HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 C Adsl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 C Adsl vélemények? Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 08:15

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 9:06

Hidd el, hogy nem sok mindent szamit. Egy full DVD (4700000kbyte, most nem vacakoltam az 1024es valtoszammal) eseteben is csak 12percet szamit ha 250kbyte helyett 260-nal jon...most egy kicsivel 5 ora felett ugye nem akarod azt mondani, hogy szamit 10perc? ;)

1 nap = 4 film. Akkor már 40 perc :D Ha meg még tán 270-el is jönne, akkor meg már ihajj! :D

addictive

#342 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:15

Idézet: addictive - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 8:15

1 nap = 4 film. Akkor már 40 perc :D Ha meg még tán 270-el is jönne, akkor meg már ihajj! :D

addictive

24 ora alatt 40perc de nagyon sok...ne legyetek mar ennyire elegedetlenek...tipikus a kezemet nyujtom, de karomat akarjak esete...a 2Mbit az 2048kbit, ami 256kbyte...ha keveslitek, akkor fizessetek elo a 3Mbites csomagra. :p  :)

#343 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 13:06

szerintem ne hasogassuk azokat a szőrszálakat. :D
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#344 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:11

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 14:06

szerintem ne hasogassuk azokat a szőrszálakat. :D

Én is csak vicceltem :D Ki az aki 24/7 filmeket szed le??? :D

addictive

#345 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 19:54

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 13:11

A feltöltési sebességem is beállt, viszont hogy mi a bajom a letöltéssel? 138k-val töltöttem a T-online-nál, itt meg 250k-val. Ugye ha a 138-at kettővel megszorzod az nem 250. Körülbelül ennyi a bajom. De sebaj, így is jó. :D

Én értem,hogy mire gondolsz!Az előző isp-nél a 2 megás netem valójában 2,2 körül járt(276-277kB/s STABILAN!!!)Ahogy átjöttem ez "lement" 260 körülire.Én is úgy számoltam,hogy a 3 megás majd lesz vagy 400kB/s de "csak" 376 lett!végül is ez pont 3 mega de aki a jóhoz szokott annak rosszul esik!Ha előre tudom nem váltottam volna csomit!A KÜLFÖLD VÁLTOZATLATLANUL SZAR(1-2Mbps)!A TENGERENTÚL GY A L Á Z A T O S !!!!(100-384kbps)Valahogy kibírom az 1 évet aztán lelépek! :box2:  :fuck2:
És még annyit róluk,hogy az e-mailre sem válaszoltak pedig úriemberi tisztességgel szóltam,kérdeztem!Akkor minek az "info@"?

Szerkesztette: willy1 2006. 04. 16. 20:08 -kor

#346 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 20:03

Idézet: marczi - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 22:11

Ha reklamálsz, akkor ne azt írd, hogy lassú, hanem kérdezz rá inkább a nemzetközi sávszélességükre, illetve arra, hogy mikor akarják bővíteni?

Hi!
Szerintem én egyedül hiába kapálózok belesz..nak a nyomoromba!
Amikor kérdezek bármit mindíg az a válasz,hogy utánajárnak "Ő" nem tudja!
Nekem csak 1 bajom van!Azt hiszem olyasmi nem szerepelt a szerződésben,hogy csak a magyar oldalakról jön a 3 mega!Azt tudom,hogy csak a "minimum letöltési sebesség" amibe kapaszkodhatok de még az sem éri el a 384kbps-ot!Mert ugye a 3 megásnál ez a minimum letöltés!Azt hiszem nekem nincs arra pénzem ,hogy hetente többször zaklassam őket!Egyre ritkábban töltök külföldről.Vaqlahogy kibírom az 1 évet azután inkább nézek valami olyan megoldást ami.....!Váltás előtt néztem ezt a fórumot de valahogy senkinek nem tünt itt föl ez az apróság??!!!Szóval én próbáltam tájékozódni de megszívtam :(
Mostmár csak abban bízom,hogy folyamatos lesz a szolgáltatás  és legalább a magyar neten hozza a 3megát!

Szerkesztette: willy1 2006. 04. 16. 20:05 -kor

#347 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 06:14

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 20:03

Hi!
Szerintem én egyedül hiába kapálózok belesz..nak a nyomoromba!
Amikor kérdezek bármit mindíg az a válasz,hogy utánajárnak "Ő" nem tudja!
Nekem csak 1 bajom van!Azt hiszem olyasmi nem szerepelt a szerződésben,hogy csak a magyar oldalakról jön a 3 mega!Azt tudom,hogy csak a "minimum letöltési sebesség" amibe kapaszkodhatok de még az sem éri el a 384kbps-ot!Mert ugye a 3 megásnál ez a minimum letöltés!Azt hiszem nekem nincs arra pénzem ,hogy hetente többször zaklassam őket!Egyre ritkábban töltök külföldről.Vaqlahogy kibírom az 1 évet azután inkább nézek valami olyan megoldást ami.....!Váltás előtt néztem ezt a fórumot de valahogy senkinek nem tünt itt föl ez az apróság??!!!Szóval én próbáltam tájékozódni de megszívtam :(
Mostmár csak abban bízom,hogy folyamatos lesz a szolgáltatás  és legalább a magyar neten hozza a 3megát!

A minimum sebesség közted és a szolgáltató között van csak garantálva 384kbps-ben, tehát ha magyar oldalakról jön 50kB/s tempóval az adat, a szolgáltató még akkor is szerződés szerint jár el.

#348 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 18:21

Idézet: marczi - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 5:14

A minimum sebesség közted és a szolgáltató között van csak garantálva 384kbps-ben, tehát ha magyar oldalakról jön 50kB/s tempóval az adat, a szolgáltató még akkor is szerződés szerint jár el.

Azért ez nem így működik! Ha autót veszel és azt mondja a kereskedő hogy megy 200km/h-át akkor az nem azt jelenti hogy csak akkor hogyha szakadékba mész lefele 80fokos szögben! Ha valamit vállalnak a szolgáltatók, azt teljesítsék is. A minimum sebesség meg arra van megjelölve szerintem hogyha valamilyen gond van ideiglenesen a hálózattal akkor ezt a sebességet még garantálják, de nem azt jelenti hogy az 1 év alatt ilyen alacsony sebességgel kellene beérned!! A sebességeknél nincs feltüntetve hogy külföld vagy belföld. A 3C arra vállalt felelősséget hogy külső befolyásoló tényezőktől eltekintve megabites csomagokat szolgáltat. Ehhez semmilyen köze nincs belföldnek vagy külföldnek papíron. Hamár internet forgalmazásba fogott, legyen tisztában a nyújtandó köteleségekkel.

#349 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 06:35

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:21

Azért ez nem így működik! Ha autót veszel és azt mondja a kereskedő hogy megy 200km/h-át akkor az nem azt jelenti hogy csak akkor hogyha szakadékba mész lefele 80fokos szögben! Ha valamit vállalnak a szolgáltatók, azt teljesítsék is. A minimum sebesség meg arra van megjelölve szerintem hogyha valamilyen gond van ideiglenesen a hálózattal akkor ezt a sebességet még garantálják, de nem azt jelenti hogy az 1 év alatt ilyen alacsony sebességgel kellene beérned!! A sebességeknél nincs feltüntetve hogy külföld vagy belföld. A 3C arra vállalt felelősséget hogy külső befolyásoló tényezőktől eltekintve megabites csomagokat szolgáltat. Ehhez semmilyen köze nincs belföldnek vagy külföldnek papíron. Hamár internet forgalmazásba fogott, legyen tisztában a nyújtandó köteleségekkel.

Amit leírtál, az az, amit szeretnénk. Valóban törekszik rá, hogy elérd a maximális sávszélességedet, de felelősséget egyáltalán nem vállal rá. Idézet az ASZF-ből:

"A felhasználóknak a minimális sávszélesség mindig a rendelkezésükre áll, a nagyobb
sávszélességhez pedig akkor tudnak hozzáférni, ha az adott felhasználói csoport nem minden tagja
veszi igénybe egyidejűleg az ADSL szolgáltatást. A hozzáféréseken elérhető aktuális
sebességértékeket az Internet pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg."

A minimum sebesség az, ami a szolgáltató és közted mindig rendelkezésre áll, az X MBites csomag pedig nem azt jelenti, hogy mindig X MBiten kapod a dolgokat, hanem azt, hogy amikor szerencséd van, akkor annyival jöhet max. ;)

Hidd el, nekem sem tetszik, hogy így van, de ez a helyzet, és a külföldnek meg hiába nézeget utána bárki is az ügyfélszolgálatról, hacsak nem talál egy 100-500MBites Telia garantált nemzetközi madzagot az egyik sarokban, nem fogja tudni megjavítani. :(

Természetesen ha a 3C nem kezd ezzel valamit aránylag rövid távon, akkor a felhasználók 1 év múlva szépen át fognak menni oda, ahol combosabb kábelek vannak behúzva, tehát ez nekik sem érdekük. (Bár szerintem az sem véletlen, hogy a külföldjük nincs feltünetve a weboldalukon)

#350 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:21

Idézet: marczi - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 6:35

Természetesen ha a 3C nem kezd ezzel valamit aránylag rövid távon, akkor a felhasználók 1 év múlva szépen át fognak menni oda, ahol combosabb kábelek vannak behúzva, tehát ez nekik sem érdekük. (Bár szerintem az sem véletlen, hogy a külföldjük nincs feltünetve a weboldalukon)

Látod azt már most tudom,hogy elmegyek!Kicsit szar dolog,hogy még csak most kezdtem az 1 évet és már azon kell gondolkoznom,hogy lecseréljem!És igen az kifejezetten gusztustalan,hogy sumákoltak a külfölddel kapcsolatban!

#351 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:36

Lényegében igazatok van, de azt se felejtsetek el, hogy a felhasznalok 99%-a 99%-ban magyar oldalakat olvas, onnan tolt le...ott pedig tudja a max savszelesseget. Es a kulfoldi oldala kozul is csak a tengerentuli oldalakkal van sebessegbeli problemaja. Amikor meglatogatsz pl. egy vallalat oldalat (valamilyen termeket gyarto vallalat), akkor automatikusan mindenki az Europai tukoroldalt hozza be. Ilyen esetben sincs problema...szoval en nem tartom nagy gaznak ezt a dolgot...termeszetesen, ha 1 ev mulva ilyen aron lesz mas szolgaltato is, azonos szolgaltatasokkal es hibatlan bel-, és kulfoldi savszelesseggel, akkor en is valtani fogok.

#352 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 11:36

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 8:36

Lényegében igazatok van, de azt se felejtsetek el, hogy a felhasznalok 99%-a 99%-ban magyar oldalakat olvas, onnan tolt le...ott pedig tudja a max savszelesseget. Es a kulfoldi oldala kozul is csak a tengerentuli oldalakkal van sebessegbeli problemaja. Amikor meglatogatsz pl. egy vallalat oldalat (valamilyen termeket gyarto vallalat), akkor automatikusan mindenki az Europai tukoroldalt hozza be. Ilyen esetben sincs problema...szoval en nem tartom nagy gaznak ezt a dolgot...termeszetesen, ha 1 ev mulva ilyen aron lesz mas szolgaltato is, azonos szolgaltatasokkal es hibatlan bel-, és kulfoldi savszelesseggel, akkor en is valtani fogok.

Hát akkor úgy látszik én vagyok az a bizonyos 1%.  :D 
Szinte egész nap csak töltögetek, főleg torrentet. És 90%-ban külföldről. Ami azt jelenti hogy ha valamit pl 5-en seedelnek, akkor lehet hogy az egyik Kínából, a másik Usából, harmadik Afrikából, a negyedik innen a X-kerből, az ötödik meg a Himalája tetejéről seedelik nekem.  :D

#353 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 12:56

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 11:36

Szinte egész nap csak töltögetek, főleg torrentet. És 90%-ban külföldről. Ami azt jelenti hogy ha valamit pl 5-en seedelnek, akkor lehet hogy az egyik Kínából, a másik Usából, harmadik Afrikából, a negyedik innen a X-kerből, az ötödik meg a Himalája tetejéről seedelik nekem.  :D

En meg nem hasznalok se DC-t, se Torrentet...mindkettovel pö**öm kivolt. :mad: Inkabb maradok itthon, ha valami kell. ;)

#354 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 13:11

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 12:36

Internet szolgáltatásból kétféle van ilyen szempontból, garantált és best effort jellegű. A netszolgáltatások legnagyobb része az utóbbiba sorolandó, és ez így van a világ bármely részén. A best effortnál a szabad kapacitásokon osztoznak az előfizetők, a hálózat terheltségétől és kihasználtságától függően jutnak kapacitáshoz. Persze a szolgáltatók arra törekednek hogy átlagos használat mellett ez ne okozzon korlátozottság érzetet, viszont a szolgáltatók nem az általad említett felhasználási módot tekintik átlagosnak.

Az általad leírt felhasználási mód közel kimeríti a bérelt vonali garantált sávszél biztosította kritériumot, azon belül is egy fokozattal jobban mert a nemzetközi kapacitás van közel 100%-osan kihasználva. Az ilyen jellegű kapcsolódást ha garantált jeleggel veszennéd akkor az bizony sok százezerbe kerülne.

De ha a best effortot ilyen szinten hajtod a költségben közel ugyanannyiba fáj a szolgáltatónak mintha bérelt vonalban nyújtaná, hisz a kapacitások ugyanúgy le vannak foglalva. Ezért van hogy az ilyen felhasználókért nem igazán lelkesednek az ISP-k mert hatalmas költséget rónak rájuk, miközben a bevétel ennek csak töredékét fedezi. Ha magas az előfizetői kör összetételében az ilyen típusú felhasználó az könnyen oda vezet hogy a véges kapacitások túlterhelődnek. Ha pedig mindenáron meg akarnak felelni ezen kívánalmaknak a szolgáltató akkor saját magát sodorná csődbe.

Ezért van hogy a csomagok által biztosított sebesség érték csak egy maximális érték, ami ha átlagosan terhelt a hálózat az idő nagy részében biztosított is lesz. A garantált minimum érték pedig csak a szolgáltató hálózatán belül garantált, hisz azon túl hogy is garantálhatna bármit. Jelen esetben ezt a minimum értéket a Tíkom garantálja a saját hálózatára, ezt csak tovább adja a szolgáltató az ADSL szolgáltatással együtt. A BIX felé a kapcsolódás viszonylag 1xűen és olcsón biztosítható így ott kicsi az esély arra hogy szűk keresztmetszet képződjön így aztán belföld felé jobban tudnak teljesíteni a szolgáltatók. Külföld felé már sokkal korlátozottabbak a lehetőségek így az elvárásokat is ehhez mérten kell igazítani. A szolgáltatók ezen szűkösebb erőforrás esetén bonyolultabb sávszél menedzsmentet is alkalmazhatnak hogy optimálisabb tudják szétosztani az erőforrást.

#355 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:27

Engem a technikai háttér nem érdeker!Én 3 megás INTERNETET kértem,országhatártól függetlenül(hiszen attól INTERNET).Szóval joggal elvárhatom,hogy havi 12ezerért adják azt amit kértem!Még akkor is ha 3 hónap ingyen van!Az akció arról nem szólt,hogy vannak problémák is!Különben bele....tam volna a 3 hónapba!Mivel mást nem tudok tenni belenyugszom,hogy most mellényúltam és bíztam a szolgáltatóban! :confused:

#356 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:05

csakhogy mondjak jót is, szerintem mostmár elfogadható a netem, magyar ftp-ről 266k-van jön le a cuccos. Külfölrdről most nem nagyon töltök most, de ott is javulóban van a helyzet.Végülis mostmár nem elégedetlenkedek.

#357 Felhasználó inaktív   GaBRIeL_ark 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 21. 10:57

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 7:05

csakhogy mondjak jót is, szerintem mostmár elfogadható a netem, magyar ftp-ről 266k-van jön le a cuccos. Külfölrdről most nem nagyon töltök most, de ott is javulóban van a helyzet.Végülis mostmár nem elégedetlenkedek.

Héló !

Lecsekkoltam a cég oldalát és az ADSLnél azt írják, hogy az ő ADSL csomagjaik főleg olyan emberekre van optimalizálva, akik csak böngészőt nyomatnak meg levelezgetnek, nem folyamatosan töltenek, ezért nem is bontják a vonalat.  Feljebb olvastam eberkéket akik aztírták h töltenek lefelé mint atom, náluk mi a helyzet ?

#358 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 12:27

Idézet: GaBRIeL_ark - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 10:57

Héló !

Lecsekkoltam a cég oldalát és az ADSLnél azt írják, hogy az ő ADSL csomagjaik főleg olyan emberekre van optimalizálva, akik csak böngészőt nyomatnak meg levelezgetnek, nem folyamatosan töltenek, ezért nem is bontják a vonalat.  Feljebb olvastam eberkéket akik aztírták h töltenek lefelé mint atom, náluk mi a helyzet ?

Nekem nincs semmi gondom vele. Tényleg van pár nagyon távoli, amerikai weboldal, ahonnan lassan jön a cucc, de hát a P2P pont erre van kitalálva, hogy ne egy embertől szedd a cumót. Plusz folyamatosan megy Remote Desktop munkához és azzal sincs gond.

#359 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 19:19

Idézet: tutis - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 7:05

Nekem is elfogadható a netem!Magyar oldalakról 3 mega,svájc 2,8 mega,amerika 50kbps!!!!!!!
Az utóbbit a jó öreg faxmodem is tudja hozni!Ez azért gáz nem?Egyépként tudom,hogy változni nem fog így már engem sem érdekel! :banghead: Nyugodt vagyok!

#360 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:18

Sziasztok!
Életem egyik legnagyobb baklövése volt a 3c!Ez egy gagyi banda nem internetszolgáltató!
Tegnap este eltünt az adsl link a modemen!Reggel felhívtam őket kb 11 körül ma megcsinálták de most 7 kor ismét eltünt!Tele van a tököm az egész bandával trékomostul mindenestül!
Van ötletetek,hogyan lehet felmondani a szerződést idő előtt szinvonaltalan szolgáltatás miatt?Mert én leszarom az ingyen hónapokat nekem fontos a net!

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.