HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 05. 19:40

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 20:25

:offtopic:
Azért irigylem a kitartásod. :) Nálam ez úgy működik, hogy elmondom az álláspontom, valaki reagál rá egy "szépet" mert nem érti (vagycsak úgy tesz, mintha nem értené), én erre megpróbálom mégérthetőbben elmagyarázni, az illető/k ha ezután sem értik (99%), akkor nemes egyszerűséggel lezárom a vitát. :) Valamelyik aláírásban olvastam egy ilyesmi szlogent: "Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesülyedsz a szintjükre, ahol legyőznek a rutinjukkal", én ehez tartom magam.  ;)

Azért teszem, mert ha egy nagynehezen felfogja, és pont ő jön velem szemben amikor én becsülöm alá saját és járművem képességét, akkor megmenthetné mindanyiunk életét.  Én nem vagyok álszent, hibáztam is már, de egynél többet egyszerre nem. A másik résztvevője a közlekedésnek se éppen akkor tegye, ezért nyomom rendületlenül a témát, én szoktam mondani, hogy nem tanítok lovat háton úszni, de most kivétel erősíti a szabályt ;)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#482 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 20:29

Itt senki sem hülye

Nemis állítottam ilyesmit, csupán idéztem egy aláírást (az eredetiben emlékeim szerint elég durva kifejezés volt). :up:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#483 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:01

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 20:25

/OFF
Attól függ, pl. ha rágós a husod, akkor először megköveznek hogy bepuhulj; ha nagy a fejed, akkor leharapás után nyelnek le keresztben. :fear:  :Đ

Most mit csináljak, szeretek menni. Tény, hogy nem szögelem oda a 40-hez a kilóméterórát de aki szeret vezetni az megérti ezt. Természetesen nem hajtok állandóan 100 felett 40 táblánál de az a 40 egy röhej. Életemben nem mentem még olyan lassan.  :D
Hatodik éve van jogsim és még kocsit sem karcoltam meg, embert meg aztán végképp nem. Nem is áll szándékomban.

#484 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:10

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 20:40

Azért teszem, mert ha egy nagynehezen felfogja, és pont ő jön velem szemben amikor én becsülöm alá saját és járművem képességét, akkor megmenthetné mindanyiunk életét.  Én nem vagyok álszent, hibáztam is már, de egynél többet egyszerre nem. A másik résztvevője a közlekedésnek se éppen akkor tegye, ezért nyomom rendületlenül a témát,

én szoktam mondani, hogy nem tanítok lovat háton úszni, de most kivétel erősíti a szabályt ;)

Én pontosan értem, hogy miről beszélsz, volt is már részem ilyen szituban (fűre le, anyáztam egy ízeset, aztán indultam tovább) és mégtöbbször láttam hasonlót (meg sajnos olyat is, amikor valaki ezt nem tette meg....). A közlekedés társasjáték, a legfőbb cél, hogy mindenki hazajusson épségben (és ezen belül, ha még lehet választani gyorsan  :) ), a sakkban is lehet vezért áldozni, ha ezzel megmentjük a királyt.

És sikerült ez már valakinek? :think:  :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#485 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:19

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 21:10

Én pontosan értem, hogy miről beszélsz, volt is már részem ilyen szituban (fűre le, anyáztam egy ízeset, aztán indultam tovább) és mégtöbbször láttam hasonlót (meg sajnos olyat is, amikor valaki ezt nem tette meg....). A közlekedés társasjáték, a legfőbb cél, hogy mindenki hazajusson épségben (és ezen belül, ha még lehet választani gyorsan  :) ), a sakkban is lehet vezért áldozni, ha ezzel megmentjük a királyt.

És sikerült ez már valakinek? :think:  :)

Nem. Lovat nem lehet megtanítani háton úszni.  Úgy vagyok ezzel mint Demi Moore megdugásának tervével, feladtam mert már túl öreg :D

#486 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:20

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 19:33

Te sem vagy tisztában a jogaikkal....sajátoddal sem

Hólánc, ködlámpa..."bármikor ha szükségesnek ítéli" viszont az első esetben max50km/o a másodikban pedig lekapcsolni, ha szemben jön valaki és elvakíthatja. Amennyiben állt a rendőr autó, elég a megállás idejére lekapcsolni. Bíróságrajárás, stb..jobban jártál hogy fizettél, utiktsg stb

Amikor visszakapod papirjaid és elköszön, akkor jön a te kérésed, száma, neve....az általa használt gk rendszáma pedig felírható szabadon.

Ezt meg tedd a telefonodba, kéznél legyen ;)
RSZVSZ zöld szám: 06-80-201-303

Tisztában vagyok vele, csakhogy összesen harmadszor igazoltattak, nem vagyok rutinos. Amint odaadtam neki a papírokat, eszembe jutott, hogy igazolnia kellett volna magát, csak ugye fél az ember, hogy ha kötözködik, akkor a -5-ben kipakoltat, átnézi egyesével az izzókészletemet, mittudomain. Rendben volt minden egyébként. Kaptam egy csekket, majd befizetem. Amikor mondta, hogy büntetés lesz, egy másodpercig bámult rám, nem tudom, hogy csak várta a válaszomat vagy várta a papirost. Nem hiszem, hogy az utóbbi, elvégre akkor nem ezressel indított volna.

Lánc csomagtartóban volt, szembejövőt talán négyet láttam 20km alatt, izé. Azokra úgy kellett villogni, hogy vegyék le a távolságit, de tény, hogy nem kapcsoltam le a ködlámpát addig (egyébként kipróbáltuk, nem vakít - ez ettől független, csak megjegyzem). A válasz az volt az érvemre, hogy "lassabban kell hajtani". Erre nem nagyon lehet mit mondani, ez is megoldás.

Az autó állt, civil volt. Rendőr az út közepén fényvisszaver és köröz a zseblámpával.

Amikor visszakaptam a papírjaimat, megkérdeztem a nevét, jelvényszámot, felírtam a rendszámot. Utána felhívtam a 107-et (a gyöngyösiek vették fel), megkérdeztem, hogy ezhogyvanez. Meg sem várták, hogy mondjam az adatait, csak annyit mondtak, hogy "miért ne lehetne ilyet?".

#487 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:30

Civil autó nem számít annak is van rendszáma, ha elköszön utána kezd el szarakodni mert kéred az adatait, akkor meg ott a zöld szám. A 107-es beszélgetésed után főleg, mert azt meg rögzítik, van amin elindulnak.
Viszont azt mondom, tanuló pénznek jó volt (nem drága)

Szerkesztette: tolvaly 2006. 03. 05. 20:31 -kor

#488 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:37

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 20:30

Civil autó nem számít annak is van rendszáma, ha elköszön utána kezd el szarakodni mert kéred az adatait, akkor meg ott a zöld szám. A 107-es beszélgetésed után főleg, mert azt meg rögzítik, van amin elindulnak.
Viszont azt mondom, tanuló pénznek jó volt (nem drága)

Najah, mindegy. Valamikor ezt a fajta szüzességet is elveszti az emberek jó része.

Még igaza is volt abban, hogy lassabban is lehet menni... :omg:

#489 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:40

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 21:37

Najah, mindegy. Valamikor ezt a fajta szüzességet is elveszti az emberek jó része.

Még igaza is volt abban, hogy lassabban is lehet menni... :omg:

Ezek azok a bosszantó dolgok, amiken túl kell lépni. Remélem pontot nem kaptál ;)

#490 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:59

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 20:40

Ezek azok a bosszantó dolgok, amiken túl kell lépni. Remélem pontot nem kaptál ;)

Túlzottan nem bosszant, inkább csak furcsállom kicsit. ;) Egy ezrest meg kibírok. Szép lesz 40 év múlva, amikor a térdemre ültetem az unokámat és mondom neki, hogy biz' a nagypapit is megb****ta a rendőr annak idején, amikor még voltak autók... :D

Pontot nem kaptam természetesen. Szűz vagyok. :omg: :D

#491 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:03

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 16:34

Sziasztok!

Tegnap este olyan fél 11 felé Szentendre határában Bp. felé mentem és két rendőr áll az esőben az út szélén a rendőrkocsi előtt, ha jól láttam a kocsi merőlegesen állt az útra nézve ...szerintetek mérhettek belőle? Kb 65-el mehettem mire meg eléjük értem akkor 50-el... most valahogy nem vok nyugodt  :down:

Kint voltak délután (is), csak igazoltattak (Bp. felé, a patak előtti kanyarban). 2 rendőr + Skoda Octavia kombi. Este 9 körül jöttem Bp felé, akkor nem állt ott senki.
Ciciman is on borda

#492 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:43

tolvaly!

Igen-igen szelektálod a válaszadásokat bizonyos postokra. Se az enyémre nem írtál semmit, pedig érdekelt volna a véleményed, se Macika 16:53-as postjára sem!
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#493 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:45

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 22:43

tolvaly!

Igen-igen szelektálod a válaszadásokat bizonyos postokra. Se az enyémre nem írtál semmit, pedig érdekelt volna a véleményed, se Macika 16:53-as postjára sem!

Legyél konzekvens, azt írtad velem befejezted :p

Egyszer már felidegesített, elküldtem oda ahova való és figyelmeztetéstkaptam érte. Most másképpen teszem. Kicsit jrpryv elvei szerint.

Szerkesztette: tolvaly 2006. 03. 05. 21:56 -kor

#494 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:54

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 21:45

Legyél konzekvens, azt írtad velem befejezted :p

Gondoltam, hogy ezt fogod írni, s így bújsz ki a válaszadás alól.

Köszike. Ja és grat az elméletedhez......
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#495 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:57

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 22:54

Gondoltam, hogy ezt fogod írni, s így bújsz ki a válaszadás alól.

Köszike. Ja és grat az elméletedhez......

Nem bújok ki, én állítok konzekvensen valamit két hete, ti szarakodtok piti esetek emlegetésével.

#496 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 22:05

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 21:57

Nem bújok ki, én állítok konzekvensen valamit két hete, ti szarakodtok piti esetek emlegetésével.

Ha nem bújsz ki alóla, akkor légyszi magyarázd el, hogy ezt mégis hogyan lehet megoldani!

Idézet

Pontosan erről van szó. De ha egyszer nem látja a közeledő veszélyt, már túl későn szerez róla tudomást, akkor mégis mi a francot csinálna a szerencsétlen?

Ez elég gyakori eset télen, ködben, csak ezért kérdem.

#497 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 22:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 22:05

Ha nem bújsz ki alóla, akkor légyszi magyarázd el, hogy ezt mégis hogyan lehet megoldani!

tolvaly meghagyta az elméletében az olyan lehetőséget, amikor nincs esély a kivédésre. Pusztán azt mondta, hogy vannak esetek, amelyek kivédhetőek.

Nincs ellentét a kettőtök állítása között, csak éppen valamiért ez nem lesz a megértés tárgya.

Szerk.: helytelen írásmódnak az javítása.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 03. 05. 22:09 -kor

#498 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 00:34

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 21:57

Egyszer - bízzunk benne - leszel Te is fasz rossz végén.
Majd utána meglátjuk a véleményedet.

50 perce jövök haza nejemmel, állunk a pirosnál a Dembinszky-Rottenbiller sarkon. Vált zöldre, téligumi ide, téligumi oda, pörög a kerék, nem tudok olyan lendülettel indulni, mint szeretnék. Eljutok a kereszteződés feléig (saccra 5-6 mp óta van zöldem), ekkor keresztben átsuhan a Rottenbilleren a Keleti felé haladva egy valamilyen világos autó. Olyan sebességgel ment, hogy a rendszámát sem tudtam leolvasni a sötétben, de még csak a típusát sem láttam, valami hosszú, tán kombi volt.
Kb. fél méterrel előttem ment el az állatja, gondoltam, hogy utána kéne menni, de ha már megúsztam a törést, akkor inkább nem hagytam, hogy elöntse a szar az agyamat, mert ha elkezdem üldözni, akkor tuti, hogy én húzom a rövidebbet.
Így aztán hazajöttem, megünnepeltük a nejem újjászületésnapját (ő ült jobb 1-ben, várhatóan őt kapta volna fékezés nélkül telibe).
Gondolkoztál már ma?

#499 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 02:34

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 18:46

Pont öt napja.

szerk.

Egy lehetőség maradt, a feldolgozási időszak alatt elhunyt kül- v. belföldi állampolgár bediktálása.

Nem a hitetlenség (tényleg őszintén!), hanem a kíváncsiság mondatja: tudnál linket adni, mi a jogszabályváltozás pontos megfogalmazása?
Én nem találtam sehol, vagy csak rossz helyen kerestem...
Gondolkoztál már ma?

#500 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 08:12

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 0:34

Egyszer - bízzunk benne - leszel Te is fasz rossz végén.

Akármilyen szövegkörnyezetben is legyen: :down: ...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.