HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#2161 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:41

Sziasztok!

Lőttem múlt pénteken pár képet kint szabadban Sony DSC-H2-vel. Feltettem párat IDE!
Érdekelne a véleményetek mire kellene jobban odafigyelnem, mi az amin változtatni kellene, hogy még szebb képeket tudjak készíteni.

Előre is köszi!

Necro
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2162 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 11:56

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:41

Sziasztok!

Lőttem múlt pénteken pár képet kint szabadban Sony DSC-H2-vel. Feltettem párat IDE!
Érdekelne a véleményetek mire kellene jobban odafigyelnem, mi az amin változtatni kellene, hogy még szebb képeket tudjak készíteni.

Előre is köszi!

Necro

Arra, hogy ne legyenek fél megánál nagyobbak lehetőleg a képek, 1024nél ált fölösleges nagyobbat (szélesebbet, mert ált kb 3:2 arányban vágunk, ill ált fekvő a kép. Ha álló, akokr meg 800nál ne nagyon legyen szélesebb) feltenned, és 70%os jppeg tömörítés bőven elég ide...
Bocsi, de a képekről míg ekkora felbontásúak és 26 mega ez a pár kép, addig nem lesem meg...

Szerkesztette: MC Pite 2006. 06. 13. 11:58 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2163 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:04

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:41

Sziasztok!

Előre is köszi!

Necro

Jaja, próbáld meg kisebben feltenni, ez így ide ebben a formában hatalmas!
:up:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2164 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 15:12

Hogy a képekről is legyen szó: kezdésnek nem is rosszak, a technikába meg a kompozícióba tudnék "belekötni".
1. Vágás. (DSC00287.JPG különösen.) Kettévágtad az épületet, nem jó.
2. Ég. Túl sok, és unalmassá teszi a képet, menj inkább messzebb, és zoomolj. (első lovasszobros kép, turulmadár(?).)
3. Expozíció. (szökőkút.) Használd a vakut olyan esetekben, ha világos háttér előtt sötét témát fotózol.
4. Igyekezz kihasználni a gép adta előnyöket. Játszadozz a beállításokkal, a kompozícióval, a szobor, épület nem szalad el, ráérsz. (A csikós (kuruc?) szobrának nagyon jót tett volna pl. az alacsony mélységélesség.)
Tanulmányozd a kezelési utasítást, próbálgasd a beállítási lehetőségeket, neten is rengeteg cikket találsz a témában.

Az utolsó kép, a sajtár egész jó lett, tetszik. :)

És természetesen amiket mondtak előttem is. Méretezd a képet monitorra, ha monitoron akarod megmutatni. Számítógépen rengeteg utómunkát végezhetsz, alakíthatod a képet a kattintás után is, még csak drága szoftver se kell, a Gimp pl. már egész jó, és ingyenes.

#2165 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 15:38

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 16:12

Hogy a képekről is legyen szó: kezdésnek nem is rosszak, a technikába meg a kompozícióba tudnék "belekötni".
1. Vágás. (DSC00287.JPG különösen.) Kettévágtad az épületet, nem jó.
2. Ég. Túl sok, és unalmassá teszi a képet, menj inkább messzebb, és zoomolj. (első lovasszobros kép, turulmadár(?).)
3. Expozíció. (szökőkút.) Használd a vakut olyan esetekben, ha világos háttér előtt sötét témát fotózol.
4. Igyekezz kihasználni a gép adta előnyöket. Játszadozz a beállításokkal, a kompozícióval, a szobor, épület nem szalad el, ráérsz. (A csikós (kuruc?) szobrának nagyon jót tett volna pl. az alacsony mélységélesség.)
Tanulmányozd a kezelési utasítást, próbálgasd a beállítási lehetőségeket, neten is rengeteg cikket találsz a témában.

Az utolsó kép, a sajtár egész jó lett, tetszik. :)

És természetesen amiket mondtak előttem is. Méretezd a képet monitorra, ha monitoron akarod megmutatni. Számítógépen rengeteg utómunkát végezhetsz, alakíthatod a képet a kattintás után is, még csak drága szoftver se kell, a Gimp pl. már egész jó, és ingyenes.

1. Sajna hátrább nem tudtam menni 287nél, így is a Halászbástya tövében álltam :)
2. Hogyan tudom megoldani mondjuk a turulmadár esetében, hogy ne legyen mögötte ég?  :think:
3. Ez tetszik, csináltam több képet de erre nem gondoltam :)
Csak most használtam először szabadban a gépet vásárlás óta, de igyekszem kiaknázni a manuális mód adta lehetőségeket.
A méreteket azért is hagytam hogy ne nyúljak bele a képekbe, természetesen legközelebb átméretezem.

Köszönöm az építő jellegű hozzászólást, és természetesen még örömmel olvasom a többit is :)

Üdv

Necro
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2166 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 15:53

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 16:38

2. Hogyan tudom megoldani mondjuk a turulmadár esetében, hogy ne legyen mögötte ég?  :think:

Lehet benne ég, de ne az alkossa az egész hátteret. Mássz fel valahova, mittudomén, nem ismerem a terepet :D Légy kreatív! :)

#2167 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 16:24

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 16:53

Lehet benne ég, de ne az alkossa az egész hátteret. Mássz fel valahova, mittudomén, nem ismerem a terepet :D Légy kreatív! :)

:Đ szerintem jobb ha egyszer megnézed hol ücsörög az a vadállat :D repülnöm kellene hogy ne legyen mögötte annyi kék :D

#2168 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 17:00

Mondom, nem ismerem a terepet.

#2169 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:17

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:41

Lőttem múlt pénteken pár képet kint szabadban Sony DSC-H2-vel. Feltettem párat

hat nehany tipushiba, amire oda kene figyelni.. a) dol a kep (80, 83, 86); b) valami belog a lo fejebe (beleharap az epuletbe: 46; koruloleli az epulet: 58); c) vilagos hatter (eg) elott sotet szobrot fenykepezel, igy a szep eg mellett tul sotet a kep temaja (35, 68, 75). ez utobbit spot fenymeressel, vagy deritovakuzassal tudod javitani! d) neha tulzasba viszed a nagylatot, pedig az erosen torzit. a 35-osnel peldaul zavaroan megno a lo feje.

a turult en allora vagnam, akkor mar nem lesz zavaroan sok a hatter. a 87-es lehetne szep, de nincs meg az epulet talapzata, es kisse tul sok az eg. igy az ember elvesz abban, hogy mirol is szolna a kep azon kivul, hogy arra jartal! :)

varunk ujabb, tudatosabb fotokat!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2170 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 17:00

Mondom, nem ismerem a terepet.

pedig a budai var eleg szep, hogy setaljon arra az ember egy jot, ha megteheti. meg ha videki is, megeri felmenni, ha pesten (bocs, persze BUDAN) jar az ember. :)
a forum ma:

#2171 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:26

Néha próbálkozok a fotózással is nem csak dumálok. Az utóbbi 1 hét terméséből:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
My photos

#2172 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:18

pedig a budai var eleg szep, hogy setaljon arra az ember egy jot, ha megteheti. meg ha videki is, megeri felmenni, ha pesten (bocs, persze BUDAN) jar az ember. :)

Voltam már párszor a Várban, de sajnos nem jegyeztem meg mindenről, hogy hol van és milyen magas ;)

#2173 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:32

Elnézést a késői reagálásért!

Savege: Nem értem, miért lenne természetellenes ? Esetleg azért mert ff ?

Egyébként itt a színes változat is:

Kép

Üdv!
gubitibi

#2174 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:33

nos a turul a palota elott, a siklo mellett nez LEFELE a lanchidi melysegbe. szoval vagy a feneket fenykepezed, vagy alulrol. :)
a forum ma:

#2175 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:34

Jó, ezt nem tudtam, így már világos. :)

*EX*: :respect:

#2176 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:47

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:26

Néha próbálkozok a fotózással is nem csak dumálok. Az utóbbi 1 hét terméséből:

Az első képnél legközelebb talán próbálkozhatnál a talaj közeléből fotózni(természetesen ha az alany ezt elviseli  :D ).

A harmadik felvétel nagyon tetszik, remek pillanatkép, csak mintha az arc életlen lenne.
gubitibi

#2177 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:48

Kép
gubitibi

#2178 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 06. 13. 19:02

"Savege: Nem értem, miért lenne természetellenes ? Esetleg azért mert ff "

Azért mert túlságosan sötét ennyire csak vihar elött lehet sötét, viszont látni lehet a fekete fehéren is hogy viharelöttről szó sincs.

#2179 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:17

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 17:24

:Đ szerintem jobb ha egyszer megnézed hol ücsörög az a vadállat :D repülnöm kellene hogy ne legyen mögötte annyi kék :D

Tudok repülni, tudok repülni! :D
Komolyabbra fordítva: köszönöm az ihletet a Vár-túrához, az utolsó pillanatban találtam képet egy DPC-s témához, miközben útban voltam a Turulhoz, hogy nézőpontot keressek. Ez utóbbi is sikerült többé-kevésbé, csak a fény elfogyott közben, így a képek minősége, hát, hagy kívánnivalót maga után. Épp ezért csak linkelem őket: több éggel ill. kevesebb éggel.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2180 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:37

Idézet: *EX* - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:32

Savege: Nem értem, miért lenne természetellenes ? Esetleg azért mert ff ?

Attól semmiképpen természetellenes, hogy ff. Valahogy az égbolton nem volt részlet, lágy stb.. volt így szinesben már sokkal jobb. Az is lehet, hogy a tomörítés vagy az ff nek is szerepe lehet ebben, de még színesben is hiányolom az felhőkről a részletet.
Én valahogy én így gondoltam.

Kép

Tudom nem az igazi, hülyére van tömöríte már a kép és nem utólag kéne élesíteni de jól szemlélteti mit akarok mondani.

Szerkesztette: Savage 2006. 06. 13. 21:00 -kor

We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109