Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 0:27
Nem rossz gondolat.

Csak fizikai korlátai vannak, így s kevés a vizsgabiztos. Csak gondoljunk bele, évi 100-110 ezer ember szerez jogosítványt.
Szerintem elég lenne, ha az orvos valóban megvizsgálná a pácienst. Látás, vérnyomás, EKG, reflexek! stb.

Az a véleményem, hogy 75 év felett LEHETETLEN, hogy megfelelő reflexekkel rendelkezzen egy korához képest kiváló egészségi állapotban lévő ember is. Szóval nem sok mindent van vizsgálni rajta.
Az orvos meg addig nem fog tisztességes munkát végezni, ameddig nem került veszélybe a családja egy kriptaszökevény miatt.
Amikor a fegyvertartási hosszabításhoz csináltattam a 2005 tavaszán az orvosit, akkor úúúúgy vizsgált meg a doki, hogy még a s*ggembe is belenézett, EKG-t írt elő, szívultrahangot, szemvizsgálatot, szinte nagygenerált. Persze akkor voltam a határon, 40 éves kortól már csak 2 évre adják meg a fegyveralkalmasságit, én meg 39 évesen még 4-re kaptam.
Azért ne legyünk igazságtalanok, az, hogy valaki vezetés közben rosszul lesz, az szinte bárkivel előfordulhat 40 felett, sőt akár fiatalabban is. Ez nem korfüggő, legfeljebb az esély nő a korral.
Előző lakásunknál az egyik szomszéd 50 évesen, egy piros lámpánál állva halt meg infarktusban, ráborulva a Wartburgja kormányára. Persze - állítólag - hosszú percekbe tellett, míg valaki megállt és kiszállt megnézni, hogy miért van mozdulatlanul a kormányra borulva, mindenki maximum egy dudálásig jutott el, és kerülte is kifelé. Akár még az is lehet, hogy ESETLEG lehetett volna rajta segíteni. Bár ilyenkor a ha, az mindig jelen van...