HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 22:00

Szerintem már a harmada méretű motor is elég lehet ahhoz, hogy meglepje a kezdőt. :think: Tudtommal a 250-esek messze 100 felett mennek.

hol élsz?

KATT

nehogy félre értsd, már az 50cc is 100 fölött van ;)

Szerkesztette: tolvaly 2006. 02. 13. 21:16 -kor

Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#102 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:17

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 20:58

Ez megdöbbentő, 2004-ben 68 halálos motoros baleset volt hazánkban, 2005-ben 301, ötszörösére nőtt egy év alatt...DÖBBBBENET....

Csoporttársam haverjával motorozott (nem kimondottan a megengedett sebeséghatárok között), amikor a haverja elcsúszott elötte és tüdővel kidöntött egy közlekedési táblát, az intenzíven kötött ki, csodával határos módon nemcsakhogy túlélte a balesetet de még maradandó sérülése sem volt. Pár nappal később, amikor már jobban volt, odament hozzá a főorvos és azt mondta: "Tudja, hogy maga itt a sztár a motorosok között? Ezen a nyáron maga az első idekerült motoros aki nemcsakhogy túlélte a balesetet, de mégcsak amputálnia sem kellett semmiét". A kórteremben rajta kívül volt még egy-két itt-ott amputált motoros is.

Kicsit talán durvának tűnik az orvos, de azért valahol érthető a reakciója. "Aki k*rvának megy ne sírjon, ha b@sszák"
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#103 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:19

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 22:17

Csoporttársam haverjával motorozott (nem kimondottan a megengedett sebeséghatárok között), amikor a haverja elcsúszott elötte és tüdővel kidöntött egy közlekedési táblát, az intenzíven kötött ki, csodával határos módon nemcsakhogy túlélte a balesetet de még maradandó sérülése sem volt. Pár nappal később, amikor már jobban volt, odament hozzá a főorvos és azt mondta: "Tudja, hogy maga itt a sztár a motorosok között? Ezen a nyáron maga az első idekerült motoros aki nemcsakhogy túlélte a balesetet, de mégcsak amputálnia sem kellett semmiét". A kórteremben rajta kívül volt még egy-két itt-ott amputált motoros is.

Kicsit talán durvának tűnik az orvos, de azért valahol érthető a reakciója. "Aki k*rvának megy ne sírjon, ha b@sszák"

Hát ilyet én most azért nem mondok, mert délután látogattam meg egy cimbimet, augusztus27 óta fekszik....erről ennyit ;)

#104 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:22

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 21:15

hol élsz?

KATT

nehogy félre értsd, már az 50cc is 100 fölött van ;)

Motoron biztosan nem. :D

Na, akkor meg főleg... félre meg nem értettem, azért mondtam a 250-et, mert azzal biztosan nem tévedek, csak óvatosan... ;)

#105 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:31

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 21:19

Hát ilyet én most azért nem mondok, mert délután látogattam meg egy cimbimet, augusztus27 óta fekszik....erről ennyit ;)

Ha ő volt a hibás és nem fogadta meg a tanácsot, akkor így járt.
Mindenki a saját sorsának a kovácsa. Drága dolog saját káron tanulni.

Amennyiben vétlenként van fél éve az ágyhoz kötve, akkor sajnálom, és jobbulást kívánok neki.
Gondolkoztál már ma?

#106 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 22:22

Motoron biztosan nem. :D

Na, akkor meg főleg... félre meg nem értettem, azért mondtam a 250-et, mert azzal biztosan nem tévedek, csak óvatosan... ;)

Én eltúrázgatok kisebb falkában a barátokkal, most vettem egy nagyobb endurot, az aszfalt soha sem vonzott, erdei léniák, vadcsapások, birtokról birtokra mocizunk, idén nagyobb offroad túrát is tervezünk. Maj+lássuk

#107 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 22:31

Ha ő volt a hibás és nem fogadta meg a tanácsot, akkor így járt.
Mindenki a saját sorsának a kovácsa. Drága dolog saját káron tanulni.

Amennyiben vétlenként van fél éve az ágyhoz kötve, akkor sajnálom, és jobbulást kívánok neki.

Erről nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni, hagyjuk. Ha idén ősszel együtt  sározzuk majd össze magunkat, akkor majd visszatérek rá.

#108 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:58

Nem igazán értem, motoron is ugyanúgy tudni kell hol a határ, mi a különbség autóhoz képest? Persze igaz motoron nincs koccanás, ott minden baleset járhat súlyos sérüléssel. De szerintem akkor is nagyobb az arány, mint ami ebből adódna.

#109 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 21:58

Nem igazán értem, motoron is ugyanúgy tudni kell hol a határ, mi a különbség autóhoz képest? Persze igaz motoron nincs koccanás, ott minden baleset járhat súlyos sérüléssel. De szerintem akkor is nagyobb az arány, mint ami ebből adódna.

Jóval instabilabb. Egy autóval majdhogynem észre sem veszel egy komolyabb kátyút 70 körül, motorral meg eleshetsz rajta. Ennyi elég is.

#110 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:47

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 22:17

Én tudok olyan orvosról aki egyszerűen csak donornak hívja a motorosokat. Merthogy előbb-utóbb donor lesz belőle...

Egy ismerősöm évekig dolgozott Angliában, most karácsonykor hazament, és kb. 1,5 misi értékű 1600 ccm3-es mocit vett magának. Aztán joformán ráülni sem mert, odaadta egy tapasztaltabb motoros barátjának, hogy járassa be, aki 1 hétvége után visszaadta, hogy ő sem mer nagyon ráülni... :D

De megér egy misét a szomszéd srác is, aki kétszer szaladt bele 1 év különbséggel -ugyanazon az erdei úton egy-egy teherautóba. Először nyilt sípcsont törés + néhány repedés (úgy emléxem), másodjára megúszta néhány zúzódással... Igen, kétszer lépett ugyanabba a sz.rba... :D
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#111 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 23:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 22:22

Jóval instabilabb. Egy autóval majdhogynem észre sem veszel egy komolyabb kátyút 70 körül, motorral meg eleshetsz rajta. Ennyi elég is.

Viszont jobban együtt is élsz a járművel, közvetlenebbül érzed, hogy mi az a pont, amikor már nem tudnád megfogni ha baj van.

#112 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 00:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 23:47

Viszont jobban együtt is élsz a járművel, közvetlenebbül érzed, hogy mi az a pont, amikor már nem tudnád megfogni ha baj van.

Nem tudom, nem sokat motoroztam életemben, inkább nem találgatok. Csak elképzeléseim vannak. Pl. a szélességedhez képest sokkal magasabban van a súlypontod, ezért billenékeny vagy. Át tudsz bukni az első keréken fékezéskor. Ha elindul a segge kanyarban, akkor nem csak eltekered a kormányt és visszajött. Láttam olyat is, hogy nagy tempónál egyszerűen elkezdett cikázni a motor.

Soroljam még? :)

#113 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 01:13

Holnap kezdődik a felújítás az Istenhegyi úton, persze a legfontosabb előkészületeket már ma megtették: kihelyezték a táblákat, többek között a 30-as piroskarikákat. Az autósok meg addig is haladjanak lépésben az amúgy teljesen üres úton. :omg: Egyáltalán jó, hogy az egyirányúsítást még nem ejtették meg (érdekes módon a behajtani tilos táblákat képesek voltak letakarni).

#114 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 02:33

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 1:13

... kihelyezték a táblákat, többek között a 30-as piroskarikákat...

KIK???
Gondolkoztál már ma?

#115 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 02:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 2:33

KIK???

Hogyhogy kik? Gondolom azok, akik ki szokták. :think:

#116 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 03:05

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 2:46

Hogyhogy kik? Gondolom azok, akik ki szokták. :think:

Félre ne érts, csak arra szeretnélek rávenni, hogy kimondd, kiket terhel a felelősség azért, hogy nem a munkálatok megkezdésével egyidőben kerülnek ki a sebességkorlátozó táblák.
Tudod, mert van egy tévhit forgalomban...
Gondolkoztál már ma?

#117 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 03:33

Nem ismerem a felelősöket, sőt, konkrétan azzal sem vagyok tisztában milyen procedúra eredménye az ilyen táblapakolgatás - így nem áll szándékomban célozgatni rájuk. Akárki is volt, bakot lőtt. :o Én viszont gyorsan hajtottam...

#118 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 03:55

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 3:33

Nem ismerem a felelősöket, sőt, konkrétan azzal sem vagyok tisztában milyen procedúra eredménye az ilyen táblapakolgatás - így nem áll szándékomban célozgatni rájuk. Akárki is volt, bakot lőtt. :o Én viszont gyorsan hajtottam...

A Közútkezelő Kht. helyezi ki a táblákat.
Akkor, amikor épp ráér.
Ha Te, mint útépítő vállalkozó bejelented, hogy február 20-tól, hétfőtől XY helyen útépítésileg kívánsz dolgozni, és ezt az összes pöcsétes engedéllyel tudod bizonyítani, akkor ők kihelyezik a szükséges táblácskákat. A kezdési időpont előtt.
Mennyivel előtte?
Hááát, ahogy sikerül.
Ahogy épp ráérnek.
Ahogy épp arrajárnak.
Csodálkozásra semmi ok, ha a 20-i, reggel 6 órai felvonulás előtt mondjuk 16-án csütörtökön délelőtt tudtak arra járni, akkor onnantól figyelnek kint a táblák.
Gondolkoztál már ma?

#119 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 06:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 3:55

A Közútkezelő Kht. helyezi ki a táblákat.
Akkor, amikor épp ráér.
Ha Te, mint útépítő vállalkozó bejelented, hogy február 20-tól, hétfőtől XY helyen útépítésileg kívánsz dolgozni, és ezt az összes pöcsétes engedéllyel tudod bizonyítani, akkor ők kihelyezik a szükséges táblácskákat. A kezdési időpont előtt.
Mennyivel előtte?
Hááát, ahogy sikerül.
Ahogy épp ráérnek.
Ahogy épp arrajárnak.
Csodálkozásra semmi ok, ha a 20-i, reggel 6 órai felvonulás előtt mondjuk 16-án csütörtökön délelőtt tudtak arra járni, akkor onnantól figyelnek kint a táblák.

a közütkezelő csak az állami kezelésű, ill főutakat tartja karban,  a városon belül a többi az önkormányzat dolga
csak úgy általánosságban írtam, hogy jól meg kell gondolni kit kell szidni
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#120 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 06:43

Idézet: Syner - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 6:22

a közütkezelő csak az állami kezelésű, ill főutakat tartja karban,  a városon belül a többi az önkormányzat dolga
csak úgy általánosságban írtam, hogy jól meg kell gondolni kit kell szidni

Természetesen igazad van.

Te is tudod nagyon jól, hogy nagyon sokan a rendőrséggel kapcsolják össze a KRESZ táblákat.
Ezt a félreértést szerettem volna eloszlatni.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.