Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 0:39
Az orvos meg addig nem fog tisztességes munkát végezni, ameddig nem került veszélybe a családja egy kriptaszökevény miatt.
Amikor a fegyvertartási hosszabításhoz csináltattam a 2005 tavaszán az orvosit, akkor úúúúgy vizsgált meg a doki, hogy még a s*ggembe is belenézett, EKG-t írt elő, szívultrahangot, szemvizsgálatot, szinte nagygenerált. Persze akkor voltam a határon, 40 éves kortól már csak 2 évre adják meg a fegyveralkalmasságit, én meg 39 évesen még 4-re kaptam.
Azért ne legyünk igazságtalanok, az, hogy valaki vezetés közben rosszul lesz, az szinte bárkivel előfordulhat 40 felett, sőt akár fiatalabban is. Ez nem korfüggő, legfeljebb az esély nő a korral.
Előző lakásunknál az egyik szomszéd 50 évesen, egy piros lámpánál állva halt meg infarktusban, ráborulva a Wartburgja kormányára. Persze - állítólag - hosszú percekbe tellett, míg valaki megállt és kiszállt megnézni, hogy miért van mozdulatlanul a kormányra borulva, mindenki maximum egy dudálásig jutott el, és kerülte is kifelé. Akár még az is lehet, hogy ESETLEG lehetett volna rajta segíteni. Bár ilyenkor a ha, az mindig jelen van...
Pont ezért írtam, hogy vizsgálja csak meg a reflexeket, ott úgyis kibukik az egész.
Az orvosokkal kapcsolatban tökéletesen egyetértek!
Nyílvánvaló, hogy bárkivel előfordulhat a vezetés közbeni rosszullét, s ennek az esélye egyre inkább közeledik, ahogy telnek az évek.
Ismerek itt Pápán olyan oktatót, aki 74 éves, és még mindíg olyan az "öreg", mint a penge. A kresz tudása/ismerete pedig felsőbb körökben is elismert. A mai napig oktat.
Szerkesztette: Lauda 2006. 03. 19. 00:48 -kor

Súgó
A téma zárva.