HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:19

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:06

Idézet

A Suzuki vezetője egy kanyarban megcsúszott, áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből érkező Renault-val. A balesetben ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek.

Idézet

1. A renault is csak annyival ment, amennyivel lehet? Elég széles az úttest három autónak is....

Nem azért, hogy kötekedjek, de ez most vicc, vagy mi?
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#262 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:20

Ne a kehét keresd, ahol lehet meg kell tenni mindent, a lehető legkisebb rosszat választva. Tudom, ehhez lélekjelenlét, meg sokminden más is kell. Így közelítsd meg: úgy vezess, hogy rád vadászik az összes többi ;)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#263 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:25

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:20

Ne a kehét keresd, ahol lehet meg kell tenni mindent, a lehető legkisebb rosszat választva. Tudom, ehhez lélekjelenlét, meg sokminden más is kell. Így közelítsd meg: úgy vezess, hogy rád vadászik az összes többi ;)

Értelek, de tényleg! ;)

Viszont vannak esetek, amikor egyszerűen nem lehet mit tenni. Erre megint jó példa a Veszprémi eset, vagy a múltheti Herendi csattanás. A ködből elővillant szemből a kamion. Szegény gyereknek pislogni sem volt ideje, nem cselekedni bármit is. 24 éves volt, vétlen a balesetben!
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#264 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:30

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:25

Értelek, de tényleg! ;)

Viszont vannak esetek, amikor egyszerűen nem lehet mit tenni. Erre megint jó példa a Veszprémi eset, vagy a múltheti Herendi csattanás. A ködből elővillant szemből a kamion. Szegény gyereknek pislogni sem volt ideje, nem cselekedni bármit is. 24 éves volt, vétlen a balesetben!

Rendben, a lelki békéd fontosabb. Én nem hirdetek ítéletet, az a bíróság dolga.

#265 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:33

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:19

Nem azért, hogy kötekedjek, de ez most vicc, vagy mi?

Nem vicc, én sem vagyok szent, néha azért nem közlekednék magammal szemben ;)

#266 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:37

Te, és magyarázd el már nekem, hogy amikor ott várakoznak szépen sorban, álló helyzetben, akkor mit lehetne jobban, körültekintőbben tenni?
Lehet, hogy mégse a vétlen autós kurva anyját?

Esetleg volna valami ejnyebejnye a vétkesnek is?

Ele nem tudom képzelni, hogy amikor a vétlen észleli, hogy nagy szar van, akkor eljátszaná az igazságosztót, hogy 'namostazértisnekimegyek,hogymegkapjaamagáét'!
Mindenki szeret élni és félti a tyúkszarost. Ki-ki a maga módján igyekszik elkerülni a tragédiát...

Szerkesztette: *Macika* 2006. 02. 22. 22:40 -kor

Gondolkoztál már ma?

#267 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:45

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:40

Ezt fejtsd ki légyszi bővebben! Mi a probléma vele szerinted?

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:11

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#268 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:47

Macika!

Te sem vagy bíró, hogy ítéletet hirdess. Se nem Isten. Olvass és talán egyszer megérted. Ne azokra koncentrálj amelyek menthetetlenek, ezek a statisztikák negyedét sem érik el. Ha az a másik 75-80% is mindent megtenne akkor az évi 1300-as szám, a közúti hullák száma, 300-ra csökkenne! Így világos?

Szerkesztette: tolvaly 2006. 02. 22. 22:48 -kor

#269 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:47

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:30

Rendben, a lelki békéd fontosabb. Én nem hirdetek ítéletet, az a bíróság dolga.

Faszom a lelki békémbe, nem érdekel ez. A herendi ügyhöz nem kellett bíróság, elég volt a helyszíni szemle és a balesetet okozó kamionos vallomása. :eek:

#270 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:49

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:47

Faszom a lelki békémbe, nem érdekel ez. A herendi ügyhöz nem kellett bíróság, elég volt a helyszíni szemle és a balesetet okozó kamionos vallomása. :eek:

Eggyel feljebb, ami Macikának ment! Neked is :D

#271 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:51

Te ebből ítélsz meg egy szakmát? Ebből ítéled meg az országban dolgozó több ezer szakoktatót?

Csak gratulálni tudok hozzá!

#272 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:51

Te ebből ítélsz meg egy szakmát? Ebből ítéled meg az országban dolgozó több ezer szakoktatót?

Ennek most mi köze a halálos balesetekhez? Az általad említett szakmában is ugyanakkora a hozzá nem értők, alkalmatlanok száma, mint az összes többi területen. Ez nem tartozik a témához.
Ezek szerint még mindig nem világos, mit is akarok elmondani :confused:

A balesetek fő okozója a saját képesség túlértékelés, nem megfelelően felmért jármű-út&látási viszony.
A túlhajszolt emberek tűrőképességének rohamos csökkenése. Innét jönnek azok a kérdések amiket feszegetek. Az áldozattá válás.

#273 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:01

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:47

Macika!

Te sem vagy bíró, hogy ítéletet hirdess. Se nem Isten. Olvass és talán egyszer megérted. Ne azokra koncentrálj amelyek menthetetlenek, ezek a statisztikák negyedét sem érik el. Ha az a másik 75-80% is mindent megtenne akkor az évi 1300-as szám, a közúti hullák száma, 300-ra csökkenne! Így világos?

Csak tudnám, ezeket a %-okat, meg adatokat honnan hámoztad ki? Ha szabályosan közlekedne a sok fasz, akkor tényleg csökkennének azok a számok, sőt nem is lennének ott számok, mert nem lenne baleset. Kivéve azt az évi 3 műszaki hibát.

De tudom, most jön, hogy akko' bedugul Párizs....... :omg:  :nevet2:

#274 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:03

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:00

Ennek most mi köze a halálos balesetekhez? Az általad említett szakmában is ugyanakkora a hozzá nem értők, alkalmatlanok száma, mint az összes többi területen. Ez nem tartozik a témához.
Ezek szerint még mindig nem világos, mit is akarok elmondani :confused:

A balesetek fő okozója a saját képesség túlértékelés, nem megfelelően felmért jármű-út&látási viszony.
A túlhajszolt emberek tűrőképességének rohamos csökkenése. Innét jönnek azok a kérdések amiket feszegetek. Az áldozattá válás.

Bocsánat, nem neked szólt!

Ezt ídéztem, de mivel ezek is ídézetek voltak, nem látszódtak, az én hsz-mben.

Idézet

Létrehozva: 2006. febr. 22., szerda - 22:45   
Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Idézet (Lauda @ 2006. febr. 22., szerda - 20:40)
Ezt fejtsd ki légyszi bővebben! Mi a probléma vele szerinted?

Idézet (debaj @ 2006. febr. 22., szerda - 12:11)
Nagyobb gyerek, asszony hátra, kisebb gyerek az oktató ölébe.

#275 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:11

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 0:01

Csak tudnám, ezeket a %-okat, meg adatokat honnan hámoztad ki? Ha szabályosan közlekedne a sok fasz, akkor tényleg csökkennének azok a számok, sőt nem is lennének ott számok, mert nem lenne baleset. Kivéve azt az évi 3 műszaki hibát.

Az ittasak elvisznek tíz százalékot az összes okozóból, de ezt csak szesztilalommal lehetne megoldani :D ezért ki is hagytam.
A műszaki szakértő által is megállapított műszaki ok még 1% sincs. Aki műszaki hiba miatt vált okozóvá, 80%-ban tudott a gépjárműve hibájáról!!! Tehát innét nem műszaki hiba,hanem személyi felelősség állapítható meg. Ez is döbbenetes!

Hagyd ezt a bedugulást....

#276 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:24

úgy vezess, hogy rád vadászik az összes többi

De könyörgöm, miért van erre szükség???? Miért itt is a becsületeseknek, a jogkövetőknek kell a becstelenekhez alkalmazkodni??? Hogy még jobban elöntse az agyukat a hatalomérzés, még jobban istennek érezhessék magukat?

Már az általános iskolában is utáltam azokat, akik kihasználták másokkal szemben a saját gátlástalanságukat. Nem voltam nagyon verekedős, de pár év alatt összejött 2 igazgatói figyelmeztetés, mert 2 ilyet vertem laposra.
Gondolkoztál már ma?

#277 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:24

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:11

Az ittasak elvisznek tíz százalékot az összes okozóból, de ezt csak szesztilalommal lehetne megoldani :D ezért ki is hagytam.
A műszaki szakértő által is megállapított műszaki ok még 1% sincs. Aki műszaki hiba miatt vált okozóvá, 80%-ban tudott a gépjárműve hibájáról!!! Tehát innét nem műszaki hiba,hanem személyi felelősség állapítható meg. Ez is döbbenetes!

Legalább valamiben egyetértünk, ennek örülök! :D  ;)

Szerk: a bedugulást csak azért írtam, mert ha a szabályos közlekedést szóba meri hozni valaki, egyből ezt dugják a manus orra alá.
De erre is kíváncsi lennék azért, hogy mi a faszér dugult be a város ettől. Ebből az fog lejönni, hogy a szabálytalankodók mentenek meg minket a közlekedési kásoztól. Röhejes...... :nevet:

Szerkesztette: Lauda 2006. 02. 22. 23:29 -kor

#278 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:29

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:11

A ittasság 10 % csak?
Na akkor olvasgass még!
Majdnem 25 % a balesetokozásoknál az ittasság vagy bódult állapotban vezetés tényállása!!!
Azaz minden 5. balesetben szerepet játszott az alkohol vagy valamilyen kábító/bódítószer.

A műszaki hibás megfogalmazásoddal viszont maradéktalanul egyetértek.

A párizsi bedugulást már harmadszorra hozták fel, és mindannyiszor más. Ráadásul szóbeszéden kívül még semmi konkrétum nem látott napvilágot belőle.
Gondolkoztál már ma?

#279 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:01

Lehet hozni sokkal több példát arra, amikor a vétlen nem tudta elkerülni. Mi lenne, ha hoznánk olyan példákat, amikor a leendő vétlen elkerülte? Olyan persze nincs, mert senki nem tud róla, csak aki átélte, személy szerint csak háromról tudok. Feltételezem, hogy sokkal több, nem halálos balesettel végződő dynomen (remélem, jól írom) van, mint ahány halálos áldozatot követel. Csak ezek nem kerülnek fel a lánglovagok oldalára...

Továbbgondolás: tolvaly azt akarja mondani, hogy az elkerülhető, de el nem került balesetekből kellene átpakolni az elkerült balesetek közé. És biz' olyat rengeteg látni, amikor megfelelő reakcióval (nem versenyzői képességekkel, csak gyakorlással, ahol nem a forgalmi rutinra gondolok) valószínűleg / esetleg / talán kivédhető lett volna ha nem is a baleset, de a haláleset.

#280 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:55

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 22:51

Ez csak egy kiragadott példa volt.
Tiszteletem a tehetséges, és szakmájukat jól tudó oktatóknak, de Bp-n autózva érdekes dolgokat látni.
Bizonyos városrészeket ellepnek az oktatókocsik, pl. Egérút és környéke, Nagykőrösi út-M5 kivezető szakasz, és "valakiknek" meggyőződése az, hogy a tanuló képes a forgalom ritmusát felvenni, ezáltal nem gátolja az (egyébként szabályosan) 60-70-nel közlekedőket.
Amikor átnézel a tanulókocsiba, a kormánynál Mr/Ms/Mrs Görcsöcske, fehéredő ujjakkal, üveges tekintettel, égnek meredő hajjal.
Láttam már olyan oktatókocsit is, amelyikről oktatófilmet lehetett volna készíteni, hogy hogyan NE közlekedjünk. Az autóban egyetlen ember ült, sajnos a volánnál. Gondolom, nem a tanulócsente el a kocsit.
A szakmáról még annyit, hogy amikor el akartam menni oktatni oda, ahol magam is tanultam, nem az volt fontos, hogy tudok-e vezetni, hanem, hogy érettségim van-e.
Ma meg már az írástudatlannak is joga van autót vezetni.
Akinek meg nincs jogsija, az nem ismer(heti) a szabályokat, ezért kisebb súlyú a büntetése, mint egy jogosítvánnyal rendelkezőnek. (Érdi eset)
A közlekedés oktatását vissza kéne vinni az óvodába-iskolába, és ha az alapismeretek megvannak, akkor engedni a kerékpározást, később mopedezést, így talán alkalmas lesz arra, hogy komolyabb járművet is vezessen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »