Idézet
filmet??? vagy a digitalisbol kovetkeztetsz? mert azzal nem sokra megyunk...

(ha filmbol valoban sokkal tobbet lottel el, akkor Te hivatasos fotos vagy, es persze, hogy Neked a digitalis eri meg. mert a hivatasos egy esemenyen csinal 50-100 kepet, amibol 1-2 fog megjelenni az ujsagban. erre persze, hogy felesleges a filmet "pazarolni".)
Két részre osztanám a problémát, az egyik az akció (jégkorong, madarak, stb), itt a gép sorozatlövő képessége határolja be a mennyiséget, gyors géppel 2-3 szorosát is ellőném a mostaninak, nyersanyag itt nem számít. Ugyanis ha nem lősz nem lesz kép és akció közben nem lehet előre tervezni, sokszor az előtt kell lenyomni a gombot, mielőtt megtörténne a dolog és csak remélheted, hogy a kívánt képet kapod. A másik dolog pedig az ahol nem kell sietni, itt pedig megpróbálok biztosra menni, jónéhány verziót készítek, ráadásul gyakran különböző mélységélességgel, stb, stb. Filmmel szerintem még többet csinálnék a biztonság kedvéért, mert ott nem igazán van lehetőség utólagos ellenőrzésre. Persze ekkor meg jönne a másik oldal, hogy ki bírna ennyi filmet kifizetni... Ja és nem vagyok hivatásos fotós, annak ellenére sem, hogy jelent már meg itt-ott képem.
Idézet
es persze csak azt szamoljuk, hogy mennyit nagyitottal is ki!
Családnak szoktam néha, illetve csak a kedvenceimet. Alapvetően töredékét az ellőtt képekhez képest, de nálam ez nem is szempont, szeretem a digitális formát és nem zavar ha nincs kézben. Ez izlések és pofonok kérdése.
Idézet
az elavulasmeg hiaba nem erdekel, ha 3 ev mulva veszel egy jobbat, mert akkor mar ugy erzed, hogy az "dukal" Neked, illetve ha elromlik. (ne gondoljuk, hogy 3-5 evnel tobbet kibirnak ezek. nem ugy keszitik!)
Nem fogom lecserélni, max veszek második vázat, néha jó lenne tartalék. Az elromlástól félek, de ez ellen meg nem tudok mit tenni és nem is tudom előre kiszámítani. Ettől függetlenül már bőven behozta az árát csak ha az ellőtt mennyiséget átszámítom filmre, szóval olyan nagyot nem bukok már...
Idézet
az analog meg siman elfutkos akar egy evszazadig is.
Tegyük hozzá, hogy ez csak a régebbi gépekre igaz, azokat tényleg összeraktál, egy új műanyag csoda ugyanúgy szétmegy, mint a digit verzió. Persze tudom, hogy a régi manuál slr-ekről beszéltél, ezt csak a pontosság kedvéért írtam