HWSW Informatikai Kerekasztal: Mplayer - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mplayer kapcsolók, trükkök Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 23:46

Flv file-ok lejátszásánál lehet képet is kicsiholni a legfrissebb mplayer beta-ból?

Szerkesztette: zoli62 2007. 12. 04. 23:47 -kor

"Légy szerény mint én..."

#102 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 09:33

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 16:59

Lefordított win32-es mplayerből hogyan lehet kicsalni vesa vagy svga támogatást? Hiába adom meg a doksi alapján a "-vo vesa" vagy svga kapcsolót, nem tudja megnyitni ezt a kimenetet.

Mit kell hozzá letölteni? Vagy újra kell fordítani? Semmit nem találok róla.

Senki? Akkor marad a levlistára iratkozás  :(
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#103 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 07:38

Újabb kérdés. Próbáltam megnyitni néhány real audio fájlt, de ezt kapom:
Playing angol.ram.
REAL file format detected.
Stream description: fileinfo
Stream mimetype: logical-fileinfo
Stream description: audio/x-pn-multirate-realaudio logical stream
Stream mimetype: logical-audio/x-pn-multirate-realaudio
Stream description: Audio Stream
Stream mimetype: audio/x-pn-multirate-realaudio
Stream mimetype: audio/x-pn-realaudio
Clip info:
 name: Y
 author: Lynne Hand
 copyright: ę2000
==========================================================================
Opening audio decoder: [realaud] RealAudio decoder
Error loading dll
ERROR: Could not open required DirectShow codec sipr.so.6.0.
Read the RealAudio section of the DOCS!
ADecoder preinit failed :(
ADecoder init failed :(
Error loading dll
ERROR: Could not open required DirectShow codec sipr.so.
Error loading dll
ERROR: Could not open required DirectShow codec sipr3260.dll.
Error loading dll
ERROR: Could not open required DirectShow codec sipr.bundle/Contents/MacOS/sipr.

Cannot find codec for audio format 0x72706973.
Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
Audio: no sound
Video: no video

Exiting... (End of file)

A sipr3260.dll hibát nagyon nem vágom, mert az ott csücsül a mplayer/codecs mappában az összes mplayerre elérhető codec-kel együtt. A doksi erről nem ír semmit.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#104 Felhasználó inaktív   tomi1120 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 23. 12:19

Hogyan tudnám azt megtenni az Mplayer-ben,hogy mikor elindul, a fényerősség 75%-on legyen!Egyáltalán meglehet-e ezt csinálni?Előre is kösz!!

#105 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:43

Idézet: tomi1120 - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 12:19

Hogyan tudnám azt megtenni az Mplayer-ben,hogy mikor elindul, a fényerősség 75%-on legyen!Egyáltalán meglehet-e ezt csinálni?Előre is kösz!!

-brightness kapcsoló
és olvasd a mant, minden benne van.
In Flames We Trust

#106 Felhasználó inaktív   tomi1120 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 12:31

Már megcsináltam!Kösz szépen!

#107 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 13:30

Én már nem használok mplayerhez guit mert csak megnöveli a memória használatot...

Innen letöltöm a cpumra optimalizált változatot (athlon xp), aztán config fájlt (c:\mplayer\mplayer\config) felülírom ezzel (jegyzettömb nem tudja megnyitni, ezért marad a wordpad, ami szinte minden XP-ben van):

Idézet

quiet=no
fs=yes
vo=gl:yuv=2:force-pbo:ati-hack
ao=win32
slices=no
sub-fuzziness=0
##keepaspect=no
##framedrop=yes
##autosync=100
subfont-autoscale=1
subpos=77
subcp=ISO-8859-1
subfont-text-scale=3
vf=screenshot
priority=abovenormal
channels=2
volume=50
af=volnorm=2

A beállított kapcsolók után, ha valakit érdekel itt tudtok utána nézni. (A ## kezdődő részeket nem veszi figyelembe az mplayer, megjegyzések). Persze beállíthattok nektek szimpatikus videó- és hangkimenetet. Nekem gl jobban tetszik, mint a directx főleg, hogy a feliratok sokkal szebbek, a directsound hangkimenetről meg azt olvastam, hogy hibákat okozhat.

Még letöltöm hozzá a codeceket amit, az üres codecs könyvtárba kell bemásolni (mármint a csomagolt fájl könyvtárában levő tartalmat).

Ezután már csak hozzá társítom a videó fájlokhoz az mplayer.exe-t.

Szerkesztette: Mardel 2008. 06. 02. 13:41 -kor

#108 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 08:24

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 12:30

Innen letöltöm a cpumra optimalizált változatot (athlon xp), aztán config fájlt (c:\mplayer\mplayer\config) felülírom ezzel (jegyzettömb nem tudja megnyitni, ezért marad a wordpad, ami szinte minden XP-ben van):

A config fáljban vannak benne a gyári lejátszási beállítások is? mint pld: deinterlace és a képernyöre átméretezés is? Még régebben parancssorból paramétereztem, de ekkor eltüntek ezek a beállítások és a leírásból nem tudtam kiválasztani abból a 20-30 fajtából melyik is volt a gyári....

#109 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 08:35

ja, nagyabol mindent (ha nem teljesen mindent) be lehet irni a config file-ba is.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#110 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:12

Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 8:24

A config fáljban vannak benne a gyári lejátszási beállítások is? mint pld: deinterlace és a képernyöre átméretezés is? Még régebben parancssorból paramétereztem, de ekkor eltüntek ezek a beállítások és a leírásból nem tudtam kiválasztani abból a 20-30 fajtából melyik is volt a gyári....

Én azokat írtam bele amit általánosságban az mplayer guik használnak (smplayer és MPUI mplayer kimeneti naplókat néztem meg), meg amit én szoktam hazsnálni, pl extrastereo hang amit ide nem raktam bele.

Slavet is kihagytam, mert az akkor kell, ha az mplayer hátsó programként működik a guik számára.

#111 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 01:18

Ideje felhoznom ezt a jó kis topicot :D

Nem nagyon ismerem még az mplayert, eddig MPC-t használtam sokáig a saját gépemen is, de így elsőre nagyon tetszik, a rengeteg beállítási lehetőség, és a kis rendszerigény miatt.

Főleg ez utóbbi miatt szeretnénk használni leginkább. A cél az, hogy egy 433-as Celeronon is tudjunk divx-et nézni! :)

Beleástam magam a dokumentációba, de túl sok nekem ez így elsőre :) Kérdéseim:
1. Milyen kapcsolókkal lehet elérni, hogy a lejátszás minél kisebb rendszerigényű legyen, de azért még nézhető minőségű? Odáig már eljutottam, hogy −framedrop és −lavdopts lowres=1 kapcsolókkal indítom el, van esetleg ennél jobb megoldás is?

2. Semmiképpen sem lehet Windows alatt a 3dfx -es outputot használni? Ilyen kártya van a gépben, nagyon jó lenne.

3. Kipróbáltam az SMPlayert, de nagyon lassítja a lejátszást, nélküle a fenti kapcsolókkal azért nézhető a videó, SMplayerrel meg akad. Olyan frontendet keresek, ami csak elindítja a lejátszást, de nem fut mindig a lejátszás közben, nem ad csilivili grafikus felületet az mplayer köré. Milyen frontendet ajánlotok helyette?

Előre is köszönöm  :respect:

#112 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 07:59

1. Mást nem tudok én se, ha követelmény a nézhető minőség is.
2. Windows alatt csak a gl gl2 directx direct3d(ez utóbbi kimenet csak béta és Vistához van) működik. Próbáld meg a gl (OpenGL) kimenetet.
3. Mindegyik GUI lassít sajna.

#113 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 20:03

Köszönöm a választ, hétvégén azért még próbálkozom vele.
Már nincs messze a remélt cél, addig is szívesen várok még ötleteket a fentiekre :)

GL-t kipróbáltam, nagyon lassú (XP, a wines gyári 3dfx-es driver áll csak rendelkezésre és abban nincs valószínűleg OpenGL támogatás). Amúgy mi a különbség gl és gl2 közt?

A direct3d el sem indul. :(

Meg keresnem kell még mplayer indító frontendet is... régen volt egy, de nem emlékszem a nevére, elég elterjedt volt. Az csak annyit csinált, hogy amit a grafikus felületén beállítottam rajta, az alapján csinált egy parancssort, amivel elindította az mplayert.

WinME alatt ha jól rémlik meg ment szépen a videólejátszás WMP-vel meg minden mással is, igaz, ott volt normális vga driver. :mad:  :offtopic:

Szerkesztette: Suricated 2009. 04. 22. 20:05 -kor

#114 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 21:17

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 21:03

Meg keresnem kell még mplayer indító frontendet is... régen volt egy, de nem emlékszem a nevére, elég elterjedt volt. Az csak annyit csinált, hogy amit a grafikus felületén beállítottam rajta, az alapján csinált egy parancssort, amivel elindította az mplayert.

Szerintem erre gondolsz, bár elég outdated hátha megy még: http://mpf.dzm.hu/
In Flames We Trust

#115 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 07:29

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 20:03

GL-t kipróbáltam, nagyon lassú (XP, a wines gyári 3dfx-es driver áll csak rendelkezésre és abban nincs valószínűleg OpenGL támogatás). Amúgy mi a különbség gl és gl2 közt?

A direct3d el sem indul. :(

Mint már írtam a direct3d inkább Vistához van. A gl2 csak annyiban más, hogy újabb OpenGL függvényeket is támogat. Ha az elődje, a gl lassú volt, akkor ez is az lesz. Esetleg directx? Elvileg az a leggyorsabb kimenet. Megpróbálhatod még a directx:noaccel kombót és winvidix kimenetet is.

Gyorsítani lehet még rajta, framedrop, noglfinish, nomanyfmts, kicsinyítés, alulmintavételezés. De ezek súlyosan a minőség kárára mennek. Nem tudom a "nézhető" nálad mit jelent.

Meg szerezz be rendes drivert a videokártyához. A beépített tré. Milyen a kártya?

GUI és fronted helyett inkább csinálj neki paraméterezett parancsikont. Így:
path_to\mplayer.exe -kapcsolok %1
Aztán a lejátszandó fájlt csak rádobod. Így több erőforrásod marad. A lejátszást billentyűkkel, egérrel szabályozhatod. Át is szabhatod az irányítást.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 04. 23. 07:40 -kor

#116 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 20:54

Köszönöm a válaszokat.

Idézet

Mint már írtam a direct3d inkább Vistához van. A gl2 csak annyiban más, hogy újabb OpenGL függvényeket is támogat. Ha az elődje, a gl lassú volt, akkor ez is az lesz. Esetleg directx? Elvileg az a leggyorsabb kimenet. Megpróbálhatod még a directx:noaccel kombót és winvidix kimenetet is.

A directx tökéletesen megy, a többi nem.

Idézet

Meg szerezz be rendes drivert a videokártyához. A beépített tré. Milyen a kártya?

3dfx Voodoo3.
http://www.falconfly.de/voodoo3.htm
A legfrissebb hivatalos driver Win2000-hez van.
A WinXP-hez és újabbhoz csak nemhivatalos "fandriver" van :D ezeket nem próbáltam, nem szeretném éles környezetben tesztelgetni. Ha valakinek van tapasztalata velük, írja meg. Majd feldobom ezt a kérdést más topicban is.

Idézet

GUI és fronted helyett inkább csinálj neki paraméterezett parancsikont. Így:
path_to\mplayer.exe -kapcsolok %1
Aztán a lejátszandó fájlt csak rádobod. Így több erőforrásod marad. A lejátszást billentyűkkel, egérrel szabályozhatod. Át is szabhatod az irányítást.

Igen, így lett (pontosabban csak majdnem, a Küldés menübe tettem be a -framedrop és -lavdopts lowres=1 paraméterekkel)

Idézet

Gyorsítani lehet még rajta, framedrop, noglfinish, nomanyfmts, kicsinyítés, alulmintavételezés. De ezek súlyosan a minőség kárára mennek. Nem tudom a "nézhető" nálad mit jelent.

Ez filmfüggő igazából, egyes filmeknél a fent írt két paraméter is elég, máshol még ez sem. Ehhez kellett volna egy frontend, hogy lehessen parancssor nélkül is állítgatni az adott videónak megfelelően.

Idézet

Szerintem erre gondolsz, bár elég outdated hátha megy még: http://mpf.dzm.hu/

Úgy tűnik igen, ez volt az. Túl egyértelmű lett volna nekem a nevére rákeresni :D
De még ez sem az igazi, tesztelgetem majd még, aztán vagy sikerül megszelidíteni, vagy marad a Küldés menü meg a parancsikonra dobálós móka (végülis több profilt is lehet létrehozni így több parancsikonnal is, különböző paraméterekkel).

#117 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 21:30

Szeretném használni a saját gépemen is a mplayert, mert tetszik, mert mindent lejátszik meg olyan 'intelligens'. smplayer frontenddel használom.

Sajnos sehogyan sem tudok a videóknál olyan szép élsimított képet és feliratot kihozni belőle, mint amilyet az MPC alapból tud. Olyan pixeles az egész kép.

Továbbá olyan szintű képszétválás (page tearing) van mindegyiknél szinte, hogy az már-már nézhetetlen. Ez leginkább a 4:3 képarányú anime sorozatoknál jön elő nagyon szembetűnően. Sajnos ugyanez a jelenség a többi lejátszónál is, és kizárólag az új MPC-HC-nál lehet kiküszöbölni úgy, hogy bekapcsolom a Direct3d kimenetet rajta. Így persze se menü, se semmi. De ez más téma. :(
Egyébként az MPC-HC-val sincs semmi bajom, de szívesen áttérnék mplayer-re, és emiatt nem tudok. :(

Már hosszú órákat vacakoltam vele, minden létező beállítást és kimenetet kipróbáltam, ami az smplayer felületén állítható, beleértve deinteracing, utófeldolgozás... semmi eredmény egyik problémára se. A kép pixeles és szétesik.

Lehet, hogy a gépem gyenge lenne videók lejátszásához? Ilyet régen nem tapasztaltam a régi MPC-vel és WMP-vel, de ez utóbbit nem akarom használni egyáltalán. :) Konfig az adatlapomnál, friss driverek fent. Nagyon megköszönök minden segítséget előre is.

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 20. 21:34 -kor

#118 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 12:28

Na már nem pixeles a kép! Megoldottam. Hogy hogyan, azt nem tudom... sokmindent elállítgattam rajta tesztképpen, mire jó lett. Gyorsan lementem valahova a profilt :D

De továbbra is van képszétválás, page tearing. Nagyon zavaró, a képernyő felső negyedében az előző képkockák tartalma látszik.

Azt nem értem, hogy MPC-HC-n , ha beállítom a Direct3d kimenetet (ezt használják a különböző teljesképernyős 3d-s játékok is), akkor ott ez teljesen megszűnik.... itt meg nem, hiába állítottam be itt is Direct3d-t. :(

A deinterlace szűrő pontosan mire jó? ezt ajánlották nekem képszétválás ellen, de semmi változás. Igazából egyik szűrőnél sem látok változást a videó minőségén, azon kívül, hogy akadozik a kép.. :rolleyes:

#119 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 14:19

Probald interlace-es mpeg2-nel es rogton latod, hogy mire jo.

#120 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:44

Idézet: blash - Dátum: 2009. máj. 26., kedd - 15:19

Probald interlace-es mpeg2-nel es rogton latod, hogy mire jo.

Jóvanna, láma kérdés volt, már rájöttem, sorry. :omg:  :D
De továbbra is szívesen fogadok minden ötletet a képszétválás megszűntetésére :respect:

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó