Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)
Elküldve: 2006. 06. 13. 21:00
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:26
Másodikat vágd meg alulról/felülről, így túl sok van a képen.
Elküldve: 2006. 06. 13. 21:08
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:17
a turult en allora vagnam, akkor mar nem lesz zavaroan sok a hatter. a 87-es lehetne szep, de nincs meg az epulet talapzata, es kisse tul sok az eg. igy az ember elvesz abban, hogy mirol is szolna a kep azon kivul, hogy arra jartal!
varunk ujabb, tudatosabb fotokat!
hm.. hol is kezdjem
Nos dől a kép... nem lehetséges hogy ez a kompakt gép optikája miatt van? hogyan lehetne ezt kiküszöbölni? a ló az épületbe harap... bontsam le az épületet?
röviden ennyi
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...
Elküldve: 2006. 06. 13. 21:26
ja, most jovok ra, hogy Te talan nem is dolest ertesz rajta, hanem perspektivikus torzitast! azt is lehet amugy programmal valtoztatni, de en nem errol beszeltem! az nem baj, hogy minden kozepre dol, de a kozepso torony ekozben illene pontosan fuggolegesnek lennie. en errol beszeltem.
az epuletbe harapo lo: hat mashonnan kell fenykepezni. ez van. mohamed es hegy..
a vaku meg tudom, hogy gyenge, de hidd el, meg az is segit valamennyit! nem a fo fenyt kell, hogy adja, csak egy kis pluszt.
(a lo feje akkor a szobron ilyen furcsa.. akkor azt nem mondtam.)
Szerkesztette: bogdan 2006. 06. 13. 21:27 -kor
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 06. 13. 22:19
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 22:26
ja, most jovok ra, hogy Te talan nem is dolest ertesz rajta, hanem perspektivikus torzitast! azt is lehet amugy programmal valtoztatni, de en nem errol beszeltem! az nem baj, hogy minden kozepre dol, de a kozepso torony ekozben illene pontosan fuggolegesnek lennie. en errol beszeltem.
az epuletbe harapo lo: hat mashonnan kell fenykepezni. ez van. mohamed es hegy..
a vaku meg tudom, hogy gyenge, de hidd el, meg az is segit valamennyit! nem a fo fenyt kell, hogy adja, csak egy kis pluszt.
(a lo feje akkor a szobron ilyen furcsa.. akkor azt nem mondtam.)
oks, amúgy nem arra voltam most kíváncsi h photoshoppal hol lehet a képen javítani, hanem hogy géppel mit érhetek el
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...
Elküldve: 2006. 06. 13. 22:29
Elküldve: 2006. 06. 13. 22:31
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 23:29
okés, azon leszek
Elküldve: 2006. 06. 14. 06:39
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:26
[IMG]http://www.sebiweb.t...ic/A6080858.jpg
[IMG]http://www.sebiweb.t...c/A6050744b.jpg
[IMG]http://www.sebiweb.t...6_06_06_023.jpg
Nem rosszak. Első kép nagyon, harmadik kissé kontraszt szegény, lehet hogy nem HC módszer, de ACD SEE Explosure javításával (virág ikon asszem az) próbálkozz, színt, kontrasztot fényt egyben egész jól szokott állítnai, ha nem vagy azzal elégedett akkor ezeket állítod egyesével. A kiccsávós kép tetszik a legjobban, nem könnyű így elkapni egy pillanatot, 'tekintetet'...
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2006. 06. 14. 06:53
Idézet: *EX* - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:47
A harmadik felvétel nagyon tetszik, remek pillanatkép, csak mintha az arc életlen lenne.
Igen asszem a kúszás valóban jót tehett volna, bár adott helyzetben ezt semmiképpen nem tettem volna meg, mert épp fehér nadrágban kószáltam és bevallom nem merte vállalni a fű beletörését.
Köszi a figyelmedet!
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2006. 06. 14. 06:57
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II
Elküldve: 2006. 06. 14. 07:01
Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 7:39
Hmmm... megpróbálok a fényképezőgép színbeállításaival is állítgatni majd, mert korábban az volt a bajom, hogy túl erős volt a különbség az árnyékos/világos részek között, bár lehet, hogy eleve egy alacsonyabb szaturációval dolgozó szinprofilt állítottam be. Szóval ja még nem találtam meg a gép ideális beállításait, mert szeretném azt elérni, hogy amit készítek ahoz ne kelljen PS-el egyáltalán hozzányúlni.
A kiscsávó az saját gyártmány.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2006. 06. 14. 08:31
szerk.: ja, bocsi, ezek még mindig nagyok, és nem teljes, csupán tesztelgettem a gépet
Szerkesztette: NeCrO 2006. 06. 14. 08:33 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 09:02
Elküldve: 2006. 06. 14. 09:09
Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:31
szerk.: ja, bocsi, ezek még mindig nagyok, és nem teljes, csupán tesztelgettem a gépet
Köszi az újabb 20 mega... akarom mondani 8db képet
Gondoltam most meg is várom a képek betöltését, és mondok róla valamit, nem úgy állok hozzá hogyha te nem veszed a fáradtságot, akokr én miért vegyem, de kibaxott lassan jönnek a képek, ha dolgozol velük (resize, vágás) akkor megnézem őket.
sebgutkopf: Tök fölös szerintem. Nehéz úgy beállítani, prósza ACD SEE.98%ban tökéletes eredményt ad, én 98%ban azt használom, nagyon ritka hogy a PS-hez nyúlok (mert még nem nagyon ismerem, és mert agyamra megy hogy mennyi idő mire betölt, képnéző meg úgyis nyitva mikor nézem a képeket).
Szerintem úgy állítsd be a géped, hogy minél több képi infó maradjon meg, amit utólg 2 kattintással tudsz javítgatni, de ha a gép eleve x beállításokkal dolgozik, és valaminek a kárára, azt utúlag nem; vagy csak nehezen tudod korrigálni - pl mikor a sárga virágos mezőnek adtam egy kis zöldet, igazi természetesre nem tudtam sose visszajavítani
Elküldve: 2006. 06. 14. 09:10
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:02
persze-persze, nem is művészképnek szántam
Elküldve: 2006. 06. 14. 09:16
Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:09
Gondoltam most meg is várom a képek betöltését, és mondok róla valamit, nem úgy állok hozzá hogyha te nem veszed a fáradtságot, akokr én miért vegyem, de kibaxott lassan jönnek a képek, ha dolgozol velük (resize, vágás) akkor megnézem őket.
Ezer bocs, ígérem csak neked át fogom őket méretezni
Elküldve: 2006. 06. 14. 10:22
Mi vesszük a fáradságot, és ezt mástól is elvárjuk; plusz gondolunk a lasabb nettel megáldottakra is, melóban is a standard 10Kval mire megnézem a képeidet a hajam kihullik...
Elküldve: 2006. 06. 14. 10:59
Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 11:22
Mi vesszük a fáradságot, és ezt mástól is elvárjuk; plusz gondolunk a lasabb nettel megáldottakra is, melóban is a standard 10Kval mire megnézem a képeidet a hajam kihullik...
Rendben, én nem tudtam ezekről a dolgokról, de köszönöm a segítséget és legközelebb így teszek én is. Elnézést a tudatlanságomért. Gondoltam amúgy a modemesekre, éppen azért tettem linket és nem szúrtam be képet...
Elküldve: 2006. 06. 14. 12:39
Peace és jó fényeket!
Elküldve: 2006. 06. 14. 15:13
Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:09
Szerintem úgy állítsd be a géped, hogy minél több képi infó maradjon meg, amit utólg 2 kattintással tudsz javítgatni, de ha a gép eleve x beállításokkal dolgozik, és valaminek a kárára, azt utúlag nem; vagy csak nehezen tudod korrigálni - pl mikor a sárga virágos mezőnek adtam egy kis zöldet, igazi természetesre nem tudtam sose visszajavítani
Ez az amibe nem nagyon akarok belenyugodni azzal a tök fejemmel.
Ebben is megvan a logikai defekt, mert a gép amikor feldolgozza a képet és elmenti az is egy szoftveres folyamat, de legalább az az illúzió, hogy sikerült úgy beállítani a gépet, hogy jó legyen, szóval még nem adtam fel, addig meg a szineknek PS.
Szerkesztgetésre PS-t szoktam használni, mert ha kell azzal akkor elég jól helyre lehet billenteni a képet, néha szó szerint (ha ferde lett a kép
Szineltolással valóban nagyon vigyázni kell.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos

Súgó
A téma zárva.