HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1801 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:42

[quote name='debaj' date='2006. máj. 25., csütörtök - 11:39'] Jól van, én kiszállok, ha valaki ez után:
[/QUOTE]

továbbra is azt szajkózza, hogy nekem alapból nem tetszenek az ilyen képek, arra én nem tudok mit mondani. :( [/quote]
Könyörgöm, végig ott írod, hogy nem tetszenek a színek... a színek a képhez tartoznak, akkor most mit nem értesz?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1802 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:49

Mi a véleményetek a képekről?

Kép

Kép

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Külön értékeléseket is fogadok, de szeretném, ha inkább egymáshoz hasonlítgatnátok. Tudom, hogy különböző témák, de ha egyet kéne választani, melyik lenne, és miért?

#1803 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:49

triple post ftw.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 25. 10:50 -kor

#1804 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:50

triple post ftw.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 25. 10:51 -kor

#1805 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:50

PM.

#1806 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 11:28

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:42

Könyörgöm, végig ott írod, hogy nem tetszenek a színek... a színek a képhez tartoznak, akkor most mit nem értesz?

No offense, de itt neked kéne picit önvizsgálatot tartani... Lefotóztál egy olyan témát ahol hatalmas a kontraszt és mivel meg akartad őrizni a csúcsfényeknél is a részeket, ezért a kép nagy része durván alexpos. Ez a szinekre elég jelentős hatást gyakorol, szóval azt nem értem, hogy mit nem értesz.

#1807 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:09

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 12:28

No offense, de itt neked kéne picit önvizsgálatot tartani... Lefotóztál egy olyan témát ahol hatalmas a kontraszt és mivel meg akartad őrizni a csúcsfényeknél is a részeket, ezért a kép nagy része durván alexpos. Ez a szinekre elég jelentős hatást gyakorol, szóval azt nem értem, hogy mit nem értesz.

Hagyjuk a dolgot. Lehet, hogy jobban kellett volna vágnom a dolgot. A sötét felhőket keretként hagytam bent, hogy irányítsák a figyelmet, úgy látszik vhogy a sötét felhők inkább elvonják a figyelmet a lényegről. Érdekes módon akárhogy nézem a képet, a figyelmem a 3 világos felhőre akar koncentrálódni, és hiába próbálom nézni a sötét felhőket, a figyelmem a világosakra megy vissza. A középső és a baloldali világos felhők számomra még egy kis 3D-s hatást is adnak. Ez elvileg a nagyobbik képen is látszik, szerintem. Hogy a ti figyelmetek miért irányul a sötétebb részekre, azt én nem nagyon tudom felfogni, én úgy tudtam, hogy inkább a világosabb részek vonzzák a tekintetet, úgy látszik nem.

#1808 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:24

hagyjatok ma'n a felhotemat! a legjobb kritikus sem tud objektiven ertekelni (amire pedig legtobbszor kepes), ha valami miatt nem fogja meg a kep. annyi. nem tobb. nem erdemes szora.

az eletkepekbol nekem a 2. tetszik: az eletlen kisgyermek es a mogotte agaskodo fenykepezo feszultseget visz benne, arra mutat ra, hogy itt valami nagyon erdekes van, es mindenki erre kivancsi.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1809 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:24

az eletkepekbol nekem a 2. tetszik: az eletlen kisgyermek es a mogotte agaskodo fenykepezo feszultseget visz benne, arra mutat ra, hogy itt valami nagyon erdekes van, es mindenki erre kivancsi.

Köszönöm. A kamerát nem is láttam, a gyerek és az esemény kompozíciójára figyeltem.
Később megmondom, miért is kérdezem én ezt. Első képről vélemény?

#1810 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:37

fakturarajzhoz tul sok a reszlet, tul zavaros. (tudom, magas a merce, ha Moholyhoz es tarsaihoz merem, de hat ez van. ;))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1811 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 13:14

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:09

én úgy tudtam, hogy inkább a világosabb részek vonzzák a tekintetet, úgy látszik nem.

A nagy kontraszt vonzza a tekintetet ami itt a világos részt jelenti, de ettől függetlenül ott a többi rész is.

#1812 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 17:18

Hi művész hölgyek/urak!

Felkértek egy munkára, egy turisztikai magazinba kell műemlékeket, hoteleket, szállodákat, gyógyfürdőket, panziókat, éttermeket, etc. fotóznom, cirka 5-600 képről van szó.
Igaz, hogy teljesen profi vagyok, de örömmel venném, ha megosztanátok mindennemű ilyen témájú kép készítésének csínját-bínját, esetleg linkeket is köszönettel elfogadok.
Még annyi, hogy a magazin A4 terjedelmű, a legnagyobb képeket fél oldal terjedelemben kell leadnom, de az átlag olyan cigisdoboz-gyufásskatulya méretű lesz.

Előre köszönöm!

Elfelejtettem írni, hogy a megrendelő nem feltétlenül olyan képeket szeretne, melyen az adott épület szépsége, hanem inkább turisztikai vonzereje látszik, ergo Jürgen egy München melleti faluban kinyitja a lapot, és az általam előidézett vizuális orgazmus rákényszeríti, hogy Keszthelyre és környékére jöjjön nyaralni.
Ja a gépem továbbar is Pana FZ-4.

Szerkesztette: 7of9 2006. 05. 25. 17:24 -kor

"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1813 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 05:16

Pana FZ4-gyel ilyen munkát kaptál? Nagyon becsüld meg.
Kompozícióban aligha lehet vmi jót mondani, hisz' helytől függ.
Nem tudom, hogy az FZ4 képes-e RAWra, ha nem, akkor kétszeresen figyelj oda a képekre.
Polárszűrő mindenféleképpen kell, ablakon lévő tükröződéseket pl. jó lenne kiszűrni, főleg egy fürdőnél, hisz' sokkal jobban néz ki egy olyan kép, ahol látszik a kinti szép táj, mintha kétszer látnánk a belső teret az üvegeken lévő tükröződések miatt. A vízen lévő tükröződésekre is tessék figyelni, de nem kell feltétlenül kiszűrni azokat, lehet, hogy a tükröződésekkel pont jobban néz ki a kép (sőt, medencéknél ált. nem a kialakításra vagyunk igazán kíváncsiak, bár lehet, hogy egy-két ilyesfajta kép is jó lenne).

Egy fontos dolog, amit egyetemi tanulmányaim alatt tanultam: ha reklámozol vmit, akkor a reklámnak, legyen bármilyen formában is, összhangban kell lennie a reklámozó üzletpolitikájával, úh. tessék megkérdezni a munkaadót, hogy ő milyen értékeket kíván sugározni a kuncsaftok felé. Ha más jön le a képekről, mint amilyen értékeket valójában képvisel a szálloda, fürdő stb., akkor az diszkomfort érzetet fog okozni. Hogy ezeket az értékeket te hogy jeleníted meg a képeken, az már a te dolgod ;)

szerk.: még vmi. Ha nagy dinamikára volna szükség (pl. belső tér sötét, de van kilátás a szabadba, de az kiég, vagy a belső tér lesz túl sötét), akkor tessék autobracket-elni, és utólag összerakni őket a nagyobb dinamika érdekében.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 26. 05:18 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 06:03

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 18:18

...Felkértek egy munkára, egy turisztikai magazinba kell műemlékeket, hoteleket, szállodákat, gyógyfürdőket, panziókat, éttermeket, etc. fotóznom, cirka 5-600 képről van szó.
Igaz, hogy teljesen profi vagyok, de örömmel venném, ha megosztanátok mindennemű ilyen témájú kép készítésének...

...Ja a gépem továbbar is Pana FZ-4....

Ez így eléggé ellentmondásos, írod, h profi vagy s ugyanakkor beválalsz egy olyan munkát ahol belső tereket (fürdő) is kell fotózni, de közben csak olyan géped van ami ekvivalens 35mm-től indul így hiányzik a hagylátód... Erre csak azt tudom mondani, bátor.

#1815 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 06:28

Idézet: warfare - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 7:03

Ez így eléggé ellentmondásos, írod, h profi vagy s ugyanakkor beválalsz egy olyan munkát ahol belső tereket (fürdő) is kell fotózni, de közben csak olyan géped van ami ekvivalens 35mm-től indul így hiányzik a hagylátód... Erre csak azt tudom mondani, bátor.

Irónia...

#1816 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:08

Kép
Kép

Újpesten is lemegy a Nap... Tudom, kicsit zajosan.

Szerkesztette: zjuhasz 2006. 05. 26. 08:15 -kor

Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#1817 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:18

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 18:18

Igaz, hogy teljesen profi vagyok, de örömmel venném, ha megosztanátok mindennemű ilyen témájú kép készítésének csínját-bínját, esetleg linkeket is köszönettel elfogadok.

Szóval készíts rengeteg képet, mindent fotózz le kb minden irányból, ahol túl nagy a kontraszt ott több expóból rakd össze a képet, technikailag az összesnek tökéletesnek kell lennie. Emellett csinálj olyat is ahol emberek is vannak, lehetőleg a helyhez igazodó tipus, tehát egy kastély előtt ne egy punk banda ácsorogjon, legyen olyan is ahol senki nincs. A statikus képeket kizárólag állványról, gondos komponálás után, különösen kell figyelni a kép széleire, hogy semmi zavaró ne legyen. Újság révén sok vertikális kép is kell, ne csak horizontálisban gondolkodj, szóval legyen ilyen is, olyan is, hogy a szerkesztő tudjon válogatni az oldalhoz mérten. Emellett az sem baj ha marad néha hely szövegnek is, tehát nem mindig szerencsés a szűk vágás, bár ezt meg lehet kérdezni, hogy ilyenre szükség lesz-e. Ha kell menj vissza többször is, minden helyet a megfelelő időjárásban/napszakban fotózz, hogy minden okés legyen. Nem kis munka, sok sikert hozzá és néhány példát várunk ide is.

#1818 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 09:03

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:23

Próbálkoztam tárgyfotózással is, meg a megvilágítással ismerkedtem. Halványkékes lapot tettem palástnak a halogénes lámpámra, így természetesebb a fénye.

Füles

Szerintem még egy picit lehetett volna alul exponálni, mert így nem érvényesül annyira, hogy a füles szivacsos borítása és a bőr pánt eredetileg fekete.

Nekem is ilyen fülesem van. :up: :)

Amúgy mindig csodáltam azokat akik szépen neki tudnak állni építgetni hátteret meg mindent tárgyaknak. Elég sok kitartás kell hozzá és talán sokkal tudatosabban kell komponálni mint a legtöbb témát.

Szerintem kezdésnek nagyon jó, én nem tudnék ilyen tárgyfotót csinálni. Utoljára még a jeggyűrűnkről csináltam tárgyfotót az mondjuk talán rendben van. :)
My photos

#1819 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 26. 10:07

Idézet: zjuhasz - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 9:08

[IMG]20060519_naplemente_02
[IMG]20060519_naplemente_04

Újpesten is lemegy a Nap... Tudom, kicsit zajosan.

Az elsőnél szép formát ad a napfény a felhők aljának, jól kihozza a textúrákat. Kár, hogy ott kell lennie a középső világos sávnak és az épületek sziluettjeinek, de viszonyítási alapként feltétlenül szükségesek. Tetszik.
A második képnek én levágnám a teljes felső felét. Egyrészt lágyabb hatású, mint a többi, másrészt (szerintem) gyengíti az alsó rész drámaiságát.

Szerkesztette: gazdi 2006. 05. 26. 10:08 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1820 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 10:46

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 11:07

Az elsőnél szép formát ad a napfény a felhők aljának, jól kihozza a textúrákat. Kár, hogy ott kell lennie a középső világos sávnak és az épületek sziluettjeinek, de viszonyítási alapként feltétlenül szükségesek. Tetszik.
A második képnek én levágnám a teljes felső felét. Egyrészt lágyabb hatású, mint a többi, másrészt (szerintem) gyengíti az alsó rész drámaiságát.

Köszönöm az észrevételt! :respect:
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.