HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 14:17

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 13:43

Innét már sehova. A szabálysértési törvény változtatás, (uniós nyomásra) megszünteti a rendőrnek azt a jogát, hogy pofára szabhassa ki a bírságot. Táblázatok a sebességnél, fix díjtételek a cselekményeknél. Azt ne kérdezd mikortól ;)  :D

Ezt támogatom. Az EU-s büntetési tételek megjelenéséhez már csak a másik oldalnak kéne felzárkóznia, ha már rendőrségi oldalról megtörténik, a megbírságoltak részéről.
1, hogy elismerik, amennyiben hibáztak (mint ahogyan azt az EU-ban szokás), 2, hogy nem a joghézagokat használjuk, meg a csókósrendőrhavercsávót riasztjuk hogy csináljon 'rendet', hanem belátjuk, ha hunyók voltunk.
Érdekes módon a jogok oldalval mindig tisztában vagyunk, amióta ellátunk Nyugat-Európába, azóta tisztában vagyunk azzal, hogy mi jár nekünk. Az meg sosem érdekelt bennünket, hogy azokért a jogokért milyen kötelességeket kell teljesíteni. Mert az már senkit nem érdekel, EGYENLŐ JOGOKAT IDE!

________

Azt ugye tudod, hogy a szavahihetőséged számomra a nullával egyenlő addig, amíg be nem írod azt, amit korábban beszúrtál, nevezetesen, hogy márc. 1-jével változott a gyorhajtás bírságbevasalásának kikerülési lehetősége.

Azért, hogy nekem ellentmondj nem kellett volna olyat leírnod, amit nem tudsz/akarsz bzionyítani!
Gondolkoztál már ma?

#602 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 14:20

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 12:21

...Tipikus jogot tanult de joghoz még nem igazán értő hozzáállás....

Ugye nem akarod azt mondani, hogy így fogalmaz, így érvel egy olyan ember, aki valaha is került fél méternél közelebb jogszabályokat tartalmazó könyvhöz?
Hátnemááááááá.....
Gondolkoztál már ma?

#603 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 14:35

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 12:14

Te valamit nagyon csúnyán félreértesz. Mondjuk nem lep meg. A mozgássérültek mivel vannak megkárosítva, ha a hozzátartozóik, akik amúgy szállítják őket a köztes időben is használják a kártyát?

Az a mozgássérült illetve parkolási sarcot rendesen fizető, de parkolni nem tudó (mivel ingyen bepofátlankodtál) autós van megkárosítva, akinek a számára fentartott helyét elfoglalod úgy, hogy épp te magad nem szállítasz mozgássérültet, tehát a mozgássérült parkolóban, illetve fizetős parkolóban ingyen parkolni nincs jogod az igazolvánnyal. Egyszerű, mint az egyszeregy. Csak akarni kell érteni.

#604 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 15:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 15:17

Ezt támogatom. Az EU-s büntetési tételek megjelenéséhez már csak a másik oldalnak kéne felzárkóznia, ha már rendőrségi oldalról megtörténik, a megbírságoltak részéről.
1, hogy elismerik, amennyiben hibáztak (mint ahogyan azt az EU-ban szokás), 2, hogy nem a joghézagokat használjuk, meg a csókósrendőrhavercsávót riasztjuk hogy csináljon 'rendet', hanem belátjuk, ha hunyók voltunk.
Érdekes módon a jogok oldalval mindig tisztában vagyunk, amióta ellátunk Nyugat-Európába, azóta tisztában vagyunk azzal, hogy mi jár nekünk. Az meg sosem érdekelt bennünket, hogy azokért a jogokért milyen kötelességeket kell teljesíteni. Mert az már senkit nem érdekel, EGYENLŐ JOGOKAT IDE!

________

Azt ugye tudod, hogy a szavahihetőséged számomra a nullával egyenlő addig, amíg be nem írod azt, amit korábban beszúrtál, nevezetesen, hogy márc. 1-jével változott a gyorhajtás bírságbevasalásának kikerülési lehetősége.

Azért, hogy nekem ellentmondj nem kellett volna olyat leírnod, amit nem tudsz/akarsz bzionyítani!

És? Mit vársz a seggfej modoroddal?
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#605 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 15:28

Ne személyeskedjünk pls.....  :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#606 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 15:29

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 15:27

Nocsak-nocsak.
Megint kezdjük?

Tőlem...

Hogy mit várok?
Azt, hogy ha valaki azt írja le egy hozzászólásomra válaszul, hogy okostojás, ezt rosszul tudod, akkor azt meg is indokolja. Azt várom.
Gondolkoztál már ma?

#607 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 15:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 16:29

Nocsak-nocsak.
Megint kezdjük?

Tőlem...

Hogy mit várok?
Azt, hogy ha valaki azt írja le egy hozzászólásomra válaszul, hogy okostojás, ezt rosszul tudod, akkor azt meg is indokolja. Azt várom.

Majd ha megtanulsz olvasni. Azt idézed amit leírtam beszélhetünk.

#608 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 15:39

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 15:31

Majd ha megtanulsz olvasni. Azt idézed amit leírtam beszélhetünk.

Mivel a HWSW nem hajlandó normálisan linkelni, ezért csak dátumot tudok írni: 2006. márc. 5., vasárnap - 18:46

Szerkesztette: *Macika* 2006. 03. 07. 15:46 -kor

Gondolkoztál már ma?

#609 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 16:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 16:39

Mivel a HWSW nem hajlandó normálisan linkelni, ezért csak dátumot tudok írni: 2006. márc. 5., vasárnap - 18:46

Szabálysértési törvény 57.§ változásáról, szólt jogtanácsosunk, hogy cégautót kitiltanak a forgalomból, ha nem mondjuk meg ki vezette.

Ezt nyálazd át,én egy óra után meguntam. Írtam pár jogtudósnak, kerestem az ogy.képviselőmet, mondjon már valamit.
A március 1.-el riogattam az embereket, mindenki írja hova és mikor megy,aztán jól van. Kérdeztem az ügyeletestől bent az erkán, de "majmegnézemöcsém"választ kaptam.
Veszünk győzike álarcot és mindenki abban fog vezetni, azt nem tiltja a KRESZ.

#610 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 17:05

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 16:09

Szabálysértési törvény 57.§ változásáról, szólt jogtanácsosunk, hogy cégautót kitiltanak a forgalomból, ha nem mondjuk meg ki vezette.

Továbbra is úgy tudom, hogy az 57-es paragrafus nem változott, de ennek a hatálya céges autókra eddig sem volt alakalmazható, mivel a céges autónál minden alkalommal útnyilvántartást kell vezetni, aminek a része a vezető személye.
A rendőrség ezt az eredeti útnyilvántartást bekérheti céges autó esetén.

Ha nem mondja meg, ki vezette (ergo nem válaszolsz az adatkérő lapra), akkor közömbös, hogy magén vagy céges a gépjármű, maximálisan 6 hónap időtartamra kivonhatja az okmányiroda a forgalomból a gépjárművet. Ez már így van vagy 3 éve (lehet, hogy csak 2).
Gondolkoztál már ma?

#611 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 17:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 18:05

Továbbra is úgy tudom, hogy az 57-es paragrafus nem változott, de ennek a hatálya céges autókra eddig sem volt alakalmazható, mivel a céges autónál minden alkalommal útnyilvántartást kell vezetni, aminek a része a vezető személye.
A rendőrség ezt az eredeti útnyilvántartást bekérheti céges autó esetén.

Ha nem mondja meg, ki vezette (ergo nem válaszolsz az adatkérő lapra), akkor közömbös, hogy magén vagy céges a gépjármű, maximálisan 6 hónap időtartamra kivonhatja az okmányiroda a forgalomból a gépjárművet. Ez már így van vagy 3 éve (lehet, hogy csak 2).

Megint miről beszélsz, szgk. cégautóadó befizetve, január 1. és december 31.-én km/óra állást kell beírni, még útnyílvántartás sem kell.

#612 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 17:28

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 15:27

Még egy ilyen (nem csak tőled, bárkitől) és 1 hónap pihi.  Igéret, nem fenyegetés. :mad:

#613 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 17:29

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 17:14

Megint miről beszélsz, szgk. cégautóadó befizetve, január 1. és december 31.-én km/óra állást kell beírni, még útnyílvántartás sem kell.

Cégautóadó? Ez valami újfajta adónem?

Hová kell beírni csak a kmPERóraállást?

Biztos, hogy ugyanarról beszélünk???
Gondolkoztál már ma?

#614 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 17:33

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 18:28

Még egy ilyen (nem csak tőled, bárkitől) és 1 hónap pihi.  Igéret, nem fenyegetés. :mad:

Én nem vitatkozom, de ez is valaminek a következménye volt már csak, ami másnál is kiverte a biztosítékot. Valahol határt kell húzni, de miért pont mindig rajtam, persze, jól viselkedem THE END.

#615 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 17:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 18:29

Cégautóadó? Ez valami újfajta adónem?

Hová kell beírni csak a kmPERóraállást?

Biztos, hogy ugyanarról beszélünk???

Hát medvegyerek, most végleg be kell fejeznem az idomítást, látod, még egyszer rosszat szólok egy hónap pihi. Innét kezdve nem reagálok provokáló postjaidra.

#616 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:03

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 12:29

Nem szeretnék türelmetlennek tűnni, de nekem is konkrétumokat igértél a bezárt kiskapuval kapcsolatban...

#617 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:49

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 19:03

Nem szeretnék türelmetlennek tűnni, de nekem is konkrétumokat igértél a bezárt kiskapuval kapcsolatban...

Leírta, céges autó használata esetén, ha nem adják meg, ki vezette a villanáskor az autót, akkor jogszerűen kivonhatja a forgalomból fél évre az autót az Okmányiroda adatszolgáltatás megtagadása címen.
Csakhogy ez már így van évek óta, nem újdonság 2006. márc. 1-je óta.
Mellelsleg a kiskapu eddig is az volt, hogy CSALÁDTAGRA nem volt kötelező terhelő vallomást tenni.

Ha jól tévedek, a céges autót - hivatalosan - egyébként sem vezetheti - a céggel alkalmazotti/szerződéses viszonyban nem álló - családtag.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 03. 07. 19:51 -kor

Gondolkoztál már ma?

#618 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 19:49

Leírta, céges autó használata esetén, ha nem adják meg, ki vezette a villanáskor az autót, akkor jogszerűen kivonhatja a forgalomból fél évre az autót az Okmányiroda adatszolgáltatás megtagadása címen.
Csakhogy ez már így van évek óta, nem újdonság 2006. márc. 1-je óta.
Mellelsleg a kiskapu eddig is az volt, hogy CSALÁDTAGRA nem volt kötelező terhelő vallomást tenni.

Ha jól tévedek, a céges autót - hivatalosan - egyébként sem vezetheti - a céggel alkalmazotti/szerződéses viszonyban nem álló - családtag.

Tehát az alábbi már nem érvényes cégautónál?

Idézet

...Nyilatkozom továbbá, hogy a hatályos személyi jövedelemadó törvény rendelkezéseinek megfelelően társaságunk a gépkocsi után megfizeti a magánhasználatra kivetett személyi jövedelemadót, így a gépjármű magáncélra is használható, s útnyilvántartást nem kell vezetnünk.

#619 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:06

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:54

Dehogynem. A cégautó adó megfizetése pusztán az útnyilvántartást, mint az üzleti célú üzemanyag felhasználás megállapításához szükséges nyilvántartást teszi feleslegessé, valamennyi megtett út üzleti úttá minősíttésével, de nem helyettesíti az üzemanyagkútnál beszerzett tankolási számlát. Mindegy ki vezeti.

Szerkesztette: tolvaly 2006. 03. 07. 20:07 -kor

#620 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:07

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 19:54

Ehhh, máshogyan értettem a cégautót.
Én úgy gondoltam, hogy egy olyan cégé, ami nem házi BT vagy egyéb kisvállalkozás, hanem mondjuk egy nagy RT autója, stb.

Bevallom, nem tudom, házi BT vagy egyszemélyes cég, stb. esetén hogyan van a dolog, különbözik-e valamiben így a dolog.
Valamint azzal sem vagyok tisztában, hogy a 'házi' cégben nem beltag családtag vezetheti-e magáncélból (személyi jövedelemadó megfizetése után) az autót.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.