HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:14

A jogszabály imígyen szóla:

35/2000. (XI. 30.) BM rendelet

....

88. §
...
c) a járműnyilvántartás szerinti tulajdonosa (üzemben tartója) a rendőrhatóság felhívására a jármű vezetőjére vonatkozó adatszolgáltatást jogos indok nélkül megtagadja, vagy valótlan adatot közöl, valamint ha a járművek üzletszerű bérbeadásával foglalkozó vállalkozó a külön jogszabályban meghatározott nyilvántartási kötelezettségének nem tesz eleget,
...

Igenám, csakhogy a hozzátartozóra hivatkozás megtagadása ma is jogos indok!!! Ez a kiskapu. Ma is... :(

Teljes egészében itt olvasható.

Ez ma is hatályos.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 03. 07. 20:17 -kor

Gondolkoztál már ma?

#622 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:30

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 8:20

Én ha gyalogosan vagyok a zöldnél is körbenézek, mivel nem egy helyen van felénk olyan, hogy zöldet ad a gyalogosnak és az autósnak is. ;)

Egymást keresztező forgalomnak? Ne máá...
Mert ha a forgalommal párhuzamos zebra kap zöldet, akkor azon, az adott pillanatban csak kanyarodó jármű haladhat át.
Annak meg eleve elsőbbségadási kötelezettsége van még zebra és lámpa nélkül is.
Gyalogoselütés csak lakott területen kívül, kivilágítatlan, és a forgalomnak háttal a menetirányszerinti jobboldalon, italos állapotban, cikk-cakkban kószáló esetében ér.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#623 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:49

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:30

Egymást keresztező forgalomnak? Ne máá...

Gyalogoselütés csak lakott területen kívül, kivilágítatlan, és a forgalomnak háttal a menetirányszerinti jobboldalon, italos állapotban, cikk-cakkban kószáló esetében ér.

Lehet, hogy csak az életét félti, mert ismeri a pesti autósokat?
Ismered a mondást: "elsőbbsége annak van, akinek megadják"

Én igyekszem gyalogosként és autósként is odafigyelni, de volt már, hogy a zebrán szinte a semmiből tűnt elő autó vagy gyalogos.

#624 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 14:20

Ugye nem akarod azt mondani, hogy így fogalmaz, így érvel egy olyan ember, aki valaha is került fél méternél közelebb jogszabályokat tartalmazó könyvhöz?
Hátnemááááááá.....

Az én fogalmazási "technikámon" sem sok nyomot hagyott a gimnázium és főiskola.  :rolleyes:

De a jogok előnyben részesítése a kötelességekkel szemben tényleg jogászbetegség. :) :(

#625 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:55

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 0:16

Hát én már jó ideje körültekintéssel merek csak elindulni a zöldnél, pont az általad is tapasztalt "ezen_a_sötétnarancssárgán_még_átérek" tipusú vezetők miatt.

Még feb. 21-én történt a Fehérvári úton.
A villamos az ezüst színű VW Poló(?)val ütközött.
Ez persze kicsit erős, mondjuk, hogy színcsere történt, mert a VW lökhárítója sárga lett, a villamoson meg kivillant a rozsda.

A kiérkező rendőr a villamosvezetőtől megkérdezte, hogy miért ment neki a VW-nek.
Megkérdezte, hogy milyen fényjelzésnél indult el, és miért nem állt meg, ha látta maga előtt a kocsit.
Aki utazott már háromkocsis UV-n, az tudja, hogy mekkora gyorsulási, ill. lassulási lehetőségei vannak ennek a villamostípusnak.
Aki ismeri a Fehérvári út - Hauszmann u. kereszteződést délutáni forgalomban, az tudja, mi történhetett.
A "sötétnarancson átérek" vezetőnek nem jött össze.
Még "átugrott" az induló villamos előtt, de a Hauszmannban feltorlódott kocsisor miatt nem tudta elhagyni a kereszteződést már az előtte haladó sem, így beleállt a fékbe.

Kép
Kép
Kép

A felettébb nagy anyagi kár, és a többszáz utas időkiesésével járó baleset helyszínét több, mint fél óra alatt forgalomképessé tették. 15-nél tovább nem számoltam az álló villamosokat.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#626 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:06

Egy dologra válaszoljatok őszintén.

Ha vétettünk a sebességet illetően, miért keresünk kiskapukat? Miért nem mondja szinte senki azt, hogy balfasz voltam, elismerem?

#627 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:13

Idézet: biglaci - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 21:06

Ha vétettünk a sebességet illetően, miért keresünk kiskapukat? Miért nem mondja szinte senki azt, hogy balfasz voltam, elismerem?

Macika is ezzel jön, és ebben igaza is van - általában.
Nekem viszont épp most van folyamatban egy ügyem, amiben a kiskapu valóban az ártatlan védelméről szól.

#628 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:15

Idézet: biglaci - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 21:06

Jajj, Te...
Hát nem értesz semmit?

Na, megint egy olyan értetlen ember, mint én... :(
Gondolkoztál már ma?

#629 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:17

Idézet

Nekem viszont épp most van folyamatban egy ügyem, amiben a kiskapu valóban az ártatlan védelméről szól.

Mondjuk tudom, hogy rohadtul semmi közöm hozzá, de így elolvasva nagyjából a tűz és a víz ez a két fogalom így együtt (kiskapu vs. ártatlan).
Gondolkoztál már ma?

#630 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:20

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 21:13

Macika is ezzel jön, és ebben igaza is van - általában.

A rendőrség társszervünk. Lemértek 70-nel 50-es helyen. Nem kerestem kibúvót, pedig lett volna. Elismertem, megbüntettek. Magamat szidtam csak. Teljesen jogosan.
Amennyiben valóban ártatlanság van a dolgodban, kívánom, hogy igazad legyen benne!

#631 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 21:17

Mondjuk tudom, hogy rohadtul semmi közöm hozzá, de így elolvasva nagyjából a tűz és a víz ez a két fogalom így együtt (kiskapu vs. ártatlan).

Azért írtam kiskaput, mert mégsem írhatom mindig, hogy "Szabálysértésekrő szóló törvény 57. bekezdés b pontja."

#632 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:31

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 21:24

Azért írtam kiskaput, mert mégsem írhatom mindig, hogy "Szabálysértésekrő szóló törvény 57. bekezdés b pontja."

:)

Nem arra értettem.

Hanem hogy valaki azért használ kiskaput, mert valóban ártatlan.
Ha ártatlan (lenne), akkor nincs szükség kiskapura. De mondom, így nagyon nagyjából lövöldözök, hogy semmit sem tudok a dologról.
Gondolkoztál már ma?

#633 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 07:40

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:59

Kép

Forrás: Lánglovagok

Sajnos van, amikor a biztonsági öv sem elég...

A biztonsági öv soha nem elég.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#634 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 07:47

"Bennégett autójában egy fiatalember a 8-as főúton
2006. március 6, hétfő - [11:57]
[Belföld] Teherautóval karambolozott személygépkocsi sofőrje égett autójában hétfőn reggel a 8-as főúton. A veszprémi tűzoltóság, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Veszprém és a litéri elágazó között a Várpalota felől haladó Volkswagen Passat személygépkocsi megcsúszott, áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy teherautóval. A Volkswagen kigyulladt, s a tűzoltók kiérkezésekor lángokban állt. A Volkswagent vezető 26 éves szentkirályszabadjai férfi bennégett a kocsiban. A teherautó eleje összeroncsolódott, jobb első kerekénél szintén kigyulladt, ám a tüzet poroltóval sikerült megfékezni a tűzoltók kiérkezése előtt. A teherautó vezetője nem sérült. (Lánglovagok)"

Itt történt pár km-re, egyik haver látta a roncsokat is, én csak fényképet.... :boa: A kocsi teljesen felismerhetetlen lett....  Pár dobozni hémhulladék... :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#635 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 08:15

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 7:47

Itt történt pár km-re, egyik haver látta a roncsokat is, én csak fényképet.... :boa: A kocsi teljesen felismerhetetlen lett....  Pár dobozni hémhulladék... :(

Vajon mennyivel mehettek?
Egy Passatra azért (eddig) nem volt jellemző, hogy papírból lett volna.
Nagyon nagy pofont kell kapjon szemből az autó, hogy ne működjön a biztonsági benzinszelep. Persze nem tudhatom, nem annyira régi volt-e, hog yebben még nem volt olyan. Persze nem ismerem a német autókat ilyen mélyen, de ha az én szutyok Fiat Bravamban már 11 övvel ezelőtt is volt ilyen biztonsági eszköz, akkor az egy kategóriával felette álló Passatban sokkal régebben elvárható (lenne).
Persze ez mind csak hangos gondolkodás, lehet, hog yteljesen rossz nyomon járok, a teherautó sem biztos, hogy 50-nel ment...

Nyaranta mindig arra járok én is, ha megyek le a telkemre.
Gondolkoztál már ma?

#636 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 08:36

Idézet: biglaci - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 22:06

:up:
Tyraan - Artum Inferniti

#637 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 08:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 8:15

Vajon mennyivel mehettek?
Egy Passatra azért (eddig) nem volt jellemző, hogy papírból lett volna.
Nagyon nagy pofont kell kapjon szemből az autó, hogy ne működjön a biztonsági benzinszelep. Persze nem tudhatom, nem annyira régi volt-e, hog yebben még nem volt olyan. Persze nem ismerem a német autókat ilyen mélyen, de ha az én szutyok Fiat Bravamban már 11 övvel ezelőtt is volt ilyen biztonsági eszköz, akkor az egy kategóriával felette álló Passatban sokkal régebben elvárható (lenne).
Persze ez mind csak hangos gondolkodás, lehet, hog yteljesen rossz nyomon járok, a teherautó sem biztos, hogy 50-nel ment...

Nyaranta mindig arra járok én is, ha megyek le a telkemre.

Nem lassan :) Majdnem teljesen egyenes útszakasz enyhe jobbkanyar, közeli Opelos ismerőseim 170-el még bevették azt a kanyart ;) Állítólag becsúszott a teherautó ALÁ.  :eek:

#638 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 08:46

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 7:40

A biztonsági öv soha nem elég.

Ezt komolyan is gondolod? :think:  :reklamacio:

#639 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 08:46

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 9:36

Nem lassan :) Majdnem teljesen egyenes útszakasz enyhe jobbkanyar, közeli Opelos ismerőseim 170-el még bevették azt a kanyart ;) Állítólag becsúszott a teherautó ALÁ.  :eek:

Ebből nehéz lesz kihozni a teherkocsi vezetőjét okozónak, de megpróbálom.  :)

A passát nagy sebességgel haladt, a tgk irányába, a közútkezelő nem végezte el az úton a síkosság mentesítést, hiszen a passat megcsúszott.
A kitérés szabályait megszegő tgk, aki 32§ b)Olyan keskeny úttesten, amelyen a járművek egymás melletti elhaladása nehéz vagy lehetetlen, a járművekkel meg kell állni és az elhaladást az útpadkára húzódással vagy hátramenettel kell lehetővé tenni. Hátramenni azzal a járművel kell, amelyikkel ez - a járművek adottságait és a körülményeket figyelembe véve - könnyebben megtehető.
Tehát világos, hogy a lassabban haladó tgk.-nak kellett volna a padkára húzódni, tolatni.
Megint a vétkes maradt életben ejejejjj :omg:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#640 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 08:54

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 8:46

Ebből nehéz lesz kihozni a teherkocsi vezetőjét okozónak, de megpróbálom.  :)

A passát nagy sebességgel haladt, a tgk irányába, a közútkezelő nem végezte el az úton a síkosság mentesítést, hiszen a passat megcsúszott.
A kitérés szabályait megszegő tgk, aki 32§ b)Olyan keskeny úttesten, amelyen a járművek egymás melletti elhaladása nehéz vagy lehetetlen, a járművekkel meg kell állni és az elhaladást az útpadkára húzódással vagy hátramenettel kell lehetővé tenni. Hátramenni azzal a járművel kell, amelyikkel ez - a járművek adottságait és a körülményeket figyelembe véve - könnyebben megtehető.
Tehát világos, hogy a lassabban haladó tgk.-nak kellett volna a padkára húzódni, tolatni.
Megint a vétkes maradt életben ejejejjj :omg:

:D Egyébként egy 4 sávos útról beszélsz, ami ráadásul elég széles :) Lényeg, hogy a Passat vezetője egy f@sz volt, egy kb autopálya méretű és minőségű úton megcsúszott.  :omg: 100-as tempónál nem törik így össze az autó. Szerintem. :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.