HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:26

Még egy kérdés:
didyman szerint a 350-os fsp blue csodában nincs -5V .... :(
bú, én alulupgradelt netláma, hiába, KT333-as alaplappal...
Sajnos didyman tökéletesen ért szakmájához, utánnéztem, ilyen nincs, pont lekéstem a blue stromot. :(

Ne viccelj már, mire kell az a -5V egyébként?

Akkor szerintetek elég lesz egy FSP300-60THN-P? Stabilan bírni fogja a konfigom? (2. oldal közepén írtam be részletesen) Mennyire lehet akkor bövíteni? (csak új alaplapot, cput vennék, de az messzi.
Ne vegyek 350W-t? (ez esetben (FSP350-60THN-P) OEM) :think:
Ki az a Garmapor? :confused:
üdv: HBP.

Szerkesztette: HBP 2006. 02. 19. 22:45 -kor

Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#82 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:53

Idézet: HBP - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 22:26

Ki az a Garmapor? :confused:

Ő az ;)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#83 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:57

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 21:11

Mármint a kondikat. A zöld-arany és lila-arany GSC-ket cserélni kell, feketék maradhatnak

Asszem zöldek és magasak. (Az Abitomon régen, a KA7-en alacsony zöldek voltak, azok is kifolytak).

Kép

Aha!

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2006. 02. 19. 22:58 -kor

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#84 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 23:01

Nah skacok melyik a csendesebb és jobb?

- Tápegység: Coolink 500W 12 CM venti PFC-s 24/20 tűs vadiúj 1 év garancia: 13.900,-
- Tápegység: FSP Bluestorm 500 W 12 CM PFC kék Led-es, 2 év garancia: 17.900,-
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#85 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 23:02

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 21:11

Mármint a kondikat. A zöld-arany és lila-arany GSC-ket cserélni kell, feketék maradhatnak

És mennyibe kerülne egy ilyen javítás?
Utána ezzel nem lenne baj?

Történt ugyanis anno, hogy a volt KA7 lapomon is púposak lettek a kis proci melletti zöld kondik.
Elvittem a MyCom-ba, hogy ott megcsinálják. Meg is csinálták, és valami talán feketére cserélték...

Kb. 1-2 hónap múlva a lap szó szerint elfüstölt... Arra mentem be a szobába, hogy dől ki a szürke füst a tápból... A kondik mellett valami megolvadt és talán pár kondi is, elszenesedett és a hátulján is... A táp meg kihajtotta a füstöt. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#86 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 23:30

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 0:02

És mennyibe kerülne egy ilyen javítás?
Utána ezzel nem lenne baj?

Történt ugyanis anno, hogy a volt KA7 lapomon is púposak lettek a kis proci melletti zöld kondik.
Elvittem a MyCom-ba, hogy ott megcsinálják. Meg is csinálták, és valami talán feketére cserélték...

Kb. 1-2 hónap múlva a lap szó szerint elfüstölt... Arra mentem be a szobába, hogy dől ki a szürke füst a tápból... A kondik mellett valami megolvadt és talán pár kondi is, elszenesedett és a hátulján is... A táp meg kihajtotta a füstöt. :)

Üdv!

Az jól néz ki ahogy elmondták (pláne 8cmes ventisnél) de még sose láttam... sajáton remélem nem is fogom! Bár 1-2 Ct-t már láttam amit nem hatott különösebben meg, hogy füstöt hajtott ki (ominózus flopi csati félredugás :) )
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#87 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 19. 23:30

HBP: Bőven elég a 300W is, hogy mire-Nézd meg az adataimnál (ez komplett anlage, monitor nélkül kb. 180-200W-ot eszik meg maximum)

Wyco: Jó kérdés. Szvsz Coolink csendesebb, de kinek melyik hangja elviselhetőbb. Az FSP meg egy elég bizonyított (még a régi fajta) konstrukció.

Charles: 2k és nem fognak púposodni. Mycom jó csapat, lelkesek, de pont oda nem való (nagyon nem való :) ) kondikat raknak oda.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#88 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 00:10

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 23:30

Az jól néz ki ahogy elmondták (pláne 8cmes ventisnél) de még sose láttam... sajáton remélem nem is fogom! Bár 1-2 Ct-t már láttam amit nem hatott különösebben meg, hogy füstöt hajtott ki (ominózus flopi csati félredugás :) )

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

RIP, 2002. május...

MyCom: hát nem is vinnék oda ezután semmit...

2k? Az jónak tűnik... csak kérdés, a tag nélkülözni tudja-e a gépet addig. Mert ha meg újat vesz, akkor nincs értelme... Vagy?

Amúgy az Acorp táp lehet ludas ebben? Vagy a kondik jó táp mellett is púposodtak volna? Gondolom a szellőzés is számít, mivel a házban az kb nulla volt... (semmi egyéb venti...)

Üdv!

#89 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 00:26

Köszönöm a segítségeteket! :respect:  :up:

Szerkesztette: HBP 2006. 02. 20. 00:29 -kor

#90 Felhasználó inaktív   N3gro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 10:17

Dydyman!

Érdeklődtem tápjavítás iránt, és a te neved dobták ki a többiek. Adott egy 380W-os Antec táp, amire sajnos már nincsen garancia. A gépem elindul vele, de kb. 10 ms után kikapcsol, 9F-es post erroral, ami nem elegendő feszültséget jelent. Ha meg tudnád javítani kb. mennyi pénzembe kerülne, és hova kéne mennem? Pm-et is küldtem.

#91 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 10:35

Uhh, hogy mérsz ki 0,01 másodpercet? :D

(10ms = 10 millisecundum, de gondolom 10 másodpercet (10mp) akartál írni :) )
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#92 Felhasználó inaktív   wocsok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 13:36

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tápegység vásárlásában...
A három jelölt:
FSP 350W ATX-350PNF 8k
FSP Bluestorm 350W 11k
Chieftec GPS-400AA-101A 11K

A konfigom: AMD XP2200+, 6600GT, 2 winchester, DVD RW, + későbbi fejlesztés során ne kelljen cserélni... 

Szerkesztette: wocsok 2006. 02. 20. 13:37 -kor

#93 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 13:47

Mennyire késöbb? Akkor sima 400as FSP (árban minélél közelebb a jelenlegiekhez)
Ha tetszik a kék venti, akkor a  kékvihar. Amúgy egál... (talán FSP, nézd meg a csatikat is mennyi, milyen hosszú van, olyanok legyenek rajta amik kellenek. Meg lehetőleg atx 2.0ás legyen, sata 20/24 és pcie csatival)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#94 Felhasználó inaktív   wocsok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 13:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 13:47

Mennyire késöbb? Akkor sima 400as FSP (árban minélél közelebb a jelenlegiekhez)
Ha tetszik a kék venti, akkor a  kékvihar. Amúgy egál... (talán FSP, nézd meg a csatikat is mennyi, milyen hosszú van, olyanok legyenek rajta amik kellenek. Meg lehetőleg atx 2.0ás legyen, sata 20/24 és pcie csatival)

Ha jól láttam mindegyik ATX 2.0 sata, meg minden, inkább a tapasztalatok érdekelnének FSP vs. Chieftec :confused:

#95 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 17:27

Nincsen. Ezek új szériák, mindekttő elég jó.  Viszont az alaplapodnak hiányozhat a -5V, ami ezekben nem lesz már (aPNF létezik ATX1.3-asban is).
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#96 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 17:29

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 0:10

RIP, 2002. május...

MyCom: hát nem is vinnék oda ezután semmit...

HBP. légyszíves Te is méretezd át a képeket! Köszönöm.

A tápnak a kondihulláshoz semmi köze sincsen. A szellőzés már beleszól, de az oka teljesen más.
A csúny égésért talán nem a Mycomp felelős, egyszerűen csak gyenge kondikat raktak oda és nem alacsony ESR-értékűt. Ettől nem megy tönkre a lap általában, csak nem lesz elég stabil.

#97 Felhasználó inaktív   kano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 21:42

Szia didyman!
Csak egy egyszerű és rövid kérdésem lenne:
- Chieftec GPS450AA-101A vagy
- FSP FSP400-60GLN?
Ez a két táp nekem teljesen azonos "erősségűnek" tűnik.
Köszi!
kano
Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál!

#98 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 22:00

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 17:29

HBP. légyszíves Te is méretezd át a képeket! Köszönöm.

A tápnak a kondihulláshoz semmi köze sincsen. A szellőzés már beleszól, de az oka teljesen más.
A csúny égésért talán nem a Mycomp felelős, egyszerűen csak gyenge kondikat raktak oda és nem alacsony ESR-értékűt. Ettől nem megy tönkre a lap általában, csak nem lesz elég stabil.

Hello!

Átméreteztem...

Értem, aki rárakta. Hát már mind1, azóta szét lett szedve vsz. a hulladékosnál ahova beadtam...

AKkor úgy kérdezem, ha vennék az illetőnek egy új lapot vagy újrakondiznád ezt, akkor érdemes lenne új tápot venni? Néztem és 2 év után végül is egész rendben vannak a fesz adatok, csak a 12V volt egy kicsit több.

Üdv!

#99 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 22:27

:lama: Benéztem. Elnézést, HBP! :)

Érdemes lenne új tápot venni, az Acorp-ból egy fajtát kivéve mindegyik kiemelten veszélyes állat :) .

Kano: Milyen géphez? Egyébként így első szóra, a maximum terhelhetőségben van csak eltérés, akkor ha elég a kisebb, válaszd azt, amelyik olcsóbb. Delta, vagy FSP-mindkettő jó táp.

#100 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 23:53

Hi!

Szóval röviden: van egy Asus Pundit AE-3 és most vennék bele egy videókarit (Club 3D GF 6200 v. Asus N6200 TD),de a karihoz a minimum követelményként 300W-os vagy annál nagyobb tápot ajánlanak. (A gépben 275 W (PFC) van)

A gépben Sempron 3100+ proci van, 512 mem, 1 Samsung vinyó és egy Nec dvd. Véleményem szerint elbírja.... Szerintetek?
Ja, és ha vennék bele egy tv tunert pci helyre (akkor sztem már vmi rendszer hűtőt is be kell szabom :) ), akkor se lesz még gond?

A válaszokat előre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.