HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? VIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? VIII. Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 16:06

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 15:50

Szerintem a paramétereire gondolt, bár ő tudja.
Az viszont tény, hogy amikor a VW már kint volt a PD-vel, meg a franciák a HDi-vel, a japók még bőven a benzineseikkel voltak elfoglalva.

Igaz. Viszont azokon a piacokon, ahol eddig a japán márkák erősen nyomultak, a kutyának se kellett a dízel. Csak éppen most, hogy már szinte mindent meghódítottak, Európára is erősen szemet vetettek a japók, s bizony mivel az itteni ember azon külenleges állatfajtához tartozik, akinek kell a dízelmotor, kénytelenek azt is fejleszteni. Nem azért voltak elmaradva dízel-téren, mert nem tudnak jó olajos cuccot készíteni, hanem mert egész egyszerűen a nagy amerikai és japán piacokon a kutyának se kellett, nem volt rá szükség.
42

#2462 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:47

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 16:06

Igaz. Viszont azokon a piacokon, ahol eddig a japán márkák erősen nyomultak, a kutyának se kellett a dízel. Csak éppen most, hogy már szinte mindent meghódítottak, Európára is erősen szemet vetettek a japók, s bizony mivel az itteni ember azon külenleges állatfajtához tartozik, akinek kell a dízelmotor, kénytelenek azt is fejleszteni. Nem azért voltak elmaradva dízel-téren, mert nem tudnak jó olajos cuccot készíteni, hanem mert egész egyszerűen a nagy amerikai és japán piacokon a kutyának se kellett, nem volt rá szükség.

Azt azért kötve hiszem, hogy Európára még csak most figyelt volna fel Japán, mint potenciális piac. Szó mi szó a dízelversenyben lemaradtak és kész. Nem léptek időben, most meg fejlesztenek gőzerővel, próbálják behozni a lemaradást. A dizelautó eladások egyre nőnek és ha valamelyik gyártó labdába akar rúgni annak nincs mese, a dizelmotorból is hasonló választékot kell tudnia felmutatni, mint benzinesből.

Szerkesztette: Twelve 2006. 02. 25. 17:48 -kor

#2463 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:57

...

Szerkesztette: Satriani 2006. 02. 25. 18:29 -kor

#2464 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 18:46

Tényleg, miért is olyan jó a dízel?  :think: Amikor autóvásárlásra adtam a fejem, eszembe se jutott, hogy dízelt vegyek, a családban is csak benzines autók voltak.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#2465 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 18:46

CSak kár, hogy a Honda 2.2-es dízele sosem a LE-t hajhászta, mert náluk nincs ilyen képzavar, hogy dízelből kell sportosat kihozni.
Viszont a legkultúráltabb járású, ÉS legtakarékosabb 140LE-es CR dízel a mai napig. Na ebben nem tudta felülmúlni azóta se egyik sem.
Bár gondolom most majd az jön, hogy a dízelnél nem is a fogyasztás a fontos :D

#2466 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 18:54

Idézet: zako - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 18:46

Tényleg, miért is olyan jó a dízel?  :think: Amikor autóvásárlásra adtam a fejem, eszembe se jutott, hogy dízelt vegyek, a családban is csak benzines autók voltak.

Most nem is az a lényeg, hogy miért jó vagy sem (arra van egy másik topik is), hanem arról, hogy szükség van rá, mert a piacnak kell. Ha hirtelen mindenki hidrogén hajtású autót venne, akkor azt kellene fejleszteni minden autógyártónak, hogy el tudja adni az autóit.
Egyébként próbáltál már huzamosabb ideig egy modern dízelt? Vannak előnyei-hátrányai, nekem bejött a benzines után.

#2467 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:26

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 16:50

Viszont ha meg kellene jelölnöm azt az országot aki véleményem a legjobb autókat gyártja, gondolkodás nélkül Németországot jelölném.

És miért? Tényleg kiváncsiságból kérdezem. :)  Szerintem talán a nagy kategóriában viszik a pálmát.

Más. Múltkor csodálkoztatok, hogy a 2000-es Avensisben kazettás magnó van, namost a kollégám most kapott egy 2002-es 1.6-os spesöl edisön VW Golfot. Digit klíma, elektromos bizbasz, bőr kormány- váltógomb...és magnó :D Egyébként beleültem és abszolút nem győzött meg a német precizitás és minőség, ciceg-zizeg a műszerfal, az elekromos ablak akadozik, a váltó...khm :down: 
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#2468 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:36

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 18:54

Egyébként próbáltál már huzamosabb ideig egy modern dízelt? Vannak előnyei-hátrányai, nekem bejött a benzines után.

Nem, nekem csak a régi dízelekről van (negatív) tapasztalatom: lomha, büdös, környezetszennyező, izzítani kell, télen nem indul, stb.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#2469 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:38

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:26

És miért? Tényleg kiváncsiságból kérdezem. :)  Szerintem talán a nagy kategóriában viszik a pálmát.

Más. Múltkor csodálkoztatok, hogy a 2000-es Avensisben kazettás magnó van, namost a kollégám most kapott egy 2002-es 1.6-os spesöl edisön VW Golfot. Digit klíma, elektromos bizbasz, bőr kormány- váltógomb...és magnó :D Egyébként beleültem és abszolút nem győzött meg a német precizitás és minőség, ciceg-zizeg a műszerfal, az elekromos ablak akadozik, a váltó...khm :down:

A nagy kategóriában szvsz abszolút. Lentebb már élesebb a helyzet de még azt mondom középkategóriában is viszik. Kis- és alsó középben már nem biztos. Persz ez csak magánvélemény.
Tapasztalatok alapján szoktam egy autót megítélni és ami nekem igazán tetszett idáig annak zöme német gyártású volt. Egyébként egyénfüggő a dolog kinek mi jön be.
Golf: Elhiszem amit irsz a IV Golf köztudottam nem volt a legjobb. Váltó megint csak egyéni dolog, ki mihez szokott mi jön be neki. Nekem pl a Polo váltójával semmi bajom. Nem azt mondom, hogy a legjobb, se semmi kifogásom ellene. Lehet én meg beülnék egy akkori Toyotába aztán csak csóválnám a fejem, hogy ez milyen rossz benne stb, holott lehet nem is rossz csak én nem ahhoz vagyok szokva.

#2470 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:41

Idézet: zako - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:36

Nem, nekem csak a régi dízelekről van (negatív) tapasztalatom: lomha, büdös, környezetszennyező, izzítani kell, télen nem indul, stb.

Az jo, akkor talan jo lenne, ha frissitened a tudasbazist.

lomha :nevet:
budos :D
Kornysz. :D
izzitani kell :D huha, ez valoban nagy problema
telen nem indul :D , az mar nyaron is gane'

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2471 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:43

Idézet: zako - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:36

Na ja, régi dízelek meg a maiak ég és föld. Ne ahhoz hasonlítsd. Régen én sem szerettem a dízel autókat. Egyébként nekem is meg a családnak is mindig benzines autóink voltak. Most már a családnak is dízel van meg nekem is. Se apám se én nem bántuk meg a váltást. Következő is dízel lesz, hacsak közben nem leszek gazdag annyira, hogy ne érdekeljen a fogyasztás és akkor veszek valami turbós benzines sportot.  :D

#2472 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:46

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 20:38

A nagy kategóriában szvsz abszolút. Lentebb már élesebb a helyzet de még azt mondom középkategóriában is viszik. Kis- és alsó középben már nem biztos.

Hmm..a nagykategóriában igazat adok neked, a szomszédomnak egy 96-os 728-asa van, full az autó, olyan belül mintha most jött volna ki a gyárból, hibátlan minőség kívül belül, nagyon gondolkodtam, hogy megveszem csak azért 10 éves és 2,6m :( .
Középkategóriában én a japánokra voksolnék, kivéve a Nissan :D , kiskategóriában viszont nem tudnám eldönteni :) Persze tényleg kinek mi jön be. Nálam vitathatatlan japán siker lassan 10éve :cool:  Abból is inkább Toyota, 3.-at gyűröm, persze rám is lehet aggasztani az elfogult jelzőt :D

A Golf-ra viszzatérve, lehet az is benne van a pakliban, hogy cégautó és hát valszeg nem kímélték. Egyébként 79e van benne.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#2473 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 20:06

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:41

Az jo, akkor talan jo lenne, ha frissitened a tudasbazist.

lomha :nevet:
budos :D
Kornysz. :D
izzitani kell :D huha, ez valoban nagy problema
telen nem indul :D , az mar nyaron is gane'

hobizoli

No, sikerült megint bakanccsal belegázolnom valakinek a lelkivilágába...  :D

De könyörgök, áruljátok már el, miért lesz valaki "dízeles", ha korábban évekig csak benzines autókat vezetett? Mi a titok? Egy reggel felkel az ember, a homlokára csap, eladja az 1,6-os injektoros, 120 lóerős benzines autóját és vesz egy dízeleset? Kedvezőbb a fogyasztása? Vagy lehet hozzá pancsolt gázolajat venni olcsón? Vagy miért?  :think:

#2474 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 20:09

Kevesebbet eszik, és sokkal kényelmesebb vezetni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2475 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 20:13

Idézet: zako - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 20:06

No, sikerült megint bakanccsal belegázolnom valakinek a lelkivilágába...  :D

De könyörgök, áruljátok már el, miért lesz valaki "dízeles", ha korábban évekig csak benzines autókat vezetett? Mi a titok? Egy reggel felkel az ember, a homlokára csap, eladja az 1,6-os injektoros, 120 lóerős benzines autóját és vesz egy dízeleset? Kedvezőbb a fogyasztása? Vagy lehet hozzá pancsolt gázolajat venni olcsón? Vagy miért?  :think:

Igen, kedvezobb a fogyasztasa, mas karakterisztikaju a motor, es lehet hozza venni olcson rendesen kutrol valo nem pancsolt gazolajat is

hobizoli