Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 0:16
Hát én már jó ideje körültekintéssel merek csak elindulni a zöldnél, pont az általad is tapasztalt "ezen_a_sötétnarancssárgán_még_átérek" tipusú vezetők miatt.
Még feb. 21-én történt a Fehérvári úton.
A villamos az ezüst színű VW Poló(?)val ütközött.
Ez persze kicsit erős, mondjuk, hogy színcsere történt, mert a VW lökhárítója sárga lett, a villamoson meg kivillant a rozsda.
A kiérkező rendőr a villamosvezetőtől megkérdezte, hogy miért ment neki a VW-nek.
Megkérdezte, hogy milyen fényjelzésnél indult el, és miért nem állt meg, ha látta maga előtt a kocsit.
Aki utazott már háromkocsis UV-n, az tudja, hogy mekkora gyorsulási, ill. lassulási lehetőségei vannak ennek a villamostípusnak.
Aki ismeri a Fehérvári út - Hauszmann u. kereszteződést délutáni forgalomban, az tudja, mi történhetett.
A "sötétnarancson átérek" vezetőnek nem jött össze.
Még "átugrott" az induló villamos előtt, de a Hauszmannban feltorlódott kocsisor miatt nem tudta elhagyni a kereszteződést már az előtte haladó sem, így beleállt a fékbe.
A felettébb nagy anyagi kár, és a többszáz utas időkiesésével járó baleset helyszínét több, mint fél óra alatt forgalomképessé tették. 15-nél tovább nem számoltam az álló villamosokat.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"