HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:35

Köszi. Kipróbáltam másik gépben is és ott minden rendben volt. Nemtom mi lehet a baj :confused:  :confused: Megkérdezem Didy/stol-t.  Azért köszi, mégegyszer.
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#142 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:47

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:31

Ha van lehtőségetek, ti nyúzzátok a lapot. Nekem az aquában 1 hónapig nem vették észre, hogy a 6600GT 2 sarkából (gyárilag!!! :reklamacio: ) hiányzik 1×2 mm! Mindig visszajött hogy jó :omg: .
Soxor nem túl alaposak a szervízek. Elsőre lapnak tűnik...

Hi!

Nincs mit nyúzni, az a baj! 2D-ben és XP-ben megy, amint 3D jön, bármi (teszt, játék), lekapcsol a monitor.

Úgy tudom, nincs joguk pénzt kérni, pedig 800+ Áfáért akarják visszaadni... Nem találom a PH-es cikket erről, ami nemrég volt...  :( Már megvan!  :cool:  Garancia cikk PH

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2006. 02. 22. 16:42 -kor

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#143 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:09

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:47

Hi!

Nincs mit nyúzni, az a baj! 2D-ben és XP-ben megy, amint 3D jön, bármi (teszt, játék), lekapcsol a monitor.

Úgy tudom, nincs joguk pénzt kérni, pedig 800+ Áfáért akarják visszaadni... Nem találom a PH-es cikket erről, ami nemrég volt...  :( Már megvan!  :cool:  Garancia cikk PH

Üdv!

SZERINTÜk hibátlan termékkel szopattad őket. Küld vissza! Bár 80%, hogy nem lesz változás :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#144 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:45

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:20

Ha ideiglenesen akarod, asszem a zöld é szürke vezetéket illeszd össze. Párszor SLiztünk így tápokat, de AT-ssel egyszerűbb. Hosszúváton kerülendő.

Szia MC Pite!

Azt szeretném kérdezni, hogy miért csak ideiglenesen lehet így használni :think: ?Tönkre fog menni egy idő utána a táp?, vagy tönkreteszi a rácsatlakoztatott hardvereket? :confused: , szerinted honnan lehet AT-s tápot venni :think: ??

Előre is köszi
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#145 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:00

Idézet: Messiiah - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:45

Szia MC Pite!

Azt szeretném kérdezni, hogy miért csak ideiglenesen lehet így használni :think: ?Tönkre fog menni egy idő utána a táp?, vagy tönkreteszi a rácsatlakoztatott hardvereket? :confused: , szerinted honnan lehet AT-s tápot venni :think: ??

Előre is köszi

Ha a válasz gombra mész, bőven megteszi, nem kell kiemelni a nevem.
Nem korrekt használat. Ki kell tesztelni mivel van  a baj, bőven el kellene bírnia!

Mittomén, itt fexik pár AT-s táp :)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#146 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 10:43

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 19:09

SZERINTÜk hibátlan termékkel szopattad őket. Küld vissza! Bár 80%, hogy nem lesz változás :(

Nos!

Az Aqua szervízről van amúgy szó (hogy nevezzük már nevén a gyereket), és nem az én lapom, de az ismerős visszaadta, hogy nézzék meg, mert a feszültségingadozást nem mondta, így nem is nézték meg.

Kiderült, hogy megy néha egy ideig 3D-ben, pl. lefut 2x a 3DMark, de 3x-ra már lekapcsol a monitor. Ugyan így játékokban, változó ideig megy, és aztán lekapcsol. (A hibaleírás csak az volt, hogy 3D-ben lekapcsolja a monitort. Mivel vsz. 10 percen "át" tesztelték, hogy lefutott 1 db 3DMark, és megnéztek kb. 1 játékot talán, hogy elindul, nem vsz., hogy előjött a hiba. Kérdés, hogy egyáltalán mi a hiba)

A feszültségingadozás kimutatható pl. a BIOS-ban vagy Everesttel, de a hozzáértő szervízes szerint "ő olvasta a PH-n, hogy az Everest szenzor része szar"...  :omg:  Erre inkább nem mondanék semmit, mert az nem lenne szép amit mondani akarnék...

Bocs az igazából már  :offtopic:  -ért, bár tápból indult, de most már elkanyarodtunk...  :rolleyes:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#147 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 16:57

Lényeg hogy akkor jelexerint megoldódott a probléma. Használjon speedfant, amúgy is fasza chart része van :cool: .

#148 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:11

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 10:43

A feszültségingadozás kimutatható pl. a BIOS-ban vagy Everesttel, de a hozzáértő szervízes szerint "ő olvasta a PH-n, hogy az Everest szenzor része szar"...  :omg:  Erre inkább nem mondanék semmit, mert az nem lenne szép amit mondani akarnék...

Igen, ez így igaz!
Ezt én írtam, és 100%-ig helytálló!
Szakmailag cáfold ha lehet.

#149 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:34

Tápnál nekem fura hogy nem bírta el a codegen a konfigot normálisan, és összevissza fagyogatott, de amikor hűtöttem a gépet kívülről egy ventivel akkor nem fagyott.
Az biztos hogy max épphogy elbírta a konfigot tunning nélkül, mert ha ment rá némi tuning akkor szétfagyott tuttira.
Csak azért nem értem mert van amikor bírta 2200on a procit, aztán már 2000en sem bírta(alap) csak a 8 centis külső házhűtéssel ami borzalmasan hangos volt :D
Szal sztem a feszültség csökkent le eléggé és azért fagyhatott le, konkrét dolgot nemtok, de lehet hogy ha 1 8 centis ventivel direktben hűteném akkor elbírná Geforce4el is a rendszert, de sztem kevés rá az esély..:)
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#150 Felhasználó inaktív   Madárpók 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:20

Ez aztán táp!

:eek:  :eek: Szerintem ez tartós!:)

Szerkesztette: Madárpók 2006. 02. 23. 21:23 -kor

#151 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 22:23

Na megvan! :cool: FSP 300W ATX/EATX tápegység, 12cm (FSP300-60THN-P) OEM

Az normális, hogy a tápra ragsztott matrica szerint nincs -5V, míg a régi tápon volt? Sőt, még külön megnéztem, a gyártó honlapja szerint van -5V...
Ezenkivül az új tápegység alaplapra menő vezetékfüzérén egy kábellel kevesebb van, mint a régebbin. Tehát egy tűnek nincs áram. Meg mintha a tűknek más sorrendben mennének a feszültségek, vagy ez mindegy, eldönti az alaplap, mi kell neki? :think:
2 napja változatlanul megy a gépem. Izé :confused: .. vagy ne aggódjak? :)

Szerkesztette: HBP 2006. 02. 23. 22:25 -kor

Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#152 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:00

Idézet: stol - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:11

Igen, ez így igaz!
Ezt én írtam, és 100%-ig helytálló!
Szakmailag cáfold ha lehet.

Te írtad pont??? És miért lenne így? Ha az Everest adott alaplapi szenzor-chip alapján veszi az adatokat, mégpedig ugyan abból, mint amiből a BIOS, akkor miért mutatna rossz dolgokat?

Az egy dolog, hogy vsz. sok alaplapi szenzor eleve szar, félremér, stb...

De attól még a BIOS-nak és az Everest által mutatott értékeknek meg KÉNE egyezniük nem?
Az más dolog, hogy nálam is a Dtemp mást mutat, mint az Everest... Talán nem úgy olvassa ki?
Lehet. De az, hogy 12,2V a fesz, vagy 4-5V (12V helyett!!!!) azt mind2-nek KI kell mutatnia...

Szerintem Fiery is tudna mondani talán dolgokat, hogy pontos-e az Everest átal mért adat. Részben talán meg tudná védeni a progamot.

Én nem vagyok se mérnök, se műszerész. Nem tudom elektronikai vagy programozási dologgal alátámasztani az érvelésem, ha ezt várod.

Üdv!

#153 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:20

Sziasztok!

Haver gépe DTK házban van, DTK 200W táppal. Ez hajt egy P4-2 Ghz procit, valami VIA chipsetes lappal, 256 DDR, 1 wincsi, 1 DVD olvasó, és egy hálókártya. Ez a gép újabban azt csinálja, hogy amikor először be akarom kapcsolni, akkor úgy csinál,mint ami indul (ventik felpörögnek), de a power led nem kezd világítani, és a gép sem csinál semmit! Ilyenkor ki kell kapcsolni hátul a tápot, majd vissza, és utána indul, a gép is üzemel rendesen ilyenkor. Ezt a hibát kellene megszünteni, én a tápra gyanaxom, de sajna nincs most itt más,amit beletehetnék. Nektek mi a véleményetek? A táp okozhatja? Nem kevés a 200W táp ennek a gépnek?

#154 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 07:55

Ha 12V-on elegendő a terhelhetősége (ehhez ismerni kéne az alaplap típusát és a proci típusát is), akkor nem kevés. Egyébként elképzehető.

Charles: Amikor az Everest 12,22V-ot mutat a BIOS 11,79V-val szemben, akkor az biztosan mérési hiba, még a BIOS és a win alatti eltérő terhelésviszonyok mellett is. Sajnos ez ilyen dolog, a kiolvasás pontossága win alatt annyimindentől függ, hogy az így kapott értékek még jó közelítéssel vett tájékoztató adatnak sem mindig alkalmasak (hiszen ha tartományon messze kívül mér, holott valójában pontos a feszültség, akkor ott biztosan félretájékoztat).
De mint írtam, ez nem az Everest hibája. Épp elég gond lehet Fierynek a különféle szenzorok, különféle alaplapok egyedi viszonyaihoz testreszabni a kiolvasást.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#155 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:44

ÉN úgy nézem az ilyeneket, hogy a Speedfan chartját használom. Az értékek tájékoztató jellegűek (bár pontosan olvassa ki az IC-kből, nem kever annyit mint az everest, csek nekünk kell tudni hogy mi-micsoda), de a lényeg az eltérések, ingadozások, amire remek a chart-ja (grafikon).

Szvsz...

http://mcpite.uw.hu/gepem/fet_sd.png
http://mcpite.uw.hu/gepem/abitfesz.jpg

Ha gyanus az 5, 12, 3,3 volt, azt multiméterrel tudom csekkolni. Persze ez max annyit jelent, hogy az táp (adott ágon) jó feszt ad, hogy nincs a csati megégve kicsit, vagy rossz kontakt (pl atx csatinál probléma, mint mikor enermax megkormolta a 3,3V-os érintkezőket) azt ebből még nem tudjuk...

#156 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 18:55

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 0:00

Te írtad pont??? És miért lenne így? Ha az Everest adott alaplapi szenzor-chip alapján veszi az adatokat, mégpedig ugyan abból, mint amiből a BIOS, akkor miért mutatna rossz dolgokat?

Az egy dolog, hogy vsz. sok alaplapi szenzor eleve szar, félremér, stb...

De attól még a BIOS-nak és az Everest által mutatott értékeknek meg KÉNE egyezniük nem?
Az más dolog, hogy nálam is a Dtemp mást mutat, mint az Everest... Talán nem úgy olvassa ki?
Lehet. De az, hogy 12,2V a fesz, vagy 4-5V (12V helyett!!!!) azt mind2-nek KI kell mutatnia...

Szerintem Fiery is tudna mondani talán dolgokat, hogy pontos-e az Everest átal mért adat. Részben talán meg tudná védeni a progamot.

Én nem vagyok se mérnök, se műszerész. Nem tudom elektronikai vagy programozási dologgal alátámasztani az érvelésem, ha ezt várod.

Üdv!

Nono...
Vegyünk visszább egy kicsit. :o
Didyman leírta a lényeget.

#157 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 08:08

Amúgy, bocsánat, hogy egy szakmailag megalapozott, sokéves tapasztalat alapján kimertem nyílvánítani, hogy a szoftveres mérés egy SHIT!
A BIOS is egy szoftver kezitcsókolom. :omg:
Kezd elegem lenni abból,  hogy mindíg CSAK nekem kell bebizonyítanom a tudásomat, más köpköhet mindenkit, mindent szakmai indok nélkűl.

#158 Felhasználó inaktív   llacee. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:53

Megvettem etgnap a 450-es Chieftec-et.
Egy érdekességet vettem észre ,hogy könnyebb ,mint a 360-asom.
Ez nem tetszik.
A Low-Noise felirat nem teljesen igaz ,amit mindenhová tettek ,mert ezerrel teker a 12cm-es venti és jóval hangosabb ,mint a régi 1x8cm-es.
Még szokom a hangját ,de ha nem jön be akkor veszek egy papst 12-est és kicserélem azt hiszem.
Mondjuk elképzelhető ,hogy a ház hátulján lévő 2x8cm plusz a zalman 7000-es szelei miatt keletkezett örvény miatt hangos a 12-es venti.

Az alaplap hw digaja azt irja a biosban ,hogy a cpu volt 1.55-ről 1.65 -1.6-ra is felugrik,bár ezt sokan az alaplap hibájára írják.

Szerkesztette: llacee. 2006. 02. 25. 13:54 -kor

#159 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 08:10

Könnyebb, mert aktív PFC-s (-tekercs) és mert sokkal kisebb hűtőbordk és alkatrészek vannak benne.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#160 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 10:47

didyman, stol és a többiek tanácsát kérném:

konfig aláírásban, ebben ment pár napig egy X1800XL kari. Elképzelhető, h a tápom nem bírta el a konfigot abban a felállásban? Ugyanis az összes játék fagyott alap vga beállításokkal (órajel, fesz). A dobozra rá van írva a 450W minimum, de inkább a 12V-os ág terhelhetősége a fontos, gondolom én. Ebben meg nem nagy szám a tápom (15A, 16A). Azt olvastam, h 20A kellene egy ágra a karinak.

Érdekes, h a vga-t az egekbe tudtam húzni 3dmark05-ben  feszemeléssel, da csakis akkor, ha a proci alapfrekin ment. Amint fölraktam 2.4ghz-re (alapfeszen!), a vga-t nem tudtam húzni feszemeléssel, mert állandóan fagyott. Ekkor játékokban meg sem néztem, de mivel minden alapon is fagyott, valszeg itt is az lett volna a helyzet.
A kari azóta egy másik konfigban van, amit egy 350-es Coolink táp üzemeltet, de abban is fagy alapon. A srác beletett egy Club3d x1800xl-t és az is fagyott, holott a haverja Zalman tápos gépében normálisan működik. Kevés mind2 táp, nem?

A tápom:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: joshua7 2006. 02. 26. 11:28 -kor

Semper Fi

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9