HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1861 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 27. 08:05

Idézet: Targa - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 6:19

Hűha... súlyos tévedések vagynak.

Egyrészt nem kell hozzá középformátum, vannak Leica formátumú gépekhez is Tilt-Shift optikák, csak nagyon ritkák (harmonika kihuzat már talán gyakoribb), másrészt nem a lencsét kell párhuzamosba állítani, hanem a FILMSÍKOT. Aztán ahhoz képest lehet csúsztatgatni, döntögetni az optikát.

Te írtad a középformátumot, azzal kezdted. És az épület hátradőlni látszik a perspektívikus torzítás miatt nem előre mint ahogy szintén te írtad. Legyünk precízek. De ezzel az átlagos mezei turista nem fog törődni, és ők vannak megcélozva ez kiderül.

#1862 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 27. 08:20

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 9:05

De ezzel az átlagos mezei turista nem fog törődni, és ők vannak megcélozva ez kiderül.

Ha nem törődnének vele akkor miért fizetnek a világ szinte minden részén hatalmas összegeket profi fotósoknak? A mezei turista is meg tudja mondani, hogy melyik kép jobb, függetlenül attól, hogy nem tudja megmondani melyik hogy készült.

#1863 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 27. 08:41

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 9:20

Ha nem törődnének vele akkor miért fizetnek a világ szinte minden részén hatalmas összegeket profi fotósoknak? A mezei turista is meg tudja mondani, hogy melyik kép jobb, függetlenül attól, hogy nem tudja megmondani melyik hogy készült.

Nem úgy fog választani, hogy hű de jó a prospektusuk, ide megyek. És az adott megrendelő se szándékozik hatalmas összegeket fizetni ez is eléggé világos.

Engem pld dühít a túl jóminőségű prospektus mert hivalkodik kábít, az egyszerűbbet szerényebbet jobban díjazom és még sokan.

Szerkesztette: ottokar 2006. 05. 27. 09:03 -kor

#1864 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:00

Egyik első képem az új kicsikével, és életem első RAW-ból kutyult képe:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nem éppen a legtökéletesebb, a Canon A520 után még "kevés vagyok" ehhez a géphez :) (Minolta Dimage 7Hi)
Szerencsére a Photoshop nyitja a RAW formátumát, úgyhogy semmi extra szoftver nem kell hozzá.

#1865 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:48

Unatkoztam, és egy ideje már nem voltam fényképezni, így a szobámban fényképeztem.

Idill

Kép

A füle le van vágva, azon gondolkozom, hogy így jó-e vagy jobb lenne, ha teljesen benne lenne a füle. Így, hogy kicsit kilóg, így nem lóg a levegőben, ha hagynék egy kis teret jobbra, akkor picit lógna a semmiben.  Vagy csak én vagyok hülye?

debaj: ha már raw-ot használsz, és fákat fényképezel (vagy legalábbis nagy része a képnek tele van falevelekkel), akkor tologasd a shadow értéket, eléggé meg lehet dobni a képet vele. Persze vigyázz a kontrasztra, ezt a kettőt, sőt, a curves-szel együtt hármat, együtt kell kezelni.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 27. 12:50 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1866 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:55

nekem angyon kéne a füle oda, zavar hogy nincs benne...

és a raw konverziónál igaza van zomgwtf-nak, bátran nyúlkálni ott mindenhez :)

#1867 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 13:02

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 13:48

debaj: ha már raw-ot használsz, és fákat fényképezel (vagy legalábbis nagy része a képnek tele van falevelekkel), akkor tologasd a shadow értéket, eléggé meg lehet dobni a képet vele. Persze vigyázz a kontrasztra, ezt a kettőt, sőt, a curves-szel együtt hármat, együtt kell kezelni.

Kösz a tanácsot, igazából még rengetegmindent el kell sajátítanom és sokmindenhez hozzá kell szoknom :) Egyelőre csak játszok vele, meg nézegetem, melyik csúszka mit módosít a képen. Az tetszik eddig a legjobban, hogy bármerre rángatom a kontrasztot meg a világosságot, sehol sem bukik be a kép, nem úgy, mint jpegnél :)

A fül vége a te képeden mindenképpen kéne.

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 27. 13:03 -kor

#1868 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:28

Füles idill :)

Kép

#1869 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:42

bizony sokkal szebb így :)

#1870 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 18:23

a szuk portre vagasok kedveloje viszont aztat mondja, hogy nem kell az a ful! az arc az erdekes, es abbol legyen minel tobb. a rajta hagyunk mindent unalmas, es tul sok helyet hagy. az arc (nalam) a minel kevesebb az annal tobb mufaj! nyiszaljuk batran, mert attol sokkal bensosegesebb. eljen az elso!

debaj: nekem tetszik a kep! annyi vele a bajom, hogy tul sok minden van rajta, zavarja a tekintetet! a zold lomb a hatter, ez OK. a szintelen szeker a fotema, ez is OK. a PIPACS(?) a punktum (mindenkinek nagyon ajanlom Barthes, Roland: Világoskamra muvet! kritika: http://filmvilag.hu/...p?cikk_id=5750). a tobbi viszont feleslegesen elvonja a figyelmet! a jobb oldali epuletek, es a szeker mogotti kibuvo kekseg is.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1871 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 20:43

Megnézem, hogy milyen a házak nélkül, a kibúvó kékséget megpróbálom lebuherálni (eléggé közelít egy téglalaphoz az alakja, talán egy kis világosságot lekapok róla, meg esetleg egy kis szaturációt, hátha "jelentéktelenebb" lesz.). A pipacs az rózsa :)

Kép
Így? :think:

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 27. 20:49 -kor

#1872 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 21:47

Megvolt az esemény, amire készültem, íme a termésből. Csináltam svenkes és fagyasztott pillanatokat aztán megrágás után várom a véleményeket.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: sebgutkopf 2006. 05. 27. 21:48 -kor

My photos

#1873 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 23:08

Grat, jó képek! Lehet én is kimegyek rallyíra hogy mit tudok kihozni a gépemből :)

Hát, nekem tetszik (11 óra betonozás után, persze elötte még 4órát lehúztam melóba túlórát, szal nem mérvadó :Đ )

Csináltam a munkáról is, de hát nem igazi szocifotó :)

még cím nélkül
Kép

még cím nélkül2
Kép
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1874 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 03:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:23

a szuk portre vagasok kedveloje viszont aztat mondja, hogy nem kell az a ful! az arc az erdekes, es abbol legyen minel tobb. a rajta hagyunk mindent unalmas, es tul sok helyet hagy. az arc (nalam) a minel kevesebb az annal tobb mufaj! nyiszaljuk batran, mert attol sokkal bensosegesebb. eljen az elso!

Úgy látszik egy tipikus eset, ahol nem lehet mindenkinek jó, legfeljebb ha az ember 2féle vágást ad :)
Egyébként a vágáson kívül milyen a kép?

debaj: ez így túl szűk lett. És jobb lenne, ha a jobb oldalon lenne több hely, nem a bal oldalon.

sebgutkopf: szerintem jobb lenne, hogy a vágással segítenéd a képeken a mozgást, tehát a haladási irányba több hely lenne, és a másik oldalon kicsit kevesebb. A farolós képed pont ilyen, szerintem az is a legjobb, jól elkapott pillanat :up:

MC Pite: nos, őszintén szólva az elsőn semmi különöset nem látok. A második viszont már jó, olyan tipikus magyar falusi érzés árad belőle. Egy apró gondom van, a jobb felső sarokban belógó ajtófélfa (?).

#1875 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 07:43

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 22:47

Megvolt az esemény, amire készültem, íme a termésből. Csináltam svenkes és fagyasztott pillanatokat aztán megrágás után várom a véleményeket.

Az elsők főleg Tagai kicsit kásásnak tűnik.
Nekem személy szerint Balázs sárdobálása tetszik a legjobban. :up:
Ugye kiteszed valahova az összeset és belinkeled az autosportos topikba? :cool:

#1876 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 08:01

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 4:00

Úgy látszik egy tipikus eset, ahol nem lehet mindenkinek jó, legfeljebb ha az ember 2féle vágást ad :)
Egyébként a vágáson kívül milyen a kép?

debaj: ez így túl szűk lett. És jobb lenne, ha a jobb oldalon lenne több hely, nem a bal oldalon.

sebgutkopf: szerintem jobb lenne, hogy a vágással segítenéd a képeken a mozgást, tehát a haladási irányba több hely lenne, és a másik oldalon kicsit kevesebb. A farolós képed pont ilyen, szerintem az is a legjobb, jól elkapott pillanat :up:

MC Pite: nos, őszintén szólva az elsőn semmi különöset nem látok. A második viszont már jó, olyan tipikus magyar falusi érzés árad belőle. Egy apró gondom van, a jobb felső sarokban belógó ajtófélfa (?).

Vághatok még belőle, de akkor fogy az In vino veritas címerből is. (amúgy féltető eresze ami belóg)
Igaz, hogy nincs semmi különös az elsőn, de nekemk mégis valahogy tetszik; lehet hogy a fekete/világos zöld kontraszt miatt, mert szeretem eme színkombinációt :) . Meg ugye boldog vagyok hogy tök sötétben ilyen képet csinált :Đ .

Sőt, másodikon is eléggé sárgásak a színek, javítottam; nézegettem fél percig melyik a jobb, és ez a sárgás jobban tetszett. De próba cseresznye:

Csatolt fájl:

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1877 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 10:21

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 0:08

Grat, jó képek! Lehet én is kimegyek rallyíra hogy mit tudok kihozni a gépemből :)

Hát, nekem tetszik (11 óra betonozás után, persze elötte még 4órát lehúztam melóba túlórát, szal nem mérvadó :Đ )

Csináltam a munkáról is, de hát nem igazi szocifotó :)

még cím nélkül

még cím nélkül2

Tegnap elég erős kitartá kellett Öskün ugyanis reggel épphogy lement néhány autó, utána teljesen szétáztunk egy hatalmas esőtől. Persze menekültünk a kocsikhoz, de azért az 800m-re volt a néhőhelyünktől. Utána 1 óra gubbasztás a kocsiban és újra kikászálódtunk nézelődni az égszakadás után. Akkor jött a saras széria, ahol azért elég kevés pilóta meri igazából nyomni.
Ha komolyan ki akarsz jönni rally-ra csatlakozhatsz hozzánk, mi mindig legalább 2-3 kocsival vagyunk, tehát a társaság adott. Viszont fotómegszállott egyedül én vagyok, tehát elkelne az erősítés. :)

Más:
A második képed kimondottan tetszik a borosüvegekkel az ajtó feletti dísz szóval olyan hangulatos. Olyan nyári munka utáni esték hangulatát nyújtja számomra.
My photos

#1878 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 10:30

Igazad van a vágásról. Sok képnél beleestem abba a csapdába, hogy mivel menet közben kezdtem el a kocsikat fényképezni mire közelebb ért akkor a nagy fókusztáv miatt a kocsi már nem fért bele egyáltalán a képbe, vagy nem maradt körülötte elég tér. Próbáltam közben kifelé zoom-olni, de a kocsik gyorsabbak mint a kezem, tehát ez sokat már nem segített.
Annyit most is tanultam ezzel kapcsolatban, hogy lényegében elég rövidebb sorozatot lőni egy kocsiról és azt később kell elkezdeni, inkább annak a pontnak a közelében ahol a fő látványt várom.

Ahol nagy tempónál fénylépeztem a gépeket ott viszont bevallom semmi tudatos képszerkesztgetés nem volt jelen, max technikailag, hogy svenkeltem. Jön a kocsi és úgymond örültem, ha a keresőben tudtam tartani. :đ
My photos

#1879 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 10:46

Én hülye, már töröltem a RAW fájlt, de aggodalomra semmi ok, az a kocsi már hónapok óta ott áll a fa alatt, csak még egyszer se tűnt fel ezelőtt:) Úgyis erre jövök hazafele, majd a héten valamikor (ha hajlandó végre elállni az eső) lefotózom normálisan, hogy éhes se vagyok, meg melegem sinc közben. :D

#1880 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:10

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 11:21

Tegnap elég erős kitartá kellett Öskün ugyanis reggel épphogy lement néhány autó, utána teljesen szétáztunk egy hatalmas esőtől. Persze menekültünk a kocsikhoz, de azért az 800m-re volt a néhőhelyünktől. Utána 1 óra gubbasztás a kocsiban és újra kikászálódtunk nézelődni az égszakadás után. Akkor jött a saras széria, ahol azért elég kevés pilóta meri igazából nyomni.
Ha komolyan ki akarsz jönni rally-ra csatlakozhatsz hozzánk, mi mindig legalább 2-3 kocsival vagyunk, tehát a társaság adott. Viszont fotómegszállott egyedül én vagyok, tehát elkelne az erősítés. :)

Más:
A második képed kimondottan tetszik a borosüvegekkel az ajtó feletti dísz szóval olyan hangulatos. Olyan nyári munka utáni esték hangulatát nyújtja számomra.

Köcce! Én Kom-Egom megyei vagyok, és ismerős a fényképezés miatti 'értetlenkedés, türelmetlenkedés' a többiek részéről :Đ . Majd Esztergom meg Bajóti eseményre nézek valszínű ki...

Az is volt, egy végig dolgozott nap utáni este - pontosabban 23:00 ig dolgoztunk, és ez még közben volt - és így este az se látszott hogy napközben milyen takony idő volt. Aztán lehoztam gyors a gépet+állványt megnézni hogy mit tud este, mert este még nem igazán teszteltem.

Jah, melyik vágással/szennel jobb az asztalos képem? :think:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 05. 28. 12:24 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.