HWSW Informatikai Kerekasztal: Patriot 2005 Hu (azaz ECS 321) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Patriot 2005 Hu (azaz ECS 321) ElectroWorld akcióban kapható

#1 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:45

Akárhogy próbálom melegíteni a notit, a ventije csak mérsékelten forog. Everest 220 szerint a proci 65 fok, a vinyó 44. Nem kellene fújni annak a ventinek erősebben? Kinek van még tapasztalata?
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#2 Felhasználó inaktív   Norbyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 13:53

Hali,

milyen gép ez? Gondoltam veszek egyet a szülőknek, hogy hagyják már az én gépemet.
Minőség, teljesítmény (Celeronhoz képest) milyen?
Esetleg van benne WLAN, BT?
Nesztek, nincs hosszú aláírás.

Gigabyte 965P-DS4, iC2D E6420, 4*1Gb DDR800, Gigabyte GF8800GTS 320

#3 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 15:12

esetleg SpeedFan nem állítja a ventit? egyébként örülj neki, annál kevésbé kopik. nem tűnik a 65 fok veszélyesnek...

azért az aranyos, hogy még mindig a 2001HU képét rakják be, és ott virít a VIA matrica jobboldalon :D
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#4 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 15:47

Frankó kis masina, Dothan cerka (1MB cache), úgyhogy a sebességével semmi gond nincs. Wireless, BT gyárilag nincsen benne, de ezek USB-ről könnyen pótolhatók. A Patriot 2001 tulajok anno pont a hangos ventit kifogásolták, én pedig azért aggódom, hogy nem romlott-e el a hőérzékelője. A gép teteje a hangszóróknál elég meleg, az USB csatik pedig kifejezetten forróak, miközben a venti alig forog. Ki-be kapcsol, de csaknem hangtalan és nem is szállít sok levegőt. Nem tudom, hogy így tervezték-e vagy csak egy hibás darabot fogtam ki. Nehogy a 13. hónapban purcanjon már ki!

Szerkesztette: kapasz 2006. 02. 07. 15:48 -kor

Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#5 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 16:27

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 15:47

Frankó kis masina, Dothan cerka (1MB cache), úgyhogy a sebességével semmi gond nincs. Wireless, BT gyárilag nincsen benne, de ezek USB-ről könnyen pótolhatók. A Patriot 2001 tulajok anno pont a hangos ventit kifogásolták, én pedig azért aggódom, hogy nem romlott-e el a hőérzékelője. A gép teteje a hangszóróknál elég meleg, az USB csatik pedig kifejezetten forróak, miközben a venti alig forog. Ki-be kapcsol, de csaknem hangtalan és nem is szállít sok levegőt. Nem tudom, hogy így tervezték-e vagy csak egy hibás darabot fogtam ki. Nehogy a 13. hónapban purcanjon már ki!

sztem csak a nem túl erős akku miatt spórolós profilt csináltak neki (és lehet ez marad akku mellett is)...

nekem is 2001HU van, és csak azért tartom hangosnak a ventijét, mert ez a C3 proci 500-on vígan elmegy passzívan is... :)

próbáld ki a SpeedFan-t (ha a legfrissebbel nem megy, akkor a 4.13-at is próbáld ki, érdekes módon nekünk csak azzal állítja...)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#6 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:05

Hány db volt ebből az izéből nekik?

#7 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 19:07

Sajnos sem a legújabb, sem a 4.13-as speedfanre nem hallgat. A régebbi még a proci hőmérsékletet sem jelzi ki, a fordulatszámokat pedig egyik sem listázza, tök üres az az ablak. Ha teljesen letakarom a ventilátor nyílásait, akkor hajlandó egy kicsit gyorsulni, de különben még 69 fokos procihőmérsékletnél is leáll néha. Az ujjam nem állja az USB csatlakozók érintését, olyan forró az a kis fémdarab. Vajon a pendrive-omnak nem lesz ettől a forróságtól baja? Egyébként nem tudom, hogy maradt-e még az áruházakban belőle vagy rögtön elkapkodták.

#8 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 20:41

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 19:07

Sajnos sem a legújabb, sem a 4.13-as speedfanre nem hallgat. A régebbi még a proci hőmérsékletet sem jelzi ki, a fordulatszámokat pedig egyik sem listázza, tök üres az az ablak. Ha teljesen letakarom a ventilátor nyílásait, akkor hajlandó egy kicsit gyorsulni, de különben még 69 fokos procihőmérsékletnél is leáll néha. Az ujjam nem állja az USB csatlakozók érintését, olyan forró az a kis fémdarab. Vajon a pendrive-omnak nem lesz ettől a forróságtól baja? Egyébként nem tudom, hogy maradt-e még az áruházakban belőle vagy rögtön elkapkodták.

fordulatszámot nálam se tud mondani, de a második speed controllal játszva reagál a venti :)

#9 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 23:33

Sztem nagyon nem kell csodakat varni egy ilyen masinatol, en nem igazan ajanlanam senkinek sem, akkor mar inkabb egy megbizhato PIII...

Mindenesetre egy velemeny egy masik forumrol:

Idézet

Hali.

100.000 ért nem vártam sokat ,de úghy voltam vele ,hogy megpróbálom...hát íme:
Hmm...
Tapasztalatok:
Hétfőn vettem egyet ,hazavittem ,kibontottam...már a boltban is tetszett és otthon is gyönyörködtem benne (jó..nem olyan szép mint egy vaio ,vagy egy drágább játékos) de nekem tetszett..
aztán bekapcsoltam...... 
-3 fehér pixel szépen világított...aztán észre vettem még 2 pirosat is....nagyon gyönyörű volt mondhatom......vissza a boltba ,mutatom ,ok semmi gond cserélték...hazahoztam a másikat is..... bekapcsolom.....1 fehér pixel +kettő kék....na mondom szép ,hjjaa ,megnéztem az everesttel is...20 perc használat után a proci 73 fokos  (asztalon volt ,nem ágyon vagy ilyesmi)....hát mit ne mondjak....most kedd reggel van ,beviszem és hozzájuk vágom ,habár olcsó húsnak híg a leve, inkább azt a 100.000 ft-t egy kis hitellel megtoldva veszek valami normálisat,.hát ennyi

Ja még egy kérdés a végére...LG dvd író van benne...total commanderben való másolásnál a vinyóra (Hitachi) 1700/kb/s-el másol szerintem ez sem valami ''gyors'' 
Bocs ha hosszú voltam.

Sziasztok

#10 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:42

Bundas: állítólag 160 db volt belőle. Az én processzorom 65-71 fok között szokott működni. Pár évet csak kibír. Atosz, honnan van ez az idézet? Nem találtam meg.

Szerkesztette: kapasz 2006. 02. 08. 10:44 -kor

#11 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:07

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 10:42

Bundas: állítólag 160 db volt belőle. Az én processzorom 65-71 fok között szokott működni. Pár évet csak kibír. Atosz, honnan van ez az idézet? Nem találtam meg.

PH-rol. Ez a hsz.

#12 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:40

én inkább így közelítettem meg annó a kérdést, amikor a C3-as Patriot gépemet vettem: cégesnek vettem, ezért 80e+fa. továbbá munka miatt kellett jogtiszta XP. ha ezt csak úgy megveszem a boltból dobozosan, akkor úgy 25e+fa. magyarul ~55e-ért kaptam egy munkára teljesen alkalmas gépet nullkilométeresen, 1 év garral, és már csak kis memó bővítést van hátra... az már csak hab a tortán, hogy a keveredések miatt a 256MB/combo verziót kaptam 100e-ért... :)

#13 Felhasználó inaktív   fifi222 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 10. 16:24

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 19:07

Configure gomb után, ... ki kell választani a chipet, (a speed fülön), majd a Smartguardian értéket kell software controlled-re állítani... a megfelelő ventin, esetleg egy pipa a jegyezze meg (remember it) mezőbe... és elvileg ECS g320-on élni kezd a Speedfan.  :cool:

#14 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 21:11

Na, megérkeztek a hiénák:
http://www.vatera.hu...php?cod=5885528
A pofáltéan állatja...

#15 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 10:30

Idézet: bundas - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 21:11

Na, megérkeztek a hiénák:
http://www.vatera.hu...php?cod=5885528
A pofáltéan állatja...

Nem gyenge  :eek: 
Remélem rárothad és első bekapcs után vékony füstcsíkot ereszt neki  :D
Ha nagyokat szippant, előbb megszokja az amperszagot  :up:

#16 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 15:46

Fifi222: ECS320-on biztos úgy van, ahogy írod, de az ECS 321-en tök üres az összes ablak. Próbálom idecsatolni a screenshotot.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: kapasz 2006. 02. 12. 15:47 -kor

#17 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 13:33

Hello!

Énis vettem egy ilyen laptopot, és uanolyan szar mint nektek...
Ha csak oldalakat nézek akkor stabil 69fokos a proci, 44 a winyo (firefox-al netezek, nemtudom ez számit-e?), a venti hol bekapcs, hol ki, az usb tényleg megfoghatatlanul meleg,  de ezvan, :\ Az a prohardveres hozzászolás pedig nagy sláger, mindenütt azzal pedáloznak. Szerintem minden féle müszaki cuccbol ki lehet fogni nagyon selejtet, és a hozzászolás irojának nagyon nem volt szerencséje. Nekem is van rajta 1pixelhiba, vissza is vittem és ew-sek azonnal vissza is vették volna, ugy hogy a pénzt visszadják, mert mögöttem sorban álltak akik megvették volna 1pixel hibával is 99-ért :) inkább megtartottam, aztán legfeljebb nemnézek arra a részre ;)
Egyébként elégedett vagyok vele eddig, ha nemlesz semmi baja se a proccnak, se az usb-nek. A win fut, egész gyors és stabil, és hordozhato :)
A proci hömérséklet meg végülis uanannyi mint az elözö gépemben (igaz az asztali volt, és barton 2500+), és azis megy még a mai napig, már nemistom hányéve. Talán ezis birja a höm.-t.

#18 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 13:46

hja és el is felejtettem, nekem is lenne egy kérdésem:
ez most az ecs 312-es modell, vagy csak ahhoz hasonlo?
mert ecs oldalán pl azt irják h vmi sis661gx chipset van benne, de nekem
a everest az sis m661mx-et jelez. Akkor most melyik az igaz?
ennek a patriot-nak van valami weboldala ha mégse ecs 321?

#19 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 02:25

Idézet: corelx - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 13:46

hja és el is felejtettem, nekem is lenne egy kérdésem:
ez most az ecs 312-es modell, vagy csak ahhoz hasonlo?
mert ecs oldalán pl azt irják h vmi sis661gx chipset van benne, de nekem
a everest az sis m661mx-et jelez. Akkor most melyik az igaz?
ennek a patriot-nak van valami weboldala ha mégse ecs 321?

a Patriot 2001hu annyira a G320, hogy simán rátoltam az ECS legfrissebb BIOS-át. feltehetően ugyanez van a 2005/321 esetében is.

valszeg valami detektálási hiba lehet, hogy mx-nek látja, nézd meg pl a CPU-Z-vel is, az lehet más mond majd rá.

a patriot-nak oldalát nem találtam, csak pár webáruházban van nyoma ezeknek a gépeknek... valszeg ugyanarról a gyártósorról kerülnek le ezek a gépek is, mint az ECS matricásak, csak ezekbe rakják a picit hibás TFT paneleket... (így megőrzik az ECS jóhírét, meg eladják a hibás alkatrészt is) az enyément is van 2 hiba, de nem mindig jelentkeznek, ki lehet bírni ennyi pénzért...

#20 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 07:46

köszi a választ! megnézem ezzel a cpu-zvel, kiváncsi vagyok mostmárt :)
egyébként tegnap néztem elöször filmet erröl a gépröl, és ért egy kis meglepetés...
egyszerü film lejáccásnál máris 73fok proci... végülis nekem nemuj a dolog, a bartonom is ilyen kis meleg volt, de az inteltöl többet vártam. :\
mennyire lehet laptopokban hütést javitani/cserélni? mert asztalihoz létezik már ezerféle, halkabb/hangosabb, jobb/kevésbé jobb venti, de ezekkel miahelyzet? vagy szétse tudom szedni, h kicseréljem, csak szerviz? :p
mi lesz velünk patriot 2k5 tulajokkal nyáron? :D mert most még oké h 24fok szobahöm és egy film mellet 73fok proci, de nyáron ez felfog menni 28-30fokra...

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó