HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 11:20

Bőven elégnek kéne lennie :think: . A coolink főleg ATX 1.3-ban lehet, hogy kifullad izmosabb procival, de ez... :)
Lehet esetlegesen hibás darab is, ki kéne műszerrel mérni, mit művelnek a 12V-os ágak intenzívebb terhelésre.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#162 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 11:32

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 11:20

Bőven elégnek kéne lennie :think: . A coolink főleg ATX 1.3-ban lehet, hogy kifullad izmosabb procival, de ez... :)
Lehet esetlegesen hibás darab is, ki kéne műszerrel mérni, mit művelnek a 12V-os ágak intenzívebb terhelésre.

Hibás táp? Lehet. 6800GT-vel tökéletesen ment, pedig az is meg volt húzva nagyon néhány teszt erejéig és még voltmod is volt rajta. XL-hez kevés lenne?
A 12V-os ág relatíve gyengesége szerinted számít valamit?
Vagy egyszerűen túl van terhelve a 12V-os ág.  Ez ellen lehet tenni valamit? :think:

Szerkesztette: joshua7 2006. 02. 26. 12:29 -kor

Semper Fi

#163 Felhasználó inaktív   En 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:33

Nem tudja valaki, hogy a zalman ZM460-APS tápnak milyen bele van?
Meghalt a 3DFX oda a 3D!

#164 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 22:43

joshua7

Tesóm is ilyen tápot vett(500W FSP Bluestorm) és mit ne mondjak nem vagyok nagyon elájulva töle nem vmi meggyözöek a ráirt adatok. Meg eleve mien tréé, hogy a max teljesitményét adják meg a tipusnévben.
Na mindegy jól szuperál neki remélem nem lesz gond vele.

Üdv.

#165 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 00:52

Sziasztok!
Szeretnék venni tápot, 300Wattosat minimum, de 400se ártana, és én kinéztem egy Q-Tech típust. 400Wattos 6000Ft alatt, Aquaában pl azt írják róla hogy jó, dehát mit írnának stb..
Szóval a véleményeteket kérem, meg külön lehetőleg didymanét is, persze ha találok 6000Ft környékén 300as Enermaxot akkor azt veszem de azt nem is látok mostanában...csiftek nemkell..:)
Direkt azért vettem pár embernek mert megbízhatónak találtam oszt szar volt összes, egyik be sem indult, másik tűzforró volt standbyban, harmadik sisterget aztán tönkre is ment valami baj volt trafójával szóval....röhej.
Namind1, úgyhogy Enermax vagy QTech de Qtechről valami vélemény kellene, illetve más ötletek hogy 5-6 rugóért mi érné meg naon ami 300-400Wattos, elég sokat megy a gép amibe kéne...:)
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#166 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 07:22

Pet: Pedig előfordul nagy neveknél is, hogy pillanatnyi maximumot írnak rá. Tréé, de ha mellé van írva a tartós maximum, akkor nem olyan nagy hiba (pláne, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy 460 vagy 500W...). A ráírt adatok meg..mi nem meggyőző rajta :confused: ? Egy bevált konstrukció, nincs vele semmi gond. Az, hogy nem sokamperes áramokkal akarják lehengerelni a vásárlót, nem olyan nagy baj, ami rá van írva, azt becsülettel leszolgálja tartósan is. Ami hátránya, az a relatív gyengébb hatásfok és emiatt hangosabb működés. Szolid állat, nem tuningőrülteknek, de azért nem jön zavarba SLI alatt sem.

Waveson: Az első oldalon ott a silabusz, a lényeg benne van.
Chieftec-ből ha a régivel sok gondod volt, az új GPS szériát érdemes kipróbálni. Teljesen új konstrukció és nem a Sirtec-től, hanem a Delta-tól.

Szerkesztette: didyman 2006. 02. 27. 07:24 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#167 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:09

Idézet: pet - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 22:43

joshua7

Tesóm is ilyen tápot vett(500W FSP Bluestorm) és mit ne mondjak nem vagyok nagyon elájulva töle nem vmi meggyözöek a ráirt adatok. Meg eleve mien tréé, hogy a max teljesitményét adják meg a tipusnévben.

Üdv.

És, milyen TRÉ, ahol folyamatos terhelésnek írják a maximális teljesítményt.... :rolleyes:  :smoker:

#168 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 11:37

Idézet: stol - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 7:09

És, milyen TRÉ, ahol folyamatos terhelésnek írják a maximális teljesítményt.... :rolleyes:  :smoker:

Adtak hozzá egy kis könyvecskét abban azt irják, hogy a két 12V-os ág normál terhelése 2*7A !
Remélem az van, hogy a cég lemeri irni, hogy mit tud az 500W-os tápja valójában és ezért nem túlzó értékeket ir rá mint a többi (lsd.Q-tech). A másik lehetöségre jobb nem is gondolni.

Üdv.

#169 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 27. 14:58

Idézet: stol - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 8:08

Amúgy, bocsánat, hogy egy szakmailag megalapozott, sokéves tapasztalat alapján kimertem nyílvánítani, hogy a szoftveres mérés egy SHIT!
A BIOS is egy szoftver kezitcsókolom. :omg:
Kezd elegem lenni abból,  hogy mindíg CSAK nekem kell bebizonyítanom a tudásomat, más köpköhet mindenkit, mindent szakmai indok nélkűl.

Jó nem sértésként írtam... Biztos vagyok benne, hogy tized annyit nem értek a tápokhoz meg az ilyesmihez mint te vagy Didyman, csak eddig azt hittem, az Everest megbízható ilyen szempontból.

Persze a szervízben ezt mondták, és ok igaz. De kimérni már ők se mérték potméterrel az biztos.

Csak eléggé szar, hogy ahány program, annyifélét mér... Akkor mi alapján lehet mondani, hogy vegyen valaki új tápot, amikor a közölt adat nem megbízható, és lehet, hogy nem is a táppal van baj?

Sajna nem tudom én sem kimérni, főleg ha valakinél épp gyorsan meg kell nézni... ált. BIOS vagy az Everest Pen-driveon...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#170 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 14:59

joshua7

Üdv.

Az én 400W-os FSP BS-ommal meg voltam elégedve, a hangján kivül.

De sok netes teszt alapján valahogy mindig úgy értékelik, hogy "Nagyon jó, de van jobb is ennyiért"...
:rolleyes:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#171 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:34

Hát, a 410-212őm elég erős volt 12Von, és ha tunigoltam az X1800XT-t, akkor vége volt a dalnak,szétesett a kép. 15+18A-t adott le. A Peak nem tudom mennyi volt...

Tehát annyira nem elképzelhetetlen hogy kevés a kraft szvsz...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#172 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:43

most akarok váltani x2-re, jelenleg egy 360-as dualfanos csíftek dolgozik a gépben, van két vinyóm, egy optikai, meg egy 6600gt, meg 3 kis nyolcas venti. muszáj nekem lecserélni a tápot, vagy elviszi. ahogy olvastam az amd oldalán, nem fogyaszt sokkal többet az x2, bírni fogja a táp? ha le kell cserélnem, akkor a jelölt egy 450-es csíftek 12 centis ventivel. ehhez valaki hozzászól? :confused:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#173 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 19:44

Nem tom everest (picit régebbi) nálam pl úgy méri a feszt, hogy (1.525 beállítva) 1.520-1.600. Biosban pedig 1.536-1.552. Ilyenkor mi van?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#174 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:06

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 14:59

Az én 400W-os FSP BS-ommal meg voltam elégedve, a hangján kivül.

De sok netes teszt alapján valahogy mindig úgy értékelik, hogy "Nagyon jó, de van jobb is ennyiért"...
:rolleyes:

Üdv!

Mi a jobb annyiért?
Semper Fi

#175 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:08

joshua7

Üdv.

No igen. Van, aki azt mondja, h a 15A-nek elégnek kell lennie, van aki meg azt, h 20 a min. Itt legyél okos.
Semper Fi

#176 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:28

Idézet: pet - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 11:37

Adtak hozzá egy kis könyvecskét abban azt irják, hogy a két 12V-os ág normál terhelése 2*7A !
Remélem az van, hogy a cég lemeri irni, hogy mit tud az 500W-os tápja valójában és ezért nem túlzó értékeket ir rá mint a többi (lsd.Q-tech). A másik lehetöségre jobb nem is gondolni.

Üdv.

Normál teher alatt itt egy tipikus terhelési viszonyt értenek szerintem, nem a tartós maximumot. Nem értem az FSP ilyen jellegű megfogalmazását (meg kéne őket kérdezni), illetve az értelmét, de így adják meg már régóta. Ez a táp 14/15A-es 12V-os ágakkal rendelkezik, és ezek tartós értékek 460W összteljesítménnyel, amely csúcsban 500W lehet.
Talán olyasmi, hogy a rönókliónak a normál sebessége, ahol az egyes műszaki jellemzői optimálisak, plö 140km/h, míg a maximum plö 260, ezt tudja tartósan is.

Szerkesztette: didyman 2006. 02. 27. 22:30 -kor

#177 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:36

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:08

No igen. Van, aki azt mondja, h a 15A-nek elégnek kell lennie, van aki meg azt, h 20 a min. Itt legyél okos.

Elégnek kell lennie :D .
Jóság: Egy tartós, bevált konstrukción alapszik, ezt adott esetben érdemes megfizetni. Szvsz annyira nem drága. A Seasonic 500W másfélszerese ennek, az EG375-ös Enermax sokkal drágább, a 380-as Tagan is lekörözi árban, a Chieftec DT450-es modellje olcsóbb két ezressel kb.

#178 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:37

Idézet: monolith - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 19:43

most akarok váltani x2-re, jelenleg egy 360-as dualfanos csíftek dolgozik a gépben, van két vinyóm, egy optikai, meg egy 6600gt, meg 3 kis nyolcas venti. muszáj nekem lecserélni a tápot, vagy elviszi. ahogy olvastam az amd oldalán, nem fogyaszt sokkal többet az x2, bírni fogja a táp? ha le kell cserélnem, akkor a jelölt egy 450-es csíftek 12 centis ventivel. ehhez valaki hozzászól? :confused:

Valszínű azt mondják majd a népek, hogy maradhat. Ha semmihez nem nyúlsz (upgrade,évekig) akkor elméletileg elviszi. Nekem csak a San Diego 25°kal jobban fűtötte a nagy borda alatt lévő FETeket, és nem is mindegyik lap bírkózik meg vele. Ergó a 450es ATX2.0ás táp recommended hozzá. San Diego tuning tapasztalatok alapján cseréld le. (pláne ha 24tűs lapod van)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#179 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 23:07

Idézet: monolith - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 18:43

Kevés lehet, a 360-as CT nem a hejjdeerős 12Vos ágáról híres. Noha a gép nem fog sokat enni, pláne 6600 mellett, az X2-höz mégiscsak javallható egy erősebb tápocska. Nem is az erő és a 400W a lényeg, jó a 350W is, csak ATX2.0-ban.
Amúgy, ha nem túl fáradtak a CT kondijai, akkor elviszi ez is, csak a gond az lesz, hogy a 12V-ot erősen megterheli, ettől elmászhat az 5V felfelé, amitől a táp védelme beinthet.

#180 Felhasználó inaktív   En 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 01:06

Idézet: En - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 20:33

Nem tudja valaki, hogy a zalman ZM460-APS tápnak milyen bele van?

Erről nincs infótok?  :confused:
Meghalt a 3DFX oda a 3D!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »