HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:44

Lauda, senki nem mondta, hogy a KRESZ-t le kell kaksizni, csak azt, hogy nem lehet komplett életszerű szabályzást hozni. Linket nem tudok adni, mert nem, az francia taxisok tavalyelőtt(?) bedugították Párizst azzal, hogy minden KRESZ pontot betartottak. :)

Szerkesztette: Omega 2006. 02. 21. 21:45 -kor

#222 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:45

Lauda! A motorosaidat te is úgy engeded el, hogy úgy vezessetek, mindenki rátok vadászik :cool:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#223 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:58

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:36

És engem sem, amikor azt mondtam, hogy ilyen elven ne lépjen ki senki az utcára, mert bármikor agyonütheti egy tetőcserép. :)

Macika esete is olyan, amire abszolút nem lehet elméleti okoskodással felkészülni. Közlekedsz, jön egy marha, és ha nincs szerencséd, akkor véged van.
Ennyi.
Itt nem segít az elmélet. :)
Nem lehet, és nem is kell túl görcsösnek lenni, ez tarthatatlan elméleti maszlag, marhaság.

Pontosan, ha nincs szerencséd, annyi. De legalább saját magunk ne tegyünk érte.

A tetőcserépre visszatérve, hány ember halálát okozta ez? És mennyiét ezek be nem tartása/leszarása?:

34. § (1) Előzni abban az esetben szabad, ha

a) az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre - az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja;

d) az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;

e) a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.

(6) Az előzés végrehajtását a sebesség fokozásával, balra húzódással vagy más módon akadályozni nem szabad.

(8) Tilos előzni:

a) kijelölt gyalogosátkelőhelyen és közvetlenül a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt;

c) be nem látható útkanyarulatban, illetőleg bukkanóban, kivéve, ha az úttesten egyirányú forgalom van, vagy záróvonal van felfestve és az előzés annak érintése nélkül végrehajtható;

:)

Tudom, most jön az, hogy  elméleti ember vagyok, pedig még egy métert sem vezettem......
Be kellene látni, hogy a közlekedési baleseteket nem a durrdefekt okozza..... :omg:

Szerkesztette: Lauda 2006. 02. 21. 22:00 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#224 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:04

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:45

Lauda! A motorosaidat te is úgy engeded el, hogy úgy vezessetek, mindenki rátok vadászik :cool:

Egy fenét. Amíg ezt végre nem hajtják 5 km hosszan, addig senki nem megy sehová.....

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:sandor:  :pokeas2:  :nevet2:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#225 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:14

Akkor tudom már a sok segg hol tanult :D

#226 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:19

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 22:14

Akkor tudom már a sok segg hol tanult :D

Ezt egyik órán lőttem:

Kép

Pedig én mondtam, hogy kötelező a sisak....... :reklamacio:  :nevet2:  :nevet2:

#227 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:22

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 23:19

Ezt egyik órán lőttem:

Kép

Pedig én mondtam, hogy kötelező a sisak....... :reklamacio:  :nevet2:  :nevet2:

A teremcross az volt amikor rá akartál mászni, a pin@ meg menekült :D

#228 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:33

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 22:22

A teremcross az volt amikor rá akartál mászni, a pin@ meg menekült :D

:omg:  :nevet:

A vad motorozás mélyrehatoló élményét próbáltam éreztetni....... :nevet:  :nevet:

#229 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 23:33

:omg:  :nevet:

A vad motorozás mélyrehatoló élményét próbáltam éreztetni....... :nevet:  :nevet:

Ma megvolt! Amit el tudtam eddig képzelni, minden. Aszfalt, homok, sár, avar, befagyott pocsolya, méteres susnyákban 4km, lápbafekvés 20centis víz a fű mélyén....mint a disznók úgy néztünk ki  :cool:

#230 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:50

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 22:36

Ma megvolt! Amit el tudtam eddig képzelni, minden. Aszfalt, homok, sár, avar, befagyott pocsolya, méteres susnyákban 4km, lápbafekvés 20centis víz a fű mélyén....mint a disznók úgy néztünk ki  :cool:

Hú bakker, király lehetett! :D  Én is gondolkodom, hogy benevezek majd egy krosszmocira, most egyenlőre a kocsit törlesztem. Na nem valami milliós gépre gondolok, az se baj ha 50 köbc.-re van vizsgáztatva, vagy egyéb susmákok. Kertek alatt ripsz-ropsz a bakonyba vagy, ott meg aztán fogjom meg aki tud. :Đ

#231 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 22:59

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 23:50

Hú bakker, király lehetett! :D  Én is gondolkodom, hogy benevezek majd egy krosszmocira, most egyenlőre a kocsit törlesztem. Na nem valami milliós gépre gondolok, az se baj ha 50 köbc.-re van vizsgáztatva, vagy egyéb susmákok. Kertek alatt ripsz-ropsz a bakonyba vagy, ott meg aztán fogjom meg aki tud. :Đ

Az nem jó, én is kerestem a vasat magamalá fél évig, mindent kipróbáltam, a cross nem jó mert kicsi a tankja, a kétütemű meg sokat zabál. DRZ400 mellett döntöttem.

#232 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 23:28

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:44

Lauda, senki nem mondta, hogy a KRESZ-t le kell kaksizni, csak azt, hogy nem lehet komplett életszerű szabályzást hozni. Linket nem tudok adni, mert nem, az francia taxisok tavalyelőtt(?) bedugították Párizst azzal, hogy minden KRESZ pontot betartottak. :)

Na hadd lássam már azt a linket (a múltkor még nem volt meg)!!!
Kifejezetten érdekel most már (csak könyörgöm, ne franciául legyen! :))

Utána meg el lehetne beszélgetni, hogy milyen egyezség alapján lehetne kiválogatni azokat a KRESZ-szabályokat, amiket mégis be kéne tartani, és mik azok, amiket egyáltalán nem. Na de ehhez valami egyezség kellene. Szerintem lehetetlen kivitelezni.

Gyanítom, hogy sokkal jobb ennél az a módszer, ami kialakult - és sajnos működik is - nálunk, nevezetesen hogy a betartandó KRESZ szabályok száma fordítottan arányos az autó értékével. Külön bonus jár a német autók vezetőinek, a Golfosoknak, a Passatosoknak, Audisoknak, BMW-seknek, amennyiben az autó (kora miatti) értéke alapján nem kerülnének be a kivételezettek csoportjába.
Aztán kicsit mostohagyerek (de azért a kivételezettek különleges családjába tartozik) a koromfeketére sötétített, ültett, kanárisárga háromajtós régi Swift is (lila neonnal az alján), illetve az új modell.
Gondolkoztál már ma?

#233 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:00

Idézet: fram - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:12

Mindenki tudja, hogyan szól a KRESZ, csak egyszerűen ha betartanád, még nagyobb káosz/dugó lenne.

Ha a KRESZben írtakhoz ragaszkodnánk, akkor délután, dugóban a körúton jó eséllyel ott állhatnánk a Podmaniczkynél a Nyugati felé egészen addig, míg a mögöttünk levők jól meg nem vernek. Vagy behajtunk a sraffozott kereszteződésbe, ráállunk a zebrára. Mert amikor pont sárgára vált a lámpa, akkor megindul a kocsisor és lesz hely... amit a piros alatt fullra feltöltenek a Podmaniczky felől a körútra (szabályosan) kanyarodók.

Ebben a szituációban csak annyi ellentmondás, hogy a kanyarodók sem hajthatnának be a kereszteződésbe a lámpaváltásnál, hiszen abban a pillanatban az előttük feltorlódott sor miatt még ők sem tudnák a kereszteződést karantáltan elhagyni a lámpaváltás előtt. Tehát a köv. lámpánál mégis csak Te tudnál átmenni, majd később - talán - ők.

A gond ugye csak az, hogy ez nem működik, mert szinte mindenki tolakszik, és aki nem akar, az vagy nem jut sehova, vagy letolják az útról azok, akik mégis mennének.

Szóval egyetértek azzal, hogy a KRESZ szabályokat alkalmazni kell tudni és nem betű szerint betartani.

#234 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 23:28

Link
nem franica  :D  :p

#235 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 23:28

Utána meg el lehetne beszélgetni, hogy milyen egyezség alapján lehetne kiválogatni azokat a KRESZ-szabályokat, amiket mégis be kéne tartani, és mik azok, amiket egyáltalán nem. Na de ehhez valami egyezség kellene. Szerintem lehetetlen kivitelezni.

Gyanítom, hogy sokkal jobb ennél az a módszer, ami kialakult - és sajnos működik is - nálunk, nevezetesen hogy a betartandó KRESZ szabályok száma fordítottan arányos az autó értékével. Külön bonus jár a német autók vezetőinek, a Golfosoknak, a Passatosoknak, Audisoknak, BMW-seknek, amennyiben az autó (kora miatti) értéke alapján nem kerülnének be a kivételezettek csoportjába.
Aztán kicsit mostohagyerek (de azért a kivételezettek különleges családjába tartozik) a koromfeketére sötétített, ültett, kanárisárga háromajtós régi Swift is (lila neonnal az alján), illetve az új modell.

Ki lehetne magozni egy csomó hülyeséget, a totalcar honlapján elég szép példák vannak. Kezdve az autópályás 130-tól, a főútvonalas 60-as táblákon át a kinnt felejtett 30-as táblákig.
A másik meg, hogy rendben van tartsa mindenki a sebességhatárt, de menjen is mindenki annyival, mert a faszom kivan a suzukis, wartburgos, kalapos tatkókkal akik 30-al közlekednek. Vagy nem kell autóba ülni, vagy pedig vegye föl a forgalom ritmusát. És igen el kéne már felejteni, hogy trabantokhoz igazítjuk a határokat.

#236 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:50

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:33

a) Kezdve az autópályás 130-tól
b) A másik meg, hogy rendben van tartsa mindenki a sebességhatárt, de menjen is mindenki annyival ... akik 30-al közlekednek. Vagy nem kell autóba ülni, vagy pedig vegye föl a forgalom ritmusát.
c) És igen el kéne már felejteni, hogy trabantokhoz igazítjuk a határokat.

a) Németországban ismételten, sokadjára is téma, hogy megszüntetik a korlátlanságot, 130 km/h-ban maximálva az engedélyezett sebességet. Az összes többi európai országban már régen a 130 van érvényben.
Na persze, tudom én, mert ott amatőrök vezetnek, ráadásul szar autókkal. Ide Magyarországra valami nagyobb határ kéne, mert tele vagyunk fáin zseni vezetőkkel. A baj csak, hogy hetente elfogy belőlük pár db a hétvégi balesetekben...

b) Bízzunk benne, hogy Te is megéred, hogy megöregszel. Na nem nagyon, csak mondjuk 45-50 évesre. Amikor már csak tél elején tudod elkapni röptében a legyet, és azt is csak akkor, ha a légy is akarja.
Na, majd akkor térjünk vissza arra, ki jogosult vezetni és mi jelent nagyobb veszélyt a TÖBBI közlekedőre nézve, ha belezavarjuk a 70-be őket, de ők nem érzik biztonságosnak, vagy ha hagyjuk, hogy 30-cal menjenek és kerülgetjük őket. Mert ahhoz nincs jogod, hogy 40 év felett mindekit eltakaríts az útból, hogy Te száguldozhass. Mert ez olyan fokú önzőség lenne, ami még Tőled is sok.

c) Fene tudja, mostanában nem nagyon hallottam elszállt Trabantosról. A mostani sebességhatárokat más - komolyabb - autóval senki sem akarja betartani, hullanak is szépen.
Gondolod, ha magasabbak lennének a határok, akkor nem pont ugyanennyivel mennének azok, akik leszarják ma is az egész szabályosdit?
SZERINTED mi változna? Nem lenne lelkiismeredfurdallása a Passatosnak, mert 85-tel ment lakott területen, ahol 50-nel lehetne? SZERINTED MOST VAN NEKI???
Gondolkoztál már ma?

#237 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:55

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 10:29

Link
nem franica  :D  :p

Ennél komolyabbnak gondoltam a felvetésedet...

Ezek szerint csak a szád járt, hogy tudsz linket adni?
Vagy netán most csak mellékattintottál?
Gondolkoztál már ma?

#238 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:55

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:50

b) Bízzunk benne, hogy Te is megéred, hogy megöregszel. Na nem nagyon, csak mondjuk 45-50 évesre. Amikor már csak tél elején tudod elkapni röptében a legyet, és azt is csak akkor, ha a légy is akarja.
Na, majd akkor térjünk vissza arra, ki jogosult vezetni és mi jelent nagyobb veszélyt a TÖBBI közlekedőre nézve, ha belezavarjuk a 70-be őket, de ők nem érzik biztonságosnak, vagy ha hagyjuk, hogy 30-cal menjenek és kerülgetjük őket. Mert ahhoz nincs jogod, hogy 40 év felett mindekit eltakaríts az útból, hogy Te száguldozhass. Mert ez olyan fokú önzőség lenne, ami még Tőled is sok.

Már megint demagóg vagy, holnap már 35 évet fogsz írni? Ez nincs korhoz kötve, ne haragudj, de aki csak 30-al tud kolbászolni a 70-es szakaszon, az igenis adja el az autóját, és ne próbálkozzon. Akkor is ha 40 éves, és akkor is ha 80.

#239 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:57

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:50

SZERINTED mi változna? Nem lenne lelkiismeredfurdallása a Passatosnak, mert 85-tel ment lakott területen, ahol 50-nel lehetne? SZERINTED MOST VAN NEKI???

Ez is kicsavarása a dolgoknak, szerintem senki sem szeretne nagyobb sebességhatárokat lakott területen. Hanem ott legyenek magasabbak, ahol alkalmasak az útviszonyok rá autópályán ne 130 legyen, és országúton ne 90. Senki sem akar városban száguldozni, ill aki akar az úgyis megteszi, ha 200 az M7-esen a sebességhatár és akkor is ha 20.

#240 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:55

Már megint demagóg vagy, holnap már 35 évet fogsz írni? Ez nincs korhoz kötve, ne haragudj, de aki csak 30-al tud kolbászolni a 70-es szakaszon, az igenis adja el az autóját, és ne próbálkozzon. Akkor is ha 40 éves, és akkor is ha 80.

Legalább annyira demagóg azt írni, hogy a közlekedésben részt vesznek olyanok, akik max. a 30 km/h-t tartják biztonságosnak. Bocsi.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.