Idézet: zako - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 20:06
De könyörgök, áruljátok már el, miért lesz valaki "dízeles", ha korábban évekig csak benzines autókat vezetett? Mi a titok? Egy reggel felkel az ember, a homlokára csap, eladja az 1,6-os injektoros, 120 lóerős benzines autóját és vesz egy dízeleset? Kedvezőbb a fogyasztása? Vagy lehet hozzá pancsolt gázolajat venni olcsón? Vagy miért?

Nézd nekem a Polo előtt volt egy Astra F-em 1.6i 8v, meg egy Honda civic 1.6VTI. Az Astra katasztrófális volt mind teljesítmény, mind fogyasztás terén. Lomha volt és 8-9l között evett. A Honda már jobb volt igaz azt selehetett 8l lejjebb hozni de legalább ha kellett ment. Családban meg aztán volt szinte mindenféle márkájú benzines. Hogy miért szerettem meg a benzines után a dízelt? Itt van ez a kis Polo 1.4 TDi, amellett, hogy sokkal kevesebb biztosítást fizetek rá, jobban megy, mint az Astrám ment és kb a felét eszi meg. Nagyon jó vele autózni alacsony fordulatról megy, sokkal kevesebbet kell vele váltogatni, olyan 1800-2000-es fordulatról már húz rendesen 3500-ig. Akinek ez a tartomány nem elég az vegyen sportautót. Én mondom hézköznapi autózásra teljesen jó. 3000 fölé még nem is pörgettem szinte. Nyomatékos, előzéseknél lazán 5.-ből előzök mert kb 2500-as fordulaton leadja a max teljesítményt. Jah és mindezek mellé 4.5l-es, télen 5 literes fogyasztás társul. Ugye a gázolaj eleve olcsóbb pár forinttal mint a benzin, hát még ha azt mondom, hogy 170Ft az OMV-s.

Számolj csak, eddig fizettem 15 ezer forint negyedéves biztosítást az Astra után. (jó akkor még nem voltam 25

) most fizetek 5500 forintot negyedévre a Polo után. Az Astrába tankoltam 40 litert kb 10e ft-ért. A Poloba mindez 6800 Ft. az Astrával ebből el tudtam menni 500km-t a kis VW-vel 850-et. Azt hiszem a számadatok is magukért beszélnek. De ezt át kell élni. Nekem ez az autó egy megkönnyebbülés anyagi téren, még ha kétszer annyiba került is. Élvezetesebb vezetni, dinamikusabb, kényelmesebb, extrásabb, stb és ráadásul elég pénztárcabarát is. Ha nemaz Astrához hasonlítjuk hanem valami modernebb jobb benzineshez, akkor max a "jobban megy" jelzőt húzhatjuk le a listáról. A többi megmarad és nekem nem kell ezeknél több indok ahhoz hogy legközelebb is dízelt vegyek.