HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#2001 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 04. 12:42

A felhők szépek a képeken, csak egy ponton túl már elgondolkodok azon, hogy mennyire élethűek...

Itt van egy régi képem, most egy kicsit többet foglalkoztam vele:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Az éj madara nappal:

Kép

Egyébként meg közönséges sirály.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 06. 04. 12:51 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2002 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 13:02

Ha valakit érdekel:
Pétervár 2006: http://kep.tar.hu/wyco/50296156#2
Moszkva 2006: http://kep.tar.hu/wyco/50296263#2
62 módosított (PS) kép ezekből: http://kep.tar.hu/wyco/50296404#2

V,
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2003 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 14:06

Kép

#2004 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 21:00

Segítségeteket kérném...

Kép

vagy

Kép

Persze legjobb lenne ha ki tudném csak az ég azon részét zajmentesíteni amit akarok, de azt nem tom hogy kéne; így viszont nem tudom melyik jobb... én az eget nézem, nekem a softos jobban tetszik kicsivel, de az hogy a felhőkbe is beleszűr sokat, az nem fexik... :(

Vagy  hogy melyik az elfogadhatóbb, vagy ha erre a problémára vonatkozólag íránymutatást kaphatnék, megköszönném! :respect:

Egyelőre készült egy kevésbé zajos változat is, de szerintem a _2 jobb szín/kontraszt téren.
http://mcpite.uw.hu/...ariutHDR4_3.jpg

Szerkesztette: MC Pite 2006. 06. 04. 21:13 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2005 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 21:52

Szvsz a második kép a jobb, ha csak nincs valami kulonos célod a pasztel-jelleggel ami indokolttá teszi a használatát.
Arra gondoltál esetleg h PS-ben egymásra tedd a kettőt és úgy vágd meg layerekbe hogy valami kompromisszumos megoldás legyen belőle?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2006 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 04. 21:55

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 22:00

Persze legjobb lenne ha ki tudném csak az ég azon részét zajmentesíteni amit akarok, de azt nem tom hogy kéne

Átpakolod egy új rétegre a zajmentesítendő területet, a NeatImage csak egy réteg pixeladatán dolgozik. De talán az is elég lehet (így még nem próbáltam), ha csak maszk eszközökkel definiálod a területet.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2007 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 23:15

Ma azzal szórakoztam hogy a kiéget nappal csináljak vmit a képen a felhők mellett, ugyan sikerült azzal a területtel dolgoznom amivel akartam, de hát mivel kiégett azon a részen; nem sok sikerrel :(

Holnap megpróbálkozok ezzel is...

Addig is a régi Kraz-os képekből csináltam egy szebb-jobb színest, és ebből egy részletgazdagabb, kontrasztosabb ff képet is
Kép

http://img.tar.hu/mc...mg/22572769.jpg

(régebbiek http://fotobolondok.hu/galeria/gallery/vie...me=J%E1rm%FBvek [az eddigi formában megszűnik az a galéria, úgyhogy átköltözök a tar-ra, és közben újragondolom/javítom a képeket])
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2008 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 13:02

Kép

Kép

Melyik a jobb? :think:

#2009 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 13:42

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 13:02

A színes.
Az ff több helyen beégett.

#2010 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 15:56

Idézet: Targa - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 14:42

Az ff több helyen beégett.

És így? (Kicseréltem a képet, az előző > itt < van.)

Két felhős kép:

Kép

Kép

#2011 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 17:46

Kép
gubitibi

#2012 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 20:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 14:02

ff

#2013 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:21

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 13:02

a szines. sajnos a ff-el meg dolgozni kene, hogy valoban szep ff legyen. (emlekezz a nehany honapja lezajlott vitara a digitalis szinszurokrol!) ez lapos, kontrasztalan. de a szines jo!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2014 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:33

Idézet: Targa - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 19:44

Annak idején a Práter utcában úgy tanultam, ahogy írtam, de a kedvedért kétségbe vontam az ország legrégebbi, legjobb hírű fotósiskolájának tanárainak szakértelmét, tudását, és felhívtam telefonon idős fotós barátomat, Balla Demetert, hogy mégis hogyan van ez.
en sem szeretek komoly tanarokat ketsegbe vonni, de neha meg erre is szukseg van! TUDOM, hogy mindenki ugy gondolja, ahogy irtad, SOT, en is igy gondoltam regen. DE: TE ajanlottal egy modszert az ellenorzesre. en megcsinaltam, a ket kepet belinkeltem a hozzaszolasomba. ezek utan, ha nem a ket keprol beszelsz, hanem hivatkozol valakire, akarki is az, az csak melledumalas! irj a ket keprol. mert Te, (pedig kerdeztem!) ugy tunik nem csinaltad meg a nekem ajanlott ellenorzest. en megcsinaltam. ezek utan hogy jon ide a Prater utca, es akarki? (akit ettol meg, hogy esetleg teved egy ilyen kerdesben ugyanugy lehet tisztelni.. megmutattad Neki az altalam keszitett ket kepet? ha nem, akkor mirol beszelunk?)

az 1.6-os szorzos kerdesemet amugy kiegeszithetnem a kozepmeretu, meg nagymeretu kamerak kerdeskorevel is.. ja, meg a kompakt digitalisokkal... lassunk egy "egyszeru" keresztkerdest. (nyugodtan hivd fel a tanarodat ez ugyben..) MIBEN fog kulonbozni egy kompakt digitalis es egy nagyformatumu kamera altal keszitett kep, ha mindkettonel az "erzekelo" atlojaval azonos objektivet hasznalunk? (a nagyformatumunal mondjuk 150mm, a kompaktnal 10mm.. a szamok kepzeltek, nem pontosak, de nagyjabol ez lehet az arany..) tehat meg egyszer a kerdoszo: MIBEN? (a "ha ezt nem tudod.." tipusu valasz remelem latod, hogy egy ilyen vitaban nem megfelelo.)

Idézet

Ha ez tényleg kérdés, akkor nem tudod, mit jelent a távlati perspektíva fogalma.
tiszteljuk meg egymast annyival, hogy nem nezzuk a masikat hulyenek, ha kerhetlek. jo? koszonom.
a forum ma:

#2015 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 23:21

Idézet: *EX* - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 18:46

Kép

:respect2:

Ezt a hátteret festetted? :D

A te képeidet mindig élmény nézegetni!
My photos

#2016 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 05:04

Nekem annyiban tetszik jobban a ff macs, hogy a színes hétköznapiságától nem nagyon tudok elvonatkoztatni... a 2. ff kép már  jó (első tényelg nem volt tól jó); _nekem_ jobban tetszik az; az egy kicsit időtlenebbnek tűnik, mint ha egy régi képet néznék. Míg a színes arra emékezet, hogy a macs folyamatosan izeg-mozog, itt épp egy fél pillanatra nem mozgott. De lehet bennem a hiba :).

Más:

Monoton
Kép

Napozó cseppek
Kép

#2017 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 07:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 21:33

(a "ha ezt nem tudod.." tipusu valasz remelem latod, hogy egy ilyen vitaban nem megfelelo.)

tiszteljuk meg egymast annyival, hogy nem nezzuk a masikat hulyenek, ha kerhetlek. jo? koszonom.

Lassan kezdem úgy érezni, hogy mindenben szembefordulsz az emberekkel. Nem olvastam végig mindent figyelmesen, de az feltűnt, hogy szinte mindenkivel vitázol, aki csak írt számodra választ. Azt fogod elérni, hogy nem fognak válaszolni a feltett kérdéseidre és eszmefuttatásodra. Nemrég vettél tükörreflexes gépet, de már úgy osztod az embereket, mintha fotóművész lennél.  :confused:

Szerkesztette: mtubi 2006. 06. 06. 07:48 -kor

#2018 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 08:55

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 8:47

Lassan kezdem úgy érezni, hogy mindenben szembefordulsz az emberekkel. Nem olvastam végig mindent figyelmesen, de az feltűnt, hogy szinte mindenkivel vitázol, aki csak írt számodra választ. Azt fogod elérni, hogy nem fognak válaszolni a feltett kérdéseidre és eszmefuttatásodra. Nemrég vettél tükörreflexes gépet, de már úgy osztod az embereket, mintha fotóművész lennél.  :confused:

A fotóművészet alapfeltétele a tükörreflexes gép?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2019 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:36

mtubi: abban a postban semmi személyeskedésnek, kötözködésnek nem láttam jelét, sőt, korrekt felvetések vannak benne, érdeklődve várom a választ. Számomra - mivel nem vagyok tájékozott a témában - érdekes, hasznos ez a vita, ha te csak azt látod benne, hogy két fórumozó hergeli egymást, akkor az a te problémád. Az meg nem tudom, miért baj, ha "osztja az embereket", ha esetleg ez az "osztás" másnak hasznos lehet.

#2020 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:38

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 7:47

Nemrég vettél tükörreflexes gépet, de már úgy osztod az embereket, mintha fotóművész lennél.  :confused:
ha jol szamolgatom 12-14 eve van tukorreflexesem, itthon hivom a ff fileimet, es nagyitom oket. mostanaban ismerkeden dedapam 6x6-os DLR-jevel (Rolleiflex), es van dslr-em is. de mindennek VALOBAN semmi koze a fotomuveszethez. inkabb mondj velemenyt a "fotografia" topicban feltett nehany ff kepemrol! :) de itt is tettem fel nehany fotot, azokrol is szivesen varom a velemenyed.

a vitazasban IGAZAD VAN! sajnos ilyen vagyok. de probalok minel kevesbe kotozkodo lenni, megerteni a masik allaspontjat (meg ha ez nehez is sokszor), es ugy magyarazni, hogy masok is megertsek.

debaj: az "osztja az embereket" hozzaallas valoban visszatetszo, es nem esik jol, ha ezt latnak bennem. en nem szeretnek ilyen lenni. (meghagyom ottokarnak ezt a kedves szerepet! :)) az ilyen visszajelzesek (ha nem mennek el tulzasba) hasznosak is, mert en is kapok figyelmezteto jeleket, de lehetosegem is van tisztazni magam a masik szamara.

Szerkesztette: bogdan 2006. 06. 06. 09:41 -kor

a forum ma:

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103