HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 23. 22:32

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:49

Hiszen azon a párszor pártízórán rohadtul nem tanul meg senki vezetni, viszont megtanulhat vezetni tanulni és odafigyelni.

Volt alkalmam németországi tartózkodásom alatt belelátni a kinti oktatás mikéntjébe (egyik bennszülött kollégám akkor szerezte meg a jogsiját (akkor kezdte a gyakorlatot)).
Elmondása (és személyes tapasztalatom) alapján számottevő különbség nem tapasztaltható a két módszer között (a kötelező/szokásos óraszám is megegyezik), a különbség ismét kizárólag az EMBEREKBEN és a kulturáltságban keresendő.
Azokban az emberekben, akik megszokták, hogy életüket SZABÁLYOK között kell éljék. És akik képesek felfogni, hogy ha egy szabályt be kell tartani, az nem azért van, hogy a rend őre és főleg az állam megszedhesse magát a birságokból, hanem hogy mások bizonyos dolgokhoz való joga ne sérüljön.
Emiatt nem látni szemetelő embert a német városokban, amiatt állnak meg a kijelölt gyalogátlekőhely előtt kint MINDEN esetben, ha van gyalogos ott és még sorolhatnám.
Nálunk napi túlélési valóság-gyakorlattá lett a zebrán álló kocsisor előtt úgy áthaladni, hogy a belső sávban a sor mellett 70-nel elhaladó úrvezetők na gázolják sszarrá a b. puhatestűeket. És még szintén lehetne sorolni.
És ez így is marad, ameddig az 'Egy mindenkiért, mindenki ÉRTEM' felfogás lesz a menő.
Gondolkoztál már ma?

#302 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 22:38

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:49

Hogy mi? Az, hogy túl lágy. Vezetői képzés ott kezdődik, mint amit én kaptam 'MHSZ' hivatásos jogosítvány. A Magyar Honvédség felé jelezni kellett, hogy Te igenis leszel katona, s majdan szeretnél teherautózni, támogassák a jogsit. És akkor a helyileg legközelebbi szerződött iskolába bekerültél.
Az iskolában megtanítottak a fegyelemre, tükörből vezetni, úttartani, figyelni, spiccen nyomni a gázt. Az én oktatóm a fülkeemelő vassal a kezében ordibált rám, hogy "pöcsorrúúúúúú, nem jár a fejed ki nézi a tükröt b*zmeg?!". :) Vagy "negyvennel tötyörögsz fütyikém, mit gondolsz mi a dinamikus haladás?"; aztán mikor a deffenzív vezetés oktatása következett, a belém nevelt önbizalmat elvette a fékre lépve és a veszélyekre a figyelmet felhívva az oktató.  :smoker:
A vizsgákon nem volt hibapontom, a fejemben zűrzavarral kerültem ki a közlekedésbe, ahogyan kell(ene) is! Hiszen azon a párszor pártízórán rohadtul nem tanul meg senki vezetni, viszont megtanulhat vezetni tanulni és odafigyelni.

;)

Egyvalamire tanítanak meg, átmenni a vizsgán. A többit az ember autodidakta módon sajátítja el.
Bátyám ZIL-en tanult, vasdoronggal a kezében ült mellette az oktató arra az esetre, ha többet lenne a lába a kuplungon a kelleténél. :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#303 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 22:40

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 23:38

Egyvalamire tanítanak meg, átmenni a vizsgán. A többit az ember autodidakta módon sajátítja el.
Bátyám ZIL-en tanult, vasdoronggal a kezében ült mellette az oktató arra az esetre, ha többet lenne a lába a kuplungon a kelleténél. :D

Ezért nem jó a mai oktatók módszere. Akik csak leszopatják az idióta szőke nőket, azok meg élvezik és hülyék maradnak. :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#304 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 22:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 23:32

Volt alkalmam németországi tartózkodásom alatt belelátni a kinti oktatás mikéntjébe (egyik bennszülött kollégám akkor szerezte meg a jogsiját (akkor kezdte a gyakorlatot)).
Elmondása (és személyes tapasztalatom) alapján számottevő különbség nem tapasztaltható a két módszer között (a kötelező/szokásos óraszám is megegyezik), a különbség ismét kizárólag az EMBEREKBEN és a kulturáltságban keresendő.
Azokban az emberekben, akik megszokták, hogy életüket SZABÁLYOK között kell éljék. És akik képesek felfogni, hogy ha egy szabályt be kell tartani, az nem azért van, hogy a rend őre és főleg az állam megszedhesse magát a birságokból, hanem hogy mások bizonyos dolgokhoz való joga ne sérüljön.
Emiatt nem látni szemetelő embert a német városokban, amiatt állnak meg a kijelölt gyalogátlekőhely előtt kint MINDEN esetben, ha van gyalogos ott és még sorolhatnám.
Nálunk napi túlélési valóság-gyakorlattá lett a zebrán álló kocsisor előtt úgy áthaladni, hogy a belső sávban a sor mellett 70-nel elhaladó úrvezetők na gázolják sszarrá a b. puhatestűeket. És még szintén lehetne sorolni.
És ez így is marad, ameddig az 'Egy mindenkiért, mindenki ÉRTEM' felfogás lesz a menő.

Az NDK-ban volt hírhedt a képzés, 11 órával már vizsgáztak, megis látszott a vezetésükön, idősebbek ma is felfedezni vélik a vonásokat a Balatonra érkező német túristákon. :)

"És akik képesek felfogni, hogy ha egy szabályt be kell tartani, az nem azért van, hogy a rend őre és főleg az állam megszedhesse magát a birságokból, hanem hogy mások bizonyos dolgokhoz való joga ne sérüljön."

Ez egy lényeges mondat, ugyanis ott valóban nem erra megy ki a játék, nemlátni kint felejtett korlátozásokat mögöttük trafizó rendőrökkel, ott ennél vmiért fontosabbnak tartják, hogy iskolák környékére helyezzék azokat a trafikat.  :up:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#305 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 23:47

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:03

Már ezzel is célozgattál az előbb arra, hogy csak a lúzerek halnak meg, mert miért ne lehetne elkerülni azt a balesetet.

Nem céloztam semmire. Természetesen, aki a lámpánál áll és letarolja a kamion, az tehetetlen.

Elmesélek egy sztorit: ismerős békésen autózgat, egyszer csak szemből kivág a lassú teherautó mögül egy autó. Ismerős satu, kb. 20-30-ig le tud lassítani. Szembejövő fékezés, kormányzás nélkül bele.

Igaz, itt ugyan a vétkes volt az, aki végülis nem tett semmit az elkerülésért, de a lényeg ugyanaz: egy rakás előidézett hiba van, ami nem szükségszerűen vezet balesethez, csak nem megfelelő reakció esetén.

Örülnék neki, ha feltételeznéd rólam, hogy nem csak végletekben tudok gondolkodni.

#306 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:14

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:47

"És akik képesek felfogni, hogy ha egy szabályt be kell tartani, az nem azért van, hogy a rend őre és főleg az állam megszedhesse magát a birságokból, hanem hogy mások bizonyos dolgokhoz való joga ne sérüljön."

Ez egy lényeges mondat, ugyanis ott valóban nem erra megy ki a játék, nemlátni kint felejtett korlátozásokat mögöttük trafizó rendőrökkel, ott ennél vmiért fontosabbnak tartják, hogy iskolák környékére helyezzék azokat a trafikat.  :up:

Ezt értem.

De ha megtörtént a baj, kíváncsi lennék, mennyi vígaszt adna a gyászban, mennyire lennél toleráns a hasonlóan gondolkodó okozóval szemben, hogy a baleset elkerülhető lett volna, ha nem lenne ott a sok "kint felejtett", "szopatásból direkt kinthagyott" tábla. És csak megszokásból sem vette figyelembe stb. stb. kifogás.....

Akkor ehhez mérten is kéne vezetni és nem másra hárítani a felelősséget.

A kresz nem ismer olyat, hogy:
sebességkorlátozó tábla, de egyéni elbírálás alapján megszeghető.

Az autósok sokszor azzal jönnek (lásd pl. milyen autót érdemes venni topicban téli gumi ps nyári télen),
hogy rajtuk verik el a port, rájuk hárítják a felelősséget stb.
Itt meg mást se hallok, mint hogy mindenért a KRESZ, a közútkezelő, a pénzéhes rendőrség a hibás, egyedül a vétkes sofőr nem.

És végül 1-2 gondolat:

1. Én is felülbírálom néha a szabályokat, de ha ilyen szituban bajt okozok (hála égnek eddig megúsztam), nem másokban keresek hibát, nem azt nézem, hogy ő mit tehetett volna még jobban, hanem elgondolkozok, hogy fasz voltam. És legközelebb ugyanilyen esetben próbálom nem elkövetni ugyanazt a baromságot.

2. Nem azt számolják, mennyit kerültél el a k. nagy rutinoddal, hanem azt jegyzik, mikor haltál bele az elsőbe  :rolleyes: , amit nem tudtál kivédeni.
Ha a nejed vétlenül ottmarad, mert nem volt annyira gyakorlott, hogy elkerülje a balesetet, ő is hibás???

3. Mindenki követ(ett) el faszságot és az a mázlija, hogy a többi résztvevő rutinos, így elmarad a végzet. De ha egyszer nem így van, tényleg látatlanban halálra ítélendő a vétkes? (az áldozat családja szemszögéből valószínűleg sokáig igen). Tényleg azonnal meg kell kövezni? Nem lehet, hogy először tapasztalta meg, hogy ez a forgalmi helyzet életveszélyes, csak neki nem volt őrangyala?

Szóval szerintem itt nem minden fekete és fehér.
Nem biztos, hogy az okozó minden esetben megfontolt bűnöző. De azt sem mondom, hogy minden hibás véletlenül, rutintalanságból hibázott.
Viszont azt sem gondolom, hogy általánosítani kéne, hogy minden áldozat rutintalan.

Remélem nem voltam túl kesze-kusza, de végigolvasva az utolsó kb. 50 hsz.-t sokszor felforrt az agyam a végletek véleményét olvasva, de próbáltam egyszerre lereagálni.

Szerkesztette: roo760 2006. 02. 24. 00:20 -kor

#307 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:42

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:47

Én a nyugati oldalon voltam, és nem láttam nagyon trafit sem autópályán, sem iskolák környékén.
Ennek ellenére mindeki a megengedett sebességgel ment. Bizony, BMW-vel is. Meg Mercivel is. Mert hogy lehet vele annyival menni!
Tudom, hogy nem lehet felvágni azzal, hogy valaki szabálytisztelő, tudom, hogy a falkában az a legmenőbb egyed, aki a legtöbb szabálytalanságot meri megcsinálni, na de egyszer mindenkinek meg kéne (minél hamarabb) komolyodni, még mielőtt késő lenne.

Én szeretném, ha itthon sem arra menne ki a játék. Sőt, itthon sem szeretnék trafit látni.
Csak felnőtt módon, éretten gondolkodva vezetőket.

A 'kint hagyott táblák' pedig rosz duma. Aki leszarja a kinthagyott táblákat, az leszarja azt is, akkor is, ha valami indokoltan van kint, vagy egészen egyszerűen csak lakott terület.

És itt nem azt értem, hogy 60-as táblánál 72-vel megy. Mert az 10-emberből 10-zel előfordult már nem is egyszer. Hanem azt, hogy lejőve Füzesabonynál az autópályáról, a 33-ason is megy tovább a lakott területeken keresztül 90-100-zal (napi soktucatnyi autós tesz így!!!). És nem kinthagyottak a táblák.
Én elhiszem, hogy k. lassú a 130-150 után az 50, na de az ott lakóknak is vannak jogaik, az élethez való joguk pl. egyenértékű bárkiével!!!
Gondolkoztál már ma?

#308 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 06:33

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:18

Végre, még egy ember, akit megtanítottak autóvezetésre, járműkezelésre.
B: UAZ, vagy Skoda/Zsiguli? C: ZIL-en, vagy AVIA-n tanultál?

ZILen :D

Szerk.: kissé szabálytalanul először teherautón tanultam meg vezetni, mert nem volt szabad B-s kocsi. :) Persze vizsgázni előbb kellett B-ből, a C-s vizsga előtt pár kört mentem MAN-nal. :)

Szerkesztette: Omega 2006. 02. 24. 06:34 -kor

#309 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 08:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 2:42

Én a nyugati oldalon voltam, és nem láttam nagyon trafit sem autópályán, sem iskolák környékén.
Ennek ellenére mindeki a megengedett sebességgel ment. Bizony, BMW-vel is. Meg Mercivel is. Mert hogy lehet vele annyival menni!
Tudom, hogy nem lehet felvágni azzal, hogy valaki szabálytisztelő, tudom, hogy a falkában az a legmenőbb egyed, aki a legtöbb szabálytalanságot meri megcsinálni, na de egyszer mindenkinek meg kéne (minél hamarabb) komolyodni, még mielőtt késő lenne.

Én szeretném, ha itthon sem arra menne ki a játék. Sőt, itthon sem szeretnék trafit látni.
Csak felnőtt módon, éretten gondolkodva vezetőket.

A 'kint hagyott táblák' pedig rosz duma. Aki leszarja a kinthagyott táblákat, az leszarja azt is, akkor is, ha valami indokoltan van kint, vagy egészen egyszerűen csak lakott terület.

És itt nem azt értem, hogy 60-as táblánál 72-vel megy. Mert az 10-emberből 10-zel előfordult már nem is egyszer. Hanem azt, hogy lejőve Füzesabonynál az autópályáról, a 33-ason is megy tovább a lakott területeken keresztül 90-100-zal (napi soktucatnyi autós tesz így!!!). És nem kinthagyottak a táblák.
Én elhiszem, hogy k. lassú a 130-150 után az 50, na de az ott lakóknak is vannak jogaik, az élethez való joguk pl. egyenértékű bárkiével!!!

Érdekes az a jogom, hogy hajthassak a megengedett sebességgel viszont nem egyenlő bárkiével, mert televan az út bénákkal, akik viszont feltartanak. Hogy is van ez? Persze tudom, ez kit érdekel...

#310 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 08:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 2:42

Nem ismerem a statisztikát, és nem én vagyok "a nagy átlag"

Engem igenis zavarnak az építkezések után szándékosan kinthagyott táblák, különösen ha még trafiznak is mellé. De nem azért, mert megrögzött gyorshajtó lennék. Rendszeres problémám pl. hogy amikor vidékre megyek, akkor azok, akiket nagy nehezen leelőzök lakott területen kívül, a lakott területre beérve továbbra is tartva a 70-80-at visszaelőznek.

#311 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 08:46

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 8:40

Érdekes az a jogom, hogy hajthassak a megengedett sebességgel viszont nem egyenlő bárkiével, mert televan az út bénákkal, akik viszont feltartanak. Hogy is van ez? Persze tudom, ez kit érdekel...

Az nem jog, hanem lehetőség. 
Vagy talán azt is mondod, hogy a szabad mozgásban korlátoz, aki feltart? Mi alapján döntöd el, hogy erre nincs-e alapos oka? :rolleyes:

#312 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:32

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 8:46

Az nem jog, hanem lehetőség. 
Vagy talán azt is mondod, hogy a szabad mozgásban korlátoz, aki feltart? Mi alapján döntöd el, hogy erre nincs-e alapos oka? :rolleyes:

Jah a bénaság biztos alapos ok...

#313 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:33

Ne essetek már ti is a végletekbe! ;) Van ilyen is, olyan is.

#314 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:45

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:32

Miért lenne bénaság, ha lassabban megy a megengedettnél? Ezernyi oka lehet, hogy nem megy a megengedett sebességgel. Én városban vidéken tök jól elvagyok 40 körül. Néha még 30 körül is! S nem érzem magam bénának. (Igaz, nálunk az utak is olyanok, hogy :reklamacio:  ) Sima közúton se állok rá pontosan a megengedettre. Minek?
Szerintem meg bénaság az, ha állandóan gyorsabban megy valaki a megengedettnél. Mert még ahhoz sincs agya, hogy felfogja, hogy nem viccből és az Ő idegesítésére és feltartására vannak a sebességhatárok, sebességkorlátozások.  :rolleyes:

Szerkesztette: BigBear 2006. 02. 24. 09:47 -kor

42

#315 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:32

Az már gond, ha el sem tudsz képzelni más okot arra, hogy valaki nálad lassabban hajtson. :(

#316 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:03

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:57

Az már gond, ha el sem tudsz képzelni más okot arra, hogy valaki nálad lassabban hajtson. :(

Nem nálam, hanem 50-nél.

#317 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:33

Ne essetek már ti is a végletekbe! ;) Van ilyen is, olyan is.

és akkor az agresszív kismalacok egymásnak estek :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#318 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:19

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 11:03

Nem nálam, hanem 50-nél.

Te mi alapján formálsz jogot, hogy eldöntsd ki mennyivel haladjon?
Mindenki annyival megy, amennyivel tud éspervagy akar.
Az 50km a felső határ, nem az alsó. Ha nem tetszik, menj busszal, és akkor nem kell idegeskedned.

#319 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:27

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 11:19

Te mi alapján formálsz jogot, hogy eldöntsd ki mennyivel haladjon?
Mindenki annyival megy, amennyivel tud éspervagy akar.
Az 50km a felső határ, nem az alsó. Ha nem tetszik, menj busszal, és akkor nem kell idegeskedned.

Na látod erről van szó! Nekem nincs jogom eldönteni ki mennyivel halad, akkor másnak sincs azt, hogy én mennyivel megyek. És ha én 70-et érzek biztonságosnak, akkor annyit. Vagy nem jó a logika? (tekintsünk el a táblától és logikai szempontból nézzük) Ha egy érték alá lehet önkényesen menni, úgy hogy zavarom/korlátozom a másikat, akkor elvileg fölé is.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 02. 24. 11:31 -kor

#320 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:35

Érted mire akarok kilyukadni.

Ha el akarjuk távolítani az utakról a sok sztrítrészer, időzített bomba, kis szaros köcsögöket akkor ugyanezen az elven el kell távolítsuk a másik végletbe tartozókat. Csak akkor lesz rend az utakon.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 02. 24. 11:36 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.