HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:42

Idézet: stol - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 17:51

Pedig, már mi próbáltuk! :D
Sőt, 200W-alatt kajálnak az ilyen konfigok!
Nekünk, hihetsz, nap mint nap evvel foglalkozunk (javítás, összeszerelés stb., de főleg tápjavítás).

Egy kis bizonyíték:http://www.silentpcr...e265-page4.html

Köszi! :) 

#122 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:53

Idézet: gemini - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 20:30

ebben anyagköltség és munkadij is bennevan?

Nálam, igen :D
Didyman árszabásait nem tudom pontoan. Nem tom emelt-e jan. 1-vel :D

#123 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 23:11

Idézet: stol - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 15:48

Viccnek is rossz.
A nem veszélyes kategória, egy régi 250-es "egybordás" széria volt.

Ne már, azt hittem, hogy egy 17eFt-os 400W-os Acorp táp ami drágább mint egy 400W-os FSP Bluestorm azért tud valamit.  ;) :eek:

Amugy kiváncsi lennék ki vesz meg egy ilyen tápot.  :think:

Üdv.

#124 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 22. 00:54

Idézet: stol - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 16:48

Viccnek is rossz.
A nem veszélyes kategória, egy régi 250-es "egybordás" széria volt.

250W-os asszem ami ott van a gépben... nem tudom, hogy "egybordás", belülre nem látok... Esetleg majd a tipusát meg tudom nézni.

Azért 17k-ért a 400W-os Acorp vagy vicc, vagy elírás...

Ennyiért 400W-os FSP-t kapok már. Meg volt a luxus Codegen is a PH tesztben, de az sem volt ennyi... :Đ

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#125 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 07:10

Tudja valaki hogy melyik a legcsendesebb 400w feletti táp? Persze ne a ZEN-t irjátok és ne a vizeseket...:D

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#126 Felhasználó inaktív   llacee. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 08:22

És új kondiztatás miért szükséges egy 360-as tápra ?
Mert nem bírná azt a terhet vagy szar alkatrészeket tesz be a chieftec ?

Ez a 450-es halk egyébként ?

A 8 pin-es kis csati ,amit a 12cm fan kivezetésnek irnak azzal mit lehet kezdeni ?

#127 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:30

Idézet: Adept - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 7:10

Tudja valaki hogy melyik a legcsendesebb 400w feletti táp? Persze ne a ZEN-t irjátok és ne a vizeseket...:D

Seasonic, Tagan.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#128 Felhasználó inaktív   Lujo25 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 11:25

Sziasztok!

A problémám a következő: hangos a gép. Most cserélem majd a procin traktorhangú hűtőt, de a tápom még így is hangos. Azt szeretném megtudni, hogy a tápban lehet-e csak ventit cserélni. Egy 420W-os Codegen tápom van, amibe egy Chieftec AF-0825S ventit szánok. Ez megoldható? A nem túl megbízhatónak ítélt Codegenbe beletehetek egy esetlek halkabb(és kevesebb levegőt szállító) ventit? Vagy ezzel tovább növelem az elszállása esélyét? Személyesem nekem nem volt vele negatív tapasztalatom, de nem is szeretném, hogy legyen!
Köszi a segítséget!

#129 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:17

és ha halkabb, de nagyobb légszállitású ventit tennél bele? :)
pölö a dj kakukk féle arctic cooling-ot. (bolha)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#130 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:10

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet két tápot bekötni egy gépbe?Mivel egyszerre csak egyet lehet bekapcsolni az alaplap révén, és a másikat hogy lehetne elindítani(rendes ATX-es tápok). Lehet venni valami kapcsolót a boltban, vagy hogyan??. Előre is köszönöm a segítségeket. :respect:
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#131 Felhasználó inaktív   bzozo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:54

Hi
Erről mi a véleményetek: Hiper Power HPU-4B580 580W ?
Gigabyte P45-DS4, Core2 Duo E8500, CSX 2*2 GB/1066, Gainward HD4870, HIPER POWER HPU-4B580, Antec Twelve Hundred ház, Mirai DML-522W100 -- VÍZHŰTÉS

#132 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:20

Idézet: Messiiah - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:10

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet két tápot bekötni egy gépbe?Mivel egyszerre csak egyet lehet bekapcsolni az alaplap révén, és a másikat hogy lehetne elindítani(rendes ATX-es tápok). Lehet venni valami kapcsolót a boltban, vagy hogyan??. Előre is köszönöm a segítségeket. :respect:

Ha ideiglenesen akarod, asszem a zöld é szürke vezetéket illeszd össze. Párszor SLiztünk így tápokat, de AT-ssel egyszerűbb. Hosszúváton kerülendő. Megoldható ha nagyonakarod, de ne akard, add el azt a kettő, és vegyél rendes 1 tápot szvsz.

Lujo25: cserélhetsz, de nem ajánlott. 2K egy normális venti, 5K egy IBMP, 6K egy csíftek/DTK, 8-9ért erősebb FSP vagy csíftek van. De rakhacc bele másik ventit, csak not recommended, semilyen ventivel. A 420asban asszem rendesebb borda van, az bírja... ha forró levegőt új ki, akkor mégse :).

Úgy tudom erről Hipowerről nincs sok tapasztalatuk, de a márka nagyobb tápjai recommended kategória.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#133 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:32

Köszi, remélem beválik! :respect:  :respect:

#134 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:39

Végülis azért akarok két tápot használni, mert nemrég vettem egy Chieftec 400wattos tápot, :reklamacio:  és nem indul be gépem csak egy pillanatra, aztán egybol leáll, mintha zárlatos lenne. Azt hittem a táppal van baj, de visszavittem a szervízbe és ott működött :eek:  . Hazahoztam nekem is jó volt, majd két nap után megint ugyanaz volt a baj :( . Egy Ati Radeon 9500-as videókártyám van, és ha nem dugom rá a tápot a vidókártyára, a pluszfeszültség miatt, akkor elindul a gép, de ha rádugom a tápot a videókártyára ugyanaz lesz, nem indul be a gép. Kipróbáltam úgy is hogy csak a videókártya van rádugva a tápra minden egyéb lehúzva, de úgy sem működik :confused: . Kipróbáltam egy másik videókártyával a tápot, és azzal tökéletesen megy. Az a vicc hogy a régi tápommal egy Mercury 400wattosal pedig működik a videókártya, úgyhogy sztem valami túlfeszültséget generál a kártya amit a Chieftec táp nem enged, a régi gagyibb tápom pedig igen :confused: . Ezért azt akarom hogy a régi táprol meg a videokartya, az ujrol meg az alaplap, meg a tobbi dolog. Így mi lenne a véleményed MC Pite??

Nagyon hosszú lett, de remélem mások is tudnak tanácsot adni mit tegyek.
Előre is köszönöm a hozzásszólásokat!

#135 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:47

Idézet: bzozo - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:54

Hi
Erről mi a véleményetek: Hiper Power HPU-4B580 580W ?

Egy tesztben amikor néztem, 8-at ért el tízből, tehát elég jó, de nem best buy, mert voltak nála azonos pénzért jobban teljesítők és olcsóbban azonos szinten tejlesítők. De a kinézete nagyon király...

Biztos nem rossz a táp!

Üdv!

#136 Felhasználó inaktív   bzozo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:51

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:47

Egy tesztben amikor néztem, 8-at ért el tízből, tehát elég jó, de nem best buy, mert voltak nála azonos pénzért jobban teljesítők és olcsóbban azonos szinten tejlesítők. De a kinézete nagyon király...

Biztos nem rossz a táp!

Üdv!

Köszi, szerintem sem.
Majd jövőhéten kiderül, akkor lessz meg.
Gigabyte P45-DS4, Core2 Duo E8500, CSX 2*2 GB/1066, Gainward HD4870, HIPER POWER HPU-4B580, Antec Twelve Hundred ház, Mirai DML-522W100 -- VÍZHŰTÉS

#137 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 22. 14:59

Hi!

Didyman, Stol és egyéb szakik!

Nem tudjuk mi lehet a baj az alábbiakban.

Adott egy pár hónapos Gigabyte VIA lap, dual channel. volt benne egy 2500+ Barton majd 2800+ Sempron. 2x256 ram (kingmax), r9800pro. És egy 120-as vinyó. Egész egy Azona házban ment, 400W-os táppal amit hozzá adtak (Azona 9550 P4 ház).

Egyik napról a másikra nem ment a 3D többé. Amikor bármi 3D jönne, lekapcsol a monitor.
Elvileg egy szikrázós, nem földeletlen konnektorba dugták ez előtt kicsivel, nem tudni, van-e köze ehhez...

Utána a lapnál a feszültségek ingadoztak, de főleg a 12V valami 5-6V-ot mutattott... Gondolták táp, és vettek egy új, 300W-os FSP tápot a régi Azona helyett. De továbbra is adott volt a probléma. Vettek hozzá egy feszültségvédős APC elsztót is azért.

A gépben egy 9600-as vga is ugyan így lekapcsol. Más rammal is ki lett próbálva. A 9800pro más gépben megy.

Az alaplapot visszavitték a szervízbe, de ott nem találtak hibát, állítólag órákig tesztelték játékokkal, 3D-ben...

Mi lehet ez?

Üdv!

#138 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:01

Idézet: bzozo - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:51

Köszi, szerintem sem.
Majd jövőhéten kiderül, akkor lessz meg.

Tessék egy teszt

Még egy

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2006. 02. 22. 15:02 -kor

#139 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:28

Idézet: Messiiah - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:39

Végülis azért akarok két tápot használni, mert nemrég vettem egy Chieftec 400wattos tápot, :reklamacio:  és nem indul be gépem csak egy pillanatra, aztán egybol leáll, mintha zárlatos lenne. Azt hittem a táppal van baj, de visszavittem a szervízbe és ott működött :eek:  . Hazahoztam nekem is jó volt, majd két nap után megint ugyanaz volt a baj :( . Egy Ati Radeon 9500-as videókártyám van, és ha nem dugom rá a tápot a vidókártyára, a pluszfeszültség miatt, akkor elindul a gép, de ha rádugom a tápot a videókártyára ugyanaz lesz, nem indul be a gép. Kipróbáltam úgy is hogy csak a videókártya van rádugva a tápra minden egyéb lehúzva, de úgy sem működik :confused: . Kipróbáltam egy másik videókártyával a tápot, és azzal tökéletesen megy. Az a vicc hogy a régi tápommal egy Mercury 400wattosal pedig működik a videókártya, úgyhogy sztem valami túlfeszültséget generál a kártya amit a Chieftec táp nem enged, a régi gagyibb tápom pedig igen :confused: . Ezért azt akarom hogy a régi táprol meg a videokartya, az ujrol meg az alaplap, meg a tobbi dolog. Így mi lenne a véleményed MC Pite??

Nagyon hosszú lett, de remélem mások is tudnak tanácsot adni mit tegyek.
Előre is köszönöm a hozzásszólásokat!

Szerintem ott vmi gond lehet, amit a Ct észrevesz a Mercury meg nem. Vagy bugos az a Ct. Hogy ne bírná el, az lehetetlen. Másnak add kölcsön a Ct-t, akinek erősebb gépe van. Ha ott jó, akkor lehet hogy nálad van vmi probléma, amire a Mercuynak nincs védelme... vagy nem tom... Didy/stol biztos tud okosabbat is mondani.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#140 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:31

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:59

Hi!

Didyman, Stol és egyéb szakik!

Nem tudjuk mi lehet a baj az alábbiakban.

Adott egy pár hónapos Gigabyte VIA lap, dual channel. volt benne egy 2500+ Barton majd 2800+ Sempron. 2x256 ram (kingmax), r9800pro. És egy 120-as vinyó. Egész egy Azona házban ment, 400W-os táppal amit hozzá adtak (Azona 9550 P4 ház).

Egyik napról a másikra nem ment a 3D többé. Amikor bármi 3D jönne, lekapcsol a monitor.
Elvileg egy szikrázós, nem földeletlen konnektorba dugták ez előtt kicsivel, nem tudni, van-e köze ehhez...

Utána a lapnál a feszültségek ingadoztak, de főleg a 12V valami 5-6V-ot mutattott... Gondolták táp, és vettek egy új, 300W-os FSP tápot a régi Azona helyett. De továbbra is adott volt a probléma. Vettek hozzá egy feszültségvédős APC elsztót is azért.

A gépben egy 9600-as vga is ugyan így lekapcsol. Más rammal is ki lett próbálva. A 9800pro más gépben megy.

Az alaplapot visszavitték a szervízbe, de ott nem találtak hibát, állítólag órákig tesztelték játékokkal, 3D-ben...

Mi lehet ez?

Üdv!

Ha van lehtőségetek, ti nyúzzátok a lapot. Nekem az aquában 1 hónapig nem vették észre, hogy a 6600GT 2 sarkából (gyárilag!!! :reklamacio: ) hiányzik 1×2 mm! Mindig visszajött hogy jó :omg: .
Soxor nem túl alaposak a szervízek. Elsőre lapnak tűnik...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.