb az ára.

#1104 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:02

Idézet: vatom - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 16:49

ps.

A hp kitolt egy nagyobb elfekvő készletet a múlt hét végén. Olyan 179 + fa körül áron lesz kapható, szerintem mindenfelé.

#1105 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 17:12

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:02

ps.

A hp kitolt egy nagyobb elfekvő készletet a múlt hét végén. Olyan 179 + fa körül áron lesz kapható, szerintem mindenfelé.

Honnan ez az infó? HPSHOP-ban 305988ft, de a Depóban a legolcsóbb helyen is br 287880ft.

#1106 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:50

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 16:56

namost innetől kezdve ahhoz, hogy kihasználja egy-egy szoftver a több magot, párhuzamosítani kell a kódot, ami a legtöbb szoftverfejlesztő számára majdnem olyan ismeretlen, mint a pina.

:offtopic:  Bocs, de ez a {mondat(vége)} naon tetszett!
:nevet:

#1107 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:02

Idézet: kanyec - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 23:50

:offtopic:  Bocs, de ez a {mondat(vége)} naon tetszett!
:nevet:

Az egesz bekezdes tokeletes! :D Percekig csak rohogtem, jo nagyon. :) Sot meg azon is gondolkoztam, hogy elkerem alairasnak. :D

#1108 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:40

Vennék egy ilyen hordozható herkentyut. Találtam is egyet, ami szimpi, foleg mert olcsó. Hol van itt a beugratás ?

Packard Bell 7415 DualCore T2300

Mert ez olyan 1100 EUR + AFA (260 e Ft + AFA) ... es dual core és1 Gb RAM és X1600 VGA van benne (128 Mb-os)

A proci viszont alacsony frekvenciajunak tunik. Vagy ezek ilyenek ? 15.4"-es WXGA képernyo, DVD író

2 év gari

Ezzel szemben ennél ugyan jobb procival de kevesebb RAM-mal, gyengebb VGA-val rendelkezo laptopokat 1300-1600 EUR kozt láttam. ezért ez túl szépnek tunik hogy igaz legyen ... s mivel nem ertek hozza, ezert a kerdes : Jo ez ?

U.I. Ha nem jo, ezert a penzert (260 e FT + AFA) mit tudnek venni ? Jo VGA kell, nem share memoriaval, legalabb egy X700 vagy 6600 szintu, min 128 Mb RAM-mal, 1 GB rendszermemoriaval. A Vinyo merete nem szamit olyan nagyon, nem is kell tul gyors legyen, a DVD iro es USB csati azok kellenek, kepernyo 1280x800 as okes, de ne legyen nagyon gagyi minosegu. Aksi nem kell hiper szuper mert foleg halozatrol hasznalom majd, ezt munkahely-otthon kozt valtozo helyszinnel.

Szerkesztette: Hubert 2006. 05. 04. 07:46 -kor

Next stop, Wonderland.

#1109 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:16

Sziasztok,
Tönkrement a laptopom most már végleg, de nagy szükségem volna a munkámhoz, így úgy döntöttem, hogy felhasználva a sulinetes 60eFt-os kedvezményt veszek egy újat.
Tegnap jártam a MediaMarkt-ban és sajnos IBM laptop nincs sulinetben de talán Asus van. 217eFt-ért ilyet találtam:
1.6GHz Celeron, 512Ram, ATI kártya megosztott ram, dvd író, wxga kijelző, 40g vinyo. Sajnos a típusát nem jegyeztem meg.

Munkára kellene, kis számolási igényű programokkal, tehát elég egy lassabb gép is, csak legyen csendes és strapabíró(!), mert sokszor használnám autóban menet közben a _magyar_ utakon. Linux is menne rá és 200eFt körüli összeget szánnék rá.
Sajnos nem ismerem a laptopok világát, de úgy gondolom, hogy as Asus minőségben a Fujitsu és Acer felett van.

Hálás volnék ha segítenétek megmondani, hogy megfelelne-e ez a laptop nekem, vagy esetleg nézzek más processzorral szereltet(gyorsabb, halkabbat) vagy nézzek teljesen más márkát sulinetben.

Köszönettel,
Gábor

#1110 Felhasználó inaktív   kanyec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:00

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 0:02

Az egesz bekezdes tokeletes! :D Percekig csak rohogtem, jo nagyon. :) Sot meg azon is gondolkoztam, hogy elkerem alairasnak. :D

Igen, igazad van csak nem akartam olyan sokat ídézni. Az egész jó volt.  :D

#1111 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:26

Idézet: DankenMcL - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:16

Sziasztok,
Tönkrement a laptopom most már végleg, de nagy szükségem volna a munkámhoz, így úgy döntöttem, hogy felhasználva a sulinetes 60eFt-os kedvezményt veszek egy újat.
Tegnap jártam a MediaMarkt-ban és sajnos IBM laptop nincs sulinetben de talán Asus van. 217eFt-ért ilyet találtam:
1.6GHz Celeron, 512Ram, ATI kártya megosztott ram, dvd író, wxga kijelző, 40g vinyo. Sajnos a típusát nem jegyeztem meg.

Munkára kellene, kis számolási igényű programokkal, tehát elég egy lassabb gép is, csak legyen csendes és strapabíró(!), mert sokszor használnám autóban menet közben a _magyar_ utakon. Linux is menne rá és 200eFt körüli összeget szánnék rá.
Sajnos nem ismerem a laptopok világát, de úgy gondolom, hogy as Asus minőségben a Fujitsu és Acer felett van.

Hálás volnék ha segítenétek megmondani, hogy megfelelne-e ez a laptop nekem, vagy esetleg nézzek más processzorral szereltet(gyorsabb, halkabbat) vagy nézzek teljesen más márkát sulinetben.

Köszönettel,
Gábor

kétlem, hogy bárki, magát valamennyire tájékozottnak tartó ember nyugodt szívvel azt tudná neked mondani, hogy új, ráadásul sexben kapható gépet vegyél ennyi pénzből, mikor munkára kell, pláne, hogy kihangsúlyozod, hogy strapabíró legyen. most jönne az "ha én lennék a helyedben" kezdetű mondóka, de rövidre fogom:

-- felejtsd el a sexet
-- felejtsd el az új gépeket
-- keress használtan/renew/asis megbízható típust
-- ultrahordozható gépet keress, én a 12,1" formátumot javaslom, ha nem, akkor maximum thin&light (14", ~2kg)

javasolt márkacsaládok: dell latitude d és c sorozatok, ibm/lenovo thinkpad t és x, hp-ból nc.  ezt nem jelenti, hogy más modellek ellenjavallottak, mivel azonban ezek vállalati modellek és népszerűek, néha tömegesen bukkannak fel baromi jó áron, mikor egy-egy cég kisöpri őket.

példa:

HP nc4010

12.1"XGA (1024x768pixel) TFT LCD • ATi mobility Radeon 9200IGP  max.64MB video
• Intel Pentium-M (2MB) 1800MHz • 512MB DDR • 40GB HDD • opcionális opt.meghajtó
• Wi-Fi (802.11b/g) • 1.5kg súly • FreeDOS
• asis • 1év garancia (akku is)
eredeti bruttó ár:    476.238,--
• akciós nettó ár: 188.000,-
akciós bruttó ár:    225.600,--

külsõ USB2 multibay DVD/CD-RW optikai meghajtó nettó 19e-Ft

persze ha kell windows, akkor már jócskán kifutsz a keretből, de lehet keresni jóféle pentium !!! modelleket is.

#1112 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:43

Hali,

olcsó notebook táska ügyben milyen boltokban érdemes nézelődni Pesten; milyen márkákat keressek? Első körben egy Dicota BaseXX-et néztem ki, 6-5eFt körüli áron jónak tűnik. :think:

Köszi

szerk: ehhh, épp most láttam egy kollégánál egy BaseXX-et, tényleg egy alapmodell  :rolleyes:, az első rekeszben max. egeret lehet tartani, ha már egy tápegység van benne, nem lehet rendesen lezárni a tépőzárat. :omg:

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2006. 05. 05. 10:01 -kor

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1113 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:02

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:43

Hali,

olcsó notebook táska ügyben milyen boltokban érdemes nézelődni Pesten; milyen márkákat keressek? Első körben egy Dicota BaseXX-et néztem ki, 6-5eFt körüli áron jónak tűnik. :think:

en acert vettem tavaly, 6 alatt volt az ara, elegge tagas, sot, nagyon. a zsebei is nagyok    :up:

#1114 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 16:42

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:43

Hali,

Dicotat dícsérik. :)

Én pár héten belül végre lecserélem a céges Compaq notimat, és ehhez kéne segítség.
A keretösszeg bruttó kb. 300k. Kell 512RAM, mobil Pentium, WLAN. Max 14'. Melóre kell, tehát én is HP nc-ket néztem, találtam is 3év garisít notebookstore-ban ennyiért. Ami kérdés:
- ez a 3 év gar. itthon is érvényes-e, magyarán a HP gariztat-e?
- érdemes-e esetleg asis-t venni, ami nem bővíthető garanciás?
- ismertek-e olyan boltot, ahol cégtől kirakott IBM T, X, Dell kapható? Sajnos az X-esek, amiket láttam már 350 felett voltak, az már sok.
- optikai hiány nem gond, mert veszek külsőt, és az otthon elfekszik az asztalon, külső háttértárat is veszek, így a vinyóméret nem szempont, 40G-s már bőven sok.
- BT előny lenne, de nem szükséglet, USB-s van.

Előre is köszi a segítséget! :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#1115 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:06

Ez megér szerintetek 98ezret?

Idézet

Eladó Pentium IV. Laptop
Dell Latitude C640 Intel Pentium M4 1. 7GHz, 256MB SD RAM, 20GB HDD, CDRW, ATI Radeon 32MB VRAM, USB, 2xPCMCI, S- Video, VGA, COM, LPT, LAN, Modem, Infra 14. 1''  TFT

Az akksija másfél órás...

#1116 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:18

annyira nem ertek a laptopokhoz, de hat ez egy asztali proci mobil valtozata, amely proci raadasul nem volt eppen tul gyors az elozo generaciohoz kepest. azaz egy mobil p3-assal szerintem jobban jarnal ebben a kategoriaban!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1117 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:41

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:02

en acert vettem tavaly, 6 alatt volt az ara, elegge tagas, sot, nagyon. a zsebei is nagyok    :up:

Egy Hama Sportline lett belőle 6700-ért, merevített, alaktartó változat, térhatárolóval, bónusz szütyővel a tápegységnek ;).
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1118 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 22:40

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:42

Az asnew kategóriába sorolt remarketed nc-kre 3 év világgarancia van, ami nálunk legjobb tudomásom szerint nem érvényesíthető. A HP Mo az új gépeknél egyébként amúgy is kötelező 1 év jótállást vállalja itthon. Legalábbis pár hónappal ezelőtt még ez volt a helyzet. Nem hallottam, hogy azóta változott volna a hozzáállásuk.

Szerkesztette: sssent 2006. 05. 05. 22:42 -kor

#1119 Felhasználó inaktív   Alexander79 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:52

Sziasztok!!!!!!

Véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik notebookot éri meg jobban megvenni.
Melyiknek mi az élőnye, és mi a hátránya.
Vagy ha tudtok másikat ajánlani ezek helyett (mindenképp 17"-os kijelző-vel).

http://shop.albacomp.hu/index.phtml?op=hom...&termek_id=1097

http://www.notebook....amilo_m3438g_04

Előre is köszi, :respect:  :respect:

#1120 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 09:57

Idézet: Alexander79 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:52

Sziasztok!!!!!!

Véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik notebookot éri meg jobban megvenni.
Melyiknek mi az élőnye, és mi a hátránya.
Vagy ha tudtok másikat ajánlani ezek helyett (mindenképp 17"-os kijelző-vel).

http://shop.albacomp.hu/index.phtml?op=hom...&termek_id=1097

http://www.notebook....amilo_m3438g_04

Előre is köszi, :respect:  :respect:

Ha mindenképpen 17-est akarsz...

Azért vess erre is egy pillantást:
http://www.fer-mel.h...sz=nbfsa3667g02

Kisebb vinyó, nagyobb memória, stb.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

Téma megosztása:

• (133 Oldal)