Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 19:12
Nem akarom, hogy a topic átalakuljon antinikotinista témájúvá, de leírom, hogy leszokni (ez hülyeség, csak ABBAHAGYNI LEHET!) csak úgy lehet, ha vágás-szerűen teszed. A fokozatos 'leszokogatás' nem más, mint a gyengeség elismerése, mindennapi haladék adása a lustaságunknak.
1994. június 5-én, vasárnap éjfélkor elszívtam az utolsó szál cigit (azóta itt van a fiókomban az utoljára felbontott és félbe hagyott 3 doboz cigim, persze mára teljesen szétszáradva) és akkor azt mondtam, hogy ENNYI VOLT!
10-12 napig az élő fával is összevesztem, annyira szar volt. Ez volt a legnehezebb időszak. De kibírtam. Aztán ahogy kezdtem újra illatokat érezni, akkor kezdett megjönni a kedvem, hogy tényleg így maradjon!
Nekem nagyon bejött, nem kellett hozzá SEMMI MÁS, kizárólag AKARATERŐ!
Azóta nem zavar, ha dohányoznak körülöttem, sőt maga a szaga sem zavar. Csak itthon, ha nagyon füstös helyen voltam és a levetett ruhám ontja a büdöset.
Szóval a véleményem, hogy érdemes bátorságpróbát csinálni, mert szinte minden téren jobb lesz az életvitel. Hogy ne legyen nagyo off, még a vezetés biztonságát is ideveszem, legalábbis saját tapasztalatok alapján.
Sokszor volt, hogy ha mindkét kezemre szükség volt, akkor a számban hagyott cigi füstje belement a szemembe, ami elvonta az útról a figyelmet. Talán ha 2x előfordult az is velem, hogy beesett a parázs az ülésbe, a combom alá. Egyrészt kiégette a kárpitot meg a nadrágomat, másrészt megégette a combomat (szerencsére csak azt!

). Ezekben a másodpercekben nem volt mód félreállni, a haladó forgalomban próbáltam elhárítani.
Szóval igazuk van, akik azt mondják, hogy a cigi is tud olyan veszélyes lenni vezetés közben, mint a mobiltelefonálás.