HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 18:58

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:54

De.
Meg hülye is vagyok...

Szerintem tök jó poén volt, ne ugorj rá! :up: ;)
A TESCO-s írásod tetszett. :cool2:

/ON

#522 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:01

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:58

A TESCO-s írásod tetszett. :cool2:

Nekem kevésbé.

Egyébként a TESCO-ból hazafelé történt ez a 'majdnem' csattanás...
Gondolhatod...
Gondolkoztál már ma?

#523 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:29

Első lépés az lenne, hogy ne csak a balekok fizessenek, hanem mindenki egyformán legyen felelős a tetteiért.
Ne lehessen az, hogy akinek nagy a pofája, hangosan tud kiabálni, azt békénhagyják.

Vagy Neked van még jobb ötleted, ha 'ehhez más is kéne'?
Kifejtenéd bővebben?

Persze. Részemről nagyon örülnék neki, ha csakis ott mérnének, ahol valós balesetveszélyt előznek meg vele. A minap volt itt szó Szentendréről. Több, mint tíz éve járok arra rendszeresen, tapasztalataim a következőek:
- mérnek a Budapest felőli végponton, mind kifelé, mind befelé. Kifelé már nincs ott semmi, senki se megy ötvennel (kivéve, ha mérnek :) ), nem is indokolja semmi. Befelé az első lámpáig szintén nincs semmi, teljesen értelmetlen az ötven, de azért mérnek (mindenki 90-nel zuhan be a "városba").
- mérnek a Papp-szigetnél, a hosszú lejtő alján, a kanyarban, sunyiban. Itt a legnagyobb jószándék ellenére is sikerül a lejtőn felgyorsulni, kivéve persze azoknak, akik már rutinosak... :) Ez is totál veszélytelen hely.
Félre ne érts, egyik esetben sem akarom azt, hogy emeljék a limitet mondjuk 200-ra, de annak nagyon örülnék, ha azt az egy szem háromlábút mondjuk a belvárosban használnák, ahol sok a gyalogos, akik ráadásul előszeretettel rohangálnak át a 2x2 sávon az autók között. Mert ott tényleg nem a szivatás lenne a haszna. De ott, az elmúlt több, mint tíz év alatt még egyszer sem találkoztam a "fegyverrel". Ez kicsit elkeserít. Kissé odébb, Tahitótfalunál is már a semmi közepén lévő buszmegállóban szoktak méregetni, utána jön a lakott terület vége tábla. Szerintem ez legalább annyira szomorú, mint az, ha valaki a városban őrjöngve száguldozás után elküldi, hogy ő sajnos nem vall a hozzátartozója ellen.

#524 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:14

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 8:32

Pl ennél az esetnél nem lehet, hogy annyira lassan indultál, hogy már zöld volt a keresztbejövőnek mire odaértél a kereszteződés feléhez?

Gondolom, életedben nem jártál még a Dózsa György út - Angyalföldi utca kereszteződésben, sem gyalog, sem autóval. (Na jó, biztos tévedek)
Gyalogátkelőhely három van, negyedik nincs.
A Diákszálló - Vízművek (Angyalföldi út) ill. a Suzuki szerviz - Ibisz hotel (Angyalföldi út) zebrái mindig zöldet kapnak, amint a Dózsa Gy. út forgalma is.
Ellenben.
A Dózsa György úton átvezető (Vízművek - Ibisz hotel) zebra nyomógombos, így zöldet csak akkor kapsz, ha kérsz, nem érhet váratlanul a zöldre váltás.
A Dózsa György úton haladó autósok kettő darab jelzőlámpát láthatnak, jobboldalt a Suzuki-szerviz mellett (a szélső sávban haladók esetleg nem látják a fáktól), ill. baloldalt a Vízművek sarkánál, azt hiszem, nagyobb is a szokásosnál.
Ha a Vágány u. - Lehel u. - Kassák L. u. lámpákon egymenetben át tudsz hajtani 50-70-nel, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Angyalföldi sarkon is zöldre érkezel.
Az esetek többségében vészfékező autósokat látni, ill. volt olyan Suzuki is pár éve, amit egyszerűen betoltak a szervizbe a csattanás után.
Pedig egy trolibusz az Angyalföldiről kihajva rémes lehet a szélvédőn.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#525 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:32

Idézet: keton - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:06

Persze. Részemről nagyon örülnék neki, ha csakis ott mérnének, ahol valós balesetveszélyt előznek meg vele. A minap volt itt szó Szentendréről. Több, mint tíz éve járok arra rendszeresen, tapasztalataim a következőek:
- mérnek a Budapest felőli végponton, mind kifelé, mind befelé. Kifelé már nincs ott semmi, senki se megy ötvennel (kivéve, ha mérnek :) ), nem is indokolja semmi. Befelé az első lámpáig szintén nincs semmi, teljesen értelmetlen az ötven, de azért mérnek (mindenki 90-nel zuhan be a "városba").
- mérnek a Papp-szigetnél, a hosszú lejtő alján, a kanyarban, sunyiban. Itt a legnagyobb jószándék ellenére is sikerül a lejtőn felgyorsulni, kivéve persze azoknak, akik már rutinosak... :) Ez is totál veszélytelen hely.
Félre ne érts, egyik esetben sem akarom azt, hogy emeljék a limitet mondjuk 200-ra, de annak nagyon örülnék, ha azt az egy szem háromlábút mondjuk a belvárosban használnák, ahol sok a gyalogos, akik ráadásul előszeretettel rohangálnak át a 2x2 sávon az autók között. Mert ott tényleg nem a szivatás lenne a haszna. De ott, az elmúlt több, mint tíz év alatt még egyszer sem találkoztam a "fegyverrel". Ez kicsit elkeserít. Kissé odébb, Tahitótfalunál is már a semmi közepén lévő buszmegállóban szoktak méregetni, utána jön a lakott terület vége tábla. Szerintem ez legalább annyira szomorú, mint az, ha valaki a városban őrjöngve száguldozás után elküldi, hogy ő sajnos nem vall a hozzátartozója ellen.

Nekem - Veled szemben - az az elvem (aztán ennek helyességén lehet vitatkozni), hogy aki egy helyen elfogadja magára nézve kötelezőnek a sebességkorlátozó táblát, az más helyen is azt teszi.
Aki az egyik helyen nem fogadja el, mert mindenkinél jobban tudja, hogy ok nélkül van kirakva az a tábla, az más helyen sem.
Így ez a fajta mérlegelési jogkör nincs biztosítva az autósnak!

Tudod, az a baj, hogy az egész életben az van, hogy ami tilos, az édes, és valami elrontott beidegződés miatt mindenki rögtön 2x nagyobb fijjjúúú lesz, ha át meri hágni a szabályt. Innentől lehet gondolkodni, hogy HOL KELLENE és hol NEM KELLENE a tökükre lépni ezért.

És ilyenkor jöhet majd az értetlen kisparaszt duma, hogy a Váci úton 95-tel jöttem befelé, nem villantottak le, itt meg 65-tel mentem és 15 rugót akarnak rámverni? Hát nemáááááá, ez kérem IGAZSÁGTALANSÁG!!!!!
Gondolkoztál már ma?

#526 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 17:39

1. Nem a több pénzbehajtásról van szó, hanem hogy AZOK fizessenek, akik valóban veszélyeztetik felelőtlenségükkel mások testi épségét és nem azok, akik pl. 20 centivel belógtak egy megállni tilos tábla hatálya alá.

2. Mert Te adtad kölcsön annak a valakinek az autót. Te tudod is, kinek adtad kölcsön. Vajon ha összetöri, akkor is legyintenél, hogy VALAKI összetörte az autódat? Vagy ha halálra gázoltak volna vele valakit? Akkor sem érdekelne az egész?
Arra akar (jogosan) rámenni a szabály, hogy ne lehessen kibújni joghézagot kihasználva a MEGÉRDEMELT büntetés alól. Ha ez úgy érhető el, hogy a gépjármű tulajodonosát ítéli el, akkor úgy. Aztán majd a gépjármű tulajdonosa lejátssza a vezetővel a dolgot. Ez - szerintem - így korrekt.
Ha lesz valami hathatós szabályváltozás, akkor az valószínűleg azt fogja kimondani, hogy MINDENBEN a gépjármű forgalmi engedélye szerinti tulajdonosa a felelős az autóval történtek ügyében.

3. ... ami azonnal személyiségi jogokat is sért.

1: Persze, hogy nem a pénzbehajtás miatt állnak a már levonult építkezések és a lakott terület vége (nem kezdete) táblához.  :think:  :confused:
Minden ésszerű helyre kirakott traffival egyetértek, de abból látok kevesebbet.

2: Te pontosan emlékszel, hogy fél évvel ezelőtt melyik nap ki vezette a közös használatban levő autót? Vagy épp csak kinek adtad kölcsön a családban? :eek:
Ha lerövidítenék a fél évet 1-2 hónapra, akkor jogosan számonkérhető lenne, hogy emlékezzen a tulajdonos, ki ült aznap a volán mögött.

A gázolást és törést pedig ne keverjük ide, mert nem rablógyilkosoknak adom kölcsön az autómat, tehát ha ilyen történne, arról azért tudomást szereznék.

Az a gond, hogy Te állandóan a rosszinulatú kiskapukeresést látod ebben, és nem akarod megérteni, hogy a jogokkal élni is lehet, nem csak visszaélni. :(

3: Tudom, hogy most ez a helyzet. Erre viszont talán ki lehetne dolgozni egy megfelelő megoldást. Van pár ország a világon, ahol sikerrel használják a fényképes traffi fotókat.

#527 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:32

Aki az egyik helyen nem fogadja el, mert mindenkinél jobban tudja, hogy ok nélkül van kirakva az a tábla, az más helyen sem.

Tudod, az a baj, hogy az egész életben az van, hogy ami tilos, az édes, és valami elrontott beidegződés miatt mindenki rögtön 2x nagyobb fijjjúúú lesz, ha át meri hágni a szabályt. Innentől lehet gondolkodni, hogy HOL KELLENE és hol NEM KELLENE a tökükre lépni ezért.

A tiltott gyümölcs fokozott élvezetéből egyesek kinőnek. Lehet, hogy Te titkon még nem jutottál el idáig, bármennyire is állítod, ezért korlátozod magad ilyen módon? :rolleyes:

Sok mindent el tudok képzelni rólad a szabályok betartásával kapcsolatban, de azt azért nem, hogy a levonult útépítésnél is 30-ra lassítasz akár egy teljes kilométeren keresztül vagy hogy a rossz minőségű útszakaszon 40-nel mennél kilométereken keresztül. Vagy tévednék? :think:

#528 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:46

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:14

Gondolom, életedben nem jártál még a Dózsa György út - Angyalföldi utca kereszteződésben, sem gyalog, sem autóval. (Na jó, biztos tévedek)
Gyalogátkelőhely három van, negyedik nincs.
A Diákszálló - Vízművek (Angyalföldi út) ill. a Suzuki szerviz - Ibisz hotel (Angyalföldi út) zebrái mindig zöldet kapnak, amint a Dózsa Gy. út forgalma is.
Ellenben.
A Dózsa György úton átvezető (Vízművek - Ibisz hotel) zebra nyomógombos, így zöldet csak akkor kapsz, ha kérsz, nem érhet váratlanul a zöldre váltás.
A Dózsa György úton haladó autósok kettő darab jelzőlámpát láthatnak, jobboldalt a Suzuki-szerviz mellett (a szélső sávban haladók esetleg nem látják a fáktól), ill. baloldalt a Vízművek sarkánál, azt hiszem, nagyobb is a szokásosnál.
Ha a Vágány u. - Lehel u. - Kassák L. u. lámpákon egymenetben át tudsz hajtani 50-70-nel, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Angyalföldi sarkon is zöldre érkezel.
Az esetek többségében vészfékező autósokat látni, ill. volt olyan Suzuki is pár éve, amit egyszerűen betoltak a szervizbe a csattanás után.
Pedig egy trolibusz az Angyalföldiről kihajva rémes lehet a szélvédőn.

A múltkor pont ebben a kereszteződésben ment el a hasamtól nem messze egy hölgy, mintegy 70-nel. Én zöldben indultam, és kényelmes, bár nyújtott lépésekkel elértem az út feléig, annyi ideje volt pirosa a csipának...
Gondolkoztál már ma?

#529 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:46

A múltkor pont ebben a kereszteződésben ment el a hasamtól nem messze egy hölgy, mintegy 70-nel. Én zöldben indultam, és kényelmes, bár nyújtott lépésekkel elértem az út feléig, annyi ideje volt pirosa a csipának...

Tudom, erre kaptad válaszul Mikeee-tól, hogy te olyan lassan mentél át, hogy az neked már piros volt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#530 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:01

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:45

A tiltott gyümölcs fokozott élvezetéből egyesek kinőnek. Lehet, hogy Te titkon még nem jutottál el idáig, bármennyire is állítod, ezért korlátozod magad ilyen módon? :rolleyes:

Sok mindent el tudok képzelni rólad a szabályok betartásával kapcsolatban, de azt azért nem, hogy a levonult útépítésnél is 30-ra lassítasz akár egy teljes kilométeren keresztül vagy hogy a rossz minőségű útszakaszon 40-nel mennél kilométereken keresztül. Vagy tévednék? :think:

Ha lehetne kérnem, ahogy én nem sértegettelek, úgy Te sem tedd ezt.
Köszönöm.

Közömbös, hogy ki hogyan viselkedik egy sebességkorlátozó tábla hatálya alatt. Ha megfogták, akkor vinnie kell a balhét, el kell ismernie a felelősséget. ENNYI!

Az egész témát hagynám a fenébe, hogy ha olyan helyen nem tapasztalnék agyatlan vezetési módot, ahol nem lenne szabad száguldozni, mert mások testi épségét veszélyeztetjük vele!
Csak nézz végig 20 baleset leírását a lánglovagokon. >15 amiatt történt, mert az okozó nem volt képes felfogni, hogy mennyivel közlekedhet biztonságosan.

Furcsa, mintha Te és a Hozzád hasonlóan goldolkodók a szőnyeg alá akarnák seperni ezt, és helyette ütitek a vasat az út szélén kintfelejtett táblák miatt (ami ráadásul a közútkezelő felelőssége).
Gondolkoztál már ma?

#531 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:03

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:52

Tudom, erre kaptad válaszul Mikeee-tól, hogy te olyan lassan mentél át, hogy az neked már piros volt.

Nem, az gyalogosan volt.

Ez a tegnap esti meg a nejemmel, autóval...
Gondolkoztál már ma?

#532 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:32

Nekem - Veled szemben - az az elvem (aztán ennek helyességén lehet vitatkozni), hogy aki egy helyen elfogadja magára nézve kötelezőnek a sebességkorlátozó táblát, az más helyen is azt teszi.

Nem. Én a legtöbb esetben elfogadom, és indokoltnak tartom a sebességkorlátozásokat, attól viszont kinyílik a bicska a zsebemben, hogy ha a mérőautót csak a maradék néhány százalékban látok. Nem azért hagyom el a várost az utolsó lámpa után 70-nel, mert attól nagyfiúnak érzem magamat, hanem mert a forgalom ritmusa ezt diktálja, és a jól belátható, 2x2 sávos úton senkit sem veszélyeztetek ezzel. Maximum a pénztárcámat (állítom, hogy a rakparton az engedélyezett 70 sokkal veszélyesebb - persze nekem nincs mérlegelési jogom, így max a saját felelősségemre "hazárdírozhatok"). Elgondolkodtató, hogy a hasonló adottságokkal rendelkező Szentendrei út békási részén 70-nel lehet menni, pedig az jobban beépített, és az út minősége is sokkal sz@rabb. Az egyik helyen legális, a másikon gyilkos gyorshajtó lettem. Ugyanazért.

#533 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:01

Ha lehetne kérnem, ahogy én nem sértegettelek, úgy Te sem tedd ezt.
Köszönöm.

Közömbös, hogy ki hogyan viselkedik egy sebességkorlátozó tábla hatálya alatt. Ha megfogták, akkor vinnie kell a balhét, el kell ismernie a felelősséget. ENNYI!

Furcsa, mintha Te és a Hozzád hasonlóan goldolkodók a szőnyeg alá akarnák seperni ezt, és helyette ütitek a vasat az út szélén kintfelejtett táblák miatt (ami ráadásul a közútkezelő felelőssége).

Eszemben sem volt bármi sértőt írni az előző hozzászólásomban, épp csak nem egészen értem az elveidet.

- Pontosan betartod a már nem létező építkezés miatt kirakott 30-as táblát, ha a közelben sincs már nyoma az egésznek?
- Pontosan betartod az úthibák miatt kirakott 40-es táblát, ha azt látod, hogy a tábla ellenére 70-80-nal is lehet ott menni?
- Betartod a 60-as táblát a Hortobágy teljes hosszában?

Örülnék, ha nem vennél egy kalap alá azokkal, akik ön- és közveszélyes módon gyorshajtanak mindenhol, csak azért, mert idegesít, hogy traffipaxot általában az _ok nélkül_ kirakott vagy kinthagyott vélek látni. A kintfelejtett táblához pedig nem lenne kötelessége kivonlunia a rendőrségnek. De megteszi, mert könnyű bevétel.

#534 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:50

Idézet: keton - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:19

Nem. Én a legtöbb esetben elfogadom, és indokoltnak tartom a sebességkorlátozásokat, attól viszont kinyílik a bicska a zsebemben, hogy ha a mérőautót csak a maradék néhány százalékban látok. Nem azért hagyom el a várost az utolsó lámpa után 70-nel, mert attól nagyfiúnak érzem magamat, hanem mert a forgalom ritmusa ezt diktálja, és a jól belátható, 2x2 sávos úton senkit sem veszélyeztetek ezzel. Maximum a pénztárcámat (állítom, hogy a rakparton az engedélyezett 70 sokkal veszélyesebb - persze nekem nincs mérlegelési jogom, így max a saját felelősségemre "hazárdírozhatok"). Elgondolkodtató, hogy a hasonló adottságokkal rendelkező Szentendrei út békási részén 70-nel lehet menni, pedig az jobban beépített, és az út minősége is sokkal sz@rabb. Az egyik helyen legális, a másikon gyilkos gyorshajtó lettem. Ugyanazért.

Értem.

És a megoldás?

Hagyjuk mindenütt figyelmen kívül a korlátozásokat, mert kétségtelenül vannak olyan helyek, ahol - legalábbis - megkérdőjelenzhető a korlátozás szükségessége?

Vagy mégis, mi alapján szelektálnál?

Erről olvashatnánk bővebben?
Gondolkoztál már ma?

#535 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:50

És a megoldás?

Hagyjuk mindenütt figyelmen kívül a korlátozásokat, mert kétségtelenül vannak olyan helyek, ahol - legalábbis - megkérdőjelenzhető a korlátozás szükségessége?

Ezt egyetlen szóval sem mondta. Arra gondol, hogy a rakpart 70-es táblája helyett a szentendrei kivezetőn kellene ugyanilyen korlátozás.

#536 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:01

Nekem kevésbé.

Egyébként a TESCO-ból hazafelé történt ez a 'majdnem' csattanás...
Gondolhatod...

Micsoda nap...

#537 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:50

Értem.

És a megoldás?

Vagy mégis, mi alapján szelektálnál?

Erről olvashatnánk bővebben?

Mivel a korlátozások megváltoztatása sokkal nehezebb, mint a mérőautót a potenciálisan balesetveszélyes helyekre cipelni, szerintem az utóbbi lenne a megoldás. Tábláktól függetlenül. A baleseteket nem a táblák fogják megakadályozni.

#538 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:31

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:43

1. - Pontosan betartod a már nem létező építkezés miatt kirakott 30-as táblát, ha a közelben sincs már nyoma az egésznek?
2. - Pontosan betartod az úthibák miatt kirakott 40-es táblát, ha azt látod, hogy a tábla ellenére 70-80-nal is lehet ott menni?
3. - Betartod a 60-as táblát a Hortobágy teljes hosszában?

1. Nem tudom, nem azt szoktam vizsgálni egy sebességkorlátozásnál, hogy van-e oka a tábla kihelyezésének, mivel ezernyi olyan ok lehet, amit én onnan a bal 1-ből nem láthatok, nem ismerhetek.
(jó példa a VII. ker. egyik utcájában, a beszakadt úttestnél elhelyezett mobil 20-as tábla. Fél éjszakát őriztük (IGEN, a táblát!, hogy el ne lopják), azalatt kb. 20 percenként zuhant bele valaki mintegy 40-50-nel, karterra fektetve a járgányt. A kráterban víz állt, ha valaki nem lassított le 20-ra, akkor gyakorlatilag lehetetlen volt észrevenni. Többen kiszálltak, üvöltve, miért nem volt kitáblázva. Látszólag nem nagyon nyugodtak meg, miután megmutattuk nekik a 20-as táblát. Aminek egyébként SEMMI oka nem volt látszólag.)

2. Az én felelősségem, hogy ne nyávogjak, ha beleszaladtam egy kátyúba. Ha az útviszonyok miatt 40-es tábla van kirakva, akkor kétségtelenül lehet ott 100-zal is menni. Bele is lehet menni agyatlanul a kátyúba. Aztán meg acsarkodni a kártérítésért. Fotót készíteni meg rendőrért kiabálni.

3. Bevallom, nem jártam még - saját autóval - a Hortobágyon, talán 20-25 éve családosan (még gyerekként) voltam utoljára. Nem tudom, mi az oka ott a sebességkorlátozásnak. De mivel BIZTOSAN van oka (valószínűleg a természetvédelem, vagy hasonlók (a nagyobb sebességnél bizonyítottan nő a károsanyag-kibocsátás is)), ezért elfogadom. Ha valaki arra jár, nem hiszem, hogy a rohanás lenne mindenek felett az elsődleges.
Gondolkoztál már ma?

#539 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:37

Idézet: keton - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:25

Mivel a korlátozások megváltoztatása sokkal nehezebb, mint a mérőautót a potenciálisan balesetveszélyes helyekre cipelni, szerintem az utóbbi lenne a megoldás. Tábláktól függetlenül. A baleseteket nem a táblák fogják megakadályozni.

Gondolod, hogy ha a mérőautó a potenciálisan veszélyes helyen van, akkor mindenki kifizeti a villanás miatti bírságot? És nem lesz okoskodás a hozzátartozómvezettenemvagyokköteles c. baromsággal?
És nem lesznek olyanok, akik szerint teljesen szükségtelen ott mérni, miért nem amott mérnek (amerre ő nem jár), az sokkal veszélyesebb!?
Gondolkoztál már ma?

#540 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:31

(jó példa a VII. ker. egyik utcájában, a beszakadt úttestnél elhelyezett mobil 20-as tábla. Fél éjszakát őriztük (IGEN, a táblát!, hogy el ne lopják), azalatt kb. 20 percenként zuhant bele valaki mintegy 40-50-nel, karterra fektetve a járgányt. A kráterban víz állt, ha valaki nem lassított le 20-ra, akkor gyakorlatilag lehetetlen volt észrevenni.

Inkább felhozol helyette olyan példákat, amiknek semmi köze a kérdésemhez, csak hogy ne kelljen válaszolnod?  :think:  :(
Tudod mit? Igazad van. Mindenben.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.