HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? VIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? VIII. Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:39

Eh, nem igaz, hogy nem találtál egy Carina E-t, még 1996-ost vagy régebbit (azok még Japánban készültek), családi autónak ennél kisebbet nem szabad venni. Lanos tényleg felejtős, Rover pláne (majdnem egy olasz autó szintjén van a szervizigénye), Civic kényelmetlen és szűk, Astra nagyon fapados, a suzukit inkább nem kommentálnám...  :p

Anno én Kanizsán vettem kereskedésben a Carinámat, azóta is naponta hajtom, nem kímélem, -15 fokban is pöccre indul, bár olyan érzés, mintha sűrű lekvárban tologatnám a sebváltót...  :cool: 800-900.000 forintért már egész jó állapotúakat kaphatsz, és hülyeség, hogy öreg autót nem szabad venni (legalábbis Toyotából). Mindkét autó a családban Carina, mindkettő tinédzserkorú és semmi bajuk.

Kissé OFF: hétvégén valami rágcsáló állat elrágott két gyújtásvezetéket és kihúzta a riasztókábelt a családi Carinából. Az autó azért ment, csak két hengerrel és füstölt...  :rolleyes: Kb. 1000 Ft-ba került az alkatrész bontóból.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:13

vennék én carina-t de baranya, somogy, zala, vas, veszprém, tolna megyékben nem találtam egyik kereskedés honlapján se...

mazda 323 az még ami szintén nagyon tetszik nekem.

#2203 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:15

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:16

Urban legend.

Nem vitatkoznék ezen. Te heti hány órát ülsz autósboltba? Én 4-10órát...
Nem adnak ki mindent utángyártásba. Ennyi. A fogyó cuccokat igen, de a többi az már elég fájó tud lenni...  És bontóból Civicekhez nincs sok cucc, relatíve kevés van leselejtezve

Szerkesztette: MC Pite 2006. 02. 22. 21:18 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2204 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:31

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:15

Nem vitatkoznék ezen. Te heti hány órát ülsz autósboltba? Én 4-10órát...
Nem adnak ki mindent utángyártásba. Ennyi. A fogyó cuccokat igen, de a többi az már elég fájó tud lenni...  És bontóból Civicekhez nincs sok cucc, relatíve kevés van leselejtezve

Csak neked ugye eggyel kevesebb Civiced volt eddig, mint nekem.
Olyan autósboltot én is ismerek, ami anyagi okokból a populáris népautók alkatrészeire van ráállva, és kedvesen elhajtanak ha a Hondához akarok valamit. De nem ott vásárolok, ilyen egyszerű.

#2205 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:33

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:33

Nekem pl a kedvenc "extra"m az ulesfutes, el nem tudok kepzelni egy autot nelkule. Ugyanis igy nyugodtan tudok telen lehuzott ablaknal cigizni, megsem fagy oda a seggem az uleshez :D

Bármilyen kocsiba berakhatod, csak egy kárpitos kell hozzá, aki beteszi a fotelba. És sokkal olcsóbb, mint a gyári.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2206 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:35

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:31

Ezt a "komolyabb autót" jól mexivtuk anno az OPEL Omegával. Most lassan ingyen sem kellene senkinek, az alkatrészek egymás után hullanak el, a szép batár autó meg mehet a roncstelepre. Igaz, kiszolgált kb 100.000km-t, 7-8 évet, és már használtan vettük. Sic trasit Gloria Mundi.

Elég xar példa, a régi omik elég híresek a megbízhatatlanságukról. Gyakorlatilag mindíg rossz rajtuk vmi. :)

#2207 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:35

Milyen autot nem erdemes venni:

ma gyakorlatilag a kezeim kozott esett szet egy 745i, alig 50 merfold alatt besz@rt a navi (helyesebben a kijelzo) villogott feheren, majd a kormanyon levo "sebvalto" egesz hatulja leesett. Ami nem csoda, mert egy kinai froccsontott muanyag vacak (raadasul az ujjam is elvagta olyan eles sorjas MUANYAG).

Csinaltam a telommal egy kepet rola, bar kisse homalyos:

Kép

#2208 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:37

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:33

Bármilyen kocsiba berakhatod, csak egy kárpitos kell hozzá, aki beteszi a fotelba. És sokkal olcsóbb, mint a gyári.

Metroban már 10-15 euroért van, ami a szivargyújtóról működik :) 5-10 euróval többért pedig olyan vékony is, amit az üléshuzat alá lehet rejteni.

#2209 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:38

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:35

Milyen autot nem erdemes venni:

ma gyakorlatilag a kezeim kozott esett szet egy 745i, alig 50 merfold alatt besz@rt a navi (helyesebben a kijelzo) villogott feheren, majd a kormanyon levo "sebvalto" egesz hatulja leesett. Ami nem csoda, mert egy kinai froccsontott muanyag vacak (raadasul az ujjam is elvagta olyan eles sorjas MUANYAG).

Csinaltam a telommal egy kepet rola, bar kisse homalyos:

Kép

Fú bazz pedig most akartam 745i-t venni :Đ

#2210 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:41

Idézet: keton - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 19:41

Az, hogy valakinek nincs szüksége kényelmi extrákra, az ok. De a biztonságot szolgáló eszközök nem tudom, hogy miért zavarnak bárkit is. Ezek nem helyetted vezetnek, hanem adott helyzetben megmenthetik az életedet, az autódat, stb. Mindenki követ el hibákat. Olyankor nagyon jól jön az a három betű.

Mert minél több ketyere van a kocsiban, annál megbízhatatlanabb.

Nekem sem kell bele lehetőleg semmi. Nem guruló számítógépet akarok, hanem autót.

Tudod, hülyeség ellen semmi sem véd. Még a 3 betűs cuccok sem.

#2211 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:44

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:31

Olyan autósboltot én is ismerek, ami anyagi okokból a populáris népautók alkatrészeire van ráállva, és kedvesen elhajtanak ha a Hondához akarok valamit. De nem ott vásárolok, ilyen egyszerű.

Ha rá hallgatnál vennél vmi jó kis szitrojent... :Đ  :omg:
Tudja, mi a franko, hiszen szerelők között nőtt fel! Nyilván sok szitrojent látott náluk javításon. :D

#2212 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:45

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:38

Fú bazz pedig most akartam 745i-t venni :Đ

:D  :D  :D

#2213 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:46

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:44

Ha rá hallgatnál vennél vmi jó kis szitrojent... :Đ  :omg:
Tudja, mi a franko, hiszen szerelők között nőtt fel! Nyilván sok szitrojent látott náluk javításon. :D

Sok szitrojent látok én is javításon, mert a Honda szerelők is azokból élnek :D

#2214 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:47

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:37

Metroban már 10-15 euroért van, ami a szivargyújtóról működik :) 5-10 euróval többért pedig olyan vékony is, amit az üléshuzat alá lehet rejteni.

Erre céloztam. Bontóbol meg lehet venni a gyári gombot a műszerfalra, és ha vki igényes, akkor kárpitossal csináltat egy jó kis huzatot az ülésre, ami alá bemegy a fűtő cucc.
Bár nekem ez a 123. extra, ami eszembe jutna. Komolyan, még a tükör fűtés is praktikusabb, pedig az is akkora marhaság már. :)
Fűtött garázsból kell indulni.
Vagy a korrektebb megoldás: állófűtés. Valószinűleg ki is jön egy gyári ülésfűtés árából. :)

#2215 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:49

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:46

Sok szitrojent látok én is javításon, mert a Honda szerelők is azokból élnek :D

Volt főnököm anno elég sokat kérte el az Astrám. A C5 gyakorlatilag havonta 1 hetet volt szervízben. Fetrengtem a röhögéstől, már összecimbizett minden szerelővel a szalonban, és olyan dumája volt, h bexarás. :)
És érdekes, h szerette az Astrát, volt neki olyanja is, abban legalább biztos volt, h reggel beindul. :)

#2216 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:53

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 19:31

F Atsra: nem biztonségos, fapados, olcsó az alkatrész, de nem olyan ritkán kell hozzá.  60lovas 1,4 nevetséges hozz, az 1,6os is kevesebbet eszik benne, olyan gyenge ide az ez az 1.4es. (másutt 1.1es mocik ilyen rősek, és azt pörgetva húznak is, de ez meglepően nem) és ált fapadosak.

-korosztályában, kategóriájában az egyik legbiztonságosabb autó
-csak a rózsaszín köcsögök tapossák a kis ccm-es gépeket. Az okosak egyből V6-ot vesznek, azok mennek is, nem csak hangjuk van.
-7.5-öt eszik városban télen
-lehet, h gyenge, egyszerű, de sk tudod szerelni. És ez azért ma már nagy szó. :)

Csak, h objektívek legyünk. :) Bár én nem nőttem fel szerelők között, szóval nem értek hozzá. :)

#2217 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:31

A több mint 10éves Corollát hasonló okból kerülném, mint a Hondát.

A Galanttal valami sántít. túl olcsó. Azon tuti vmi 200-400E Ftos szervízt kellene csinálni... túl olcsó.

Mindig csak a 81-es Corollám példáját tudom felhozni, Hollandiából rendeltem Toyota kereskedőn keresztül hozzá komplett fényszórót (gyárit Koito) 4.500Ft -ért :cool: ,  hátsó fékeket vettem hátra (fékpofa 4db) 700Ft/db és még sorolhatnám.
Most cseréltettem hátsó stab. szilent v. gumibakot csak gyáriban van (Avensis)  3000Ft/db
Szóval én nem tapasztaltam negatívumot ár és beszerezhetőség szempontjából :cool:

A galanthoz viszont horror árak vannak, Barátomnak 97-es 2.4-ese volt,  néha tényleg  :OOO
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#2218 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:01

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:31

Tobbnyire minden markanak van specifikus boltja, itt nalunk is van egy Fiat/Lancia bolt, ott pl csak ezekhez kaphatsz dolgokat, japohoz, franszoahoz, jurgenhez nem, de ugyanigy van franszoara raallt bolt is, ott nekem csak tanacsot tudnanak adni. :rolleyes:

De van olyan bolt is, ahol tudnanak adni meg a japohoz is mindent, itt van a Birner, a Lang meg a Bardiauto egy "gazfroccsre" mind.

hobizoli