HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:51

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 10:03

debaj írta

Ezt tanúsíthatom, sokszor nyaralok ott, szlalomozni kell a bringások közt. :)
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#1842 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:00

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 6:37

Amúgy azért szerettem volna, ha megáll, mert szerettem volna megbizonyosodni arról, hogy piás. :)

Van nálad szonda?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1843 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:08

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 9:32

Ha megvan ez a hely, akkor a kérdés: működik, működhetne a "cipzár-elv" ?
Hagynak maguk előtt annyi helyet a sorban haladók/araszolók, h a másik beférjen?

Én úgy látom, h nem. A sorban állók ugyanúgy sz@rnak - tisztelet a kivételnek - a hamarosan megszűnő sávban érkezőkre, mint a legvégén pofátkankodók a többiekre.

Sajnos a magyarok ebben is elég "érdekesen" gondolkodnak.

Ha ismerik a helyet, ahol meg fog szűnni egy sáv, akkor már százméterekkel előtte mindenki átsorol. Aki meg nem ismeri, és az utolsó pillanatban döbben rá, hogy sávot kell váltania, az meg egy utolsó paraszt, és be sem akarják engedni.
Ilyen hely pl. a Károly krt - Dohány u. kereszteződés, ahol a Múzeum körút felé tartó három sávból hirtelen eltűnik egy, és kitáblázva - a hely adottságai miatt - csak közvetlen előtte van.

De hasonló a Lágymányosi híd felhajtója is, ahol már százméterekkel a szűkítés előtt próbálkozik mindenki az átsorolással. Itt is gyönyörű tanulmányokat lehet látni a különböző hozzáállású emberekből. Meg van itt minden a "jajvajonbeengednekevalaha" tipusú rettegve sávváltóktól az "elémbenemjösszteszemétmertbelédmegyek" hozzáállású egomániásokig.

Tudom, megint velem van a baj, mert másokról is feltételezem a szociális érzékenységet. :(

#1844 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:15

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 9:32

Maradjunk a példádnál. Rottenbillerig áll a sor, végig a hídon. Keleti felől jönnek az autók. Hol (mennyivel a kereszteződés/elkanyarodó/megszűnő sáv előtt) kéne besorolniuk, h az számodra - és itt most csak az érdekel, h te mit gondolsz, mit tartanál helyesnek - elfogadható legyen és ne tűnjön pofátlankodásnak.

Ha megvan ez a hely, akkor a kérdés: működik, működhetne a "cipzár-elv" ?
Hagynak maguk előtt annyi helyet a sorban haladók/araszolók, h a másik beférjen?

Én úgy látom, h nem. A sorban állók ugyanúgy sz@rnak - tisztelet a kivételnek - a hamarosan megszűnő sávban érkezőkre, mint a legvégén pofátkankodók a többiekre.

--------

Én azt mondtam, az is a szándékosan tolakodó szintjére sűllyed, aki nem engedi be a másikat. A "nem engedi be" az magába foglalja azt is, aki nem hagy elég helyet maga előtt, h a másik beférjen, normálisan besorolhasson. Tipikusan "gyerebe mögém" vezetők.

Nem megy ez ma Neked.
Leírtam eddig tán 2x.
HOGYASZONGYA! Harmadszor is.

Áll a sor. Külső, Baleseti Intézet felé eső sáv gyakorlatilag üres. Emberke (pontosabban nem egy, rengeteg) a sor végefelé index jobbra, kihúz, többiek mellett végigdönget, első lámpán nagy lendülettel át, majd az Alföldi után van gond, mert áll az egybefüggő sor, tehát nem nagyon van esély betolakodni. A sáv jobbra kanyarodása előtt vagy 20-30 m-rel már záróvonal van, de ő addig gond nélkül eljut, mivel alig-alig kanyarodnak ott jobbra. Aztán jön a gond. Egyrészt, mert mire megmozdu la sor, akkor NEKI a rá vonatkozó lámpa már piros. ENNEK ELLENÉRE megy egyenesen, ami egyből egy záróvonal-átlépés is. Engem ez zavar, tudod? Ha forgalmi okok miatt van, akkor az egészen más.
De az, amit kezdettől fogva kifogásoltam, az nem magyarázható - csak fogadatlan prókátorként - forgalmi helyzettel.
(mellékvágány: ezért a kombinált szabálysértési mutatványért a IX. kerületben 30e bírság és 3 hónap vezetéstől eltiltás jár. A VII-ben meg 5e helyszíni. Szerencse, hogy a helyszín a VIII-ban van :)).
HA valaki BE AKAR MENNI (pl. dugó esetén) a belső sávba, mert arra akarja folytatni az útját, DE forgalmi okokból kénytelen volt a külső sávban elkezdeni a haladást, az nem padlógázzal dönget végig a többiek mellett a sor legelejéig.
Gondolkoztál már ma?

#1845 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:19

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 10:08

Aki meg nem ismeri, és az utolsó pillanatban döbben rá, hogy sávot kell váltania, az meg egy utolsó paraszt, és be sem akarják engedni.

Milyen szarügy, hogy az esetek nagyobbik részében bizonyos típusú és bizonyos érték feletti autósok a helyismerettel nem rendelkezők...
Gondolkoztál már ma?

#1846 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:39

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 11:19

Milyen szarügy, hogy az esetek nagyobbik részében bizonyos típusú és bizonyos érték feletti autósok a helyismerettel nem rendelkezők...

Ezzel még tetézik azt, hogy náluk az index azt jelenti, hogy mehet, tehát már húzza is rám az autó elejét....
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#1847 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:40

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 11:39

Ezzel még tetézik azt, hogy náluk az index azt jelenti, hogy mehet, tehát már húzza is rám az autó elejét....

Rádhúzza, különben nem engednéd be :D

#1848 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:48

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 11:39

Mert olyan nyuszi fejed van  :Đ

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1849 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:49

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 10:39

És akkor még csendben lehetsz, mert indexelt.
Pár napja egy gyönyörű farú új 7-es bömbi jött be úgy elém, hogy szerintem eszébe sem jutott, hogy valaki használja épp akkor azt az utat közlekedésre rajta kívül. Se index, se körültekintés, semmi.

Szerinted érdekelte, hogy nem foglalkozom gondolatolvasással???

Ha azt akarom, hogy az 5 évesen - eddig - törésmentes Brava-m olyan is maradjon, akkor úgyis satuzok.
Milyen igaza volt!

Szerkesztette: *Macika* 2006. 04. 12. 10:50 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1850 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 11:49

És akkor még csendben lehetsz, mert indexelt.
Pár napja egy gyönyörű farú új 7-es bömbi jött be úgy elém, hogy szerintem eszébe sem jutott, hogy valaki használja épp akkor azt az utat közlekedésre rajta kívül. Se index, se körültekintés, semmi.

Szerinted érdekelte, hogy nem foglalkozom gondolatolvasással???

Ha azt akarom, hogy az 5 évesen - eddig - törésmentes Brava-m olyan is maradjon, akkor úgyis satuzok.
Milyen igaza volt!

Túl sokat jársz Budapesten. Kecskeméten a 18 éves Opel Kadett is ugyanígy rádsorol. Meg a csuklósbusz, meg a pótos IFA, a lovaskocsis sem néz hátra balkanyar előtt, meg...

#1851 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:08

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 11:15

Nem megy ez ma Neked.
Leírtam eddig tán 2x.
HOGYASZONGYA! Harmadszor is.

Áll a sor. Külső, Baleseti Intézet felé eső sáv gyakorlatilag üres. Emberke (pontosabban nem egy, rengeteg) a sor végefelé index jobbra, kihúz, többiek mellett végigdönget, első lámpán nagy lendülettel át, majd az Alföldi után van gond, mert áll az egybefüggő sor, tehát nem nagyon van esély betolakodni. A sáv jobbra kanyarodása előtt vagy 20-30 m-rel már záróvonal van, de ő addig gond nélkül eljut, mivel alig-alig kanyarodnak ott jobbra. Aztán jön a gond. Egyrészt, mert mire megmozdu la sor, akkor NEKI a rá vonatkozó lámpa már piros. ENNEK ELLENÉRE megy egyenesen, ami egyből egy záróvonal-átlépés is. Engem ez zavar, tudod? Ha forgalmi okok miatt van, akkor az egészen más.
De az, amit kezdettől fogva kifogásoltam, az nem magyarázható - csak fogadatlan prókátorként - forgalmi helyzettel.
(mellékvágány: ezért a kombinált szabálysértési mutatványért a IX. kerületben 30e bírság és 3 hónap vezetéstől eltiltás jár. A VII-ben meg 5e helyszíni. Szerencse, hogy a helyszín a VIII-ban van :)).
HA valaki BE AKAR MENNI (pl. dugó esetén) a belső sávba, mert arra akarja folytatni az útját, DE forgalmi okokból kénytelen volt a külső sávban elkezdeni a haladást, az nem padlógázzal dönget végig a többiek mellett a sor legelejéig.

Harmadszor is értem, pont úgy, mint eddig.

Megengedhetetlen, h a legeslegvégén bepofátlankodjanak és te ezt nem engeded meg. Csakazértse. Világos ez, mint a Nap. Úgy látszik én nem fogalmazok eléggé érthetően. Tehát:

Most tedd félre a pofátlankodókat, ne a belső sávban álldogálj a tükröt lesve, h mikor vág ki valaki a külsőbe, mert azt fúúdenagyon nemenmgedem be, hanem

lecc imedzsinn

Délután 3-4-5 óra van, Rottenbillerről jövők már a hídon is csak araszolnak, akkora a sor. Meglepő módon a Fiumei útra nem csak a hídon keresztül lehet eljutni, hanem a Keletitől a híd alól-mellől érkezve. Tudom, h nem fordulhat elő, ezért mondom, h csak képzeld el, hogy nem a hídon jössz át, hanem a híd mellől érkezel, többedmagaddal. Ha akarod, ha nem, a külső (a későbbi kanyarodó-megszűnő) sávban találjátok magatokat. Belsőben sor.

1. Mit teszel?

2. Ha a többiek haladnak tovább a sávjukban (amelyikbe érkeztek a Keleti felöl jőve), meddig nem pofátlanság tőlük "előre menni" ?

3. Ha sikerült megtalálnod azt a pontot/szakaszt, ahol még nem veszed pofátlanságnak tőlük, h odáig elmenjenek, akkor ott, azon a szakaszon a többi autós biztosítja-e nekik a (szabályos) besorolás lehetőségét?

Comprende?

Szerkesztette: fram 2006. 04. 12. 14:12 -kor

Ciciman is on borda

#1852 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:55

Én nem értem ezt a vitát. A lényeg szvsz, hogy a forgalom minél folyamatosabban és biztonságosabban haladjon. A "pofátlankodókat" is be szoktam engedni sorolni, de egyszerre mindíg csak egyet, hisz nekem is, meg a mögöttem jövőknek is haladniuk kell azért. Azon a 3 másodpercen és 5 méteren - amennyi idő alatt besorol és amennyivel én hátrébb leszek - nekem semmi nem múlik. Nem is értem, hogy ezen miért kell problémázni. Ha nekem kell besorolnom és beengednek, köszi-vészvillogózok kettőt. Ha nem engednek be, akkor megvárom, míg valaki beenged és köszi-vészvillogózok kettőt. Az a baj a közlekedésben, hogy mindenki ideges. Relax és mindenki figyeljen a másikra. Ennyi. Szerintem. :)

#1853 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 15:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:55

Én nem értem ezt a vitát. A lényeg szvsz, hogy a forgalom minél folyamatosabban és biztonságosabban haladjon. A "pofátlankodókat" is be szoktam engedni sorolni, de egyszerre mindíg csak egyet, hisz nekem is, meg a mögöttem jövőknek is haladniuk kell azért. Azon a 3 másodpercen és 5 méteren - amennyi idő alatt besorol és amennyivel én hátrébb leszek - nekem semmi nem múlik. Nem is értem, hogy ezen miért kell problémázni. Ha nekem kell besorolnom és beengednek, köszi-vészvillogózok kettőt. Ha nem engednek be, akkor megvárom, míg valaki beenged és köszi-vészvillogózok kettőt. Az a baj a közlekedésben, hogy mindenki ideges. Relax és mindenki figyeljen a másikra. Ennyi. Szerintem. :)

Szintén.
Viszont, hogy olyan helyen állok, ahol a sávban jövőket feltartom, akkor viszont pofátlan és erőszakos vagyok és a kocsi elejét betolom (persze ha van annyi hely) és akkor már muszáj beengednie (mivel nem fér el). De ez csak egy helyen szokott előfordulni, ha a Petfői hídon átmegyek Pestről-Budára és onnan akarok lemenni az alsó rakpartra a Margit híd felé. A lehajtóból csak a felső sávba tudok reggel kanyarodni, de ott meg az egyenesen (felső rakparton) haladókat tartom fel, így minél gyorsabban igyekszek lemenni abba a sávba ami lemegy az alsó rakpartra. Persze, ahogy beengedett, akkor megköszönöm :) (és persze használom az irányjelzőt a szándékom jelzésére is)

#1854 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 15:10

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 16:01

Szintén.
Viszont, hogy olyan helyen állok, ahol a sávban jövőket feltartom, akkor viszont pofátlan és erőszakos vagyok és a kocsi elejét betolom (persze ha van annyi hely) és akkor már muszáj beengednie (mivel nem fér el). De ez csak egy helyen szokott előfordulni, ha a Petfői hídon átmegyek Pestről-Budára és onnan akarok lemenni az alsó rakpartra a Margit híd felé. A lehajtóból csak a felső sávba tudok reggel kanyarodni, de ott meg az egyenesen (felső rakparton) haladókat tartom fel, így minél gyorsabban igyekszek lemenni abba a sávba ami lemegy az alsó rakpartra. Persze, ahogy beengedett, akkor megköszönöm :) (és persze használom az irányjelzőt a szándékom jelzésére is)

Szerencsére nekem nem kell nap mint nap a pesti darálóban lennem, de mielőtt itt Fehérváron el nem készült a körgyűrű, csúnya állapotok uralkodtak főleg reggel és délután. Természetesen velem is elő szokott fordulni, hogy betolom a kocsi orrát, ha már pár perce szeretnék besorolni, de senki nem enged be. Szerencsére - és jól esik ezt mondani - nagyon nagyon ritkán van erre szükség. Általában max a negyedik, ötödik autós villant, hogy menjek.

#1855 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 15:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:55

Én nem értem ezt a vitát. A lényeg szvsz, hogy a forgalom minél folyamatosabban és biztonságosabban haladjon.

Így van.

Macika (eléggé kizárólagosan) a pofátlankodók számlájára írja, h nem halad a sor, meg fékezgetnek miattuk.

Én azt mondom, kettőn áll a vásár.
Ciciman is on borda

#1856 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:19

Na, begyorshajtok melóba. Lehet, hogy tolakodás is lesz  :Đ

Idézet

#1857 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:45

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:19

Na, begyorshajtok melóba. Lehet, hogy tolakodás is lesz  :Đ

majd jó rádhúzom a villamost :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1858 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 17:23

Idézet: Konor - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 17:45

majd jó rádhúzom a villamost :Đ

Kicsit off: mennyit fogyaszt átlagban egy régebbi kereklámpás 735-ös?

Idézet

#1859 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:21

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 17:23

Kicsit off: mennyit fogyaszt átlagban egy régebbi kereklámpás 735-ös?

nem tudom ,milyen idősre gondolsz,régebben volt egy ismerősömnek '82-83as évjáratú 735
automata ,öreguras vezetéssel 16-17et evett pesten
HP Pavilion DV-5 1160eh

#1860 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:25

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 21:21

nem tudom ,milyen idősre gondolsz,régebben volt egy ismerősömnek '82-83as évjáratú 735
automata ,öreguras vezetéssel 16-17et evett pesten

Huhúúú. Akkor azt kihagyom.

Idézet

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.