HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? VIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? VIII. Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:11

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:47

,...
Bár nekem ez a 123. extra, ami eszembe jutna. ...

Mert az egeszseges eletmodod mellett neked nem lehet szempont, hogy a cigifust miatt lehuzott ablakkal autozz telen is :D Tukorfutes is hasznos tud lenni, bar ez nelkul tudnek elni azert :)

#2222 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:23

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:01

Tobbnyire minden markanak van specifikus boltja, itt nalunk is van egy Fiat/Lancia bolt, ott pl csak ezekhez kaphatsz dolgokat, japohoz, franszoahoz, jurgenhez nem, de ugyanigy van franszoara raallt bolt is, ott nekem csak tanacsot tudnanak adni. :rolleyes:

De van olyan bolt is, ahol tudnanak adni meg a japohoz is mindent, itt van a Birner, a Lang meg a Bardiauto egy "gazfroccsre" mind.

hobizoli

Pontosan. Itt is megvan, hogy ki az aki kapásból levesz a polcról bármilyen utángyártott cuccot Hondához, és ki az aki max eredetit. És persze az is, aki mindent tud, és még olcsón is, csak esetleg nem tegnapra, hanem 4-5 napon belül...

#2223 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:29

Audi RS4 kabrió és kombi karosszériával

sry ha mar volt. Igen, a nemetek megis tudnak autot csinalni :respect:  :respect:  :respect:

#2224 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:31

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:29

Audi RS4 kabrió és kombi karosszériával

sry ha mar volt. Igen, a nemetek megis tudnak autot csinalni :respect:  :respect:  :respect:

RS4 kombiban volt eddig is, főnököm is olyat vett tavaly.

#2225 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:31

RS4 kombiban volt eddig is, főnököm is olyat vett tavaly.

Ezt nem tudtam, igaz, csak az utobbi par honapban lettem tagja ennek az egyhaznak :D (marmint "Audibuzi" kezdek lenni, nem tehetek rola :cool: )

Szerkesztette: szabinar 2006. 02. 22. 22:36 -kor

#2226 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:53

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:09

Nekem meg sosem hiányzott az ABS. :D Sőt, Astrába elég horror árban vannak az ABS-es cuccok, szóval direkte jó, h nincs.

Inkább felrakok egy kategóriával nagyobb papucsokat/fékeket.

Ártani mindenesetre nem árt. Elromlani meg nem nagyon tud... nekem egyszer leszakadt az egyik érzékelő vezetéke, ingyen megcsinálták. De ha elromlik, akkor is van egy tökéletesen működő autód, csak nem üzemel benne a blokkolásgátló. Ha annyira zavar, nem kötelező megcsinálni. Ugyanúgy fog menni. Nem értem, hol itt a baj?
Az eggyel nagyobb gumikkal, fékekkel adott helyzetben még ronthatsz is a helyzeteden. A nagyobb felületű gumi a hozzá képest könnyű autóval könnyebben felül a vízfelületekre, a nagyobb fék pedig könnyebben blokkolja is. Ha lenne ABS ilyenkor..... nem piruetteznél neki az útmenti fáknak. :) Továbbra sem értem, hogy bizonyítottan hatásos biztonsági felszerelésben mi kivetnivaló van?

#2227 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:05

http://totalcar.hu/tesztek/yaris14d06/
Ez nincs kilinkelve a főoldalra?

Itt is jókat írnak a Yarisról: http://www.a5.hu/cikkek/3/14091.shtml (A cikk végét én is írhattam volna, reggel pont ugyanerről beszélgettünk Syner kollégával :D) El kell vinnem egy körre ezt a kis dízelt...

Szerkesztette: Satriani 2006. 02. 23. 00:01 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:46

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024

mégis van kaposváron értelmes autó, ha még el nem adták... asszem megpróbálom holnap 750-ért elhozni.

#2229 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 00:43

Idézet: diegho - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:46

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024

mégis van kaposváron értelmes autó, ha még el nem adták... asszem megpróbálom holnap 750-ért elhozni.

Annyiért nem fogják odaadni szerintem. Kb. 50.000-et le tudsz alkudni belőle, többet nem nagyon. Bár ebben a fehér színben nem túl szép.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#2230 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 00:51

Idézet: zako - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 0:43

Bár ebben a fehér színben nem túl szép.

El sem tudom mondani, mennyire nem tartom fontosnak egy tizenéves autó színét...

#2231 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 06:49

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 0:51

El sem tudom mondani, mennyire nem tartom fontosnak egy tizenéves autó színét...

Túl racionális vagy... :Đ

Egyébként való igaz, ilyen korú autóknál nem tetsző szín miatt nem megvenni egy jó állapotú/áru darabot elég nagy őrültség. :)

#2232 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 06:56

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:36

Ezt nem tudtam, igaz, csak az utobbi par honapban lettem tagja ennek az egyhaznak :D (marmint "Audibuzi" kezdek lenni, nem tehetek rola :cool: )

Üdv a csapatban  :D  :up:

#2233 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 06:58

Idézet: keton - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:53

Továbbra sem értem, hogy bizonyítottan hatásos biztonsági felszerelésben mi kivetnivaló van?

Én is így vagyok olyan extrákkal ami nincs az én autómban.  :D

#2234 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 07:54

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:11

Mert az egeszseges eletmodod mellett neked nem lehet szempont, hogy a cigifust miatt lehuzott ablakkal autozz telen is :D Tukorfutes is hasznos tud lenni, bar ez nelkul tudnek elni azert :)

Szokj le :D

#2235 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:15

Nem vitatkoznék ezen. Te heti hány órát ülsz autósboltba? Én 4-10órát...
Nem adnak ki mindent utángyártásba. Ennyi. A fogyó cuccokat igen, de a többi az már elég fájó tud lenni...  És bontóból Civicekhez nincs sok cucc, relatíve kevés van leselejtezve

:omg:

Rossz autósboltban tetszik ücsörögni.

#2236 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:32

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:44

Ha rá hallgatnál vennél vmi jó kis szitrojent... :Đ  :omg:
Tudja, mi a franko, hiszen szerelők között nőtt fel! Nyilván sok szitrojent látott náluk javításon. :D

1, Nem volt civicem, de ha mutatsz olyan autósbolltot, aki több nagykerrel van kapcsolatban... :) Fizetek egy capuucinot. Nem tudom mit változtat azon, hogy sok alkatrészhez nem adja ki az adatokat, és nem tudják (pl az olaszok, mert ahogy a sztech cuccokat 95% taiwanon csinálják, úgy az utángyártott autóalkatrészek 90%át az olaszok) utángyártottan megcsinálni.

2,Igen, valószínű azért stimpatizálok a Citroennel, mert negatív tapasztalatiam lettek volna vele, vagy ismerőseimnek :omg: . Megnéznéd hogy pl a Picassonk hol helyezkedik el a megbízhatósági listákban?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2237 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:39

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 8:32

Megnéznéd hogy pl a Picassonk hol helyezkedik el a megbízhatósági listákban?

Ugyan, menj már... :D

A Picasso nincs rossz helyen a megbízhatósági statisztikákban, de ne felejts el három dolgot. 1. A megbízhatósági statisztika csak a megállással járó hibákat regisztrálja, a fos összeszerelésből vagy az állandó futómű-gondokból fakadó hibák pedig nem feltétlenül járnak megállással, így itt nem jönnek ki. Lehet a statisztikára alapozni, de picit fals képet ad. 2. Az összes többi Citroen a statisztikák vége felé kullog évtizedek óta, úgyhogy ha mégis a statisztikákra alapozunk, akkor a Picasson kívül nincs egyetlen autójuk sem, amit érdemes lenne megvenni. Biztos a Picassónál elrontottak valamit :Đ 3. A vevőelégedettségi felmérésben a Citroenek messze-messze átlag alatt, a mezőny vége felé tanyáznak.

#2238 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:40

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:09

Nekem meg sosem hiányzott az ABS. :D Sőt, Astrába elég horror árban vannak az ABS-es cuccok, szóval direkte jó, h nincs.

Inkább felrakok egy kategóriával nagyobb papucsokat/fékeket.

-korosztályában, kategóriájában az egyik legbiztonságosabb autó
-csak a rózsaszín köcsögök tapossák a kis ccm-es gépeket. Az okosak egyből V6-ot vesznek, azok mennek is, nem csak hangjuk van.
-7.5-öt eszik városban télen
-lehet, h gyenge, egyszerű, de sk tudod szerelni. És ez azért ma már nagy szó.

Csak, h objektívek legyünk.  Bár én nem nőttem fel szerelők között, szóval nem értek hozzá.

1, Örülök neki, hogy neked nem hiányzik az ABS. Mást nem tudok erre.

2, Korosztályában sem a legbiztonságosabb autó. Az ex ZX korosztályabeli autó volt.

3, Nem taposom sehova szerencsétlen 1,4 60LE Astrát, de nekünk akkor volt a ZXünk 1,4 75, és teljesen máshogy ment. Ezért is lámázz le, csiálj belőle karikatúrát, viccelődj rajta, amit akarsz. Mások 1,1-1,2es motorokat csináltak ilyen erősre, és ennél takarékosabbra. Nem szereti a pörgetést sem, így szvsz egy nem takarékos, nem húzó,... nem szimpi motor. Ha 7,5et eszik az 1,4 8V astrád városban télen, annak csak örülök megint :) .

4, Miért, az másik 1,4 8 szelepeseket nem? Szintén nem hidrotőkések, etc, ha kell, hozzányúlhatsz - Pikacsunál ha lenne vmi, ott már nem szívesen nyúlkálnánk bele.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2239 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:41

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:35

Elég xar példa, a régi omik elég híresek a megbízhatatlanságukról. Gyakorlatilag mindíg rossz rajtuk vmi. :)

Hm, az enyémben 235k km van és a motornak semmi baja. Az apja faxa is elektromos rajta még sem romlott el rajta semmi... (válto only)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2240 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:55

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 9:39

Ugyan, menj már... :D

A Picasso nincs rossz helyen a megbízhatósági statisztikákban, de ne felejts el három dolgot. 1. A megbízhatósági statisztika csak a megállással járó hibákat regisztrálja, a fos összeszerelésből vagy az állandó futómű-gondokból fakadó hibák pedig nem feltétlenül járnak megállással, így itt nem jönnek ki. Lehet a statisztikára alapozni, de picit fals képet ad. 2. Az összes többi Citroen a statisztikák vége felé kullog évtizedek óta, úgyhogy ha mégis a statisztikákra alapozunk, akkor a Picasson kívül nincs egyetlen autójuk sem, amit érdemes lenne megvenni. Biztos a Picassónál elrontottak valamit :Đ 3. A vevőelégedettségi felmérésben a Citroenek messze-messze átlag alatt, a mezőny vége felé tanyáznak.

Azt észrevettem, hogy 2 táborra oszlanak a népek:
Akik szerinte a citrom megbízhatatlan hulladék, és akik szerint kénylems paktikus strapabíró autó, akiknem még nem volt évek óta semmi bajuk vele.  Hol az igazság? Nekünk második citromunk, azaz 7éve nyúzzuk ezt a márkát, és a ZX évente 1 termosztát megevésén kívűl semmi nem volt velük. Van pár picasson ismerős is (1,6-1,8 16V-2. HDi) szintén jó tapsztalatokkal, és elsősorban 4-6 Xsara járkál  a környéken/hozzánk (meg néha néha egy AX/BX vagy Saxo, ezekből a BX öreg hidralika csövei jelentenek problémát általában-bár van ahol 60-70ezerét felújítják az egészet), azokkal sem szokott baj lenni (1 1,9D, 12.0 HDI többi 1,4-1,6 benzines) meg a Berlingok/Partnerekkel sincs különösebb baj, futómű cuccok mennek a kopókon kívűl, de ált nem kímélik őket, és tisztességes km van már bennünk, így szvsz ez belefér. 1 elekrtonikai hibás C4, egy elekrtonikai hibás C5ről hallottam (errefele a főnököknek vagy Superb vagy C5 van :D )de ezek első szériások voltak, és megcsinálták őket. Amire halottam több panaszt, azok a 307esek, elektronikai hibákat. Persze amikkel találkozom, amit hallok, az nem egy hűde nagy statisztika, de azért elég sokan járkálnak hozzánk, és én idáig ezeket tapasztaltam.  Bár az is igaz a környéken a népekre, ha vmelyik autó nem tetszik vkinek, csere.

Tehát nem szeretek isteníteni semmit, semmi sem tökéletes, amiket hallottam/tapasztaltam, azokat írom le. Egyébként sajnos elég sok bosszúságot szokott okozni, hogy ahogy olvasgatom néha a citromos topicokat, hogy 2 márkaszervízük pesten _pocsék_ .

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.