HWSW Informatikai Kerekasztal: Reset el a gépem 3D-ben állandóan! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Reset el a gépem 3D-ben állandóan! Mi lehet a baj? Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 05. 15:36

Idézet: bazsimc - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 11:08

Piftu!

Helyzetjelentést kérek! ;)

Sztem amint vmi gebasz van irni fog ;)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#82 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 06. 08:12

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 18:41

Aakkor szegeny Pro adta be a kulcsot...  :think: De azert meg 100%-ra ne vedd a dolgot, legy resen. :)

Nem Pro! Csak egy "sima" Radeon 9600-as volt. Nem gyors, de legalább lassú.  :p Na jó... azért eldöcögött vele a Star Wars Galaxies, meg Lineage2.  :)

De résen vagyok. (Ha majd lesz valami normálisabb jövedelmem, akkor veszek egy új konfigurációt.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#83 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 06. 08:23

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 19:16

Ezt továbbra is fenntartom, az utolsó mondat viszont érdekes. Hogy ilyen behalások videokártya miatt is előfordulhatnak, még nem hallottam. Mindenesetre örülök, hogy rendeződni látszik a történet. :cool2:

Figyu, írtam, hogy a szünetmentest kiiktattam, de utána is csinálta. A tápot szétszedtem, kifogástalan esztétikai állapotban van. Vagyis semmi nem indokolná a hibáját. (Pláne, hogy az FSP nagyon jó cuccokat gyárt.)

Az alaplapot nyilván csak cserével tudnám tesztelni, de erre nincsen lehetőségem.

Az pedig nem biztos, hogy anno a drivercsere oldotta meg a problémát. Lehet puszta véletlen is, hogy "megjavult".
Egyik havernak az alaplapi chipset miatt reset-elgetett a gépe. Aztán egy idő után "úgy gondolta a gép", hogy tart egy fél éves szünetet. Ebben a periódusban hibátlanul működött. Aztán megint kezdődtek a bajok, sűrűsödtek, végül le kellett cserélni a lapot.

Azért majd lehet, hogy megkérem bazsimc-t, hogy tesztelje a Radeon-omat a saját gépében. Ha nála is jelentkeznek az általam leírt problémák, akkor 100%, hogy a Radeon a ludas. (Bár nekem elég egyértelműnek tűnik.)

Mert miért ne okozhatna bármely alkatrész ilyen súlyos problémákat egy számítógépben? Én nem vagyok műszerész, de szerintem a VGA is küldhet olyan "jelet" a gépnek, hogy reset-eljen, vagy lekapcsoljon, nem?

Ha pedig valóban nálam jelentkezik ez először, azon sem lepődik meg. Ezt hívják a barátaim "Piftuka faktor"-nak.  :)
Ha én veszek egy új konfigurációt válogatott, csúcsminőségű alkatrészekből, akkor egészen biztos, hogy az alkatrészek felét max. 3 hónapon belül vihetem garanciális cserére.
(Egyébként bármely más vásárlással is ilyen peches vagyok már nagyon rég óta.  :(  )

#84 Felhasználó inaktív   bazsimc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 16:23

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 7:23

Ha pedig valóban nálam jelentkezik ez először, azon sem lepődik meg. Ezt hívják a barátaim "Piftuka faktor"-nak.  :)
Ha én veszek egy új konfigurációt válogatott, csúcsminőségű alkatrészekből, akkor egészen biztos, hogy az alkatrészek felét max. 3 hónapon belül vihetem garanciális cserére.
(Egyébként bármely más vásárlással is ilyen peches vagyok már nagyon rég óta.  :(  )

Ez bizony így van. És tudod miért? Mert annyira akarod hogy minden cuccod hibátlan legyen...
bazsimc

Abit AB9, Core2Duo E6420, 2Gb DDR2@800, Asus Radeon 1950PRO, Samsung HD401LJ, SB Live 5.1

#85 Felhasználó inaktív   bazsimc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 09. 11:35

Hát bizony korai volt lezárni ezt a topicot: 20 órája megy gond nélkül a gépemben Piftu Radeon 9600 kártyája...

:confused:
bazsimc

Abit AB9, Core2Duo E6420, 2Gb DDR2@800, Asus Radeon 1950PRO, Samsung HD401LJ, SB Live 5.1

#86 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 14:22

Nem zártuk le, nyitva van :D

Ugye Piftu nem rakod fel mindig az új hyperiont?

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#87 Felhasználó inaktív   serpenyő 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 18:30

Srácok,

elmondom, mi okozhatta a resetelgetéseket, leállásokat, stb.
Nos, hasonló problémával küzdöttem/küzdök én is. Kb. 2 hónapja kitaláltam, hogy lecserélem 9200SE Radeonomat - amivel semmiféle gond nem volt. Beszereztem egy 9600PRO-t, XP reinstall, minden, ahogyan lennie kell, és kezdődtek is a bajok: ahogy felraktam a Catalyst legutolsó verzióját (akkor asszem a 6.7-es volt); még mielőtt felállt volna a rendszer, restartolta is magát keményen.
Végigjártam az összes lehetőséget: más rammal próbálkoztam, vettem egy 500W-os (!) tápot a 300-as helyett, biosban állítgattam,és a többi, és a többi - eredmény nélkül, mondanom sem kell.

Hozzá kell tennem, hogy KT400-as alaplapom van.

És ez a lényeg: utánanéztem az ATI supportjában, ahol kifejtik, hogy KT400-as lapok ütköznek a 9600-as kártyákkal, illetve attól felfelé, ha a Catalyst legújabb verzióját használja az ember; illetve a 6.5-ösöktől felfele.
Jó, mi? Felraktam a 6.4-es-et, és csodák csodája: minden gyönyörűen muzsikált.
Azóta vettem egy X1600PRO-t, de sajnos azzal ugyanezek a problémák vannak, annyival fűszerezve, hogy elindul ugyan a rendszer, csak épp D3D támogatás nuku... Viszont, ha a 6.4-es Catalystot rakom alá, gond nélkül, gyönyörűen működik.

Visszatérve az ATI supporthoz: ígérik, hogy ezt a bugot hamarosan (?) kijavítják, mert sokak problémája ez világszerte. Ez azért felettébb vicces, hogy egy vezető VGA gyártó cég ilyesmit megenged magának, már csak azért is, hiszen a 6.4 áprilisi kiadású driver.

Íme, itt az ati supporton található reagálás eme "hibácskára":

Knowledge Base 
ATI Customer Care > Solve a Problem > Installation > ATI Drivers and Software >

737-22933: No Direct3D Acceleration or failure to boot into Windows on some VIA-based motherboards

The information in this article applies to the following configuration(s):

Catalyst Display Driver 6.5, 6.6, 6.7, 6.8 
VIA KT400 chipset
Radeon® X1300 series
Radeon® X1600 series
Radeon® X800 series
Radeon® X700 series
Radeon® 9800 series
Radeon® 9650/9600 series
Radeon® 9550/9500 series
Windows XP Professional
Windows XP Home Edition
Windows XP Media Center Edition
On some VIA chipset motherboards configured with an ATI AGP graphics product, attempting to boot into Windows may fail, producing a black display or causing the system to restart. Other symptoms may include the desktop starting up in low resolution or color depth settings, or Direct3D is disabled within the DirectX Diagnostics.

Other configurations may be affected.

As a workaround, users are encouraged to install Catalyst 6.4 display drivers.

ATI Engineering has been advised of this issue and is investigating. Any updates will be published when they become available.

To ensure you are notified of updates to this article, please register your product. Once the product has been registered and you have an ATI CustomerCare account, click "sign-in" in the top right hand corner to log into your account, then click "subscribe to topic" on the right side of the article to be notified of updates to the article

Úgyhogy várni kell, szépen, türelmesen, vagy kivágni a KT400 chipsetes cuccot, vagy pedig minél előbb NVIDIA-ra váltani  :D :reklamacio:
Abit KV7, AMD Sempron 2800+@2200MHz, Titan 8cm FAN@3800RPM+sink, 1024MB PC3200 Samsung DDR@400MHz, Gigabyte GeForce 7600GS 256MB@500/1000MHz, Zalman OP-1 FAN, Samsung 931BF 2ms@75Hz, Samsung SP0822N 80GB HDD 7200RPM PATA133 2MB cache, LG 4167B DVD RW, Creative SB Audigy Platinum, Genius SW-5.1 Surround Home Theater, Genius Netscroll+ Traveler 400DPI mouse, HAMA special pad, Samsung SWT1200 keyboard, QTEC PSU 500W Bigfan, WinXP SP2

#88 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 18:41

Idézet: serpenyő - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 19:30

Visszatérve az ATI supporthoz: ígérik, hogy ezt a bugot hamarosan (?) kijavítják, mert sokak problémája ez világszerte. Ez azért felettébb vicces, hogy egy vezető VGA gyártó cég ilyesmit megenged magának, már csak azért is, hiszen a 6.4 áprilisi kiadású driver.

:up:

Én mondjuk erre nem számítanék, esélyesebb, hogy megvárják míg kifut a KT400, amit azért már jó ideje megtett... Szal lapcserét javasolnék. Hogy egy vezető cég mit tehet meg és mit nem. ATi és nvidia ilyen szintű húzásai eltörpülnek a creative húzásai mellett, akik azon túl, hogy képtelenek egy olyan hw-t tervezni ami legalább az alaplapok 80%val működik driverírás is mintha valami hobbi foglalkozás lenne náluk és nem full állású prograomzók csinálnák...

#89 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 18:55

Idézet: bazsimc - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 12:35

Hát bizony korai volt lezárni ezt a topicot: 20 órája megy gond nélkül a gépemben Piftu Radeon 9600 kártyája...

:confused:

Te miről beszélsz?  :bolond:

#90 Felhasználó inaktív   bazsimc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 09. 21:52

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 17:55

Te miről beszélsz?  :bolond:

Úgy értettem, hogy a témát volt korai lezárni, de köszi a kedves kérdést...
bazsimc

#91 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 09. 21:52

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 15:22

Nem zártuk le, nyitva van :D

Ugye Piftu nem rakod fel mindig az új hyperiont?

Nem, nem telepítem fel mindig. Az idejét sem tudom, hogy mikori verziót telepítettem utoljára. Szerintem lehet, vagy két éves is.

Frissítenem kellene?  :think:

#92 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 21:57

BoGab éppenhogy arra gondolt szerintem, hogy nem kéne frissítenem. Az újabb Via Hyperion nem feltétlen nyerő.
(De ez nem csak a ViA drivereiről mondható el. ;) )

Szerkesztette: Omega 2006. 09. 09. 21:57 -kor

#93 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 09. 22:01

Idézet: serpenyő - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 19:30

Srácok,

elmondom, mi okozhatta a resetelgetéseket, leállásokat, stb.
[..]

Úgyhogy várni kell, szépen, türelmesen, vagy kivágni a KT400 chipsetes cuccot, vagy pedig minél előbb NVIDIA-ra váltani  :D :reklamacio:

Hmmm... hát köszönöm szépen a hasznos info-kat!  :respect:

Nem kizárt, hogy nálam is ez okozza. Egy gond viszont van: nekem a kb. 2 éves 4.1 driver-el is csinálta (mivel - ahogyan írtam volt korábban - az első ilyen reset-elgetés után direkt visszatértem régi driverre próbaként, amit használtam is gondtalanul, amíg pár hete egyszer csak ezzel is megint nem kezdődtek a problémák).

A másik, hogy a 6.4-es CATALYST elvileg volt a gépemen. Az futott egészen addig, amíg ki nem szereltem a 9600-as Radeon-t, hogy a GF3-at applikáljam helyébe.
S ezt onnan tudom, hogy mindig őrzök pár korábbi CATALYST verziót a gépemen. Többek között ezt is.

De ez még mindig nem jelenti azt, hogy nincs igazad.

Itt lép be a "Piftuka faktor". Bármely más KT chipset-es alaplappal és a fentebb sorolt Radeon kártyákkal szerelt gép tulajdonosának tökéletesen megoldja a problémáját a 6.4 CATALIYST; én nem tartozom közéjük.  :)

#94 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 09. 22:03

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 22:57

BoGab éppenhogy arra gondolt szerintem, hogy nem kéne frissítenem. Az újabb Via Hyperion nem feltétlen nyerő.
(De ez nem csak a ViA drivereiről mondható el. ;) )

Hát sajnos nem ám. :reklamacio:

Lassan ott tartok, hogy visszatérek inkább a jó öreg Commodor 64 számítógépem használatához. Azzal soha semmi gond nem volt.

Tudtok egy Office kompatibilis szövegszerkesztőt C64 alá?  :Đ

#95 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 22:11

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 22:52

Nem, nem telepítem fel mindig. Az idejét sem tudom, hogy mikori verziót telepítettem utoljára. Szerintem lehet, vagy két éves is.

Frissítenem kellene?  :think:

Nekem KT266 lapkám van. Egyszer kipróbáltam a hyperiont, mindenféle hülyeséget csinált a gép indulásnál időnként. Aztán a viaarena fórumát olvasgatva találtam pár érdekességet, minden öreg chipsettel ökörködött a hyperion. És ez kb 2 éve volt :D Szal én amondó vagyok, ha a win alapból felismeri, akkor maradjon a microsoft féle driver, lehet lassabb, de sokszor stabilabb mint a legújabb verziók, mivel általában azokban csak az új cuccok hibajavításával törődnek :)

Idézet

Tudtok egy Office kompatibilis szövegszerkesztőt C64 alá?  d3.gif

Sajna nemtok :( De ha írsz egyet nagyon szivesen használom :Đ

Én még egy utolsó tanáccsal szolgálnék. Tegyél fel egy friss wint + sp2 + updatek, aztán egy 5.11-es CP-es catalystet. Hyperiont meg via4in1-et ne (ha lehet).

#96 Felhasználó inaktív   serpenyő 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 08:58

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 22:01

Hmmm... hát köszönöm szépen a hasznos info-kat!  :respect:

Nem kizárt, hogy nálam is ez okozza. Egy gond viszont van: nekem a kb. 2 éves 4.1 driver-el is csinálta (mivel - ahogyan írtam volt korábban - az első ilyen reset-elgetés után direkt visszatértem régi driverre próbaként, amit használtam is gondtalanul, amíg pár hete egyszer csak ezzel is megint nem kezdődtek a problémák).

A másik, hogy a 6.4-es CATALYST elvileg volt a gépemen. Az futott egészen addig, amíg ki nem szereltem a 9600-as Radeon-t, hogy a GF3-at applikáljam helyébe.
S ezt onnan tudom, hogy mindig őrzök pár korábbi CATALYST verziót a gépemen. Többek között ezt is.

De ez még mindig nem jelenti azt, hogy nincs igazad.

Itt lép be a "Piftuka faktor". Bármely más KT chipset-es alaplappal és a fentebb sorolt Radeon kártyákkal szerelt gép tulajdonosának tökéletesen megoldja a problémáját a 6.4 CATALIYST; én nem tartozom közéjük.  :)

Szerintetek KT600-as chipsettel is hasonló problémák lennének?
Vagy inkább nforce2?

Fenti lapkás alaplapokból tudnék egyet-egyet olcsón beszerezni; nem akarok teljes platformcserét, mert ettől eltekintve semmi baj nincs vele (igaz, AGP-s az x1600-am), de úgy vagyok vele, megvárom a dx10-es kártyákat, és akkor lecserélek mindent.
Abit KV7, AMD Sempron 2800+@2200MHz, Titan 8cm FAN@3800RPM+sink, 1024MB PC3200 Samsung DDR@400MHz, Gigabyte GeForce 7600GS 256MB@500/1000MHz, Zalman OP-1 FAN, Samsung 931BF 2ms@75Hz, Samsung SP0822N 80GB HDD 7200RPM PATA133 2MB cache, LG 4167B DVD RW, Creative SB Audigy Platinum, Genius SW-5.1 Surround Home Theater, Genius Netscroll+ Traveler 400DPI mouse, HAMA special pad, Samsung SWT1200 keyboard, QTEC PSU 500W Bigfan, WinXP SP2

#97 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 09:08

Akkor inkább NF2.

#98 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 11:00

Idézet: serpenyő - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 9:58

Szerintetek KT600-as chipsettel is hasonló problémák lennének?
Vagy inkább nforce2?

Fenti lapkás alaplapokból tudnék egyet-egyet olcsón beszerezni; nem akarok teljes platformcserét, mert ettől eltekintve semmi baj nincs vele (igaz, AGP-s az x1600-am), de úgy vagyok vele, megvárom a dx10-es kártyákat, és akkor lecserélek mindent.

Haveromnak kt600+9600xt és hasonló problémái voltak.

Sztem is nf2.

#99 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 19. 19:37

Rossz hírem van. Sajnos ma megint a címben szereplő probléma következett be!  :(

Még mindig a GeForce3 cserekártya van a gépemben, s amióta így van, azóta nem volt még semmi probléma.

A mai napig.  :rolleyes:

Ezek szerint a VGA probléma kilőve, ha jól sejtem. (Az én 9600-asom kifogástalanul működik Bazsi gépében.)

#100 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 20:14

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 18:51

...Az instant off tuti power gond, vagy a táp, vagy az alaplap, vagy a szünetmentes. ...

:respect:

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.