HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 C Adsl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 C Adsl vélemények? Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:57

Idézet: Mátra - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 16:28

Sziasztok!

Akiknek már van működőképes 3C netje azokat kérdezem:

-Mikortól számítják az ingyenes 3+1 hónapot, a szerződéskötéstől, vagy a net aktiválásától? (Megkérdezhetném az ügyfélszolgálaton is, de a ti véleményetekre is kiváncsi vagyok)

Mert a szerződéskötésem már több mint 5 hete megvolt, de még mindig nincs netem. Épp ma kötötte be a T-com a vonalat, kb még egy hét míg lejön a modem....

Azért kérdem, mert gáz lenne, ha szerződéskötéstől számolnák az ingyenes időszakot, mivel akkor a kedves T-com miatt elvesztegettem 6 hét ingyenességet.

Üdv!

Nekem azt mondták,hogy attól számítják amikor megtörténik az aktiválás!Ez viszont furcsa mert akkor a hűségnyilatkozat mikor jár le?Ugyanis azt csak a szerződéskötéshez lehet időzíteni!Érdekes dolgok ezek!

#322 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 17:00

Idézet: bociusz - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 14:14

Pedig én is úgy váltottam. 1,5 héttel a váltási kérelem után hétfőn hívott a régi ISP hogy milyen határidővel mondom fel a szerződést, én pénteket mondtam, szerdán reggel trékom megemelte a sávszélt, aznap este felhívtam a 3C az új loginért, amit meg is kaptam. Kiesés kb. 3 mp volt, amíg a routerben a logint átírtam.

Szerencséd volt!Én már 12 napja a 3c-s usernévvel interneteztem amikor a trékom kikapcsolta,mert nálok "leszerelés"volt bejelentve!Egyépként miután az előző szolgáltató megszüntette a user nevemet a 3c-re való átállás nekem is pár másodpec vol :) 
Csak hát tegnap jött ez a baki :(

#323 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 12:09

Gyors külföldi link teszt:
Töltsétek le az alábbi oldalról a progit (1026 KB)
http://www.cockos.co...er/download.php
A szerver USA/Californiában van, kiváncsi vagyok az eredményekre.
Nekem 6,8 KB/s 2 megás neten.

#324 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:22

bociusz:

Nem lehet ez egy túl gyors oldal, úgy ~50k körül jön róla, nem fut ki maxra a speed. Szerintem nézd meg inkább Apple Trailer oldalát http://www.apple.com/trailers/ , onnan jönnek full speeddel a mozielőzetesek. Igaz az egy európai proxyról küldi a biteket.

Vagy tölts le innen az M$ oldaláról egy VMW HD videot, ahogy nézem egy Chicagoból van hostolva, nekem innen is jön full speed. Ezek nagyobb cuccok így jobban látszik mennyire stabilan jön az 1MB-os méret túl pici.
http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntshowcase.aspx

#325 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:32

Idézet: bociusz - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 12:09

Gyors külföldi link teszt:
Töltsétek le az alábbi oldalról a progit (1026 KB)
http://www.cockos.co...er/download.php
A szerver USA/Californiában van, kiváncsi vagyok az eredményekre.
Nekem 6,8 KB/s 2 megás neten.

Nkem 12 vel jött a 3 megáson!Ez a 3 c hibája!Az inext-el jött minden a max sávszéllel!Nem tudom,hogy nálatok volt-e ilyen de pl. tegnap kb 17 óra körül és ma de 10 körül nem volt netem!Azaz a skype-n kívül semmi nem működött kivéve a 3c webseit-ja!Érdekes mi?

#326 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 18:37

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:32

Nkem 12 vel jött a 3 megáson!Ez a 3 c hibája!Az inext-el jött minden a max sávszéllel!Nem tudom,hogy nálatok volt-e ilyen de pl. tegnap kb 17 óra körül és ma de 10 körül nem volt netem!Azaz a skype-n kívül semmi nem működött kivéve a 3c webseit-ja!Érdekes mi?

Érdekes, de ma akkora leállások voltak a BIXen, hogy öröm volt nézni :)

#327 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 19:06

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:32

Kb. 20-25 kbyte/sec. Mivel éppen két előfizetésem van, megnéztem az Elenderest is, ott 160-200 kbyte/sec.

#328 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 20:13

Idézet: marczi - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:06

Kb. 20-25 kbyte/sec. Mivel éppen két előfizetésem van, megnéztem az Elenderest is, ott 160-200 kbyte/sec.

Akkor Te vagy az "élő" példa,hogy eddig nem mondtam hülyeséget!Mi ebből a tanulság?Soha többet hűségnyilatkozat! :think:

#329 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 20:21

A hűségnyilatkozatos megállapítással egyetértek, csak nem igazán van más választás. (ha nem akarsz nagyon rosszul járni). Én igazából gyanítottam, hogy lesz valami hasonló, mert ma tulajdonképpen szinte alig van olyan "kicsi" szolgáltató, akinek saját infrastruktúrája (külföld, BIX kapcsolatok) lenne.

Ha megnézed, akkor a nagyok az Tonlány, Datanet, TVNet, Euroweb, Externet. (a sok pici pedig leginkább e két utóbbi viszonteladója). Én igazából azért választottam őket, mert elsősorban a belföldi sebesség a fontos, főleg a feltöltés sebessége, illetve a fix ip cím. Ilyen áron viszont sehol nem találni hasonlót, még ha ez a külföld rovására is megy. Egy évet kihúzok így, aztán addigra kiforrnak a hurokátengedéses és ADSL2+ tapasztalatok, vagy pedig összekapják addig magukat a 3C-nél, és vesznek valami combosabb külföldi linket. Ha egyébként korrektek, akkor szerintem elárulják, hogy vannak-e erre vonatkozó terveik.

#330 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 20:44

Idézet: marczi - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 20:21

Ha egyébként korrektek, akkor szerintem elárulják, hogy vannak-e erre vonatkozó terveik.

Nem tudom! :confused: Én többször reklamáltam ,hogy vajon miért ilyen alacsony a tengerentúl!A válasz mindíg az,hogy utánanéznek!Hát már 3szor úgy utánanéztek kár,hogy még nem kaptam meg a választ amit amúgy is tudok!Kedvesek,udvariasak de korrektségről akkor beszélhetnénk ha ezt feltüntették volna a szerződésben vagy legalább elnézést kérünk a mi hibánk,ez van!A inext az euroweb viszonteladója volt de semmilyen sebesség csökkenés nem volt!SOHASEM!

#331 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 22:09

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 20:44

Nem tudom! :confused: Én többször reklamáltam ,hogy vajon miért ilyen alacsony a tengerentúl!A válasz mindíg az,hogy utánanéznek!Hát már 3szor úgy utánanéztek kár,hogy még nem kaptam meg a választ amit amúgy is tudok!Kedvesek,udvariasak de korrektségről akkor beszélhetnénk ha ezt feltüntették volna a szerződésben vagy legalább elnézést kérünk a mi hibánk,ez van!A inext az euroweb viszonteladója volt de semmilyen sebesség csökkenés nem volt!SOHASEM!

Hehe :) Előkeresik, hogy kivel és mire szerződtek? :D A jelenlegi szolgáltatóm az EQNet, ők is Euroweb viszonteladók. Az Euroweb a British Telecomon keresztük kapcsolódik külföldre 100MBiten, illetve van nekik egy 200MBites kapcsolatuk a Telian keresztül. A 3C csak a Pantelen keresztül megy, ők pedig már szintén a Telian, kérdés, hogy a Telia és a Pantel között mi van pontosan, illetve a 3C mit vesz a Panteltől külföld gyanánt.

#332 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 22:11

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 20:44

Ha reklamálsz, akkor ne azt írd, hogy lassú, hanem kérdezz rá inkább a nemzetközi sávszélességükre, illetve arra, hogy mikor akarják bővíteni?

#333 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 15:56

Sztori: 1 hete van 3C-s netem, csak sajna még mindig 1megás, holott 2megásnak kellene lennie. A ludas a T-com, nem emelte még a sávszélt. Kedden szóltam a 3C-nek, ők tettek egy hibabejelentést ez ügyben a T-comnak. Most pénteken még mindig semmi. Na előkapom a telót, hívom a T-comot. Közlik hogy a lemondó nyilatkozatot nem kapták meg a T-online-tól, amit én már 30.-án megkaptam. Kész röhej. Na elő ismét a telót, hívom a T-online-t. Közlik hogy elküldték 30.-án a T-comnak a nyilatkozatot, és a T-com vissza is jelzett. Elő a telót, hívom a T-comot. Közlik hogy csak azt látják hogy folyamatban van egy munka, lehet a sávszélemelés, de a műszakisok már elmentek, telefonáljak jövőhét kedden. Ez a büdös magyar helyzet. Elszomortó hogy 1 hét alatt nem sikerült semmit sem csinálnia a TRÉKOMNAK!
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#334 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 07:26

Félsiker. Megemelték ma reggelre a netet, de csak a letöltési sebességet. A feltöltést nem emelték, úgyhogy telefonálhatok kedden ismét  :(
Mondjuk hiányolok úgy 15k-t még a letöltési sebességből is, de így is jó.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#335 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 08:26

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 8:26

A feltöltést nem emelték, úgyhogy telefonálhatok kedden ismét  :(

Ha Cfosspeed-et használsz, akkor kattints a Clear Calibration Data-ra (Kapcsolat adatainak törlése).

Szerkesztette: latency 2006. 04. 15. 08:26 -kor

#336 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 08:49

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 7:26

Félsiker. Megemelték ma reggelre a netet, de csak a letöltési sebességet. A feltöltést nem emelték, úgyhogy telefonálhatok kedden ismét  :(
Mondjuk hiányolok úgy 15k-t még a letöltési sebességből is, de így is jó.

Nem ertem, hogy mi a problemad a letoltessel. 2Mbites netet rendeltel...2Mbit 2048kbit...annyi pedig megvan ahogy latom. Semmi problema a letoltesi sebessegeddel.

#337 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 13:11

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 7:49

Nem ertem, hogy mi a problemad a letoltessel. 2Mbites netet rendeltel...2Mbit 2048kbit...annyi pedig megvan ahogy latom. Semmi problema a letoltesi sebessegeddel.

A feltöltési sebességem is beállt, viszont hogy mi a bajom a letöltéssel? 138k-val töltöttem a T-online-nál, itt meg 250k-val. Ugye ha a 138-at kettővel megszorzod az nem 250. Körülbelül ennyi a bajom. De sebaj, így is jó. :D

#338 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 15:18

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 13:11

A feltöltési sebességem is beállt, viszont hogy mi a bajom a letöltéssel? 138k-val töltöttem a T-online-nál, itt meg 250k-val. Ugye ha a 138-at kettővel megszorzod az nem 250. Körülbelül ennyi a bajom. De sebaj, így is jó. :D

Eleg rosszul szamoltal....valoszinuleg a T-Com lotte tul a vonaladat...az 1Mb-os vonal 128kbyte-ot jelent, nem pedig 138-at....a 2Mb-os pedig 256-ot pontosan. 2048/8=256. Vagyis semmifelekeppen ne varj 260folottit. Megmondom oszinten, nem is tudom igazabol mit szamit az a 5-10kbyte/s. :think:  :)

#339 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 17:02

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 14:18

Eleg rosszul szamoltal....valoszinuleg a T-Com lotte tul a vonaladat...az 1Mb-os vonal 128kbyte-ot jelent, nem pedig 138-at....a 2Mb-os pedig 256-ot pontosan. 2048/8=256. Vagyis semmifelekeppen ne varj 260folottit. Megmondom oszinten, nem is tudom igazabol mit szamit az a 5-10kbyte/s. :think:  :)

hát nagy fájloknál összejön az a pár kb különbség (hiánya). De mondtam már így is jó, csakhát az ember mindig többet akar :D 

#340 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 08:06

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 17:02

hát nagy fájloknál összejön az a pár kb különbség (hiánya). De mondtam már így is jó, csakhát az ember mindig többet akar :D 

Hidd el, hogy nem sok mindent szamit. Egy full DVD (4700000kbyte, most nem vacakoltam az 1024es valtoszammal) eseteben is csak 12percet szamit ha 250kbyte helyett 260-nal jon...most egy kicsivel 5 ora felett ugye nem akarod azt mondani, hogy szamit 10perc? ;)

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.