HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1821 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 08. 17:47

Idézet: Boba - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 20:39

Hmm hmm... nah ha majd a programozok megtudjak oldani, hogy valoban 64 bites programok irodjanak rajuk akkor majd elhiszek. Eddig is mondtak, hogy 64 bites az OS, megse ment a programok irasa ra. Most XP es foleg Linux ala jelennek meg az altalam hasznalt proramok 64 bites verzioi, de OSX-re nincs bejelentes csak 32 bites. De ne legyen igazam. ;)

a hagyomanyos core duok csak 32 bitet tudnak... a conroe/jonah vagyis 'core2'-tol kezdodoen van 64 bit.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1822 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 17:51

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 10:34

Mint Win alatt a system restore: masszívan fogynak a GB-ok és nem tudod hova...

es a pistaban is benn lesz a 'system restore' juzer fajlokra.... haat igen. az emberekenek el kell mondani hogy mi is ez es miccsinal.

#1823 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 17:53

Idézet: Xero - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 13:45

És erre végre megéri gyűjteni. :) Ha ne adj isten "csak" 2.6-ost veszel majd tudasd már, hasonlóban gondolkozom és jó lenne kipróbálni. :) Azon filózok megér-e nekem ennyi pluszt egy minihez képest.:) Tudom kissé szélsőséges dolog dehát a monitor megvan csak gép kell hozzá.

tod ha nem apple lenne, megtehetned hogy megveszet 2Gigas procikkal es felhuzod oket 3Gigara  :D

#1824 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 18:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 18:53

tod ha nem apple lenne, megtehetned hogy megveszet 2Gigas procikkal es felhuzod oket 3Gigara  :D

Majd biztosan lesz előbb-utóbb ilyen változat is, ha találnak az overclock helyett valami könnyen sulykolható, de rövid márkanevet neki (Time Machine, Boot Camp, stb). Mondjuk "Nitro Boost"? :p ... Onnan már csak egy apró lépés lesz a kék neoncsöves apple ház opció (Ray of Hope)

#1825 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 21:07

Idézet: zef - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 19:26

... Onnan már csak egy apró lépés lesz a kék neoncsöves apple ház opció (Ray of Hope)

:up: :Đ  :Đ  :Đ
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1826 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 21:18

Vajon lehet majd VGA nélkül is kérni a Mac Pro-t? Már csak azért, mert az ATI 1900XT már a spájzban van és nem kellene belőle kettő. Vagy azzal is ennyi lesz az ára?
És nyugtassatok meg, hogy legalább olyan csendes, mint a MacBook, mert akkor kell.
Ennél jobb dualbootos rendszer nincs is. Egyelőre.
Őőőő jut eszembe: milyen hangkütyü van benne?
Mother always says, Sharing is Good

#1827 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 21:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 18:53

Ebben igazad van. Pc-m mind a mai napig túlhúzva üzemel de valahogy egy Apple gépet nincs szivem így zargatni. Valahogy inkább átérzem azt hogy a mérnökök így találták ki mint egy pc-nél. Ettől függetlenül nagyon remélem hogy majd lehet procit cserélni és ha ne adj isten több pénz állna a házhoz később 3-as prockót rakhatnék bele. De ez még a jövő zenéje. Ezt már több embernek kifejtettem ichaten és msn-en is. Számomra 1 lényeges pluszt nyújt az Apple. Ez pedig a rendezettség. Minden illik mindenhez, minden feladatra megtalálom a számomra megfelelő eszközt. Tudom jól hogy egy PC ugyan így ki tud szolgálni viszont engem jó érzéssel tölt el hogy vizuálisan is egységes mindenem. Öröm lesz tudni hogy duruzsol egy Mac Pro az asztal alatt on the go egy iBook Anyunak meg az iMac. Nem tudom miért de valahogy nekem jóleső érzés hogy minden egységes. Lehet tudná ugyan azt nyújtani egy Dell géppark is, de nekem mégis ez jön be. Nah ezt is jól kiírtam magamból. :)

#1828 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 21:39

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 22:18

Vajon lehet majd VGA nélkül is kérni a Mac Pro-t? Már csak azért, mert az ATI 1900XT már a spájzban van és nem kellene belőle kettő. Vagy azzal is ennyi lesz az ára?
És nyugtassatok meg, hogy legalább olyan csendes, mint a MacBook, mert akkor kell.

Szerintem nem nagyon lesz VGA nélkül. MAX ha jófej a kereskedő és elpasszolja belőle vagy a fene tudja. De eddig sem nagyon lehetett Powermacit venni VGA nélkül.

#1829 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 22:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 18:47

a hagyomanyos core duok csak 32 bitet tudnak... a conroe/jonah vagyis 'core2'-tol kezdodoen van 64 bit.

En meg a G5os idokre ertettem... azthiszem azt is mint 64 bites rendszert reklamoztak... megse ment a 64 bit igazan. Amugy az amerikai ara az uj gepnek szvsz jo... csak a magyar ara horror.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1830 Felhasználó inaktív   macuser 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 08. 23:26

"tod ha nem apple lenne, megtehetned hogy megveszet 2Gigas procikkal es felhuzod oket 3Gigara"

nos,nemigazán.
A szerverprocikat stabilitásra tervezték és nem húzásra...ha meghuzol egy szerverprocit összevissza fagy a géped. ;)
Egyébként meg tudtommal meghuzhatod bármelyik apple gépet.(még a régi ppc-seket egy adott hexadecimális kóddal)
:p

#1831 Felhasználó inaktív   taormina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 00:19

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 20:18

Ezzel az a baj, hogy at Te X1900-asod  PC BIOS rendszerbe illeszkedő VESA BIOS-szal bír. Ahhoz, hogy a mac-kel kompatibilis legyen a zsuga át kell falsh-elned EFI biossal kompatibilsra.
... Everybody knows the deal is rotten
Old Black Joe's still pickin' cotton

#1832 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 03:22

Idézet: macuser - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 23:26

"tod ha nem apple lenne, megtehetned hogy megveszet 2Gigas procikkal es felhuzod oket 3Gigara"

nos,nemigazán.
A szerverprocikat stabilitásra tervezték és nem húzásra...ha meghuzol egy szerverprocit összevissza fagy a géped. ;)
Egyébként meg tudtommal meghuzhatod bármelyik apple gépet.(még a régi ppc-seket egy adott hexadecimális kóddal)
:p

a szerver procikat ugyanúgy lehet húzni, csak nem szokás. Mikor olcsókká váltak a PIII xeonok, boldog-boldogtalan húzta őket itthon jutányos DP konfigokban.. ;)

nézd a conroe az max Dp-ben tud menni, igy max a workstation proci rangot tudok neki megajánlani. Namármost persze ha az embert felveti a pénz, akkor vegyen 2 darab $1600-os procit... de én szeretek hedzselni, vagyis vesze kinkább $600-as procit és abból csikarom ki a szükséges teljesítményt.

mindamellett megértelek, mert mexotál valamit, ami arról szólt hogy az apple hw tartós, elmén az 5-6 évet így megéri $3000+-ot beruházni. Csakhogy... a világy nagyot változott és bijjon az apple is megy utána... Hány éves is pmac G5 pltaform, mintegy 2? és már a support is kezd elmúlni mögűle? Mitlátunk az új intel szívű MAC wsek esetében? az alaplapot az intel tertvezte, a foxconn gyártja. Ezmár bijjon egy teljes PC modellen alapuló valami, leszámítva az EFI BIOS-t. és ennek ellenée $3000+ lesz... De mint minden PC 1 éven belül erkölcsileg elavul. szabódni fogsz, tom, de majd meglátod. Namost régebben kiadtál a mc ws-edért $3000-et és jó volt neked 5 évig. Mostis kiadsz $3000-t de már meglásd 1 éven belül elavul. Mindezek fényében télleg nem akarsz egykis pénzt megtakarítani? Mondjuk a cucc árának kb a felét?  :D

Szerkesztette: SFIJ 2006. 08. 09. 03:26 -kor

#1833 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 06:37

"Hány éves is pmac G5 pltaform, mintegy 2? és már a support is kezd elmúlni mögűle?"

3 éves..
És ki mondta, hogy a support elmúlik?? Még legalább 5 évig lesz ezekre a gépekre support..

"De mint minden PC 1 éven belül erkölcsileg elavul. szabódni fogsz, tom, de majd meglátod. Namost régebben kiadtál a mc ws-edért $3000-et és jó volt neked 5 évig. Mostis kiadsz $3000-t de már meglásd 1 éven belül elavul."

Nem fog..
Az Apple gépeit nem játékra veszik, hanem munkára. Azok az alkalmazások, amiket használok, azok 3 év múlva is ugyanúgy fognak működni..
A PC-k két dolog miatt avulnak:
- elsősorban játékra veszik őket és a játékok írói csesznek az optimalizációra, inkább arra támaszkodnak, hogy ha lassú a játék, akkor majd veszel nagyobb hardvert, ezzel tolják előre ezt a mókuskereket
- a Microsoft képtelen normális OS-t fejleszteni. A Vistának akkora a hardver igénye alapból, mint pár éve egy 3D-s munkaállomáson futó tervezőprogramnak.

Az OSX újabb verzió meglepő módon a régebbi gépeken is gyorsabb működést tud produkálni. A Tiger használhatóan elfut egy G3-as gépen sok rammal. Az XP egy Pentiumon használhatatlanul lassú..

"Mindezek fényében télleg nem akarsz egykis pénzt megtakarítani? Mondjuk a cucc árának kb a felét?  :D"

De igen.
Csak egy gubanc van.. Az Apple gépei mára már nem számítanak drágának, és ugyanazt a konfigot otthon összerakva drágábban jössz ki.. (Próbálj összerakni egy iMac kompaktságú gépet otthonra, legalább egy 100-assal drágábban jössz ki, De megpróbálhatod a most bemutatott Mac Pro-t is :) )

#1834 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 18:42

nem. ezek a ficsorok komponensek nagyon regota leteznek. a szakmai kozonseg - informatikusok - eloszeretettel hasznaljak oket. amit sztiv tesz az nem meas, mind ezen szolgaltatasok kommericalizalasa, popularizalasa. a KDE-ben evek ota beallithatok egy konyvtrarra CVS-t es szepen vegigkovethetoek igy a valtozasok...

SFIJ, ne haragudj, de a diszgrafiadat mar a megszoktam, a diszlexia viszont uj. Azt hittem, olvasni azert tudsz. Nem hiszem el, hogy kepes voltal leirni a mondandoimat megegyszer, raadasul ugy, mintha en az ellenkezojet irtam volna.

#1835 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:30

http://www.istarteds...stavoicerec.mov

#1836 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 16:32

kicsi csillagom az RSS syndicate 2001 ota letezik masszivan unix/linux platform alatt. Miutan a jobb rowserek mar elkezdtek az RSSt masszivan tamogatni, akkor jott ra az apple, hogy neki sem artana...

Az a szó, hogy "irónia", mond neked valamit? :)

#1837 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:08

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 5:37

Csak egy gubanc van.. Az Apple gépei mára már nem számítanak drágának, és ugyanazt a konfigot otthon összerakva drágábban jössz ki.. (Próbálj összerakni egy iMac kompaktságú gépet otthonra, legalább egy 100-assal drágábban jössz ki, De megpróbálhatod a most bemutatott Mac Pro-t is :) )

Nem akarlak lebeszélni az Apple gépekről :) de szerintem ez nem teljesen igaz - a nagyobb iMac majd fél milliós ára kb. 75% -ért rakod össze a nálánál jóval erősebb gépet monitorral, OS -al hagyományos PC alkatrészekből. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha bővíteni kell, akkor (kevés kivételtől eltekintve) veheted az újabb, nagyobb Apple -t, PC-ben viszont legalább egy generációt ráhúzhatsz CPU, VGA, sound és egyéb kiegészítők vonalon. Summa summárum azt mondanám: az Apple rövid távon nem szignifikánsan drágább, mint a PC, hosszú távon azonban durván az.

#1838 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:16

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 7:08

Nem akarlak lebeszélni az Apple gépekről...

Hozzáteszem, ezt nem vitaindítónak szántam: pontosan tisztában vagyok vele, hogy az Apple gépért fizetendő összeg egy része (mondjuk 25%) az Apple Feeling ára, amit én is örömmel kifizettem.

Szerkesztette: HaZeX 2006. 08. 09. 08:19 -kor

#1839 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:23

HaZeX, de a hangsuly meg mindig a nem IT-s felhasznalok elegedettsegen van. Egy markas asztali szamitogep (pl Dell, Lenovo, stb) ossze van rakva, nincs vele gond. Most ez a Mac Pro is ilyen. Teny, hogy az osszeszerelt konfig mindig is olcsobb lesz, csak legyen, aki osszeszerelje.
Ha egy atlagembernek elromlik a fulhallgatoja, akkor altalaban ujat vesz parezer forintert, pedig gyakorlatilag ingyen is meg lehetne javitani, ha egy kicsit is ert hozza.

#1840 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:27

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 8:30

durva :)  :respect:
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első