Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 19:33
Te sem vagy tisztában a jogaikkal....sajátoddal sem
Hólánc, ködlámpa..."bármikor ha szükségesnek ítéli" viszont az első esetben max50km/o a másodikban pedig lekapcsolni, ha szemben jön valaki és elvakíthatja. Amennyiben állt a rendőr autó, elég a megállás idejére lekapcsolni. Bíróságrajárás, stb..jobban jártál hogy fizettél, utiktsg stb
Amikor visszakapod papirjaid és elköszön, akkor jön a te kérésed, száma, neve....az általa használt gk rendszáma pedig felírható szabadon.
Ezt meg tedd a telefonodba, kéznél legyen
RSZVSZ zöld szám: 06-80-201-303
Tisztában vagyok vele, csakhogy összesen harmadszor igazoltattak, nem vagyok rutinos. Amint odaadtam neki a papírokat, eszembe jutott, hogy igazolnia kellett volna magát, csak ugye fél az ember, hogy ha kötözködik, akkor a -5-ben kipakoltat, átnézi egyesével az izzókészletemet, mittudomain. Rendben volt minden egyébként. Kaptam egy csekket, majd befizetem. Amikor mondta, hogy büntetés lesz, egy másodpercig bámult rám, nem tudom, hogy csak várta a válaszomat vagy várta a papirost. Nem hiszem, hogy az utóbbi, elvégre akkor nem ezressel indított volna.
Lánc csomagtartóban volt, szembejövőt talán négyet láttam 20km alatt, izé. Azokra úgy kellett villogni, hogy vegyék le a távolságit, de tény, hogy nem kapcsoltam le a ködlámpát addig (egyébként kipróbáltuk, nem vakít - ez ettől független, csak megjegyzem). A válasz az volt az érvemre, hogy "lassabban kell hajtani". Erre nem nagyon lehet mit mondani, ez is megoldás.
Az autó állt, civil volt. Rendőr az út közepén fényvisszaver és köröz a zseblámpával.
Amikor visszakaptam a papírjaimat, megkérdeztem a nevét, jelvényszámot, felírtam a rendszámot. Utána felhívtam a 107-et (a gyöngyösiek vették fel), megkérdeztem, hogy ezhogyvanez. Meg sem várták, hogy mondjam az adatait, csak annyit mondtak, hogy "miért ne lehetne ilyet?".