Káros-e a játék?
Elküldve: 2006. 02. 23. 17:56
nem, nem hinném hogy károsan hatna. sőtt mivel a játékot én választom szerintem több pozitív hatássa van, sikerélményt ad, szórakozást és kikapcsolódást biztosít. ez volna a célja.
Elküldve: 2006. 02. 23. 18:10
A játék nem káros, csak ha maga a kár játékos :o
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D
Elküldve: 2006. 02. 23. 20:28
Idézet: freeone - Dátum: 2006. Feb. 23., Thursday - 13:39
Szerintem játék esetén is inkább a mértéktelenség káros, mint bármi másban. Függést is a túl sok játék alakít ki szerintem. Ebből a szempontból mindenképpen kiemelendők a mmorpg-k, ahol a játékos lemarad, hátrányba kerül ha nem tölt adott időt rendszeresen a gép előtt.
...
...
Háát. Ha nem a játék alakítaná ki benne ezt a 'betegséget', függőségre hajlamosságot akkor vmi. más ami akár halálos is lehet, most beszélek a drog, cigaretta és egyéb káros szenvedélyről/függőségről.
Ha valaki játék függő tehát már függő akkor az még a jobbik eset, ha szabad ilyet mondanom.
and on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storageOperating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2
Elküldve: 2006. 02. 23. 20:44
Ehm függőség azt jelenti amikor nem tudod kontrollálni a játékot, hanem ő irányít téged. Pl. valamit meg kéne csinálnod de helyette játszol akkor valszeg függő vagy és így már káros. Ha le tudsz mondani róla más fontosabb dolog kedvéért akkor nem.
Ezt nem azért írom, hogy ne játsz, hanem csak a módjára és a mértékre szeretnék utalni.
Ezt nem azért írom, hogy ne játsz, hanem csak a módjára és a mértékre szeretnék utalni.
He, who controls the past
commands the future.
He, who commands the future
conquers the past.
George Orwell
commands the future.
He, who commands the future
conquers the past.
George Orwell
Elküldve: 2006. 02. 23. 20:47
Ha meggondolod a cigarettázás is egy függőség..
A drogozás még inkább..
A drogozás még inkább..
and on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storageOperating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2
Elküldve: 2006. 02. 23. 20:48
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 13:28
Ebben a formában feltett kérdésre csakis igen a válasz. Minden hathat károsan...
Gondolom, sokan úgy értelmezték, hogy hat-e. Nem tudom, ezt akartad-e kérdezni, kedves topicnyitó.
Ebben a formában feltett kérdésre én nem tudok igennel vagy nemmel válaszolni...
Úgyhogy nem is szavaztam.
Szerkesztette: Etele 2006. 02. 23. 20:56 -kor
Elküldve: 2006. 02. 23. 20:50
Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2006. Feb. 23., Thursday - 20:47
A drogozás még inkább..
A drogozás még inkább..
fu nemmondod. es akkor mivan.
Idézet
Ha nem a játék alakítaná ki benne ezt a 'betegséget', függőségre hajlamosságot akkor vmi. más ami akár halálos is lehet, most beszélek a drog, cigaretta és egyéb káros szenvedélyről/függőségről.
nem feltetlenul..
JóSebesség
Elküldve: 2006. 02. 24. 10:59
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."
Elküldve: 2006. 02. 24. 11:08
Egyertelmuen karos... idot vesz el a munkatol. Mostanaban probalom minel lejebb szoritani. Napi fel, max 1 oranal szerencsere mar nem jatszom tobbet jopar eve. De emlekszem regebben volt napi 8-10 ora.
Most ennel tobb munka van.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!
Elküldve: 2006. 02. 24. 11:23
Mhh.. nehéz mit hozzáfűzni a dologhoz, szinte mindent elmondtatok 
Én (is) úgy gondolom hogy abszolút személyfüggő a dolog. Ha valakiben nincs meg a gyilkos hajlam, úgysem fogja pl a postal 2 hatására lekaszabolni a szomszéd nénit 1 ásóval.
Ha meg ilyen beállítottságú a személy, nem a játék hatására fog elkezdeni öldökölni.
Szóval én úgy gondolom ha valaki tud mértéket tartani, abban az esetben nem káros.
Na most már megyek, van 1kis megbeszélni valóm a szomszéddal
:Đ
Én (is) úgy gondolom hogy abszolút személyfüggő a dolog. Ha valakiben nincs meg a gyilkos hajlam, úgysem fogja pl a postal 2 hatására lekaszabolni a szomszéd nénit 1 ásóval.
Ha meg ilyen beállítottságú a személy, nem a játék hatására fog elkezdeni öldökölni.
Szóval én úgy gondolom ha valaki tud mértéket tartani, abban az esetben nem káros.
Na most már megyek, van 1kis megbeszélni valóm a szomszéddal
Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2006. 02. 24. 11:24 -kor
Elküldve: 2006. 02. 24. 12:49
Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:47
A drogozás még inkább..
A drogozás még inkább..
nem minden drog okoz fuggoseget
Szerkesztette: evone 2006. 02. 24. 12:53 -kor
macbook air 2014
Elküldve: 2006. 02. 24. 12:53
Melyik drog nem okoz fuggoseget? Csak szimplan erdekel... Marihuana-t pls ne emlitsd a listadban.
Amugymeg korfuggo, hogy karos-e a jatek... 13-14 eves korig nem gazos, ha sokat jatszik az ember. Utana mar elegge... foleg, hogy utana mar tanulni sem art. Meg persze vannak tartalmasabb szorakozasi formak is. Nem azt mondom, hogy nem fer bele, csak a tultenges nem ok. 2-3 oranal tobb az szerintem mar nem OK. (Hehh... mondom ezt a Gameware rovatban... na mind1.)
Amugymeg korfuggo, hogy karos-e a jatek... 13-14 eves korig nem gazos, ha sokat jatszik az ember. Utana mar elegge... foleg, hogy utana mar tanulni sem art. Meg persze vannak tartalmasabb szorakozasi formak is. Nem azt mondom, hogy nem fer bele, csak a tultenges nem ok. 2-3 oranal tobb az szerintem mar nem OK. (Hehh... mondom ezt a Gameware rovatban... na mind1.)
Szerkesztette: Boba 2006. 02. 24. 12:55 -kor
Elküldve: 2006. 02. 24. 12:55
Idézet: Boba - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 12:53
Melyik drog nem okoz fuggoseget? Csak szimplan erdekel... Marihuana-t pls ne emlitsd a listadban.
szoval ezt inkabb ugy gondoltam hogy elso hasznalat alkalmabol, de igy belatom hogy hujeseget mondtam mert a jatek sem elso hasznalat utan okoz fuggoseget, vagy ki tudja. amugy speedre gondoltam...
Szerkesztette: evone 2006. 02. 24. 12:58 -kor
macbook air 2014
Elküldve: 2006. 02. 24. 12:55
Idézet
nem minden drog okoz fuggoseget
Te ezt komolyan mondod? Ez nem igaz.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie
Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)
Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)
Elküldve: 2006. 02. 24. 12:56
Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 12:55
szoval ezt inkabb ugy gondoltam hogy elso hasznalat alkalmabol, de igy belatom hogy hujeseget mondtam mert a jatek sem elso hasznalat utan okoz fuggoseget, vagy ki tudja. amugy speedre gondoltam...
speedhez igenis hozza lehet szokni... (gerincvelobol meg egy elet alatt se tod eltavolitani a nyomait... dejo)
Amugy nemtom... elso kiprobalas. Jatekoknal talan ez ugy van, hogy addig probalgat az ember, amig nem talal olyat, ami bejon neki, es akkor arra rakattan.
Ha igy nezzuk, akkor a jatek is olyan drog, ami nyomot hagy a szervezetben. Az "elvesztegetett" idot nemlehet visszahozni.
Szerkesztette: Boba 2006. 02. 24. 12:59 -kor
Elküldve: 2006. 02. 24. 13:15
A topic címére a válaszom: nem
A belső kérdésre a válaszom: igen
Maga a játék nem káros, de egy "mgefelelő" (labilis, sérült, gyenge,...) személyiségre hathat károsan. Ahogy szinte bármi más is. Volt már öngyilkos egy öreg nő, azért mert meghalt Isaura, vagy nyírta ki amerikai középiskolás a társait a suliban pusztán azért, mert hétfő volt. Szóval nem maga a játék káros, de hathat károsan.
A belső kérdésre a válaszom: igen
Maga a játék nem káros, de egy "mgefelelő" (labilis, sérült, gyenge,...) személyiségre hathat károsan. Ahogy szinte bármi más is. Volt már öngyilkos egy öreg nő, azért mert meghalt Isaura, vagy nyírta ki amerikai középiskolás a társait a suliban pusztán azért, mert hétfő volt. Szóval nem maga a játék káros, de hathat károsan.
Az igazság az, amit a többség annak hisz.
Elküldve: 2006. 02. 24. 13:20
Idézet: Necros - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 12:55
Te ezt komolyan mondod? Ez nem igaz.
Abban a formaban igaz, hogy nem minden drog okoz fizikai fuggoseget. Lsd, fu, ex, ezek max lelki fuggoseget okoznak.
Elküldve: 2006. 02. 24. 13:22
Idézet: Boba - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 12:56
...
Ha igy nezzuk, akkor a jatek is olyan drog, ami nyomot hagy a szervezetben. Az "elvesztegetett" idot nemlehet visszahozni.
Ha valaki arra hasznalja a jatekot amire valo, pl egy stresszes nap utani kikapcsolodasra, akkor nem ertem, miert szamit ez elvesztegetett idonek. Talan napi 24 oran at kene hasznos, penzkereso tevekenyseget folytatni? Vagy a tv elott kezben egy korso sorrel szidni a biro kurv@@nnyat ha nem ad meg egy golt, az nem elvesztegetett ido?

Súgó
A téma zárva.