HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1921 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 11:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 10:52

Ráadásul olyan gépet fogtam ki ami nagyon alulexponált, mivel állítási lehetőség nem volt rajta visszaküldettem a gyárba hogy állítsák be. A filmeseken ugye + - két fényérték állítás volt minimum.

Minimum +- 2 FÉ? :think: Ami filmessel eddig dolgom volt, volt rajtuk egy exponálógomb, egy filmcsévélő (ez nem szükségszerűen, motoros gépem is volt jól! :) ) meg egy vaku ki/be kapcsoló gomb. Szóval ez kicsit túlzó kijelentés, a régi Ladát is visszaküldheted a szerelőműhelybe, mert csak négy sebesség van benne, amikor minden normális kocsin öt, vagy hat. ;)

#1922 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 30. 11:23

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 12:01

Minimum +- 2 FÉ? :think: Ami filmessel eddig dolgom volt, volt rajtuk egy exponálógomb, egy filmcsévélő (ez nem szükségszerűen, motoros gépem is volt jól! :) ) meg egy vaku ki/be kapcsoló gomb. Szóval ez kicsit túlzó kijelentés, a régi Ladát is visszaküldheted a szerelőműhelybe, mert csak négy sebesség van benne, amikor minden normális kocsin öt, vagy hat. ;)

Én nem a filmes kompaktokról beszéltem hanem a tükrösökről, filmeseknél én nem használtam kompaktot. Nem láttál még egy tükrös Minoltát vagy Nikont Chinont közelről?

#1923 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 30. 11:26

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 11:59

Nem is ezt mondta. A szoftver áthelyezheti a pixeleket vmi képlet alapján. Ha tudjuk, hogy milyen képlet kell (pl. tesztek alapján meg lehet kapni ezt a képletet), akkor ez alkalmazható lesz minden képre, és korrigálni fogja a gép/objektív hibáit, mindenféle szuperdrága felszerelés nélkül.

Aha. Persze Pityu. Nehogy má egy kompakt képéből DSLR szintű felvételt csináljon.

#1924 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 11:39

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 12:23

Én nem a filmes kompaktokról beszéltem hanem a tükrösökről, filmeseknél én nem használtam kompaktot. Nem láttál még egy tükrös Minoltát vagy Nikont Chinont közelről?

Aha, szóval a filmes kompakt nem tartozik bele a "filmes gép" kategóriába. ;) Egy szóval sem említetted, hogy az első digitális géped tükörreflexes volt, a gondolataidban meg nem tudunk olvasni.

Egyéb észrevétel a többi gondolatomra?

#1925 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 11:49

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 12:26

Aha. Persze Pityu. Nehogy má egy kompakt képéből DSLR szintű felvételt csináljon.

Stílust vissza lehet fogni, én normális stílusban írok, te is tegyél így.
Semmi olyasmit nem mondtam, amit te kiolvastál vhonnan (mert hogy az én szövegemben ilyesmi nincs, az biztos).
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1926 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:24

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 10:43

Van pár angol meg magyar ebookom otthon, ha érdekel, generálok egy listát, és csemegézhetsz kedvedre. :)

:respect:

Megköszönném. Mert azért kérdéseim lennének, és akkor nem titeket nyüstöllek majd mindennel, amit gugliban nem találok értelmesen, hanem lenne amiből elméleti szinten felzárkózok egy darabig.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1927 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:46

Rendben, még nem tudom, mikor érek haza, de igyekszem. :)

#1928 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 13:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 11:23

hat ha az en FM2-esemen megtalalod az expoziciokorrekcio allitasat, akkor nagy dicseretet kapsz tolem!! ;) vagy az nem filmes, vagy nem tukorreflexes? :p
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1929 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 15:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 11:20

A szoftver nem csinál a gépből egy egészen más gépet, nem alakítja át a meglevő hardvert.

Pedig adott esetben a hardver módosítása nélkül, pusztán szoftveres változtatásokkal is jelentős positív változásokat lehet elérni...  (lásd pl. Minolta Dynax 7D kártyaírási sebessége egy firmware update után)

#1930 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 30. 16:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 14:28

hat ha az en FM2-esemen megtalalod az expoziciokorrekcio allitasat, akkor nagy dicseretet kapsz tolem!! ;) vagy az nem filmes, vagy nem tukorreflexes? :p

Van olyan gép amelyen van expokorrekció és ISO állítás is van amelyiken csak ISO azzal ugyanúgy lehet korrekciót csinálni, és vannak a kukába való szemetek. :D  :D  :D

#1931 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 30. 16:58

Idézet: szeder - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 16:25

Pedig adott esetben a hardver módosítása nélkül, pusztán szoftveres változtatásokkal is jelentős positív változásokat lehet elérni...  (lásd pl. Minolta Dynax 7D kártyaírási sebessége egy firmware update után)

Egy lükegyerek nyervogott hogy az 1,7 GHz-es processzorát 2,4-re állította és a gép nem volt hajlandó menni. Mindent csak annyira lehet hajtani amennyit bír. A fényképezőgépére is érvényes. Van aki a 10cm-es makrótávolságot akarta felére levenni szoftverrel. :D  :D  :D

#1932 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 18:35

debaj: Köszönöm szépen!

ottokar: 33as oldaltól végignéztem, de nem találtam, úgyhogy keesd tovább te. Kerestem nagylátószügű konvertert, találtam is egy Soligort ami felmegy a gépemre, és vhol találtam vkit, akinek van ilyyen, és láttam egy képe. Széli torzulnak, és egy szűk dupla panoráma képnek felel meg.

Ezt a képet milyen cuccal reprodukálod hwesen? :think:  Vagy ezt? Majdnem mindegy hogy csak 2 képes panormát csinálok, vagy 19 képest, hogy 1 sorost, vagy 3 sorban vannak a képek... szerintem nem olyan rosszak az eredmények, hogy azt mondjam, hogy swesen hoki, használhattalanm, nem tudom a gép tudását megtoldani swesen...

Alant egy 35mm ekvivalens kép: (a panoráma meg állóképek sorozatából van)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: MC Pite 2006. 05. 30. 18:41 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1933 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 19:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 17:58

Egy lükegyerek nyervogott hogy az 1,7 GHz-es processzorát 2,4-re állította és a gép nem volt hajlandó menni. Mindent csak annyira lehet hajtani amennyit bír. A fényképezőgépére is érvényes. Van aki a 10cm-es makrótávolságot akarta felére levenni szoftverrel. :D  :D  :D

A Konica-Minolta Dynax 7D kártyaírási sebességének jelentős javulására reagálj, kérlek.

#1934 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:14

" Mindent csak annyira lehet hajtani amennyit bír"

#1935 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:25

De ez nem hajtás, öreg. Máskülönben mi a lószagú búbánatnak adnak ki firmware-frissítéseket? Hiszen az 1.00 verzió óta a hardver egy csavarnyit sem változott. Magyarázd meg: miért? :mad:

#1936 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:35

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 21:14

" Mindent csak annyira lehet hajtani amennyit bír"

Megköszönném ha reagálnál erre a hsz-re: MC Pite Hozzászólás 2006. máj. 30., kedd - 19:35

#1937 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 30. 21:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 21:35

Megköszönném ha reagálnál erre a hsz-re: MC Pite    Hozzászólás 2006. máj. 30., kedd - 19:35

A nem kimondottan egy adott géphez készített feltét nem csoda ha torzít. Más a nagylátószögű felvétel és más a panoráma, nem lehet egyiket a másikkal helyettesíteni

#1938 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 21:15

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 22:13

Más a nagylátószögű felvétel és más a panoráma, nem lehet egyiket a másikkal helyettesíteni

Mondjuk inkább úgy, h vannak helyzetek, amikor az egyikkel nem lehet a másikat helyettesíteni...

#1939 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 21:17

első macskaportrém :)

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1940 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 21:20

Egy az egyben úgy néz ki, mint az enyém, akár tesók is lehetnének :) Milyen idős?

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.