HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#2201 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 15:40

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:13

A tökéletes kép számomra az ami úgy lett elkészítve, hogy letöltöm a gépről és kész.

Ez nagyon szimpatikus hozzáállás. :respect:
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2202 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:27

Szombaton felsétálok a Morgó patak mentén Kismarostól, majd körülményektől és hangulattól függően egy királyréti éjszakázás után vasárnap Csóványos és vissza. Nosza, lehet csatlakozni, akinek kedve van!

#2203 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 19:33

szivesen csatlakoznek egy ilye turahoz, kar, hogy egeszen massal leszek elfoglalva. :)
sebgutkopf: a hozzaallasod nagyon is hasznos es helyes! igy lesz a leheto legtobb informacio a kepen. raadasul a tudatos kepkeszites a legjobb ut a jo fotok fele. hajra, hajra, hakra!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2204 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 19:59

Kép

#2205 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:51

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:13

Ez az amibe nem nagyon akarok belenyugodni azzal a tök fejemmel. :D A tökéletes kép számomra az ami úgy lett elkészítve, hogy letöltöm a gépről és kész.
Ebben is megvan a logikai defekt, mert a gép amikor feldolgozza a képet és elmenti az is egy szoftveres folyamat, de legalább az az illúzió, hogy sikerült úgy beállítani a gépet, hogy jó legyen, szóval még nem adtam fel, addig meg a szineknek PS.
Szerkesztgetésre PS-t szoktam használni, mert ha kell azzal akkor elég jól helyre lehet billenteni a képet, néha szó szerint (ha ferde lett a kép :D ). Szerintem érdemes megtanulni jól haszhálni. Betölteni sokáig tart, de utána nem kell bezárni akkor meg már mindegy. Én PS-be úgyis a társítás funckióval szoktam bevinni a képet egy üre ps meg elfér a tálcán, amikor úgyis több kép van amivel foglalkozni kell.
Szineltolással valóban nagyon vigyázni kell.

Látom 8as ACD SEEt keveset használtad, a forgatás is benn van a feature listában, és még sok más; 90%ban ACD SEEzek, és amit már javíottam ACD SEEvel ara még nem érkezett panasz hogy ezt lehetne jobbra is... ;)

Általában arra törexünk, hogy minél kevesebb utómunkánt legyen, lehetőleg amit csinálunk az kész KÉP legyen. De hát ez nem mindig jön össze, vágás/kontraszt@|explosure korrekció sokra ráfér, a szgép sokkal okosabban korrigál mint a fényképező.

NAron: Hogy érted el hogy ilyen a kontraszt? (egy kis gammát vennék le, talán pici kontrasztot is elbír még, melóba nem tudom kipróbálni, de nézd meg ha gondolod hogy úgy nem jobb-e kicsivel)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2206 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:21

hali,

most vett ismerosom egy pana dmc ls-2 es gepet, es panaszkodik, hogy csak ilyen kepeket tud csinalni. Csak az a baj hogy mindent manualisan allit, nemtom van e full automata a panaban, de ha manualisan csinalja, itt mi a gond sztetek, mit kellene allitania? ISO-t? 5M-ben a kepnek is tekintelyes a merete, 2.3mega:)

tehat amirol szo van: http://img.tar.hu/ar.../22878525.jpg#3

sztetek?

#2207 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:39

Talán ha az ismerősöd elmesélné, hogy mi a problémája az adott képpel, akkor meg tudnánk mondani, hogy mit állítson rajta. :) Mi az, hogy "csak ilyen képet tud csinálni", milyen képet szeretne csinálni? Azt mi nem tudjuk megmondani, hogy mi a gond, amíg nem tudjuk, hogy mit akar viszontlátni a képen.

Első blikkre alacsonyabb ISO, esetleg ha lehet állítani, kevesebb szoftveres élesítés tenne jót a képnek. Az 5 megapixel-2.3 mega teljesen normális.

Szerkesztette: debaj 2006. 06. 15. 10:42 -kor

#2208 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:49

jaja enis ISO-t mondtam neki, hogy allitsa auto ISO-ra, sok beallitas van rajta...

pl az a baj, hogy nem olyan elenk, nem szep szines...

#2209 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:49

és ha már manuális, akkor nem a háttérre kéne fókuszálni ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2210 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 11:03

megmondom nyomjanak mindent auto-ra, az a legegyszerubb:)

#2211 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 11:31

Idézet: pauz - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 11:49

pl az a baj, hogy nem olyan elenk, nem szep szines...

Pl. jópár gépen van Vivid színeffekt, ezt kéne megkeresni. (PS A520 és Minolta Dimage 7Hi alapján következtettem erre, nem vitatémát dobtam föl.)

#2212 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 15. 12:04

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 12:31

Pl. jópár gépen van Vivid színeffekt, ezt kéne megkeresni. (PS A520 és Minolta Dimage 7Hi alapján következtettem erre, nem vitatémát dobtam föl.)

A megadott kép szerintem inkább a telibevakuzás miatt látszhat telítetlennek. Vivid effekttel a háttérben lévő piros nemtommi már közlekedési lámpához hasonlítana.

#2213 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 12:25

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 13:04

A megadott kép...

Én úgy vettem, hogy a fakóság általánosan jellemzi a gépet. :) Mindenesetre jó lenne látni még pár tesztképet, és pontos véleményezést róla (mi nem tetszik benne, miért nem tetszik), így könnyen átcsúszhat az egész "tanácsadás" "hogyan készítsünk jó fotót" témájú frázisok pufogtatásába.

#2214 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 06:18

Kaptam e-mailt a Metropolis újságtól, hogy nincs-e véletlenül nyári, vagy nyárinak tűnő képem egy japán tengerpartról. Hát nincs.
De ebből legalább kiderült, hogy a képeket nem önmagukban ítélik meg, hanem éppen milyen kedvük van, úgy választanak. Mivel 2 hét múlva hazamegyek és ennek az egésznek már gyakorlatilag semmi értelmét nem látom, inkább nem szenvedek azzal, hogy képeket szerkesztgetek és küldözgetek nekik.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2215 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 07:29

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:40

Ez nagyon szimpatikus hozzáállás. :respect:

Ez részemről tulajdonképpen egy megtérésnek számít. Régen rengeteget berheltem PS-el a képeket és sokat (nagyon sokat) javítottam rajtuk. Ezzel kapcsolatban fogalmazódott meg bennem az igény, hogy ok ez szép, de mennyivel jobb fotós lennék, ha már eleve ilyenre fotóztam volna.
PS-el szinte bármiből ahol jó a téma lehet jó képet csinálni.
My photos

#2216 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 07:35

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:51

Látom 8as ACD SEEt keveset használtad, a forgatás is benn van a feature listában, és még sok más; 90%ban ACD SEEzek, és amit már javíottam ACD SEEvel ara még nem érkezett panasz hogy ezt lehetne jobbra is... ;)

Általában arra törexünk, hogy minél kevesebb utómunkánt legyen, lehetőleg amit csinálunk az kész KÉP legyen. De hát ez nem mindig jön össze, vágás/kontraszt@|explosure korrekció sokra ráfér, a szgép sokkal okosabban korrigál mint a fényképező.

Jól látod adcsee-t nem használok. Képnézegetésre ifran view a kedvencem, többek között mert ingyenes, de a tudása is sokat fejlődött az évek folyamán, képszerkesztésre meg PS.
Az a furi, hogy van otthon acd-m asszem viszonylag friss változat (talán 8-as), de még ki sem próbáltam. Lehet, hogy a motiválásod után meglesem. :)
My photos

#2217 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 09:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 8:29

Ez részemről tulajdonképpen egy megtérésnek számít. Régen rengeteget berheltem PS-el a képeket és sokat (nagyon sokat) javítottam rajtuk. Ezzel kapcsolatban fogalmazódott meg bennem az igény, hogy ok ez szép, de mennyivel jobb fotós lennék, ha már eleve ilyenre fotóztam volna.

Azért ennek van egy másik oldala is, mégpedig az, hogy a PS-ben gyakran jobb minőséget adó algoritmusok dolgoznak és egyszerűen ha ugyanazt a folyamatot elvégezteted gépben és számítógépen az utóbbi jobb minőséget fog adni. Emellett ha alacsony kontraszt beállításon használod pl a gépet akkor kissé nagyobb dinamikát tud átfogni a szenzor és így már ismét nem kerülheted el a PS-t, szóval nem teljesen értek egyet veled. Persze az alap, hogy expozíció, fehér egyensúly, stb rendesen be legyen állítva már a gépben, erre feltétlen törekedni kell.

#2218 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 09:52

Idézet: saen - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 10:27

Emellett ha alacsony kontraszt beállításon használod pl a gépet akkor kissé nagyobb dinamikát tud átfogni a szenzor és így már ismét nem kerülheted el a PS-t,

Ezt már tapasztaltam, szabad térben ezért szinprofilnak vagy a natural-t használom, meg ahol a gép vivid-el dolgozik a vivid-nek a kontrasztját általánosan -2-re állítottam a nagyobb dinamika érdekében. Valószínűleg a szaturációt kéne kicsit erősíteni. :think:

Amikor kell akkor úgyis megtámadom a képet ps-el, de ezt szeretném minél jobban visszaszorítani. Sokkal büszkébb vagyok az olyan képekre amikhez nem nyúltam hozzá és ezért gyakran még a rosszabb kritikát is vállalom.
My photos

#2219 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 10:12

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 8:29

Ez enyhe túlzás, a PS sem mindenható, egy olyan képpel, amin izgalmas a téma, de el lett tolva sokféle technikai rész, a Photoshop sem tud mit kezdeni. Legföljebb digitális illusztrációt készítesz belőle, de az már nem fotózás, bár önálló "művészeti ágként" lehet olyan értékes, mint egy jól elkapott fotó. Ha RAW-ban fotózol, akkor rá vagy szorulva a Photoshopra vagy a kamera saját szoftverére, hogy elkészüljön a kép. Néha retusálni is kell a képről, ha pl. egy ronda antennát, belógó vezetéket sehogy sem tudsz kiküszöbölni, viszont rontja a kép összhatását. Plusz Photoshoppal megspórolhatsz jópárféle színszűrőt, amire a filmes fotósok viszont "rákényszerülnek" bizonyos helyzetekben.

Az ACDSee-ről: régen jó képnézegető volt, most már mindenből van benne egy kicsi, de egyik sem az igazi. :) Olyan öszvér-progi lett, képnézegetőnek (nálam) lassúcska, képszerkesztőnek meg butácska.

#2220 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 11:06

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Kép
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.