HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 00:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 0:39

Az a véleményem, hogy 75 év felett LEHETETLEN, hogy megfelelő reflexekkel rendelkezzen egy korához képest kiváló egészségi állapotban lévő ember is. Szóval nem sok mindent van vizsgálni rajta.
Az orvos meg addig nem fog tisztességes munkát végezni, ameddig nem került veszélybe a családja egy kriptaszökevény miatt.
Amikor a fegyvertartási hosszabításhoz csináltattam a 2005 tavaszán az orvosit, akkor úúúúgy vizsgált meg a doki, hogy még a s*ggembe is belenézett, EKG-t írt elő, szívultrahangot, szemvizsgálatot, szinte nagygenerált. Persze akkor voltam a határon, 40 éves kortól már csak 2 évre adják meg a fegyveralkalmasságit, én meg 39 évesen még 4-re kaptam.

Azért ne legyünk igazságtalanok, az, hogy valaki vezetés közben rosszul lesz, az szinte bárkivel előfordulhat 40 felett, sőt akár fiatalabban is. Ez nem korfüggő, legfeljebb az esély nő a korral.
Előző lakásunknál az egyik szomszéd 50 évesen, egy piros lámpánál állva halt meg infarktusban, ráborulva a Wartburgja kormányára. Persze - állítólag - hosszú percekbe tellett, míg valaki megállt és kiszállt megnézni, hogy miért van mozdulatlanul a kormányra borulva, mindenki maximum egy dudálásig jutott el, és kerülte is kifelé. Akár még az is lehet, hogy ESETLEG lehetett volna rajta segíteni. Bár ilyenkor a ha, az mindig jelen van...

Pont ezért írtam, hogy vizsgálja csak meg a reflexeket, ott úgyis kibukik az egész. ;)

Az orvosokkal kapcsolatban tökéletesen egyetértek!

Nyílvánvaló, hogy bárkivel előfordulhat a vezetés közbeni rosszullét, s ennek az esélye egyre inkább közeledik, ahogy telnek az évek.

Ismerek itt Pápán olyan oktatót, aki 74 éves, és még mindíg olyan az "öreg", mint a penge. A kresz tudása/ismerete pedig felsőbb körökben is elismert. A mai napig oktat. ;)

Szerkesztette: Lauda 2006. 03. 19. 00:48 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#942 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 02:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 0:27

Szerintem elég lenne, ha az orvos valóban megvizsgálná a pácienst. Látás, vérnyomás, EKG, reflexek! stb. :)

Apam nagybatyja (isten nyugosztalja) anno total ki volt akadva, amikor a doki 72 eves koraban nem hosszabbitotta meg az egeszsegugyi alkalmassagat, mondvan nem lat jol, igy persze a jogsijat is bevontak.

Legszivesebben a Manyugit riadoztatta volna az altala elszenvedett gazsag miatt... (felteve, ha lenne ilyen szervezet :) )

Szerkesztette: nyunyu 2006. 03. 19. 02:11 -kor

#943 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 03:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 0:27

Nem rossz gondolat. :)  Csak fizikai korlátai vannak, így s kevés a vizsgabiztos. Csak gondoljunk bele, évi 100-110 ezer ember szerez jogosítványt.

Szerintem elég lenne, ha az orvos valóban megvizsgálná a pácienst. Látás, vérnyomás, EKG, reflexek! stb. :)

Lehetne finomítani a dolgon, mondjuk első körben elég lenne 5, vagy 10 évenként vizsga. Ez alól kivétel csak akkor lenne, ha valaki balesetben vesz részt (mindegy, hogy okozóként, vagy vétlenként), neki a 3. után kéne új vizsga, ha mondjuk 1 éven belül 3x előfordul. Esetleg tekintetbe lehetne venni, hogy hivatásszerűen vezet autót, ill. a munkaköréhez gyakran szükség van rá, vagy csak "hétvégi autós"... :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#944 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 03:24

Idézet: brd - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 3:08

Lehetne finomítani a dolgon, mondjuk első körben elég lenne 5, vagy 10 évenként vizsga. Ez alól kivétel csak akkor lenne, ha valaki balesetben vesz részt (mindegy, hogy okozóként, vagy vétlenként), neki a 3. után kéne új vizsga, ha mondjuk 1 éven belül 3x előfordul. Esetleg tekintetbe lehetne venni, hogy hivatásszerűen vezet autót, ill. a munkaköréhez gyakran szükség van rá, vagy csak "hétvégi autós"... :)

Mondjuk vétlenként balesetbe kerülni nem annyira bűnös dolog szerintem.
Én pl. álltam a pirosnál, amikor is oldalról belémszállt egy autós, aki elnézte a sávot.
Gondolkoztál már ma?

#945 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 03:52

Vannak kivételek, nyilván, estig lehetne sorolni, de én is úgy vagyok vele, hogy sok esetben a balesetek többi résztvevője is tehet egy kicsit a "bal"-ról.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#946 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 09:40

Idézet: brd - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 3:52

Vannak kivételek, nyilván, estig lehetne sorolni, de én is úgy vagyok vele, hogy sok esetben a balesetek többi résztvevője is tehet egy kicsit a "bal"-ról.

Olvass vissza pár oldalt, le lett írva, hogy nem tévedsz. ;)

#947 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 19. 10:40

Idézet: brd - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 3:52

Állunk a pirosnál, az előttünk álló hirtelen berakja hátramenetbe és padlógázzal belénk tolat. Azt mondta, eltévedt, és másfele indult volna inkább. Menekülni esélyünk nem volt.

Állunk a dugóban a sztrádán és egy autós úgy belerongyol a sorba hátulról, hogy 7 azaz hetes darab autót amortizál le. A sor közepén állva hogyan lett volna ez elkerülhető?

Ezekért kelljen nekem plusz pénzekért extra vizsgákkal töltenem az időmet? :think:

#948 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:48

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 23:27

Lehet hogy hülyeség, de én például a halálozási határ után (ameddig átlagosan él egy magyar ember) visszavonám a jogsit. Tenném ezt a többi autós védelme érdekében. Mert itt már jogosan nagy a kockázat.....

Vénasszony és vénember mi a faszért akar vezetni? Csak másokat veszélyeztet!!

Egyetértek. Én még azt sem értem, hogy az ilyen miért akar még élni is. Csak a levegőt szívja mások elől.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#949 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:51

Szerintem sem jó ötlet ez a kötelező újravizsgázgatás, főleg az anyagiak miatt...
Viszont azzal egyetértek, hogy valahol meg kéne húzni a vonalat, meddig kaphat valaki jogsit... asszem' valamikor már leírtam, hogy Nagyapám, aki az isten tudja, hány millió kilométert vezetett, 65 éves korában lerakta a volánt. Nem érezte magát alkalmasnak tovább vezetni, belátta, hogy tompultak a reflexei. :up:

#950 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:53

Idézet: lameXpert - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:48

Egyetértek. Én még azt sem értem, hogy az ilyen miért akar még élni is. Csak a levegőt szívja mások elől.

FőDudu nem ezt írta.
Azzal, hogy a levegőt szívja, nem veszélyeztet másokat. De azzal igen, ha meghal vezetés közben.

Szerkesztette: Omega 2006. 03. 19. 10:53 -kor

#951 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:55

Idézet

Idézet (lameXpert @ 2006. márc. 19., vasárnap - 10:48)

:nevet2:  :nevet2:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#952 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:56

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:53

FőDudu nem ezt írta.
Azzal, hogy a levegőt szívja, nem veszélyeztet másokat. De azzal igen, ha meghal vezetés közben.

Ezt már én is leírtam egy eset kapcsán tavaly, lameX akkor is előadta ugyan ezt a szöveget.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#953 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 11:56

Ezt már én is leírtam egy eset kapcsán tavaly, lameX akkor is előadta ugyan ezt a szöveget.

Naés...?
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#954 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 11:00

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:58

Naés...?

Nincs naés. Kiváncsi voltam, mennyi idő alatt talál ide a topikba valamelyik altja, hogy előadja ugyan azt mint tavaly. :) Nem kellett sok idő.  :smoker:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#955 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 11:00

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:58

Naés...?

#956 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 11:02

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 11:00

Mindjárt jön a másik nickje, és megvédi saját magát, hogy ő aztán nem ő az és úgy vót...... 8)  :nevet:  :nevet:

#957 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 12:10

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:48

És aki mindenkiben csak azt keresi, hogy mibe köthet bele? Tíz percig visszatartaná a lélegzetét, sokkal nyugodtabb lenne utána.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#958 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 12:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 11:02

Mindjárt jön a másik nickje, és megvédi saját magát, hogy ő aztán nem ő az és úgy vót...... 8)  :nevet:  :nevet:

Tudsz egy példát az általad feltételezett - valószínűleg a magad által gyakoroltakből kiinduló - hazugságra mutatni?

Amennyiben pedig már tavaj valaki azt mondta, hogy a Fődudu által felhozott példa azt jelenti, hogy "mindenki le az útról, mert én jövök", akkor az már soha többé nem leelmondani senki másnak, mert tavaj is azt mondtuk hülyeség, mert a világért el nem ismernénk, hogy hülyeségeket beszélünk, inkább mindenkit elmondunk mindennek, hiszen mi aztán igazán tudjuk, hogy másoknak mennyi joga van élni, vezetni, nevetni és egyáltalán "nekünk jogunk van meghatározni, más mit csináljon, de nekünk ne mondja meg senki mit csináljunk", mert köcsög a rendőr, köcsög a fizika, köcsög a másik autós, köcsög a kresz, hiszen szabályokat alkottak, de mi tudjuk, hogy AZOK a szabályok hülyeségek, csak azok a szabályok jók, amiket mi alkotunk. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#959 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 12:40

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 12:14

Tudsz egy példát az általad feltételezett - valószínűleg a magad által gyakoroltakből kiinduló - hazugságra mutatni?

Amennyiben pedig már tavaj valaki azt mondta, hogy a Fődudu által felhozott példa azt jelenti, hogy "mindenki le az útról, mert én jövök", akkor az már soha többé nem leelmondani senki másnak, mert tavaj is azt mondtuk hülyeség, mert a világért el nem ismernénk, hogy hülyeségeket beszélünk, inkább mindenkit elmondunk mindennek, hiszen mi aztán igazán tudjuk, hogy másoknak mennyi joga van élni, vezetni, nevetni és egyáltalán "nekünk jogunk van meghatározni, más mit csináljon, de nekünk ne mondja meg senki mit csináljunk", mert köcsög a rendőr, köcsög a fizika, köcsög a másik autós, köcsög a kresz, hiszen szabályokat alkottak, de mi tudjuk, hogy AZOK a szabályok hülyeségek, csak azok a szabályok jók, amiket mi alkotunk. :)

Ó hogy el ne sírjam magam...... :Đ  :D

#960 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 14:08

Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy tényleg veszélyes idős korban vezetni. Ez hangzott el. A többit hozzáképzelted. :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.