Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:50
a) Németországban ismételten, sokadjára is téma, hogy megszüntetik a korlátlanságot, 130 km/h-ban maximálva az engedélyezett sebességet. Az összes többi európai országban már régen a 130 van érvényben.
Na persze, tudom én, mert ott amatőrök vezetnek, ráadásul szar autókkal. Ide Magyarországra valami nagyobb határ kéne, mert tele vagyunk fáin zseni vezetőkkel. A baj csak, hogy hetente elfogy belőlük pár db a hétvégi balesetekben...
b) Bízzunk benne, hogy Te is megéred, hogy megöregszel. Na nem nagyon, csak mondjuk 45-50 évesre. Amikor már csak tél elején tudod elkapni röptében a legyet, és azt is csak akkor, ha a légy is akarja.
Na, majd akkor térjünk vissza arra, ki jogosult vezetni és mi jelent nagyobb veszélyt a TÖBBI közlekedőre nézve, ha belezavarjuk a 70-be őket, de ők nem érzik biztonságosnak, vagy ha hagyjuk, hogy 30-cal menjenek és kerülgetjük őket. Mert ahhoz nincs jogod, hogy 40 év felett mindekit eltakaríts az útból, hogy Te száguldozhass. Mert ez olyan fokú önzőség lenne, ami még Tőled is sok.
c) Fene tudja, mostanában nem nagyon hallottam elszállt Trabantosról. A mostani sebességhatárokat más - komolyabb - autóval senki sem akarja betartani, hullanak is szépen.
Gondolod, ha magasabbak lennének a határok, akkor nem pont ugyanennyivel mennének azok, akik leszarják ma is az egész szabályosdit?
SZERINTED mi változna? Nem lenne lelkiismeredfurdallása a Passatosnak, mert 85-tel ment lakott területen, ahol 50-nel lehetne? SZERINTED MOST VAN NEKI???
Légyszíves olvassátok el mégegyszer, amit írt Macika, és gondolkodjatok el rajta, ne kössetek bele egyből, meg demagógozzatok.
Szinte egész európában ezek a sebességhatárok, mi ez a trabanthoz mérik a sebességeket hülyeség?
A sebességhatárokat a közlekedők 99%-a nem tatrtja be, akkor meg mi a f@sznak kéne módosítani őket? Mindenki ugyanannyival menne, mint eddig.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!